EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Οι καταναλωτές «τραβούν τα μαλλιά» τους: «Χρυσό» πληρώνουν το ρεύμα!

Μία εξωφρενική πραγματικότητα είναι αναγκασμένη να ζει η ελληνική οικογένεια, καθώς η ενεργειακή ακρίβεια τής έχει στερήσει ακόμα και τα απολύτως απαραίτητα, ενώ ταυτόχρονα κινδυνεύουν να βρεθούν ακόμα και χωρίς ρεύμα πολλά σπίτια στην Επικράτεια!

Αυξάνει διαρκώς το ποσοστό κινδύνου φτώχειας

Το 1/3 των νοικοκυριών δυσκολεύεται να καλύψει τις πάγιες δαπάνες του. Τα υποτιθέμενα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση είναι για το θεαθήναι διότι επί της ουσίας δεν βοηθούν κανένα σπίτι και καμία επιχείρηση. Όλα γίνονται για τα «μάτια του κόσμου»! Ακόμα και εδώ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων όταν άλλες ευρωπαϊκές χώρες που βιώνουν την ενεργειακή κρίση προχωρούν σε δραστικά μέτρα. 

Της ήρθε λογαριασμός ρεύματος πάνω από 2.000 ευρώ!

Απανωτά τα εγκεφαλικά καθημερινά για τους καταναλωτές. Μόλις λάβουν τα εκκαθαριστικά του ηλεκτρικού ρεύματος αποφεύγουν να τα ανοίξουν γιατί φοβούνται να αντικρίσουν τα ποσά που θα κληθούν να πληρώσουν! Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, δεν μπορούν να λάβουν καμία προθεσμία αποπληρωμής, και βρίσκονται συνεχώς με τη θηλιά στον λαιμό.

Μπροστά σε έναν μόνιμο εφιάλτη είναι και όσοι καταναλωτές έχουν συμβάσεις με κυμαινόμενο τιμολόγιο, ενώ η ρήτρα αναπροσαρμογής φέρνει «τσουνάμι» καταγγελιών. Μία σοκαριστική καταγγελία έκανε το πρωί, η κ. Τούλα η οποία είπε ότι καλείται να πληρώσει λογαριασμό ρεύματος ύψους 2.038 ευρώ, με τη ρήτρα αναπροσαρμογής να φτάνει τα 1.550 ευρώ!

Από την άλλη, η κ. Μαρία έλαβε έναν εκκαθαριστικό λογαριασμό ύψους 1.109 ευρώ και σήμερα θα πάει για να ορίσει διακανονισμό, διότι ο πάροχος απειλεί να της κόψει το ρεύμα.

Τι συμβουλεύουν οι δικηγόροι

Ο γνωστός δικηγόρος και νομικός σύμβουλος του ΕΚΠΟΙΖΩ, Βίκτωρ Τσιαφούτης εξήγησε πως η κατάσταση διακρίνεται σε τρία ζητήματα. Αρχικά στους καταναλωτές που είχαν συνάψει συμβάσεις κυμαινόμενου τιμολογίου και τον τελευταίο καιρό βλέπουν τους λογαριασμούς ρεύματος να έχουν εκτοξευτεί στα ύψη. Στη συνέχεια, τους καταναλωτές που είχαν συνάψει συμβάσεις σταθερού τιμολογίου. Σε αυτή την περίπτωση οι πάροχοι αυθαίρετα τροποποίησαν μονομερώς τις συμβάσεις και μετέτρεψαν το τιμολόγιο σε κυμαινόμενο.

Τέλος, τους πελάτες της ΔΕΗ που μέχρι τα μέσα του 2021 επιβαρύνονταν με κάποιες αναπροσαρμογές λόγω της εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα, μέχρι τη στιγμή που ξαφνικά η ΔΕΗ παρενέβη βίαια, όπως είπε χαρακτηριστικά, στις συμβάσεις αυτές και άρχισε να εφαρμόζει τη ρήτρα αναπροσαρμογής. «Οι καταναλωτές θα πρέπει να κάνουν μαζικές αγωγές για να αποφύγουν τη διακοπή ρεύματος και να γλιτώσουν τα χρήματά τους», ήταν η συμβουλή του.


Πηγή: newsbreak.gr


ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosyinfo.com



Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID