EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Η Ρωσία απαγορεύει τις δυτικές ΜΚΟ

Η Διεθνής Αμνηστία και το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι μεταξύ των ρωσικών παραρτημάτων των ΜΚΟ των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας και της Πολωνίας που έκλεισαν.

Η Ρωσία διέταξε το κλείσιμο περισσότερων από δώδεκα τοπικών υποκαταστημάτων μη κερδοσκοπικών οργανώσεων, ιδρυμάτων και άλλων ΜΚΟ που εδρεύουν στη Δύση, λέγοντας ότι έχουν παραβιάσει τη ρωσική νομοθεσία.

Μεταξύ των οργανισμών που επηρεάζονται είναι η Διεθνής Αμνηστία, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το Ίδρυμα Carnegie για τη Διεθνή Ειρήνη και αρκετές γερμανικές και πολωνικές ΜΚΟ.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης στη Μόσχα ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα διαγράψει από το μητρώο δεκαπέντε ρωσικά παραρτήματα οργανώσεων που εδρεύουν στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και την Πολωνία, επικαλούμενο «διαπιστωμένες παραβιάσεις της ρωσικής νομοθεσίας».

Η απαγόρευση της Ρωσίας αφορά τα υποκαταστήματα της Διεθνούς Αμνηστίας Ltd με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, του Ιδρύματος Carnegie Foundation for International Peace με έδρα τις ΗΠΑ, της Human Rights Watch Inc και του Ινστιτούτου Διεθνούς Εκπαίδευσης. Τα ρωσικά υποκαταστήματα του Ιδρύματος Aga Khan με έδρα την Ελβετία και της πολωνικής ΜΚΟ Wspólnota Polska έκλεισαν επίσης.

Ωστόσο, οι περισσότερες απαγορευμένες ΜΚΟ είναι γερμανικές, συμπεριλαμβανομένων των ιδρυμάτων που φέρουν τα ονόματα των Φρίντριχ Νάουμαν, Φρίντριχ Έμπερτ, Κόνραντ Αντενάουερ, Χάνς Σάιντελ, Χάινριχ Μπουλ και Ρόζα Λούξεμπουργκ, καθώς και των γραφείων του Γερμανικού Ιδρύματος Ερευνών στη Ρωσία.

Η Διεθνής Αμνηστία υποστήριξε την Πέμπτη ότι η Ρωσία συμμετείχε σε «εξωδικαστικές εκτελέσεις και άλλες παράνομες δολοφονίες» στην Ουκρανία, οι οποίες πρέπει να διερευνηθούν ως εγκλήματα πολέμου. Η Ρωσία απέρριψε τις κατηγορίες αυτές, οι οποίες προέρχονται από την ουκρανική κυβέρνηση, επιμένοντας ότι η συνεχιζόμενη στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία δεν έχει ως στόχο αμάχους.

Εν τω μεταξύ, οι Αμερικανοί γερουσιαστές Rick Scott (R-Florida) και Mike Braun (R-Indiana) πρότειναν νομοσχέδιο που θα μπλοκάρει κάθε χρηματοδότηση από τους φορολογούμενους προς τη Διεθνή Αμνηστία (AI), κατηγορώντας την ομάδα για «ψευδείς, αντισημιτικές εκθέσεις που επιτίθενται στο Ισραήλ, τον ισχυρότερο σύμμαχο της Αμερικής στη Μέση Ανατολή».

Οι δύο γερουσιαστές δήλωσαν ότι η AI έχει λάβει περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια δολάρια από την κυβέρνηση των ΗΠΑ μόνο τα τελευταία 20 χρόνια.

Μετάφραση από το πρωτότυπο: Καταχανάς (Γ. Μεταξάς)

Πηγή: Russia Today (RT)

(Σημ. Υπάρχει ενδεχόμενο ο σύνδεσμος να μην ανοίξει, λόγω της γνωστής λογοκρισίας σταρωσικά ρωσικά ΜΜΕ)


ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosyinfo.comΠηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID