EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Zero Hedge : Τι συμβαίνει με τον Τζο Μπάιντεν;

Συγγραφέας του Sheldon Richman μέσω του Libertarian Institute,

Τι συμβαίνει με τον Τζο Μπάιντεν; Αγνοεί το γεγονός ότι η Ρωσία έχει περίπου τόσα στρατηγικά πυρηνικά όπλα όσα έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες; Παίρνει συμβουλές από τους νεοσυντηρητές, οι οποίοι προφανώς πιστεύουν ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα επειδή αυτό ακριβώς θέλει να κάνουμε ο Βλαντιμίρ Πούτιν ; (Υποθέτω ότι ο Πούτιν θέλει επίσης να πιστεύουμε ότι η γη είναι στρογγυλή. Πρέπει να το εγκαταλείψουμε κι εμείς;)

Πώς αλλιώς να εξηγήσω τις εκπληκτικές δηλώσεις του Μπάιντεν τις τελευταίες ημέρες , ιδιαίτερα κατά τη συνάντηση με εκπροσώπους του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και με στρατεύματα των ΗΠΑ στην Πολωνία; Αυτό είναι σωστό: 9.000 Αμερικανοί στρατιώτες βρίσκονται τώρα στη νοτιοανατολική Πολωνία, όχι μακριά από τα ουκρανικά σύνορα. Η Πολωνία φυσικά είναι μέλος του ΝΑΤΟ, πράγμα που σημαίνει ότι εάν η Πολωνία συγκρουστεί με τη Ρωσία, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει υποχρεώσεις από τη συνθήκη προς τον σύμμαχό της.

Για να γίνουμε σαφείς, εδώ είναι το Άρθρο 5 , το οποίο ενσωματώνει την αρχή που το ΝΑΤΟ περιγράφει ως «στο επίκεντρο» της συνθήκης:

Τα μέρη συμφωνούν ότι μια ένοπλη επίθεση εναντίον ενός ή περισσοτέρων από αυτά στην Ευρώπη ή τη Βόρεια Αμερική θα θεωρείται επίθεση εναντίον όλων και κατά συνέπεια συμφωνούν ότι, εάν συμβεί μια τέτοια ένοπλη επίθεση, καθένα από αυτά, κατά την άσκηση του ατομικού δικαιώματος ή η συλλογική αυτοάμυνα που αναγνωρίζεται από το άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, θα βοηθήσει το Μέρος ή τα Μέρη που δέχονται τέτοια επίθεση αναλαμβάνοντας αμέσως, μεμονωμένα και σε συνεννόηση με τα άλλα Μέρη,  τέτοια ενέργεια που κρίνει αναγκαία , συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ένοπλων να αποκαταστήσει και να διατηρήσει την ασφάλεια της περιοχής του Βόρειου Ατλαντικού. [Η έμφαση προστέθηκε για να υποδηλώσει ασάφεια στη διάταξη που δεν αναγνωρίζεται συχνά.]Είναι σημάδια άνοιας οι παρατηρήσεις του Μπάιντεν με μανσέτα; Ή μήπως είναι απλώς οι Bidenesque «γκάφες Kinsley» που τις έχουμε συνηθίσει; (Μια γκάφα Kinsley εμφανίζεται όταν κάποιος σημαντικός λέει τη γνώμη του όταν ο ίδιος ή οι υπεύθυνοι χειρισμού του γνωρίζουν ότι δεν πρέπει.)

Μέχρι στιγμής, τα ανεύθυνα προκλητικά σχόλια του Μπάιντεν έχουν κάνει τον γύρο. Είπε ότι η χρήση χημικών όπλων από τη Ρωσία στην Ουκρανία θα έφερνε μια απάντηση του ΝΑΤΟ, αλλά άφησε τη φύση της απάντησης ασαφή. Η κυβέρνησή του φαίνεται να αποφεύγει να δηλώνει ρητά «κόκκινες γραμμές».

Και όμως, όταν το ABC News ρώτησε τον Μπάιντεν: «Αν χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα στην Ουκρανία, θα μπορούσε αυτό να προκαλέσει στρατιωτική απάντηση από το ΝΑΤΟ;» Ο Μπάιντεν απάντησε: « Θα προκαλούσε μια ανάλογη απάντηση . Είτε ή όχι – ρωτάτε αν θα περάσει το ΝΑΤΟ – θα παίρναμε αυτή την απόφαση εκείνη τη στιγμή.” (Η έμφαση δόθηκε.)

Πες τι? Απάντηση σε είδος; Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να διατάξει μια αντεπίθεση με χημικά όπλα;

Όπως τόνισαν άλλοι, ακόμη και μια εκ των πραγμάτων κόκκινη γραμμή είναι μια πρόσκληση για μια επίθεση ψευδούς σημαίας στην οποία μια ουκρανική ομάδα, ελπίζοντας να φέρει το ΝΑΤΟ στον αγώνα , θα χρησιμοποιούσε χημικά όπλα ενώ ο δράστης φαίνεται ότι είναι Ρώσος. Κάτι τέτοιο φαίνεται πιθανό να συνέβη στη Συρία.

Εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Vlodomyr Zelensky εξακολουθεί να ασκεί πιέσεις για ακόμη μεγαλύτερη επέμβαση του ΝΑΤΟ (πέρα από τα όπλα και τις κυρώσεις) με τη μορφή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, η οποία τώρα ονομάζεται «κλείστε τον ουρανό». Η ξεδιάντροπη δημόσια έκκληση περιλαμβάνει αυτό το βίντεο , με τον στίχο “If you don’t close the sky/I will die.” Ο στιχουργός αμέλησε να επισημάνει ότι εάν ο ουρανός κλείσει και η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ καταρρίψει ένα ρωσικό αεροσκάφος, θα μπορούσαμε όλοι να πεθάνουμε σε μια πυρηνική ανταλλαγή.

Ο Μπάιντεν εξακολουθεί να λέει όχι στο κλείσιμο του ουρανού, αλλά αν άρχιζε να λέει το αντίθετο, ποιος θα εκπλαγεί;

Όπως όλοι γνωρίζουν, ενώ στο εξωτερικό ο Μπάιντεν φαινόταν επίσης να ζητά αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία με αυτό το ad-lib: «Για όνομα του Θεού, αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία». Η ιστορία διδάσκει ότι υπονοούμενες πολιτικές όπως αυτές δεν διευκολύνουν την κατάπαυση του πυρός και την ειρήνη. Ο αρχηγός και οι δικοί του προσπάθησαν να το κάνουν πίσω , αλλά οι προσπάθειες ήταν άκαρπες. «Εξέφραζα την ηθική οργή που νιώθω» , είπε ενώ επέμενε ότι δεν έκανε πίσω τη δήλωσή του, «και δεν ζητώ συγγνώμη για αυτό». (Οι Αμερικανοί πρόεδροι είναι πάντα ηθικά αγανακτισμένοι όποτε οι χώρες που δεν τους αρέσουν κάνουν αυτό που κάνει τακτικά η κυβέρνηση των ΗΠΑ.)

Ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου επέμεινε ευσυνείδητα ότι αυτό που εννοούσε το αφεντικό του «ήταν ότι δεν επιτρέπεται στον Πούτιν να ασκεί εξουσία στους γείτονές του ή στην περιοχή. Δεν συζητούσε την εξουσία του Πούτιν στη Ρωσία ή την αλλαγή καθεστώτος». Αν το αγοράσετε, έχουν μια γέφυρα που μπορεί να σας ενδιαφέρει.

Ο Μπάιντεν φάνηκε επίσης να λέει στα αμερικανικά στρατεύματα που βρίσκονται κοντά στα ουκρανικά σύνορα στην Πολωνία ότι σύντομα θα βρίσκονταν στην εμπόλεμη ζώνη και ότι στην πραγματικότητα κάποιοι έχουν ήδη βρεθεί στην άλλη πλευρά των συνόρων: « Θα δείτε όταν είστε εκεί, και μερικοί από εσάς ήσασταν εκεί , θα δείτε —θα δείτε γυναίκες, νέους ανθρώπους να στέκονται στη μέση— μπροστά σε ένα καταραμένο τανκ που απλά λέει, «Δεν φεύγω, κρατάω το έδαφος μου.»

Σε λειτουργία διευκρίνισης, ο Μπάιντεν εξήγησε ότι οι λέξεις όταν βρίσκεστε εκεί αναφέρονται στην εκπαίδευση των ουκρανικών δυνάμεων στην Πολωνία. Αλήθεια? Θα δουν γυναίκες και νέους να μπλοκάρουν τα ρωσικά τανκς στην Πολωνία; Τι θέλει να μας πει τώρα; Ο Αναπληρωτής Βοηθός του Λευκού Οίκου Gaffe-Follow-Upper διευκρίνισε γρήγορα: «Ο πρόεδρος ήταν ξεκάθαρος ότι δεν στέλνουμε αμερικανικά στρατεύματα στην Ουκρανία και δεν υπάρχει καμία αλλαγή σε αυτή τη θέση».

Ναι ναι. Αυτό σημαίνει ότι το κεφάλι του άντρα είναι γεμάτο βαμβάκι.

Τέλος, ο Μπάιντεν είπε εκπληκτικά δύο σημαντικά πράγματα για τις κυρώσεις που έχει επιβάλει στους Ρώσους: πρώτον, ότι ποτέ δεν είπε ότι οι κυρώσεις θα ανάγκαζαν τη ρωσική κυβέρνηση να αλλάξει την πολιτική της για την Ουκρανία, επειδή ήξερε ότι δεν θα είχαν αυτό το αποτέλεσμα, και δεύτερον, ότι Οι κυρώσεις θα δημιουργήσουν ελλείψεις τροφίμων (και άρα υψηλότερες τιμές) για τους Αμερικανούς και κατά συνέπεια, για άλλους μη Ρώσους σε όλο τον κόσμο.

Όσον αφορά το πρώτο, αυτό ήταν ένα καθαρό ψέμα ή μια περίπτωση γεροντικότητας. Ένας μακρύς κατάλογος αξιωματούχων της διοίκησης είπε πράγματι ότι οι κυρώσεις θα λειτουργούσαν. Όσον αφορά το δεύτερο, πώς μπορεί ο Μπάιντεν -ο πατέρας του διάσημου επιχειρηματία Χάντερ Μπάιντεν- να δικαιολογήσει το να πεινάνε αθώοι άνθρωποι;

Δεδομένων των δύο πραγμάτων που παραδέχτηκε ο Μπάιντεν, ποιο είναι το νόημα των κυρώσεων; Τον κάνει να νιώθει καλύτερα;

Τζο Μπάιντεν, τι στο διάολο;
ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosy.com
Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!


« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID