EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Επιδότηση έως 600 ευρώ: Η κυβέρνηση «έκοψε» από την ενίσχυση γονείς με φοιτητές και επιχειρήσεις

«Κομμένοι» από την επιδότηση των έως 600 ευρώ, αναδρομικά, για την κάλυψη του 60% των επιπλέον χρεώσεων τις οποίες υπέστησαν τους προηγούμενους 6 μήνες (έως 100 ευρώ ανά μήνα) είναι από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, μεταξύ άλλων, όσοι γονείς έχουν φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από την οικογενειακή εστία τους, καθώς και το σύνολο των επιχειρήσεων, παρά το γεγονός ότι ειδικά οι μικρομεσαίες «κάηκαν» από τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς, με αποτέλεσμα πολλές εξ αυτών να βρίσκονται αντιμέτωπες με «λουκέτα»
Το συμπέρασμα αυτό, το οποίο επιβεβαιώνει τη σχετική ανάλυση του antinews επί της νέας δέσμης μέτρων (βλ. «Μέτρα Μητσοτάκη: Η ‘’εντυπωσιακή’’ δέσμη κόλλησε στα έως 600 ευρώ αναδρομικά για 6 μήνες – Αναλυτικά όλο το νέο ‘’πακέτο’’») προέκυψε ξεκάθαρα από τη συνέντευξη Τύπου την οποία παρέθεσαν οι συναρμόδιοι υπουργοί για να διευκρινίσουν τις λεπτομέρειες των μέτρων που εξήγγειλε, χθες, ο πρωθυπουργός. Καθίσταται σαφές ότι εξαιρούνται εντελώς από την επιδότηση με έως 600 ευρώ αναδρομικά για το προηγούμενο εξάμηνο (τη χρονική περίοδο Δεκεμβρίου 2021 – Μαΐου 2022) τόσο το σύνολο των επιχειρήσεων, όσο και όσοι πολίτες κάνουν χρήση δεύτερης κατοικίας ενώ έχουν πρώτη κατοικία, όπως για παράδειγμα χιλιάδες νοικοκυριά τα οποία έχουν παιδιά που σπουδάζουν και διαμένουν σε οικία εκτός της οικογενειακής εστίας τους.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταΐκούρας ξεκαθάρισε ότι «έως και 600 ευρώ θα λάβουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό τον Ιούνιο ιδιοκτήτες και ενοικιαστές πρώτης κατοικίας με οικογενειακό εισόδημα έως 45.000 ευρώ». Όλοι οι υπόλοιποι, καθώς και οι επιχειρήσεις δεν πρόκειται να λάβουν ούτε μισό ευρώ αναδρομικής ελάφρυνσης, παρά το γεγονός ότι οι λογαριασμοί «φούσκωσαν» με αθέμιτες πρακτικές εταιρείες παραγωγής ενέργειας πολύ πριν τον Δεκέμβριο του 2021, όπως ο Συνήγορος του Καταναλωτή έχει επισημάνει.

Ποιοι δικαιούνται επιστροφή έως 600 ευρώ

Συγκεκριμένα, από τον Ιούνιο, επιστροφή του 60% όλων των πρόσθετων επιβαρύνσεων, και με ανώτατο όριο των 600 ευρώ (έως και 100 ευρώ ανά μήνα), για το προηγούμενο εξάμηνο θα δουν στους ατομικούς τραπεζικούς λογαριασμούς τους οι ιδιοκτήτες και οι ενοικιαστές πρώτης κατοικίας, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως και 45.000 ευρώ. Κανένας άλλος ιδιώτης ή επιχείρηση δεν θα λάβει ούτε μισό ευρώ αναδρομικής ενίσχυσης για τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς του προηγούμενου εξαμήνου.

Το γεγονός αυτό, μετά την αρχική ευφορία που προκάλεσε σε ένα τμήμα της κοινωνίας η ανακοίνωση του πρωθυπουργού για τη νέα δέσμη μέτρων, ήδη προκαλεί αντιδράσεις με ποικίλα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ειδικά οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και οι «νοικοκυραίοι» που έχουν παιδιά τα οποία σπουδάζουν μακριά από την οικογενειακή εστία τους, θεωρούν ότι τα νέα μέτρα αποτελούν έναν ακόμη σε βάρος τους εμπαιγμό, δεδομένου ότι από τα μέσα του 2021 μέχρι σήμερα έχουν «τσουρουφλιστεί» από τις αναπροσαρμογές – «φωτιά» στους λογαριασμούς ενέργειας. Ο όποιος θετικός απόηχος από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού μοιάζει να «εξατμίζεται» μέσα σε μόλις λίγες ώρες, πριν ακόμη ξεκινήσει η υλοποίηση των μέτρων.


ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosyinfo.comΠηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID