EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ χρεωμένο ως τον λαιμό

Μπορεί το όνομα «ΠΑΣΟΚ» να επέστρεψε και να ξαναπήρε τη θέση του ΚΙΝ.ΑΛ., τα δυσθεώρητα χρέη του όμως όχι μόνο δεν έφυγαν ποτέ από τη Χαριλάου Τρικούπη αλλά χρόνο με τον χρόνο αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο και έχουν φτάσει τα 362.013.564,33 ευρώ στο σύνολό τους, εκ των οποίων τα 355.992.009,12 είναι οφειλές από τραπεζικά δάνεια.

Τα στοιχεία αναφέρονται στον ισολογισμό του 2021, ο οποίος δημοσιεύτηκε στις 20 Μαΐου, και τον οποίο υπογράφει ο γενικός διευθυντής του κόμματος Νίκος Σαλαγιάννης, πρώην υπουργός. Χρέη που προκαλούν ίλιγγο και μόνο που διαβάζεις το ύψος τους και τα οποία προφανώς δεν πρόκειται ποτέ να ξεχρεωθούν, όπως και της Ν.Δ. εξάλλου, όσο κι αν λένε οι ηγεσίες τους ότι τα δάνεια είναι σε ρύθμιση και εξυπηρετούνται. Κι αυτό γιατί κάθε χρόνο αυξάνονται, καθώς οι τόκοι που προστίθενται είναι δεκάδες εκατομμύρια.

Συγκεκριμένα, σε σχέση με το 2020 οι οφειλές του ΠΑΣΟΚ σε τραπεζικά δάνεια αυξήθηκαν κατά 38.008.939 από τους τόκους, αφού το 2020 χρωστούσε 317.983.070 ευρώ. Τo σύνολο του «πράσινου» χρέους, όμως, ανέρχεται για το 2021 σε 362. 013.565,33 ευρώ κι αυτό γιατί εκτός από τα δάνεια χρωστάει σε προμηθευτές (1.015.391), οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης (71.876), λοιπούς φόρους – τέλη (17.485), λοιπές υποχρεώσεις (4.916.801 εκ), που όμως δεν διευκρινίζεται ποιες είναι αυτές. Τo σύνολο του χρέους το 2020 ήταν 323,230,491.




Αντίθετα, το ΚΙΝ.ΑΛ., το οποίο ως όνομα σβήστηκε από τον χάρτη, δεν δημιούργησε χρέη στα χρόνια που λειτουργεί ως… ΑΦΜ! Σύμφωνα με τον δικό του ισολογισμό για το 2021, έχει πλεόνασμα χρήσης 2.043.418 και δεν φαίνεται να βαρύνεται με τραπεζικά χρέη. Τα χρέη του ΠΑΣΟΚ είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τον πρόεδρό του Νίκο Ανδρουλάκη, το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίσει. Μπορεί να μην τα δημιούργησε ο ίδιος, αλλά οι παλιότεροι πρόεδροι του κόμματος, όμως τα κληρονόμησε και η ευθύνη πλέον βαρύνει αυτόν γιατί είναι χρήματα του ελληνικού λαού.

Θυμίζουμε ότι το ΠΑΣΟΚ μετονομάστηκε σε ΚΙΝ.ΑΛ. όχι μόνο για πολιτικούς λόγους, αλλά και για να αλλάξει ΑΦΜ λόγω των χρεών, τα οποία δεν μπορούσε να ρυθμίσει, αφού από ένα κόμμα του 40% που ήταν εισπράττοντας και την ανάλογη χρηματοδότηση από το κράτος, έπεσε σε μονοψήφια ποσοστά. Επίσης, η κριτική που είχε δεχτεί ο Νίκος Ανδρουλάκης, όταν αποφάσισε την επαναφορά του ονόματος, είχε επικεντρωθεί και από κομματικά στελέχη στο θέμα των χρεών.



Πριν από 20 μέρες και μετά το εσωκομματικό δημοψήφισμα για το όνομα του κόμματος, σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM είχε ρίξει, εμμέσως πλην σαφώς, την ευθύνη δημιουργίας των χρεών στις προηγούμενες ηγεσίες (σ.σ.: το ίδιο είχε πει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρυσι μετά τον σάλο από την τότε αποκάλυψη της «κυριακάτικης δημοκρατίας» για το χρέος των 343.000.000 ευρώ της Ν.Δ.). Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: «Τα χρέη δεν τα δημιούργησε η γενιά μου, αλλά οφείλουμε απέναντι στον ελληνικό λαό να τα διαχειριστούμε με διαφάνεια. Δέσμευση και προτεραιότητά μου είναι να ρυθμιστούν όλα αυτά τα χρέη, ώστε να είμαστε 100% συνεπείς απέναντι σε αυτά που ανέφερα» απάντησε σε σχετική ερώτηση, σημειώνοντας ότι το επόμενο διάστημα θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις από τον γενικό διευθυντή Νίκο Σαλαγιάννη. Ανακοινώσεις δεν έχουν γίνει ακόμα, αλλά είναι απορίας άξιο πώς θα ρυθμιστεί τόσο μεγάλο χρέος, που κάθε χρόνο γεννά νέο χρέος δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από τους τόκους.

Ανδρουλάκης: Δεν έχω την ακριβή εικόνα!

Αξιοσημείωτο είναι, πάντως, ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μέχρι πρόσφατα δεν είχε εικόνα για τα χρέη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο ίδιος είχε πει στον Σκάι τον περασμένο Μάρτιο. Είχε ρωτηθεί τότε από τον Δημήτρη Οικονόμου: «Με τα οικονομικά τι θα κάνετε, κύριε πρόεδρε, υπάρχει πολύς κόσμος που ρωτάει. Πρώτα απ’ όλα τι θα γίνει με τα παλιά, εκεί κάνουμε σφουγγάρι και τι θα γίνει με τα νέα; Ποια θα είναι η λογοδοσία, πώς θα κινείστε στο οικονομικό περιβάλλον;».

«Καταρχάς, για να πάω στα παλιά, το λέω λοιπόν πρώτη φορά, όλα τα χρέη του ΠΑΣΟΚ θα είναι ρυθμισμένα, θα ρυθμιστούν όλα» είχε απαντήσει αρχικά. «Πόσα είναι αυτά τα χρέη; Πόσα; Εχετε εικόνα;» είχε ξαναρωτήσει ο δημοσιογράφος, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να απαντά: «Δεν έχω την ακριβή εικόνα και δεν θέλω να πω είναι τόσα, ξέρω πάνω κάτω. Τον επόμενο μήνα θα έχουμε νέα, θα είναι ρυθμισμένα μέχρι το συνέδριό μας, να το πω πολύ απλά, όλα τα χρέη -θέλω να ξέρει ο ελληνικός λαός-, όλα τα χρέη του ΠΑΣΟΚ, ακόμα και τα αρρύθμιστα».



Πηγή: newsbreak.gr







ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosyinfo.com




Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID