EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

«ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ» προκαλούν οι τιμές! ΑΠΙΑΣΤΟ όνειρο οι διακοπές φέτος...

Σε μπελά που εκτοξεύσει τον οικονομικό προϋπολογισμό εξελίσσονται οι φετινές καλοκαιρινές διακοπές για μια τετραμελή οικογένεια.  

Οι αυξήσεις των τιμών τόσο στις μετακινήσεις, όσο και στη διαμονή, καθιστούν ορισμένους προορισμούς «απαγορευτικούς».

Σύμφωνα λοιπόν με τους επαγγελματίες του τουρισμού, μία τετραμελής οικογένεια για να περάσει πέντε ημέρες διακοπών τον μήνα Ιούνιο, ενδεικτικά σε Κρήτη, Νάξο, Κεφαλονιά θα χρειαστεί να ξοδέψει κατά μέσο όρο τα εξής χρήματα:

Κρήτη

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: 413 ευρώ (με όχημα)
Διαμονή: από 180 ευρώ το έως 350 ευρώ το βράδυ
Φαγητό: 170 ευρώ την ημέρα
Μετακινήσεις: 170- 210 ευρώ
Σύνολο: μέγιστο ποσό - 3.223 ευρώ, 805,75 ευρώ το άτομο

Ναξος

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: 570 ευρώ (με όχημα)
Διαμονή: από 150 ευρώ έως 400 ευρώ το βράδυ
Φαγητό: 130 ευρώ την ημέρα
Μετακινήσεις: 180- 220 ευρώ
Σύνολο: μέγιστο ποσό - 3440 ευρώ, 860 ευρώ το άτομο

Κεφαλονιά

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: 195 ευρώ (με όχημα)
Διαμονή: από 100 έως 300 ευρώ το βράδυ
Φαγητό: 150 ευρώ
Μετακινήσεις: 150- 200 ευρώ
Σύνολο: μέγιστο ποσό - 2645 ευρώ, 662 ευρώ το άτομο

Σημειώνεται ότι οι τιμές οι οποίες αφορούν το μήνα Ιούνιο, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, καθώς και τον Αύγουστο οι διπλασιάζονται. Αποτέλεσμα αυτού, σε συνδυασμό με τις τεράστιες αυξήσεις σε καύσιμα και ενέργεια οι οικογένειες προσπαθούν να βρουν διαθεσιμότητα τον Ιούνιο ή το Σεπτέμβριο. Ωστόσο, πλέον οι περισσότερες επιλέγουν να κάνουν τις διακοπές στα χωριά τους.

«Ποιες διακοπές, δουλευόμαστε και μεταξύ μας τώρα; Έχω δυο παιδιά. Παρότι δουλεύω και εγώ και η γυναίκα μου, δεν θα πάμε διακοπές. Έχουμε να ξεχρεώσουμε τους λογαριασμούς για το ρεύμα και το φυσικό αέριο. Κατά πάσα πιθανότητα θα παμε στο χωριό το οποίο βέβαια είναι βόρεια και με τη βενζίνη που σήμερα έχει φτάσει στα 2.30 ευρώ το λίτρο, η μετακίνηση μας θα έχει μεγάλο κόστος, το μόνο θετικό είναι ότι θα γλιτώσουμε την διαμονή καθώς έχουμε σπίτι», ανάφερε  ο κ Τσιμπλής.

Επιδόματα διακοπών

Υπενθυμίζεται ότι με το νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού «Τουρισμός για όλους» που χρησιμοποιεί ως βάση το «Freedom Pass» θα χορηγηθούν voucher διακοπών σε 200.000 δικαιούχους. Συνολικά 30 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για την επιδότηση του κοινωνικού τουρισμού μέσα από το νέο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», που αφορά περί τους 200.000 δικαιούχους που θα λάβουν το voucher των 150 ευρώ.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι επιλέξουν για διακοπές τις πληγείσες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας και τη Σάμο, θα λάβουν οικονομική ενίσχυση έως 300 ευρώ. Δικαιούχοι είναι όλα τα ενήλικα φυσικά πρόσωπα, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας βάσει τελευταίας φορολογικής δήλωσης που έχουν υποβάλλει.
ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosyinfo.comΠηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID