EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Θεσσαλονίκη: Φωτιά στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο- Δύο διασωληνωμένοι- Συγκλονιστικές εικόνες

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε πριν τις 3 το μεσημέρι στο κτίριο όπου στεγάζεται το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, επί της οδού Αριστοτέλους 27 στο κέντρο της πόλης, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Αμεσα δόθηκε εντολή για εκκένωση, με τους υπαλλήλους να εγκαταλείπουν ασφαλείς το κτίριο. 44 άτομα έχουν απομακρυνθεί συνολικά ενώ ανάμεσά τους ήταν και 30 μαθητές που βρίσκονταν σε παρακείμενο φροντιστήριο.

Τουλάχιστον 11 άτομα διακομίστηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε νοσοκομεία.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, δύο άνδρες, ηλικίας 20 και 35 ετών  νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στο νοσοκομείο «Παπανικολάου». Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύονται συνολικά 6 άτομα, ενώ ακόμη τρία μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Δημήτριος» με ελαφριά αναπνευστικά προβλήματα.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το υπ. Υγείας, δύο παιδιά μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο αλλά η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία.

Στο σημείο επιχείρησαν δώδεκα οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με σαράντα πυροσβέστες.

Συγκλονίζουν οι εικόνες των εγκλωβισμένων που σώθηκαν από τις φλόγες

Με τον τρόμο ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους αλλά και την ανακούφιση που σώθηκαν από την πύρινη κόλαση που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατεβαίνουν από τα φλεγόμενα κτίρια άτομα που είχαν εγκλωβιστεί.



Χάρη στις προσπάθειες των πυροσβεστών, οι οποίοι μπήκαν στα κτίρια με τη συνδρομή γερανοφόρου, άτομα που ήταν εντός όταν ξέσπασε η φωτιά βγαίνουν σώοι και αβλαβείς, αγκαλιάζονται με τους δικούς τους ανθρώπους και λαμβάνουν τις πρώτες βοήθειες από τους διασώστες του ΕΚΑΒ που βρίσκονται στο σημείο. Σημειώνεται ότι από το φλεγόμενο κτίριο κατέβηκαν πολλά παιδιά έντρομα από το φροντιστήριο, το οποίο στεγάζεται στο σημείο.



«Δουλεύαμε κανονικά και είδαμε καπνούς από το παράθυρο. Σηκωθήκαμε και μας είπαν να μη μπούμε στο ασανσέρ», αναφέρει, μεταφέροντας την αγωνία, μια γυναίκα που βρισκόταν ανάμεσα στους εγκλωβισμένους.


Τον απόλυτο τρόμο βίωσαν μαθητές φροντιστηρίου που στεγάζεται κοντά στο Επαγγελματικό – Βιοτεχνικό Επιμελητήριο που παραδόθηκε στις φλόγες το μεσημέρι της Παρασκευής, από τη φωτιά που ξέσπασε μετά από βλάβη σε κλιματιστικό.




Κρατώντας στην αγκαλιά το παιδί της και φορώντας μάσκα μια γυναίκα από τους εγκλωβισμένους που έσωσαν οι πυροσβέστες, βγαίνει από το φλεγόμενο κτίριο με δάκρυα στα μάτια και αποτυπωμένη την αγωνία και τις στιγμές πανικού που έζησε.

Οι πρώτες εικόνες από το εσωτερικό του κτιρίου







Με πληροφορίες των ΑΠΕ-ΜΠΕ, thesstoday.gr, grtimes.gr – Aπό real.gr








ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosyinfo.com



Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID