EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Φρόντισε να απολαύσεις όσο μπορείς και όσο προλαβαίνεις αυτό το καλοκαίρι, γιατί μυρίζει… πιθηκίλα

Του Γιώργου Β. Μιχαήλ

Σύμφωνα με τις επίσημες αρχές και τα συστημικά ΜΜΕ, ο σπάνιος ιός της ευλογιάς των πιθήκων είναι πλέον ένας ορατός κίνδυνος για την παγκόσμια υγεία, καθώς τα κρούσματα πληθαίνουν στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Η εξάπλωση της (δυνητικά σοβαρής) ασθένειας έχει θέσει σε επιφυλακή τις παγκόσμιες και εθνικές υγειονομικές αρχές, και ακούγονται ήδη οι πρώτοι ψίθυροι για μια νέα πανδημία -με ό,τι αυτή συνεπάγεται.

Είναι, συνεπώς, πιθανό να βρεθούμε εκ νέου αντιμέτωποι με μια σειρά μέτρων ανάλογων με αυτά της τελευταίας διετίας.

Κι αν κάτι τέτοιο συμβεί, τότε η «υποχρεωτικότητα» θα λάβει πρωτοφανείς διαστάσεις, όπως προμηνύουν η επικείμενη τροποποίηση του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού και η (χρονικά πιο μακρινή) νέα Συνθήκη για την Πρόληψη των Πανδημιών, οι οποίες ενδέχεται να δώσουν απόλυτη υγειονομική εξουσία στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας -αφαιρώντας την, φυσικά, από τις εθνικές κυβερνήσεις.

Και μην σπεύσουν να μου (ξανα)πουν κάποιοι ότι «κινδυνολογώ» ή ότι είμαι «τρομολάγνος».

Στις 18 Μαΐου 2022, η Bavarian Nordic κοινοποίησε στον ιστότοπό της την υπογραφή μιας συμφωνίας με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, η οποία λέει πολλά σε όσους ξέρουν να ακούν. Μια μέρα μετά, στις 19 Μαΐου, ανακοίνωσε ανάλογη συμφωνία με χώρα της Ευρώπης, το όνομα της οποίας δεν αποκαλύπτει!

Η Bavarian Nordic είναι μια «πλήρως ολοκληρωμένη εταιρεία εμβολίων που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη, την κατασκευή, και την εμπορική διάθεση εμβολίων που σώζουν ζωές». Αυτοπροσδιορίζεται ως ο «παγκόσμιος ηγέτης στα εμβόλια ευλογιάς», έχει την έδρα της στην Δανία, και παρουσία στην Γερμανία, την Ελβετία, και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το εμβόλιό της κατά της ευλογιάς είναι εγκεκριμένο στις ΗΠΑ (ως JYNNEOS), στον Καναδά (ως IMVAMUNE), και στην Ευρώπη (ως IMVANEX). Στις δύο χώρες της αμερικανικής ηπείρου η έγκριση είναι εκτεταμένη, για να καλύψει και την ευλογιά των πιθήκων. Στην γηραιά ήπειρο η έγκριση αφορά μόνον την ευλογιά των ανθρώπων, αλλά έχει προβλεφθεί η εκτός ετικέτας χρήση του εμβολίου για την ευλογιά των πιθήκων -που σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί, παρότι οι ευρωπαϊκές αρχές είτε δεν έχουν αποδεχτεί τα επιστημονικά στοιχεία της εταιρείας είτε δεν τα έχουν ζητήσει!

Η συμφωνία της Bavarian Nordic με την κυβέρνηση των ΗΠΑ [και πιο συγκεκριμένα με την Αρχή Προηγμένης Έρευνας και Ανάπτυξης στην Βιοϊατρική (BARDA), που είναι τμήμα του Γραφείου του Υφυπουργού Ετοιμότητας και Απόκρισης (ASPR) εντός του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας των ΗΠΑ (HHS)], αφορά την προμήθεια 13 εκατομμυρίων δόσεων μιας λυοφιλοποιημένης έκδοσης του εμβολίου JYNNEOS κατά της ευλογιάς. Πρόκειται στην ουσία για μετατροπή ήδη υπαρχόντων εμβολίων ευλογιάς, τα οποία έχουν προπαραγγείλει εδώ και καιρό οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Παραθέτω δύο εξαιρετικής σημασίας σημεία από την ανακοίνωση της Bavarian Nordic:

Η μεταφορά της διαδικασίας λυοφιλοποίησης στο νέο μας εργοστάσιο πλήρωσης και φινιρίσματος στο Kvistgaard ξεκίνησε πέρυσι και, μετά από επιθεώρηση του FDA το 2022, θα οδηγήσει σε εμπορική παραγωγή το 2023.
Από το 2003, η Bavarian Nordic συνεργάζεται με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την ανάπτυξη, την κατασκευή, και την προμήθεια ενός μη αναπαραγόμενου εμβολίου ευλογιάς για να διασφαλίσει ότι όλοι οι πληθυσμοί μπορούν να προστατευτούν από την ευλογιά, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο ανεπιθύμητων παρενεργειών στα παραδοσιακά εμβόλια κατά της ευλογιάς, τα οποία βασίζονται στην αναπαραγωγή στελεχών του ιού της δαμαλίτιδας. Μέχρι σήμερα, η Εταιρεία έχει παραδώσει σχεδόν 30 εκατομμύρια δόσεις της υγρής κατεψυγμένης έκδοσης στο HHS, με την συντριπτική πλειονότητα να παραδίδεται για χρήση έκτακτης ανάγκης πριν από την έγκριση του εμβολίου από τον FDA το 2019.

Θα αφήσω ασχολίαστες, και στην δική σας κρίση, αυτές τις πληροφορίες. Το μόνο που εγώ έχω να πω είναι:

Αυτό το καλοκαίρι, φροντίστε να γεμίσετε τις μπαταρίες σας, όσο σας το επιτρέπουν οι συνθήκες. Και, πάνω απ’ όλα, αφιερώστε χρόνο στα αγαπημένα σας πρόσωπα.
ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosyinfo.comΠηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID