EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πανικόβλητος ο Πλεύρης, «διαρρέει» αγωγή κατά της Novartis! Άνθρακες η «σκευωρία»!

Πρωτοφανή γεγονότα και ανατροπές συμβαίνουν γύρω από το σκάνδαλο Novartis που κάποιοι, επιχείρησαν να το βαφτίσουν «σκευωρία».

Όλα ξεκίνησαν σήμερα το πρωί με μία εμπρηστική ανάρτηση του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου, η οποία φυσικά και θα αποτελέσει έναυσμα για παρέμβαση της ελληνικής δικαιοσύνης, αφού καταγγέλλει την δράση οργανωμένων συμμοριών με στόχο την ληστεία του δημόσιου πλούτου.

Ο ευρωβουλευτής που πλέον ανήκει στην ευρωομάδα του Εμμανουέλ Μακρόν, έγραψε συγκεκριμένα:

«Το κουκούλωμα σκανδάλου Novartis διευκόλυνε το στήσιμο του μεγάλου κόλπου με το φυσικό αέριο.
Αυτή είναι η δυναμική των συμφερόντων και της διαπλεκόμενης εξουσίας.
Το κουκούλωμα ενός γιγαντιαίου σκανδάλου,
φέρνει ένα ακόμη μεγαλύτερο.
Τα λεφτά ατελείωτα.
Η ατιμωρησία εγγυημένη»
.

Όπως καταλαβαίνουμε ο Γιώργος Κύρτσος κατηγορεί ευθέως την κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι μόνο για το κουκούλωμα του γιγαντιαίου σκανδάλου στο χώρο του φαρμάκου, που όπως έχουμε γράψει δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται πλέον ως ένα «οικονομικό σκάνδαλο» αλλά ως ένα ασύλληπτο έγκλημα που λόγω της ζημιάς του Δημοσίου, οδήγησε στο θάνατο χιλιάδων Ελλήνων από την αποδόμηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.


Η υπουργική απόφαση που αποκάλυψε τον πανικό

Οι εξελίξεις ήταν καταιγιστικές.

Στις 13:14 στην ιστοσελίδα dikastiko.gr αναρτάται είδηση με τίτλο: «Αποκάλυψη: Ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης καταθέτει αγωγή κατά της Novartis για βλάβη του ελληνικού δημοσίου». Κατά τις πληροφορίες του site, η αγωγή του ελληνικού δημοσίου θα κινηθεί στα επίπεδα αποζημίωσης των ΗΠΑ, περιλαμβάνοντας στο ρεπορτάζ ότι ήδη έχει συσταθεί επιτροπή για εξωδικαστικό συμβιβασμό και έχει υπογραφεί απόφαση για διορισμό δικηγορικής εταιρείας στις ΗΠΑ προκειμένου να συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα στοιχεία!

Αριστοτεχνική η διαρροή, διότι σε περίπτωση παρέμβασης εισαγγελέα για τις καταγγελίες του Γιώργου Κύρτσου, θα υπήρχε η απάντηση ότι «ήδη έχει συσταθεί επιτροπή»!

Υπάρχει όμως ένα ακόμα στοιχείο, που μάλιστα δημοσιεύθηκε πριν λίγο στο Documentonews.gr, το οποίο όχι μόνο δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, αλλά είναι βέβαιο ότι θα συμπεριληφθεί στην έρευνα της δικαιοσύνης, όταν και όποτε οι καταγγελίες Κύρτσου διερευνηθούν.

Στις 12:22 της Παρασκευής, Λίγο μετά την ανάρτηση Κύρτσου και λίγο πριν την αποκάλυψη στην ιστοσελίδα Dikastiko.gr, ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Άγγελος Προβολισιάνος κάλεσε τον υπουργό Υγείας προκειμένου να λάβει απαντήσεις σε σχέση με την υπουργική απόφαση (αρ. Πρωτ: Α1β/Γ.Π. οικ. 26220) που αφορά τη συγκρότηση της «Επιτροπής Διαπραγμάτευσης για τη Novartis Hellas AEBE». Έργο της εν λόγω Επιτροπής είναι «η επίτευξη εξωδικαστικής συμβιβαστικής επίλυσης» με την ελβετική φαρμακοβιομηχανία, η οποία κατέβαλλε για τις αθέμιτες πρακτικές που ακολούθησε στην Ελλάδα αποζημίωση ύψους 350 εκατ. ευρώ στις ΗΠΑ.

Όταν ο υπουργός Υγείας ρωτήθηκε για τη συγκεκριμένη υπουργική απόφαση, απάντησε: «Αυτό έχει αναρτηθεί και είναι βάσει του πρακτικού του Νομικού Συμβουλίου. Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έχει εισηγηθεί -μεταξύ των ενεργειών που πρέπει να γίνουν- να συγκροτηθεί αυτή η επιτροπή». Όταν του ζητήθηκε να παραθέσει τις λοιπές ενέργειες που προτείνει το ΝΣΚ για τη διεκδίκηση αποζημίωσης από την ελβετική φαρμακοβιομηχανία, ο Θ. Πλεύρης πέταξε την μπάλα στην εξέδρα, λέγοντας: «Όλα θα ανακοινωθούν στην ώρα».

Εν συνεχεία, δήλωσε πως «θα γίνουν όλες οι ενέργειες» που πρότεινε το ΝΣΚ και προσπάθησε να κλείσει το τηλέφωνο. «Γιατί δεν προχωράμε σε νομικές ενέργειες κατά της Novartis; Ο εισαγγελέας του Νιου Τζέρσι είχε ασκήσει διώξεις στην εταιρία πριν την επίτευξη εξωδικαστικού συμβιβασμού ύψους 350 εκατ. ευρώ. Εσείς με τον τρόπο που επιλέγετε, διασφαλίζετε το δημόσιο συμφέρον;» ρωτήθηκε ο πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ, ο οποίος αντέτεινε γενικόλoγα ότι «όλα θα γίνουν» και επανέλαβε την πρόθεση να ολοκληρωθεί η συνομιλία.

«Χαιρετώ, γεια!» έλεγε και ξανάλεγε ενώ ο δημοσιογράφος προσπαθούσε να τον ρωτήσει εάν το γεγονός ότι ήταν δικηγόρος και άτυπος σύμβουλος στο υπουργείο Υγείας του Άδωνη Γεωργιάδη, συνήγορος του Αντώνη Σαμαρά σε δίκη που αφορούσε τη Novartis και συνομιλητής των Κωνσταντίνου Φρουζή και Νίκου Μανιαδάκη συνετέλεσαν στην απόφαση να προκρίνει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό χωρίς να έχει προηγηθεί κατάθεση αγωγής. «Δεν έχω να σας πω κάτι άλλο, θα δείτε όλες τις ενέργειες», ήταν η τελευταία του «απάντηση» όταν προσπαθήσαμε να τον ρωτήσουμε τι σημαίνει η εξέλιξη αυτή για τις διώξεις γιατρών και Ανδρέα Λοβέρδου. Πάντως, δεν έδειξε την ίδια απροθυμία για να συνομιλήσει με τον εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος δεν καταδέχτηκε να επικοινωνήσει μαζί του.

Καθίσταται σαφές, λοιπόν, ότι ο Θ. Πλεύρης αποφάσισε να ακολουθήσει την κυβερνητική πεπατημένη αποστροφής μπροστά στον δημοσιογραφικό έλεγχο, αφού του δόθηκε η ευκαιρία να αποσαφηνίσει ότι δεν προτάσσει την επιλογή του εξωδικαστικού έναντι της αγωγής, αλλά εκείνος προτίμησε να μην ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Όλως τυχαίως, αμέσως μετά ακολούθησε δημοσίευμα που έδινε εκ διαμέτρου αντίθετη διάσταση στην εξέλιξη των πραγμάτων.

Καθίσταται επίσης σαφές ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη δικαιώνει πλήρως τις καταγγελίες του Γιώργου Κύρτσου, αλλά και τους ισχυρισμούς όλων των λειτουργών και δημοσιογράφων που βρέθηκαν κατηγορούμενοι επειδή προσπάθησαν να αποκαλύψουν το τεράστιο σκάνδαλο Novartis.

Είναι βέβαιο ότι έχει συσταθεί μία θηριώδης συμμορία, που δυστυχώς έχει πλοκάμια και στην ελληνική δικαιοσύνη, που προσπαθεί όχι απλώς να συγκαλύψει τεράστια οικονομικά σκάνδαλα, αλλά να δημιουργήσει το ανάλογο κλίμα για νέα ληστεία του δημόσιου πλούτου, όπως γίνεται με το κόστος της ενέργειας που γονατίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Είναι όμως επίσης βέβαιο, ότι η Ελλάδα και ειδικά η ελληνική δικαιοσύνη διαθέτει τα θεσμικά αντίβαρα τα οποία μπορεί αυτή τη στιγμή να συμπιέζονται, είναι όμως βέβαιο ότι θα αφυπνιστούν και η αντίδραση τους θα είναι καταπέλτης για όσους ευθύνονται μεταξύ άλλων και για την δολοφονία χιλιάδων Ελλήνων λόγω της ληστείας στο χώρο της υγείας.


ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosyinfo.comΠηγή: newsbreak.gr


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID