EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Zero Zedge : Μη κερδοσκοπική οργάνωση Watchdog αποκαλύπτει μυστικές πληρωμές 350 εκατομμυρίων δολαρίων σε Fauci, Collins και άλλους στο NIH

TYLER DURDEN

Συγγραφέας του Mark Tapscott μέσω των The Epoch Times,

Υπολογίζεται ότι 350 εκατομμύρια δολάρια σε άγνωστα δικαιώματα καταβλήθηκαν στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας ( NIH ) και σε εκατοντάδες επιστήμονές του, συμπεριλαμβανομένου του πρόσφατα αναχωρήσαντος διευθυντή του οργανισμού, Δρ Φράνσις Κόλινς, και του Δρ Άντονι Φάουτσι, σύμφωνα με μια μη κερδοσκοπική κυβερνητική οργάνωση.

«Υπολογίζουμε ότι έως και 350 εκατομμύρια δολάρια σε δικαιώματα από τρίτα μέρη καταβλήθηκαν σε επιστήμονες του NIH κατά τη διάρκεια των οικονομικών ετών μεταξύ 2010 και 2020», δήλωσε  ο Διευθύνων Σύμβουλος του Open the Books  Adam Andrzejewski στους δημοσιογράφους σε μια τηλεφωνική συνέντευξη Τύπου στις 9 Μαΐου.

«Καταλήγουμε σε αυτό το συμπέρασμα επειδή, τα πρώτα πέντε χρόνια, καταφέραμε να ποσοτικοποιήσουμε 134 εκατομμύρια δολάρια που προέρχονταν από τρίτους πληρωτές, δηλαδή φαρμακευτικές εταιρείες ή άλλους πληρωτές, σε επιστήμονες του NIH».


Η πρώτη πενταετία, από το 2010 έως το 2014, αποτελεί το 40% του συνόλου, είπε.


«Γνωρίζουμε τώρα ότι υπάρχουν 1.675 επιστήμονες που έλαβαν πληρωμές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τουλάχιστον μία πληρωμή. Το οικονομικό έτος 2014, για παράδειγμα, καταβλήθηκαν 36 εκατομμύρια δολάρια και αυτό είναι κατά μέσο όρο 21.100 δολάρια ανά επιστήμονα», είπε ο Andrzejewski.

Διαπιστώνουμε επίσης ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η ηγεσία του NIH συμμετείχε στη λήψη πληρωμών από τρίτους. Για παράδειγμα, ο Francis Collins, ο αμέσως προηγούμενος διευθυντής του NIH, έλαβε 14 πληρωμές. Ο Δρ Anthony Fauci έλαβε 23 πληρωμές και ο αναπληρωτής του, Clifford Lane, έλαβε οκτώ πληρωμές».Ο Κόλινς παραιτήθηκε από διευθυντής του NIH τον Δεκέμβριο του 2021 μετά από 12 χρόνια ηγεσίας του μεγαλύτερου οργανισμού δημόσιας υγείας στον κόσμο. Ο Fauci είναι ο επί μακρόν επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) του NIH, καθώς και επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του προέδρου Τζο Μπάιντεν. Ο Λέιν είναι ο αναπληρωτής διευθυντής της NIAID, υπό τον Φάουτσι.

Ο διευθυντής του NIH Dr. Francis Collins κρατά ένα μοντέλο του κορωνοϊού καθώς καταθέτει ενώπιον μιας υποεπιτροπής πιστώσεων της Γερουσίας που εξετάζει τις εκτιμήσεις προϋπολογισμού για το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (NIH) και την κατάσταση της ιατρικής έρευνας, στο Καπιτώλιο στις 26 Μαΐου 2021 . (Sarah Silbiger/Πισίνα μέσω AP)

Οι πέντε κορυφαίοι υπάλληλοι του NIH που μετρήθηκαν ως προς τον αριθμό των πληρωμών δικαιωμάτων που έλαβαν ενώ βρίσκονταν στο δημόσιο μισθολόγιο, σύμφωνα με ένα ενημερωτικό δελτίο που δημοσιεύτηκε από το Open the Books , περιλαμβάνουν τον Robert Gallo, Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου, 271 πληρωμές. Ira Pastan, Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου, 250 πληρωμές. Mikulas Popovic, Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου, 191 πληρωμές. Flossie Wong-Staal, Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου, 190 πληρωμές. και Mangalasseril Sarngadharan, Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου, 188 πληρωμές.

Μόνο ο Παστάν συνεχίζει να εργάζεται στο NIH, σύμφωνα με το Open the Books.

«Όταν ένας υπάλληλος του NIH κάνει μια ανακάλυψη με την επίσημη ιδιότητά του, το NIH κατέχει τα δικαιώματα για οποιαδήποτε προκύπτουσα ευρεσιτεχνία. Αυτά τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας στη συνέχεια αδειοδοτούνται για εμπορική χρήση σε εταιρείες που θα μπορούσαν να τα χρησιμοποιήσουν για να φέρουν προϊόντα στην αγορά», αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο.

«Οι εργαζόμενοι αναφέρονται ως εφευρέτες στα διπλώματα ευρεσιτεχνίας και λαμβάνουν μερίδιο από τα δικαιώματα που αποκτώνται μέσω οποιασδήποτε άδειας χρήσης ή «μεταφοράς τεχνολογίας» των εφευρέσεών τους. Ουσιαστικά, η χρηματοδότηση της έρευνας του NIH με χρήματα από τους φορολογούμενους ωφελεί τους ερευνητές που απασχολούνται από το NIH επειδή αναφέρονται ως εφευρέτες διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και επομένως λαμβάνουν πληρωμές δικαιωμάτων από τους δικαιοδόχους. Ένας εκπρόσωπος του NIH δεν απάντησε πριν από τον Τύπο σε ένα αίτημα για σχολιασμό.

Ο Andrzejewski είπε στους δημοσιογράφους ότι το Associated Press ανέφερε εκτενώς για τις πληρωμές δικαιωμάτων του NIH το 2005, συμπεριλαμβανομένων συγκεκριμένων λεπτομερειών σχετικά με το ποιος πήρε πόσα από ποιους πληρωτές για ποια εργασία, που η υπηρεσία αρνείται να ανοίξει τα βιβλία το 2022.

«Εκείνη την εποχή, γνωρίζαμε ότι υπήρχαν 918 επιστήμονες και κάθε χρόνο λάμβαναν περίπου 9 εκατομμύρια δολάρια, κατά μέσο όρο με κάθε επιστήμονα να λαμβάνει 9.700 δολάρια. Αλλά σήμερα, οι αριθμοί είναι πολύ μεγαλύτεροι, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε εθνικό επίπεδο. Είναι προφανές ότι το διακύβευμα στην υγειονομική περίθαλψη είναι πολύ μεγαλύτερο», είπε ο Andrzejewski.


Είπε ότι τα αρχεία που λαμβάνει το Open the Books—300 σελίδες με δεδομένα γραμμή προς γραμμή—είναι «με μεγάλη επεξεργασία».

“Αυτά δεν είναι τα αρχεία που έλαβε το AP το 2005, όπου αποκαλύφθηκαν τα πάντα – το όνομα του επιστήμονα, το όνομα του τρίτου πληρωτή, το ποσό των δικαιωμάτων που κατέβαλε ο πληρωτής στον επιστήμονα”, είπε ο Andrzejewski. «Σήμερα, το NIH παράγει μια βαριά διορθωμένη βάση δεδομένων. δεν γνωρίζουμε το ποσό πληρωμής στον επιστήμονα και δεν ξέρουμε το όνομα του τρίτου πληρωτή, όλα αυτά διορθώνονται».Οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι επιτρέπεται να διαγράφουν πληροφορίες από απαντήσεις σε αιτήματα FOIA εάν η δημοσιοποίηση των δεδομένων θα έβλαπτε τα εμπορικά προνόμια μιας εταιρείας.

Οι άγνωστες πληρωμές δικαιωμάτων είναι εγγενείς συγκρούσεις συμφερόντων, είπε ο Andrzejewski.

«Πιστεύουμε ότι υπάρχει μια ανίερη σύγκρουση συμφερόντων εγγενή στο NIH» , είπε. «Σκεφτείτε το γεγονός ότι κάθε χρόνο, το NIH χορηγεί 32 δισεκατομμύρια δολάρια σε επιχορηγήσεις σε περίπου 56.000 χορηγούς. Τώρα γνωρίζουμε ότι σε μια περίοδο 11 ετών, θα ρέουν περίπου 350 εκατομμύρια δολάρια αντίστροφα από τρίτους πληρωτές, πολλοί από τους οποίους λαμβάνουν επιχορηγήσεις NIH, και αυτές οι πληρωμές επιστρέφουν στους επιστήμονες και την ηγεσία του NIH».Ο Fauci και ο Lane είπαν στο AP ότι συμφώνησαν ότι υπήρχε μια εμφάνιση σύγκρουσης συμφερόντων για τη λήψη των δικαιωμάτων, με τον Fauci να λέει ότι συνέβαλε τα δικαιώματα του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ο Λέιν δεν το έκανε αυτό, σύμφωνα με τον Andrzejewski.

Το έντυπο χρηματοοικονομικής αποκάλυψης που διέπει τη δεοντολογία στο παρελθόν όριζε τις πληρωμές δικαιωμάτων ως αποδέκτες εισοδήματος που λάμβαναν από το NIH, πράγμα που σήμαινε ότι οι αποδέκτες δεν ήταν υποχρεωμένοι να αναφέρουν τις πληρωμές τους στο έντυπο.

Ωστόσο, ο Andrzejewski είπε ότι το NIH αρνήθηκε να απαντήσει στο αίτημά του για διευκρινίσεις σχετικά με το ζήτημα της αποκάλυψης.

«Εάν δεν είναι, καμία από αυτές τις πληρωμές δεν ελέγχεται απολύτως και στο βαθμό που μια εταιρεία πραγματοποιεί πληρωμές είτε σε ηγεσία είτε σε επιστήμονες, ενώ λαμβάνει επίσης επιχορηγήσεις… τότε αυτό εκ πρώτης όψεως αποτελεί σύγκρουση συμφερόντων», είπε. .Το Open the Books είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που εδρεύει στο Σικάγο και χρησιμοποιεί τους ομοσπονδιακούς και πολιτειακούς νόμους περί ελευθερίας πληροφοριών για να αποκτήσει και στη συνέχεια να δημοσιεύσει στο Διαδίκτυο δαπάνες τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός κατέθεσε μήνυση για την ομοσπονδιακή νομοθεσία περί ελευθερίας πληροφοριών (FOIA) ζητώντας τεκμηρίωση όλων των πληρωμών από εξωτερικές εταιρείες προς το NIH ή/και νυν και πρώην υπαλλήλους του NIH.

Το NIH αρνήθηκε να απαντήσει στο FOIA, επομένως το Open the Books οδηγεί το πρακτορείο στα δικαστήρια, μηνύοντάς το για μη συμμόρφωση με το FOIA. Το Open the Books εκπροσωπείται στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στην υπόθεση από έναν άλλο μη κερδοσκοπικό κρατικό φύλακα, το Judicial Watch .


Πηγή

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosyinfo.com
Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID