EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Έρχονται δύσκολες ημέρες για την ελληνική οικονομία για 7 λόγους – Χωρίς αναβάθμιση από Fitch στις 8 Ιουλίου 2022

Έρχονται δύσκολές ημέρες για την ελληνική οικονομία, αν και τα έσοδα από τον τουρισμό θα μετριάσουν την ζημία, ωστόσο η πραγματικότητα είναι ότι στο τέλος του 4ου τριμήνου του 2022 ή αρχές 2023 λόγω ετεροχρονισμού φάσης θα αποκαλυφθεί το μέγεθος της ζημιάς στην ελληνική οικονομία.

Ο πληθωρισμός και η ενεργειακή κρίση θα πλήξουν συστημικά την διαβρωμένη ελληνική οικονομία που πέταξε 44 δισεκ. λόγω της πανδημίας και τώρα που ο πληθωρισμός και η ενεργειακή κρίση είναι ζωτικής σημασίας…δεν υπάρχουν πολεμοφόδια στην φαρέτρα της ελληνικής κυβέρνησης…

Χωρίς αναβάθμιση από Fitch στις 8 Ιουλίου 2022

Στις 8 Ιουλίου θα αξιολογήσει την ελληνική οικονομία η Fitch και δεν αναμένεται αλλαγή στην βαθμολογία της Ελλάδος θα διατηρηθεί ΒΒ με θετικές προοπτικές.

Η πραγματική αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τον αμερικανικό οίκο Fitch θα πραγματοποιηθεί στις 7 Οκτωβρίου 2022.

Να σημειωθεί ότι ήδη η Standard and Poor’s βαθμολογεί την Ελλάδα σε ΒΒ+ με ουδέτερες προοπτικές.

Οι 7 λόγοι ανησυχίας

1) Η Ελλάδα θα δει να αυξάνεται το πολιτικό ρίσκο και ο πολιτικός κίνδυνος το επόμενο διάστημα.
Η Νέα Δημοκρατία δεν θα έχει αυτοδυναμία οπότε ή θα υπάρξει για ένα διάστημα ακυβερνησία ή θα συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ.

Αλλά έχοντας πάρει το μάθημα του το ΠΑΣΟΚ πέραν από θέμα πρωθυπουργού… θα θέσει θέμα και προσώπων στην κυβέρνηση και πολιτικής.

Μπορεί να έχουμε κυβέρνηση ΝΔ αλλά με πολιτική ΠΑΣΟΚ, σενάριο άκρως πιθανό.

2) Ο πληθωρισμός ως φαινόμενο νομισματικής φύσεως αλλά και δημοσιονομικής εκτροπής θα αρχίσει να επιβραδύνεται μέσα στο 2023 αλλά οι επιπτώσεις του στην κοινωνία θα είναι ορατές…
Αυτό που συμβαίνει τώρα στον πληθωρισμό με ετεροχρονισμό φάσης θα χτυπήσει τις κοινωνίες και τα εισοδήματα…

3) Η ενεργειακή κρίση είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι δεν έχει πλήρως εκδηλωθεί ως φαινόμενο.
Αυτό σημαίνει ότι αυτά που παρατηρούνται σήμερα π.χ. η Γερμανία να αρχίζει να δαπανάει μέσα στο Καλοκαίρι τα αποθέματα φυσικού αερίου του χειμώνα… μας δείχνει ότι το πρόβλημα θα παρουσιαστεί οξύτερο προσεχώς δεν είναι πίσω μας.

Προς το τέλος του 2022 και 2023 τα αποτελέσματα της ενεργειακής κρίσης θα είναι οξύτερα, η Ρωσία εκδικείται την Δύση γιατί η Δύση νόμισε λανθασμένα ότι με τις κυρώσεις θα κάμψει την ρωσική οικονομία.

Η ώρα της ρωσικής εκδίκησης πλησιάζει… θα ματώσουν οι οικονομίες της Δύσης όπως η Γερμανία ή η αδύναμη ελληνική.

4) Η ανάκαμψη της οικονομίας ειδικά προβληματικών χωρών όπως της Ελλάδος παρουσιάστηκε ως πανάκεια για το χρέος και τα ελλείμματα.
Ωστόσο όλοι συγκλίνουν στην άποψη ότι οπ ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας το 2023 θα είναι βραδύτερος από ότι το 2022 με τον κίνδυνο μάλιστα να καταγραφεί σε τρίμηνο ή τρίμηνα ύφεση.

5) Η κυβέρνηση Μητσοτάκη λανθασμένα, προφανώς παρασυρόμενη από συμβούλους που δεν έχουν επίγνωση της πραγματικότητας αναφέρει ότι εάν αναβαθμιστεί η Ελλάδα σε επενδυτική βαθμίδα θα αλλάξει κάτι στην οικονομία και την κοινωνία…

Προφανώς αυτό είναι τελείως ανακριβές.

Γιατί;

Η Κύπρος σήμερα βρίσκεται σε επενδυτική βαθμίδα, δηλαδή τα ομόλογα δεν θεωρούνται σκουπίδια όπως της Ελλάδος και το Κυπριακό 10ετές ομόλογο βρίσκεται στο 3,24% έναντι της Ελλάδος που βρίσκεται στο 3,80%..

Το ελληνικό 10ετές ομόλογο είχε φθάσει έως το 4,72% πριν την παρέμβαση της ΕΚΤ για να ανακόψει τον εκτροχιασμό στα ομόλογα της Νοτίου Ευρώπης.

Επίσης η ΕΚΤ έχει αγοράσει 39 δισεκ. σε σύνολο 82 δισεκ. που είναι τα ελληνικά ομόλογα ελεύθερα διαπραγματεύσιμα, σχεδόν το 50%, τα περιθώρια αγορών τείνουν να εξαντληθούν…

Το πιθανότερο σενάριο είναι να μετατεθεί η επενδυτική βαθμίδα για το 2024 ενώ μόνο εάν η ελληνική κυβέρνηση – παρακαλέσει – τους αμερικανούς να αναβαθμίσουν την Ελλάδα για πολιτικούς λόγους.

Η Ελλάδα δεν αξίζει να αναβαθμιστεί σε επενδυτική βαθμίδα ή investment grade.

Αδύναμες χώρες όπως η Ελλάδα ποντάρουν στην ΕΚΤ για να διασωθούν, μια ακόμη επιβεβαίωση πόσο αδύναμη οικονομία είναι η ελληνική.

6) Μετά την ακραία σπατάλη όπου μια χώρα περίπου χρεοκοπημένη πετάει στο καλάθι των αχρήστων 44 δισεκ. για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δανείζεται 13 δισεκ. από το Ταμείο Ανάκαμψης – εξαιρούμε τις επιδοτήσεις – και παράγει δημοσιονομικά ελλείμματα με το χρέος να φθάνει στα 394,5 δισεκ. και το συνολικό κρατικό και ιδιωτικό χρέος στα 635 δισεκ. ευρώ θα έρθει η στιγμή της πληρωμής…

Η Ελλάδα κατασπατάλησε αλόγιστα χρήμα και θα κληθεί να πληρώσει… τώρα όλοι είναι επαναπαυμένοι ότι κανείς δεν θα ζητήσει τίποτε πίσω… αλλά αυτό αποτελεί μια ψευδαίσθηση.

7) Ήδη οι δήθεν επιστήμονες – τρομολάγνοι του covid 19 αρχίζουν να προειδοποιούν ότι τα κρούσματα αυξάνονται και ότι από το Φθινόπωρο θα ληφθούν μέτρα.

Πρόκειται για μια αέναη φαύλη κατάσταση, προκλητική και φαύλη ενώ μέρος της κοινωνίας έχει εμβολιαστεί 4 φορές.

Προσπαθούν με κάθε τρόπο να επαναφέρουν τα εμβόλια και θα ξανατρομοκρατήσουν τον κόσμο.
Με όρους χρηματιστηρίου και το 2022 είναι μια χάλια χρηματιστηριακή χρονιά αλλά και το 2023 μην περιμένετε πολλά, μην τρέφουμε φρούδες ελπίδες… η μετριότητα θα κυριαρχήσει.

Υποσημείωση

Μόνο ένα θετικό θα υπάρξει το 2022, τον Νοέμβριο του 2022 οι Ρεπουμπλικάνοι θα συντρίψουν τους τραγικούς δημοκρατικούς του απαράδεκτα λίγου Προέδρου Biden… ευτυχώς θα ακούσουμε ένα καλό νέο..

Πηγή: bankingnews.gr


ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosyinfo.comΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID