EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΗΠΑ: Έρχεται η τέλεια οικονομική καταιγίδα – Ιστορικών διαστάσεων χρεοκοπία της πολιτικής Biden

Τα χειρότερα στην οικονομία έπονται – ύφεση, υπερπληθωρισμός, ενεργειακή κρίση, επισιτιστική κρίση και ακραία φτώχεια

Kανείς στον κόσμο δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ τον οικονομικό Αρμαγεδδώνα που ξεσπά κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Joe Biden

Οι έφιαλτικές προειδοποιήσεις οικονομικών αναλυτών οι πολιτικές που ακολουθούσαν η κυβέρνηση και η κεντρική τράπεζα θα κατέστρεφαν την αξία του νομίσματος, του δολαρίου, και θα απελευθέρωναν αχαλίνωτο πληθωρισμό έγιναν πραγματικότητα..

Επί χρόνια επίσης υπήρξαν προειδοποιήσεις για μια επικείμενη παγκόσμια ενεργειακή κρίση.
Τώρα αυτή είναι εδώ.

Σε περιδίνηση

Ολο αυτό όμως φαίνεται να είναι η κορυφή του παγόβουνου.
Οι ελλείψεις αγαθών που καταγράφονται θα επιδεινωθούν.

Πολλές από τις παράδοξα υψηλές τιμές θα φαίνονται σαν… ευκαιρίες μέχρι το τέλος του έτους.
Η οικονομία των ΗΠΑ φαίνεται να επιβραδύνεται με ταχύτατους ρυθμούς την ίδια ακριβώς στιγμή που οι οικονομίες σε όλο τον κόσμο κινούνται προς τη άλλη κατεύθυνση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Goldman Sachs μόλις μας είπε ότι «θα υπάρξουν πιο δύσκολες οικονομικές στιγμές μπροστά μας», και δεν υπερβάλλει ούτε ενα κόμμα,,,.Ενεργειακή κρίση

Την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022 η μέση τιμή ενός γαλονιού βενζίνης στις Ηνωμένες Πολιτείες έφτασε ένα ακόμη υψηλό ρεκόρ όλων των εποχών…

Οι τιμές του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ έφτασαν στο νέο υψηλό των 4,71 δολαρίων, μόλις μια ημέρα μετά το ρεκόρ, καθώς επτά πολιτείες ξεπερνούν τα 5 δολάρια το γαλόνι καθώς ο πληθωρισμός εκτινάσσεται στα ύψη.

Ο εθνικός μέσος όρος εκτινάχθηκε κατά τέσσερα σεντς κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφήνοντας τους οδηγούς σε ακόμη μεγαλύτερη απόγνωση καθώς οι τιμές του φυσικού αερίου συνεχίζουν να εκτοξεύονται αδειάζοντας το πορτοφόλι τους.

Αν στους Αμερικανούς δεν αρέσει να πληρώνουν περίπου πέντε δολάρια το γαλόνι, πώς θα νιώθουν όταν χρειάζονται περίπου 10 δολάρια για να αγοράσουν ένα γαλόνι βενζίνης;

Τα καλά (;) νέα

Ο OPEC και οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες σύμμαχοί του συμφώνησαν την Πέμπτη 2/6 να αυξήσουν την παραγωγή τον Ιούλιο και τον Αύγουστο κατά ένα ποσό μεγαλύτερο από το αναμενόμενο, καθώς η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία προκαλεί όλεθρο στις παγκόσμιες αγορές ενέργειας.

Το καρτέλ αυξήσει την παραγωγή κατά 648.000 βαρέλια την ημέρα τόσο τον Ιούλιο όσο και τον Αύγουστο, επιφέροντας το τέλος των ιστορικών περικοπών παραγωγής που εφαρμόστηκαν από τον OPEC+ κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid.

Δυστυχώς, αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει πραγματικά την τροχιά προς το πού οδεύουμε.
Στην πραγματικότητα, ένας ειδικός σε θέματα ενέργειας λέει ότι αυτό είναι ουσιαστικά απλώς μια συμβολική χειρονομία…

Συμβολική κίνηση


Ο Robert McNally, πρόεδρος του Rapidan Energy Group και πρώην σύμβουλος ενέργειας του προέδρου George Bush, είπε ότι οι τιμές αυξήθηκαν την Πέμπτη (2/6) επειδή η κίνηση του OPEC ήταν «περισσότερο συμβολική παρά θεμελιωδώς σημαντική».

«Δεν θα το έλεγα σταγόνα στον κουβά.

Είναι βασικά μια χειρονομία… σημαντική συμβολικά», δήλωσε στο CNN Business.
Αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε είναι μακροπρόθεσμες λύσεις και δεν υπάρχουν στον ορίζοντα.
Και η αλήθεια είναι ότι δεν αντιμετωπίζουμε απλώς μια πετρελαϊκή κρίση.

Σε αυτό το στάδιο, η ανισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης έχει φτάσει σε σημείο καμπής για όλες τις παραδοσιακές μορφές ενέργειας ταυτόχρονα…Μεγαλύτερη από τις κρίσεις του 1970 – Θα διαρκέσει περισσότερο

«Τώρα έχουμε μια κρίση πετρελαίου, μια κρίση φυσικού αερίου και μια κρίση ηλεκτρικής ενέργειας ταυτόχρονα», δήλωσε ο Fatih Birol, επικεφαλής της ομάδας παρακολούθησης της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας, στο Der Spiegel σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε αυτή την εβδομάδα.
«Αυτή η ενεργειακή κρίση είναι πολύ μεγαλύτερη από τις πετρελαϊκές κρίσεις της δεκαετίας του 1970 και του 1980.

Και πιθανότατα θα διαρκέσει περισσότερο».

Η παγκόσμια οικονομία μπόρεσε σε μεγάλο βαθμό να αντέξει τις αυξανόμενες τιμές της ενέργειας μέχρι στιγμής.

Ωστόσο, οι τιμές θα μπορούσαν να συνεχίσουν να αυξάνονται σε μη βιώσιμα επίπεδα, καθώς η Ευρώπη προσπαθεί να… απογαλακτιστεί από το ρωσικό πετρέλαιο και, ενδεχομένως, το αέριο.
Οι ελλείψεις λόγω των προβλημάτων στην προσφορά θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ορισμένες δύσκολες επιλογές στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου του μέτρου επιβολής δελτίου.

Καταστροφή της ευρωπαϊκής οικονομίας

Πώς πιστεύετε ότι θα μοιάζει η ευρωπαϊκή οικονομία όταν υπάρξει ευρεία διανομή φυσικού αερίου με δελτίο σε έξι μήνες από τώρα;

Μπορεί κάποιος εκεί έξω να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση;

Δεν έχουμε αντιμετωπίσει ποτέ κάτι παρόμοιο πριν, και ένας από τους γνώστες του κλάδου αναφέρεται σε αυτό ως «τέλεια καταιγίδα»…

Ο Joe McMonigle, γενικός γραμματέας του Διεθνούς Φόρουμ Ενέργειας, δήλωσε ότι συμφωνεί με αυτή την καταθλιπτική πρόβλεψη του IEA.

Η τέλεια καταιγίδα

«Έχουμε ένα σοβαρό πρόβλημα σε όλο τον κόσμο για το οποίο νομίζω ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής μόλις το βλέπουν….

Είναι κάπως τέλεια καταιγίδα», επισήμανε στο CNN σε τηλεφωνική συνέντευξη ο Joe McMonigle, η ομάδα του οποίου λειτουργεί ως ενδιάμεσος για τις χώρες που παράγουν και καταναλώνουν ενέργεια.

Δεν είναι τυχαίο πώς αυτός ο όρος εμφανίζεται συνέχεια;Επισιτιστική κρίση

Ένα άλλο στοιχείο της «τέλειας καταιγίδας» που αντιμετωπίζουμε είναι η επιταχυνόμενη αυξανόμενη παγκόσμια επισιτιστική κρίση.

Εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, η πανδημία της γρίπης των πτηνών που ξέσπασε το 2022 είχε ως αποτέλεσμα να αφανιστούν 38 εκατομμύρια κοτόπουλα και γαλοπούλες.
Ως αποτέλεσμα, η τιμή των αυγών έχει εκτοξευθεί σε πρωτοφανή επίπεδα…

Η τιμή των αυγών αυξήθηκε κατά 10,3% τον Απρίλιο.

Το UDSA προβλέπει αύξηση μεταξύ 19,5% και 20,5% σε ετήσια βάση το 2022.
Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει 1,00 δολ το αυγό.

Οι τιμές των πουλερικών θα αυξηθούν έως και 9,5%.
Φανταζόσασταν ποτέ ότι θα πληρώνατε ένα δολάριο για ένα μόνο αυγό;
Κάποτε μία καρτέλα κόστιζε ένα δολάριο.

Το κρέας κοτόπουλου και το κρέας γαλοπούλας θα σκριβαίνουν επίσης και τώρα μας προειδοποιούν ότι έρχονται ελλείψεις.

Μάλιστα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hormel Foods μας λέει ανοιχτά ότι «τα μεγάλα κενά προσφοράς στο Jennie-O Turkey Store θα ξεκινήσουν το τρίτο τρίμηνο»…

Μια κορυφαία αμερικανική εταιρεία επεξεργασίας τροφίμων προειδοποίησε για επικείμενη έλλειψη των προϊόντων της γαλοπούλας στα σούπερ μάρκετ μετά από ένα από τα χειρότερα κρούσματα γρίπης των πτηνών.

«Η ομάδα μας στο Jennie-O Turkey Store αντιμετωπίζει μια αβέβαιη περίοδο μπροστά», σημείωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hormel Foods Corporation, Jim Snee, στους επενδυτές σε μια κλήση για τα κέρδη.

«Παρόμοια με αυτό που ζήσαμε το 2015, (η γρίπη των πτηνών) αναμένεται να έχει σημαντικό αντίκτυπο στις προμήθειες πουλερικών τους επόμενους μήνες».

Ο Snee είπε ότι «τα μεγάλα κενά προσφοράς στο Jennie-O Turkey Store θα ξεκινήσουν το τρίτο τρίμηνο».

Δημείωσε ότι η γρίπη των πτηνών επιβεβαιώθηκε στην «αλυσίδα εφοδιασμού μας» τον Μάρτιο.Εκτεταμένες ελλείψεις

Σε περίπτωση που δεν καταλάβατε το νόημα αυτού που έλεγε, τα «μεγάλα κενά προσφοράς» είναι ένας πολιτικά ορθός τρόπος για να πούμε «εκτεταμένες ελλείψεις».

Μιλώντας για ελλείψεις, η έλλειψη βραφικού γάλακτος για μωρά στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι τώρα χειρότερη από ποτέ…

Ωστόσο, όπως αναφέρει το Bloomberg, τα ποσοστά εκτός αποθέματος ανέβηκαν στο 74% σε εθνικό επίπεδο για την εβδομάδα που έληξε στις 28 Μαΐου, σύμφωνα με στοιχεία για 130.000 καταστήματα και ακολούθησε η Datasembly.

Δέκα πολιτείες καταγράβουν τώρα ποσοστά έλλειψης 90% ή μεγαλύτερα, με τη Τζόρτζιανα έχει πληγεί περισσότερο στο 94%.

Η κυβέρνηση έκανε προπαγάνδα με το γεγονός ότι εισήγαγαν βρεφικό γάλα από την Ευρώπη, αλλά για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι ήταν ως επί το πλείστον μια συμβολική χειρονομία.

Φτώχεια και πείνα

Καθώς οι οικονομικές συνθήκες συνεχίζουν να επιδεινώνονται, ένας αυξανόμενος αριθμός Αμερικανών θα πέσει στη φτώχεια και την πείνα.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με το NPR «η ζήτηση στις τράπεζες τροφίμων έχει αυξηθεί ξανά», και πολλές από αυτές τις τράπεζες τροφίμων βρίσκονται ήδη σε σημείο κρίσης…

Ο Fitzgerald, στέλεχος της Feeding America, λέει ότι οι πάροχοι επισιτιστικής σε όλη τη χώρα χρησιμοποιούν αποθέματα έκτακτης ανάγκης, στρέφονται σε φθηνότερα προϊόντα, περιορίζουν πόσο συχνά μπορούν να επισκέπτονται οι άνθρωποι ή πόσα τρόφιμα μπορούν να πάρουν και «επεκτείνουν το απόθεμά τους για να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες περισσότερων ανθρώπων. ”

Εάν οι τράπεζες τροφίμων μας αντιμετωπίζουν τέτοια δυσφορία τώρα, πώς θα είναι τα πράγματα σε έξι μήνες ή ένα χρόνο από σήμερα;

Γιατί η αλήθεια είναι ότι οι προμήθειες τροφίμων θα γίνουν πιο περιορισμένες.

Το σιτάρι

Η συγκομιδή του χειμερινού σιταριού στις Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι πολύ κατώτερη των αρχικών προσδοκιών.

Στην πραγματικότητα, μας λένε ότι η συγκομιδή χειμερινού σιταριού στο Κάνσας θα μπορούσε να μειωθεί «περισσότερο από 25%»…

Το δυναμικό συγκομιδής χειμερινού σιταριού των ΗΠΑ στο Κάνσας έχει μειωθεί κατά περισσότερο από 25% λόγω της έντονης ξηρασίας και οι αγρότες στην πολιτεία ενδέχεται να αφήσουν χιλιάδες στρέμματα σιταριού στα χωράφια φέτος αντί να πληρώσουν για τη συγκομιδή των σιτηρών που επλήγησαν από τον ξηρό χειμώνα.

Κοιτάζοντας το μέλλον, πολύ λιγότερο σιτάρι φυτεύεται για την ερχόμενη καλλιεργητική περίοδο λόγω των εξαιρετικά παράξενων καιρικών φαινομένων σε ορισμένες περιοχές.

Για παράδειγμα, η ποσότητα σιταριού που φυτεύεται αυτή τη στιγμή στη Βόρεια Ντακότα αναμένεται να είναι η μικρότερη που έχει καταγραφεί ποτέ…

Μερικοί αγρότες στη Βόρεια Ντακότα δεν είναι σε θέση να φυτέψουν τόσο σιτάρι όσο θα έκαναν συνήθως λόγω της έντονης βροχόπτωσης σε ολόκληρη την πολιτεία.

Τα κυβερνητικά στοιχεία δείχνουν ότι το κράτος αναμένεται να φυτέψει σιτάρι στο μικρότερο καταγεγραμμένο μερίδιο της γεωργικής του γης.

Η ουσία είναι ότι υπάρχουν πραγματικά σοβαρά προβλήματα που δεν πρόκειται να εξαφανιστούν σύντομα.

Ο γρίφος του πληθωρισμού και η ιστορική αποτυχία

Και αν περιμένει κάποιος τον Joe Biden να προβεί σε μέτρα διάσωσης, δεν έχει ελπίδα…
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών επισημαίνει ότι κατανοεί ότι ο πληθωρισμός επηρεάζει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Ωστόσο, την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2022, δήλωσε ότι δεν «γνωρίζει» οποιαδήποτε «άμεση δράση» που θα μείωνε τις τιμές των τροφίμων και των καυσίμων.

«[Δεν] μπορούμε να λάβουμε άμεσα μέτρα, κγια να καταλάβουμε πώς θα μειώσουμε την τιμή της βενζίνης στα τρία δολάρια το γαλόνι.

Και δεν μπορούμε να το κάνουμε αμέσως ούτε όσον αφορά τις τιμές των τροφίμων», σημείωσε.
Ένας ιστορικών διαστάσεων οικονομικός εφιάλτης είναι εδώ και ο τύπος στον Λευκό Οίκο δεν έχει απάντηση…

Οι επόμενοι μήνες θα είναι αρκετά χαοτικοι.

Προσδεθείτε!ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosyinfo.comΠηγή  wwww.bankingnews.gr


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID