EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΠΡΙΝ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ!!! Ποιοί άφησαν την Τουρκία να ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕΙ τον όρο «ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ»;;; Δείτε ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Κάποιοι επέτρεψαν ΣΚΟΠΙΜΩΣ την ονομασία «Τουρκικό Αιγαίο – Turkaegean» στον Ερντογάν;;;

Tην διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για την διερεύνηση και την διαπίστωση πειθαρχικών παραπτωμάτων υπαλλήλων της πρώην Διεύθυνσης Σημάτων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου σχετικά με την καταχώρηση του εμπορικού σήματος «Τurkaegean» στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) καθώς και σε άλλα εθνικά και διεθνή Γραφεία Διανοητικής Ιδιοκτησίας διέταξε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος κατόπιν εντολής της κυβέρνησης, όπως διαβάσατε νωρίτερα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείο Ανάπτυξης, η διενέργεια της Ένορκης Διοικητικής εξέτασης «διατάσσεται επειδή δεν υπήρξε ουδέποτε ενημέρωση για την συγκεκριμένη υπόθεση προς την Υπηρεσία ή την πολιτική ηγεσία του υπουργείου από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες που υπηρετούσαν στο εθνικό γραφείο σημάτων ή που τελούσαν σε απόσπαση στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) προκειμένου να αναληφθεί η έγκαιρη και ενδεδειγμένη πολιτική, διπλωματική και υπηρεσιακή δράση».

Δυστυχώς η κυβέρνηση τρέχει και δεν φτάνει, ενώ οργή προκαλούν δημοσιεύματα που δείχνουν πως τουλάχιστον έναν χρόνο πριν η Τουρκία είχε λανσάρει τον όρο!

Στις 4/7/2021 το Βήμα έγραφε: «Turkaegean»: Η Τουρκία «πουλάει» Αιγαίο στην τουριστική της καμπάνιαΤα ίδια και τον Νοέμβριο του 2021!

ΣΚΑΙ:ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;; ΠΟΙΟΙ ΑΜΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΜΕ ΠΡΟΕΒΑΛΛΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ;;;

ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ «ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ» ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ;;;

Αναμένονται με ενδιαφέρον τα συμπεράσματα της ΕΔΕ!!!


Επιστολή διαμαρτυρίας από Έλληνες και Κύπριους ευρωβουλευτές του ΕΛΚ για την κατοχύρωση του TurkAegean

Την έντονη διαμαρτυρία τους για την κατοχύρωση του εμπορικού σήματος “TurkAegean” από το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξέφρασαν οι Έλληνες και Κύπριοι ευρωβουλευτές του ΕΛΚ προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται, με πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της ΚΟ τού ΕΛΚ στο ΕΚ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, εστάλη επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο του Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. Archambeau, και κατατέθηκε ερώτηση προς την αρμόδια Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στην επιστολή τους, οι ευρωβουλευτές ζητούν την επανεξέταση της απόφασης, “λόγω των πολιτικών της επιπτώσεων”, οι οποίες, όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά, “θα μπορούσαν να επηρεάσουν άμεσα ένα κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις σχέσεις του με μία υπό ένταξη χώρα, όπως η Τουρκία”. Ως εκ τούτου, τον καλούν να την αποσύρει καθώς “υπερβαίνει τις αρμοδιότητες του εν λόγω οργανισμού”.

Επιπλέον, στην ερώτησή τους προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι ευρωβουλευτές επισημαίνουν ότι “η χρήση του εμπορικού αυτού σήματος για τουριστικούς σκοπούς είναι παραπλανητική γιατί συνδέει άρρηκτα το Αιγαίο Πέλαγος και τα ελληνικά νησιά με την Τουρκία, γεγονός που δημιουργεί σύγχυση στους τουρίστες και αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο”. Και καταλήγοντας, ρωτούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή “πώς σχεδιάζει να αποτρέψει τη χρήση αυτού του σήματος από την Τουρκία”, καθώς και “ποια μέτρα πρόκειται να λάβει για να αποτρέψει στο μέλλον την έγκριση παρόμοιων εμπορικών σημάτων”.


Πηγή

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosyinfo.comΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!


« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID