EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ το «βουνό» με τα ληξιπρόθεσμα...

Συγκλονιστικά είναι τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα για τη νέα αύξηση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο. Μέσα στο πρώτο τετράμηνο της φετινής χρονιάς προστέθηκαν στα υπάρχοντα χρέη άλλα 3,72 δις ευρώ έναντι 2,56 της περσινής χρονιάς το ίδιο διάστημα . Κι αν η αύξηση κατά περίπου 45% από τον ένα χρόνο στον άλλο δείχνει εντυπωσιακή, κρατηθείτε διαβάζοντας πόσο έχει φτάσει το συνολικό ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών: Στα 112,5 δισ. ευρώ...

Σχεδόν 4.000.000 φορολογούμενοι -δηλαδή επί της ουσίας σχεδόν ένας στους δύο οικονομικά ενεργούς πολίτες- βρίσκονται χρεωμένοι στην εφορία. Το φαινόμενο αυτό δεν είναι τωρινό αφού στα ίδια επίπεδα κινούνται εδώ και πολλά χρόνια. Όμως αυτό που προκύπτει είναι ότι κάθε μήνα, κάθε χρόνο που περνάει, η “θηλιά” σφίγγει ολοένα και περισσότερο για τον Έλληνα.

Μπορεί όλες οι έως τώρα κυβερνήσεις να πανηγυρίζουν ότι βελτιώνουν τους δείκτες της ελληνικής οικονομίας και ότι τα πράγματα -επί των ημερών της καθεμιάς- καλυτερεύουν, αλλά η πραγματικότητα αποδεικνύεται διαφορετική, οδυνηρή, αδυσώπητη.

Όταν η μισή και πλέον κοινωνία παραμένει αλυσοδεμένη στα χρέη και δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα, τότε πολύ απλά η οικονομική πολιτική -όσες “περγαμηνές” κι αν την συνοδεύουν- καθίσταται αποτυχημένη. Μάλιστα η αποτυχία είναι διπλή διότι παράγονται αρνητικές επιπτώσεις και σε κοινωνικό επίπεδο.

Το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει στον ορίζοντα κανένα στοιχείο που να προοιωνίζεται βελτίωση της κατάστασης. Αντιθέτως, όλα δείχνουν περαιτέρω επιδείνωση. Κι αυτό που συμβαίνει με τα χρέη προς το δημόσιο δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου. Τα ελληνικά νοικοκυριά στη συντριπτική τους πλειονότητα βρίσκονται πλέον σε κατάσταση απόγνωσης. Ιδιαίτερα μάλιστα τους τελευταίους μήνες το οικονομικό αδιέξοδο για τη μέση οικογένεια έχει γίνει δραματικό για λόγους που όλοι γνωρίζουμε και έχουν να κάνουν με την ακρίβεια, τις ρήτρες αναπροσαρμογής, τις τιμές στα καύσιμα κοκ.

Η ελληνική κοινωνία επανέρχεται δυστυχώς σε εποχές που για ολοένα και περισσότερους βασικό μέλημα και προτεραιότητα αποτελεί πλέον η επιβίωση, αφήνοντας κατά μέρος την εκπλήρωση άλλων βαρών μεταξύ των οποίων και οι φορολογικές. Και για να το πούμε πιο απλά, αν ένας οικογενειάρχης ή συνταξιούχος δεν μπορεί να βγάλει πια ούτε τον μήνα, αναγκαστικά δεν θα πληρώσει και τις υποχρεώσεις του προς το δημόσιο.

Η κυβέρνηση όμως περί άλλα τυρβάζει...

Πηγή: www.dimokratia.gr


ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosyinfo.comΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID