EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ουκρανία: Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για πειράματα σε ψυχικά ασθενείς

Οι υπάλληλοι του εργαστηρίου στο χωριό Σοροκοβκα στην περιοχή του Χάρκοβο στην Ουκρανία, δοκίμασαν νευροδιαμορφωτές υψηλής ενεργότητας που προκάλεσαν μη αναστρέψιμη βλάβη στο κεντρικό νευρικό σύστημα ως μέρος του στρατιωτικού βιολογικού προγράμματος των ΗΠΑ, είπε ο υποστράτηγος Ιγκόρ Κιρίλοφ, επικεφαλής της χημικής και βιολογικής άμυνας των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Το Σοροκοβκα φιλοξένησε ένα παράρτημα του εργαστηρίου της Μερέφα, που κατασκευάστηκε με έξοδα του Πενταγώνου, είπε ακόμα. Στη Μερέφα, το προσωπικό του εργαστηρίου πραγματοποίησε πειράματα σε ασθενείς από ψυχιατρικές κλινικές στο Χάρκοβο.Αυτό το εργαστήριο στη Sorokovka, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, καταχωρήθηκε ως εταιρεία παραγωγής πρόσθετων τροφίμων, «με την έναρξη μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, ο εξοπλισμός του κλάδου υπό τον έλεγχο της SBU μεταφέρθηκε σε δυτικές περιφέρειες της Ουκρανίας».

Τα πειράματα σε ψυχικά άρρωστα άτομα στην Ουκρανία συνεχίζονται τουλάχιστον από το 2011 και μια από τις επιμελήτριες, η Αμερικανίδα πολίτης Λίντα Οπόρτο Αλχαρούν, έχει επισκεφθεί επανειλημμένα το εργαστήριο κοντά στο Χάρκοβο, είπε ο Ρώσος αξιωματούχος.


Υπενθύμισε ότι νωρίτερα το Υπουργείο είχε αναφέρει ότι υπάλληλοι του βιολογικού εργαστηρίου στη Μερέφα, που κατασκευάστηκε με αμερικανική χρηματοδότηση, είχαν πραγματοποιήσει πειράματα σε ασθενείς ψυχιατρικών κλινικών στο Χάρκοβο την περίοδο από το 2019 έως το 2021. Μια από τις διοργανώτριες αυτής της παράνομης δραστηριότητας ήταν η Αλχαρούν.

«Χάρη στα έγγραφα που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, συνειδητοποιήσαμε ότι τέτοιες μελέτες έχουν πραγματοποιηθεί στην Ουκρανία τουλάχιστον από το 2011 και η Αλχαρούν επισκέφτηκε επανειλημμένα το παράρτημα του εργαστηρίου Μερέφα, που κατασκευάστηκε με έξοδα του Πενταγώνου στο χωριό Sorokovka», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κιρίλοφ πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαίωσαν ότι το Πεντάγωνο και τα βιοεργαστήρια στην Ουκρανία συνδέονται.

Οι μολυσματικές ασθένειες έχουν γίνει πιο συχνές στο Ντονμπάς μετά την έναρξη της χρηματοδότησης των ουκρανικών βιολογικών προγραμμάτων από το Πεντάγωνο το 2015, αποκάλυψε ο Κιρίλοφ, προσθέτοντας ότι η συχνότητα της τουλαραιμίας στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ αυξήθηκε κατά 9,5 φορές το 2016 σε σύγκριση με το 2007.

Κουνούπια που μελετήθηκαν σε ουκρανικά εργαστήρια μπορεί να χρησιμοποιήθηκαν από τις ΗΠΑ στην Κούβα!

Στη συνέχεια, ο Ιγκόρ Κιρίλοφ δήλωσε ότι τα ουκρανικά βιολογικά εργαστήρια μελέτησαν και κουνούπια Aedes που μεταφέρουν πυρετό – το ίδιο γένος εντόμων που πιθανώς χρησιμοποιήθηκε από τις ΗΠΑ για να πυροδοτήσει μια πανδημία δάγκειου πυρετού τύπου 2 στην Κούβα, τις δεκαετίες του 1970 και του 1980.

«Τα γεγονότα της χρήσης των κουνουπιών Aedes ως βιολογικών όπλων, ακριβώς του ίδιου είδους με το οποίο συνεργάστηκε το αμερικανικό Πεντάγωνο στην Ουκρανία, καταγράφηκαν σε μια ομαδική αγωγή από Κουβανούς πολίτες κατά της κυβέρνησης των ΗΠΑ και υποβλήθηκαν για έλεγχο των υπογραφόντων στη Σύμβαση για την Απαγόρευση των Βιολογικών Όπλων».

Αμερικανοί αξιωματούχοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε ανάμειξη στην επιδημία, απαντώντας στις κατηγορίες της Αβάνας.

Σύμφωνα με τον Κιρίλοφ, Ουκρανοί επιστήμονες συμμετείχαν στο πρόγραμμα P-268 του Πενταγώνου με στόχο τη δημιουργία νέων ιών που θα μπορούσαν να μεταφερθούν από το χωροκατακτητικό είδος κουνουπιών Aedes. Το ιογενές παρασκεύασμα δημιουργήθηκε στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Taras Shevchenko στο Κίεβο και μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ για επιτόπιες δοκιμές, είπε ο αντιστράτηγος.


«Περισσότερο από το 30% των συμμετεχόντων είναι πρώην επιστήμονες με εμπειρία στην ανάπτυξη όπλων μαζικής καταστροφής», είπε ο Χουντ σύμφωνα με το έγγραφο που διάβασε ο Κιρίλοφ.

Η Μόσχα εδώ και καιρό κατηγορεί την Ουάσιγκτον και το Κίεβο για συνωμοσία στη δημιουργία συστατικών βιολογικών όπλων στο κατώφλι της Ρωσίας με την πρόθεση να τα εξαπολύσουν στη συνέχεια εναντίον της χώρας. Η Ουάσιγκτον δεν αρνήθηκε τη συνεργασία με τα ουκρανικά εργαστήρια, αλλά δεν επιβεβαίωσε (ανοιχτά) ότι είχε εμπλακεί σε έρευνα βιολογικών όπλων.


 


Πηγή
ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosyinfo.comΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID