EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Δικαστική απόφαση-κόλαφος για συνδικαλιστή στο γραφείο του υπουργού Άμυνας

Μια ιδιαίτερα σημαντική δικαστική απόφαση λήφθηκε το προηγούμενο διάστημα όταν συνδικαλιστής που υπηρετεί στο γραφείο του υπουργού εθνικής άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου θεώρησε ότι συκοφαντείται από δημοσίευμά μας με τίτλο «Σοκάρει η ρητορική μίσους αξιωματικού της ΠΟΜΕΝΣ» και προσέφυγε δικαστικά εναντίον της δημοσιογράφου Ιωάννας Ηλιάδη.

Γράφει η Ιωάννα Ηλιάδη

Μια ιδιαίτερα σημαντική δικαστική απόφαση λήφθηκε το προηγούμενο διάστημα όταν συνδικαλιστής που υπηρετεί στο γραφείο του υπουργού εθνικής άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου θεώρησε ότι συκοφαντείται από δημοσίευμά μας με τίτλο «Σοκάρει η ρητορική μίσους αξιωματικού της ΠΟΜΕΝΣ» και προσέφυγε δικαστικά εναντίον της δημοσιογράφου Ιωάννας Ηλιάδη.

Το δημοσίευμα μέσα από 51 φωτογραφίες, είχε αποκαλύψει πλήθος ακροδεξιών απόψεων που φιλοξενούσε στο προφίλ του ο αξιωματικός ο οποίος υπηρετεί με την ιδιότητα του συνδικαλιστή παρά τω νόμω, στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Σαν αυτό που προτρέπει να μπουν οι κομμουνιστές στη φυλακή.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος προφανώς θεώρησε φυσιολογικό να εκφράζονται έτσι δημόσια οι συνδικαλιστές που υπηρετούν με δική του βούληση στο γραφείο του και δεν τους έχει απομακρύνει όπως υποσχόταν στην Βουλή πριν περίπου 3 χρόνια.

Έτσι λοιπόν ουδεμία κίνηση έκανε, όταν αποκαλύφθηκε η δημόσια δράση του συγκεκριμένου αξιωματικού.

Δεν τον κάλεσε σε απολογία που καταφέρεται εναντίον κομμάτων, πολιτικών, υπουργών, πρωθυπουργών, σε αντίθεση με την πρακτική που ακολουθούν οι συνδικαλιστές του γραφείου του και μηνύουν μέσα από το στρατιωτικό γραφείο του ΥΕΘΑ στρατιωτικούς, επειδή δεν τους αρέσουν κάποια σχόλια στο Facebook.

Δηλαδή έχουμε ένα στρατιωτικό γραφείο υπουργού εθνικής άμυνας με συνδικαλιστές να πρωτοστατούν στις διώξεις κατά στελεχών, και από την άλλη, πλήρη συγκάλυψη από τον ίδιο τον υπουργό.

Έτσι λοιπόν όσοι θεωρούν ότι ο υπουργός εθνικής άμυνας στράφηκε για πρώτη φορά κατά των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι προφανές ότι δεν γνωρίζουν καθόλου τι κάνει ο ΥΕΘΑ τα τελευταία 3 χρόνια σε αυτό το υπουργείο. Ή μπορεί και να γνωρίζουν αλλά αδιαφορούν.

Στρατοδικεία έχουν ήδη στηθεί από μηνύσεις που έχουν κάνει οι συνδικαλιστές του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, μέσα από το στρατιωτικό του γραφείο, κατά στρατιωτικών που τόλμησαν να διατυπώσουν διαφορετικές απόψεις.

Ευτυχώς, τα δικαστήρια δικαιώνουν τα στελέχη που έχουν υποστεί διώξεις από το γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Διαβάστε ενδεικτικά μερικές από αυτές τις περιπτώσεις:

Νέα πανηγυρική αθώωση στρατιωτικών που μήνυσε η ΠΟΜΕΝΣ
ΑΘΩΟΣ και ο Δημ. Κοντούρης που είχε μηνύσει ο Πρόεδρος της ΠΟΜΕΝΣ
ΑΘΩΟΣ ένας ακόμα αξιωματικός που στοχοποίησε η ΠΟΜΕΝΣ
Κατέπεσε μια ακόμα συκοφάντηση στελέχους της ΠΟΜΕΝΣ σε στρατιωτικό
Αθώος δημοσιογράφος που του έκαναν μήνυση μέλη της ΠΟΜΕΝΣ
Ομολογία μελών ΠΟΜΕΝΣ στο ΣΓ ΥΕΘΑ: Παρακολουθούμε στρατιωτικούς
ΕΣΗΕΑ: Καταδικάζει το «χουντικό» παραλήρημα αξιωματικού του ΥΠΕΘΑ

Η κάλυψη από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας για την δράση των συνδικαλιστών από το γραφείο του είναι διαρκής. Δεν απάντησε καν σε ερώτημα στη Βουλή σχετικό με το ποινικό μητρώο ενός εξ αυτών, κάτι που δείχνει ότι όχι απλά τον καλύπτει, αλλά τον ενθαρύνει να συνεχίσει τη δράση του κατά στελεχών. Διαβάστε σχετικά: Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για το Ποινικό Μητρώο συνδικαλιστή στο γραφείο ΥΕΘΑ

Αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του το άφησε να ξεχαστεί και δεν επέμεινε να πάρει απάντηση, για ένα θέμα που θίγει πολλά στελέχη εάν ισχύουν οι καταγγελίες.

Είναι δηλαδή φανερό ότι χτίζεται μέρα με τη μέρα ο εκφοβισμός των στελεχών, μέσα από το στρατιωτικό γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας τα τελευταία 3 χρόνια και σίγουρα οι απειλές που ακούστηκαν από το στόμα του υπουργού Εθνικής Άμυνας κατά στελεχών και παραπέμπουν όπως ορθά παρατήρησε ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα υπόθεση ΑΣΠΙΔΑ, μάλλον δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσουν.

Στον αντίποδα, η Δικαιοσύνη κάνει το έργο της και πέραν των υποθέσεων που προαναφέρθηκαν, εκδίδει αποφάσεις που κάθε άλλο παρά τιμητικές είναι για το στρατιωτικό γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Η απόφαση του πολυμελούς πρωτοδικείου Πειραιά που συνεδρίασε με πρόεδρο Πρωτροδικών τον κ. Παναγιώτη Λεβενιώτη, δικαίωσε τη δημοσιογράφο Ιωάννα Ηλιάδη, η οποία και αποκάλυψε την δημόσια δράση του συνδικαλιστή αξιωματικού από το γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας.
Η δικαστική απόφαση είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς παραδέχεται ότι ο συνδικαλιστής, που υπηρετείσ το γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας υιοθετεί σαφώς τις ακροδεξιές και ρατσιστικές απόψεις που αναδημοσιεύει στο προφίλ του και παραβιάζει την υποχρέωση του στρατιωτικού για τήρηση ευπρέπειας, μέτρου και αποφυγής πρόκλησης.

Ο ΥΕΘΑ προφανώς δεν είδε τίποτε μεμπτό από τις ακροδεξιές αναρτήσεις του στενού του συνεργάτη, οι οποίες παρουσιάστηκαν από το δημοσίευμα του Armyvoice.gr.

Ας δούμε όμως την περιγραφή των επίμαχων αναρτήσεων μέσα από την δικαστική απόφαση:Η νέα «ΑΣΠΙΔΑ», οι συνδικαλιστές του ΥΕΘΑ και μια δικαστική απόφαση


Η νέα «ΑΣΠΙΔΑ», οι συνδικαλιστές του ΥΕΘΑ και μια δικαστική απόφαση


Η ακροδεξιά, οι συνδικαλιστές του ΥΕΘΑ και μια σημαντική δικαστική απόφαση


Η νέα «ΑΣΠΙΔΑ», οι συνδικαλιστές του ΥΕΘΑ και μια δικαστική απόφαση


Η ακροδεξιά, οι συνδικαλιστές του ΥΕΘΑ και μια σημαντική δικαστική απόφαση

Το δικαστήριο επισημαίνει ότι όλα αυτά γίνονται από τον σύμβουλο του υπουργού Εθνικής Άμυνας, συνδικαλιστή και εκπρόσωπο των στρατιωτικών στον ΕΦΚΑ, ο οποίος έχει περιορισμένο δικαίωμα σε δημόσιες δηλώσεις και τοποθετήσεις σε σύγκριση με τους άλλους πολίτες.

Παρόλα αυτά, ο υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος καλύπτει τους συνδικαλιστές του γραφείου του επί 3 χρόνια, παρέχοντάς τους ελευθερία κινήσεων, την ώρα που πάνε κι έρχονται οι κλήσεις για απολογίες σε πολλά στελέχη και τα στρατοδικεία.

Φθάσαμε πλέον έτσι ο ίδιος ο υπουργός να απειλεί πλέον ανοιχτά με στρατοδικεία τους στρατιωτικούς, μέσα στην Βουλή, χωρίς να αναλαμβάνει τις ευθύνες που έχει ως πολιτικός προϊστάμενος, όπως άλλωστε δεν τις έχει αναλάβει τα τελευταία 3 χρόνια


ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosyinfo.comΠηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID