EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Zero Hedge : Η δραματική αλλαγή γραμμής των New York Times από τη νίκη στην Ουκρανία

Zero Hedge,MAY 31, 2022 – 03:20 AM

Authored by John Walsh via Consortium News,

Μετάφραση: Μιχαήλ Στυλιανού

Στις 11 Μαΐου οι New York Times δημοσίευσε ένα άρθρο που τεκμηριώνει ότι όλα δεν πήγαιναν καλά για τις ΗΠΑ στην Ουκρανία, και ένα συνοδευτικό άρθρο γνώμης που υποδείκνυε ότι μια αλλαγή κατεύθυνσης μπορεί να επιβάλλεται.

Στη συνέχεια, στις 19 Μαΐου, η συντακτική επιτροπή, το πλήρες Διευθυντήριο των Times, πέρασε από τις υποδείξεις σε μια κραυγαλέα έκκληση για αλλαγή κατεύθυνσης, δηλώνοντας ότι «η πλήρης νίκη» επί της Ρωσίας δεν είναι δυνατή και ότι η Ουκρανία θα πρέπει να διαπραγματευτεί μια ειρήνη με τρόπο που να αντικατοπτρίζει μια «ρεαλιστική αξιολόγηση» και τα «όρια» της δέσμευσης των ΗΠΑ. Οι Times χρησιμεύουν ως ένας από τους κύριους διαμορφωτές της κοινής γνώμης για την ελίτ και έτσι οι δηλώσεις τους δεν πρέπει να ακούγονται με ελαφρότητα.

Τα όρια των ΗΠΑ

Το κύριο άρθρο περιέχει τα ακόλουθα βασικά αποσπάσματα:


«Τον Μάρτιο, αυτό το συμβούλιο υποστήριξε ότι το μήνυμα των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους προς τους Ουκρανούς και τους Ρώσους πρέπει να είναι: Ανεξάρτητα από το πόσο καιρό θα χρειαστεί, η Ουκρανία θα είναι ελεύθερη. …”

«Ο στόχος αυτός δεν μπορεί να μετατοπιστεί, ωστόσο στο τέλος, δεν είναι προς το συμφέρον της Αμερικής να βυθιστεί σε ολοκληρωτικό πόλεμο με τη Ρωσία, ακόμα και αν μια ειρήνη κατόπιν διαπραγματεύσεων ενδέχεται να απαιτήσει από την Ουκρανία να λάβει κάποιες δύσκολες αποφάσεις».

Και, για να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει ασάφεια, συνέχιζε:

«Μια αποφασιστική στρατιωτική νίκη για την Ουκρανία επί της Ρωσίας, στην οποία η Ουκρανία ανακτά όλα τα εδάφη που έχει καταλάβει η Ρωσία από το 2014, δεν αποτελεί ρεαλιστικό στόχο. … Η Ρωσία παραμένει πολύ ισχυρή…»

Οι ρωσικές δυνάμεις σημειώνουν αργή αλλά σταθερή πρόοδο στη νότια και ανατολική Ουκρανία μετά τη νίκη τους στη Μαριούπολη, τη μεγαλύτερη μάχη του πολέμου μέχρι στιγμής, και μια αποθαρρυντικό ήττα για την Ουκρανία.

Στις ΗΠΑ, ο πληθωρισμός, ο οποίος ήταν ήδη υψηλός πριν από την κρίση στην Ουκρανία, έχει οδηγηθεί ακόμη υψηλότερα και έχει φτάσει πάνω από το 8%, με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να προσπαθεί τώρα να τον ελέγξει αυξάνοντας τα επιτόκια. Εν μέρει ως αποτέλεσμα αυτού, το χρηματιστήριο έφτασε κοντά στον πάτο. Καθώς ο πόλεμος εξελίσσεται, πολλοί ένωσαν τις δυνάμεις τους με τον Ben Bernanke, πρώην πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας στην πρόβλεψη μιας περιόδου υψηλής ανεργίας, υψηλού πληθωρισμού και χαμηλής ανάπτυξης — της φοβερής στασιμότητας.

Στο εσωτερικό, υπάρχουν ενδείξεις μείωσης της υποστήριξης του πολέμου. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι 57 Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής και 11 Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας καταψήφισαν το τελευταίο πακέτο όπλων προς την Ουκρανία, το οποίο περιλάμβανε πλούσια κέρδη και μίζες για τους κερδοσκόπους του πολέμου. (Εντυπωσιακά κανένας Δημοκρατικός, ούτε ένας, ούτε καν ο πιο «προοδευτικός» δεν ψήφισε κατά της ρίψης καυσίμων στη φωτιά του πολέμου που μαίνεται στην Ουκρανία. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.)

Και ενώ η αμερικανική κοινή γνώμη παραμένει υπέρ της εμπλοκής των ΗΠΑ στην Ουκρανία, υπάρχουν ενδείξεις ολίσθησης. Για παράδειγμα, ο (δημοσκοπικός οργανισμός) Pew αναφέρει ότι εκείνοι που αισθάνονται ότι οι ΗΠΑ δεν κάνουν αρκετά μειώθηκαν από τον Μάρτιο έως τον Μάιο. Καθώς όλο και επιδεινώνεται ο στάσιμο-πληθωρισμός , με τις τιμές του φυσικού αερίου και των τροφίμων να αυξάνονται και φωνές όπως αυτές του Τάκερ Κάρλσον και του Ραντ Πολ να επισημαίνουν τη σχέση μεταξύ του πληθωρισμού και του πολέμου, η δυσαρέσκεια είναι βέβαιο ότι θα αυξηθεί.

Τέλος, καθώς ο πόλεμος γίνεται λιγότερο δημοφιλής και παίρνει το τίμημά του, μια εκλογική καταστροφή πλησιάζει το 2022 και το 2024 για τον Μπάιντεν και το Δημοκρατικό Κόμμα, για το οποίο οι Times χρησιμεύουν ως φερέφωνο.

Σημείωση πανικού

Υπάρχει μια νότα πανικού σε αυτή την έκκληση για την εξεύρεση μιας λύσης κατόπιν διαπραγματεύσεων τώρα. Οι ΗΠΑ και η Ρωσία είναι οι μεγαλύτερες πυρηνικές δυνάμεις στον κόσμο με χιλιάδες πυρηνικούς πυραύλους σε επιφυλακή άμεσης εκτόξευσης.. Σε στιγμές υψηλής έντασης, οι πιθανότητες τυχαίου πυρηνικού Αρμαγεδδώνα είναι όλες πολύ πραγματικές.

Η ικανότητα του Μπάιντεν να παραμένει επικεφαλής των γεγονότων τίθεται υπό αμφισβήτηση. Πολλοί άνθρωποι της ηλικίας του μπορούν να χειριστούν μια κατάσταση όπως αυτή, αλλά πολλοί δεν μπορούν και φαίνεται να ανήκει στην τελευταία κατηγορία.

Οι νεοσυντηρητικοί ελέγχουν τώρα την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Μπάιντεν, του Δημοκρατικού Κόμματος και του μεγαλύτερου μέρους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Αλλά οι νεοσυντηρητικοί θα τα παρατήσουν και θα κινηθούν προς μια λογική και ειρηνική κατεύθυνση, όπως απαιτεί το κύριο άρθρο των Times;

Αυτή είναι μια φαντασίωση πρώτης τάξης. Όπως έχουν παρατηρήσει άλλοι σχολιαστές, γεράκια όπως ο υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken, η υφυπουργός Πολιτικών Υποθέσεων Victoria Nuland και ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Jake Sullivan δεν έχουν ταχύτητα όπισθεν. Πάντοτε πατούν γκάζι. Δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της ανθρωπότητας ούτε εξυπηρετούν τα συμφέροντα του αμερικανικού λαού.ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosyinfo.comΠηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!


« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID