EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σύμφωνα με αξιολογημένη μελέτη, η ευλογιά των πιθήκων μεταδίδεται κυρίως σεξουαλικά από τους άνδρες

Η πρώτη μεγάλη μελέτη για τις λοιμώξεις από την ευλογιά των πιθήκων ανακάλυψε ότι ο ιός μεταδίδεται κυρίως μέσω της σεξουαλικής δραστηριότητας των ομοφυλόφιλων και αμφιφυλόφιλων ανδρών.

Το περιοδικό Journal of New England Medicine δημοσίευσε την Πέμπτη μια μελέτη που εξέτασε τη μόλυνση από τον ιό της ευλογιάς των πιθήκων σε 16 χώρες μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου, όταν άρχισαν να εμφανίζονται κρούσματα σε χώρες εκτός της Αφρικής.

Η μελέτη ανέφερε 528 λοιμώξεις που διαγνώστηκαν μεταξύ 27 Απριλίου και 24 Ιουνίου, εκ των οποίων το 98% αφορούσε ομοφυλόφιλους ή αμφιφυλόφιλους άνδρες με μέση ηλικία 38 ετών. Από αυτά τα κρούσματα, το 95 τοις εκατό των λοιμώξεων ήταν ύποπτο ότι μεταδόθηκαν μέσω σεξουαλικής δραστηριότητας – το 41 τοις εκατό είχε επίσης HIV.

Οι ειδικοί σε θέματα ασθενειών και οι αξιωματούχοι από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) δεν θεωρούν την ευλογιά των πιθήκων σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη, αλλά ανέκαθεν έλεγαν ότι μπορεί να μεταδοθεί μέσω στενής επαφής, όπως το σεξ. Μπορεί επίσης να μεταδοθεί με στενή επαφή, ακόμη και με μολυσμένα ρούχα και κλινοσκεπάσματα.

Μέχρι φέτος, η λοίμωξη από την ευλογιά των πιθήκων στον άνθρωπο ήταν σπάνια εκτός της Αφρικής, όπου ενδημεί αλλά μεταδίδεται κυρίως από τα ζώα. Αλλά τώρα υπάρχουν περισσότερα από 16.000 κρούσματα παγκοσμίως σε χώρες που ως επί το πλείστον δεν είχαν ιστορικά την ευλογιά των πιθήκων, σύμφωνα με το CDC.

Τα περισσότερα κρούσματα φαίνεται να βρίσκονται στη Βόρεια Αμερική και τη Δυτική Ευρώπη, όπου ορισμένα από τα πρώτα κρούσματα συνδέθηκαν με μεγάλες εκδηλώσεις ΛΟΑΤΚΙ στην Ισπανία και το Βέλγιο, που θεωρούνται το σημείο μηδέν για τη διευκόλυνση της μετάδοσης του ιού.

Η επικρατέστερη θεωρία μεταξύ των ειδικών της νόσου είναι ότι ο ιός της ευλογιάς των πιθήκων μεταδόθηκε σεξουαλικά στις εκδηλώσεις αυτές.

Η έξαρση των πρόσφατων κρουσμάτων στις ΗΠΑ υποδηλώνει ότι η μετάδοση συνέβη στο τέλος του Μήνα Υπερηφάνειας στα τέλη Ιουνίου και στις αρχές Ιουλίου, με βάση το εύρημα της μελέτης ότι η επώαση διαρκεί από τρεις έως 20 ημέρες (συνήθως επτά ημέρες).

Πρώην αξιωματούχοι υγείας του Τραμπ κατηγορούν το CDC

Οι αξιωματούχοι του CDC δίστασαν να συστήσουν την ακύρωση σημαντικών εκδηλώσεων των ΗΠΑ για τους ΛΟΑΤΚΙ, παρόμοια με τις εκδηλώσεις υπερδιάδοσης στην Ευρώπη που συνέβησαν τον προηγούμενο μήνα.

Οι διοργανωτές εκδηλώσεων ΛΟΑΤΚΙ ήταν επίσης προσεκτικοί την άνοιξη, θέλοντας να αποφύγουν τον στιγματισμό της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ. Οι αξιωματούχοι υγείας των ΗΠΑ επέλεξαν αντ’ αυτού να ενισχύσουν τη στοχευμένη αποστολή μηνυμάτων για να προειδοποιήσουν τους ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους άνδρες, οι οποίοι θεωρήθηκαν ότι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο.

Αλλά οι αξιωματούχοι θα έπρεπε να είχαν κάνει περισσότερα, λέει ο Δρ Πολ Αλεξάντερ, πρώην αξιωματούχος και ερευνητής της κυβέρνησης Τραμπ στον τομέα της υγείας.

«Το μόνο που χρειαζόταν ήταν η ηγεσία να πει όχι επαφή δέρμα με δέρμα, όχι πρωκτικό σεξ, όχι σεξ, τίποτα για μερικές εβδομάδες και θα είχαμε βοηθήσει αυτή την ομάδα υψηλού κινδύνου, αλλά όχι, είναι πολιτικά παιχνίδια και τώρα ο γενικός ετεροφυλόφιλος πληθυσμός χαμηλού κινδύνου κινδυνεύει ειδικά από τους αμφιφυλόφιλους άνδρες», έγραψε ο Αλεξάντερ σε ανάρτηση σε blog.

Η ανάρτηση του σε blog περιελάμβανε επίσης ένα νήμα στο Twitter από έναν ομοφυλόφιλο άνδρα στις ΗΠΑ που αφηγείται με γραφικές λεπτομέρειες την εμπειρία του να προσβληθεί από ευλογιά των πιθήκων κατά τη διάρκεια ενός οργίου στο Παλμ Σπρινγκς.

Ο Αλεξάντερ εξέφρασε την ανησυχία του ότι οι αμφιφυλόφιλοι άνδρες θα μπορούσαν να διευκολύνουν τη διάδοση του ιού της ευλογιάς των πιθήκων εκτός της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ στους ετεροφυλόφιλους. Στην πραγματικότητα, το CDC δήλωσε ότι γνωρίζει για οκτώ περιπτώσεις σε γυναίκες και δύο νέες περιπτώσεις σε παιδιά – το ένα ένα νήπιο και το άλλο ένα βρέφος, ανέφερε το BBC News.

«Οι ετεροφυλόφιλοι θα μπορούσαν να το μεταδώσουν αν ο ένας σύντροφος είναι μολυσμένος και υπάρχει σκληρό σεξ που περιλαμβάνει σκίσιμο ιστών», πρόσθεσε ο Αλεξάντερ.

«Δεν πρόκειται για το αν είσαι “γκέι”, ο ιός μεταδίδεται με τα σωματικά υγρά και τις μολυσμένες φλύκταινες και βλάβες στο μολυσμένο άτομο, μέσω τυχόν σχισίματος στο δέρμα ή ιστού π.χ. μικροβλαβών στο ορθό κ.λπ.», συνέχισε. «Αν ετεροφυλόφιλοι κάνουν πρωκτικό σεξ και ο ένας έχει μολυνθεί με την ευλογιά των πιθήκων ή άλλο [σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα], ο άλλος θα μολυνθεί αν υπάρχει σχίσιμο ιστού».

Παρόλο που η λοίμωξη από την ευλογιά των πιθήκων γενικά καθαρίζει μέσα σε μερικές εβδομάδες χωρίς να χρειάζεται ιατρική θεραπεία, έχει νοσηλεύσει ορισμένους που εμφανίζουν έντονο πόνο στον πρωκτό, σοβαρό πονόλαιμο και οξεία νεφρική βλάβη.Πηγή
ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosyinfo.comΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID