EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κ. Μητσοτάκης: Συνδέουμε τα πανεπιστήμια με την αγορά

Την απευθείας σύνδεση των πανεπιστήμιων με την καπιταλιστική αγορά και παραγωγή αλλά και την θεσμοθέτηση των βιομηχανικών μεταπτυχιακών και άλλων ανάλογων μέτρων μιλώντας στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης. 

Ο πρωθυπουργός στη Βουλή ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης στην Παιδεία με το νομοσχέδιο –πλαίσιο για την λειτουργία των ΑΕΙ, ενώ για μία ακόμη φορά φρόντισε να στηρίξει ένα αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο με την προσωπική του παρουσία. Ο πρωθυπουργός δεν θέλησε να τηρήσει ούτε τα προσχήματα αναφέροντας ευθέως ότι η ουσία του νομοσχεδίου αφορά την σύνδεση με την αγορά και μάλιστα με τους όρους που θέτουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην καρδιά της μεταρρύθμισης που προωθεί το συγκεκριμένο νομοθέτημα.  Δηλαδή την σύνδεση των ΑΕΙ με τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Όπως δήλωσε πλέον «τα πανεπιστήμια θα είναι αυτά που θα ορίσουν ελεύθερα τα τυχόν δίδακτρα και τις πηγές χρηματοδότησης. Όπως και τους διδάσκοντες και τις συνεργασίες με ξένα πανεπιστήμια». Τόνισε μάλιστα ότι πλέον «εισάγεται ο θεσμός των βιομηχανικών μεταπτυχιακών συνδέοντας στην πράξη την γνώση με την παραγωγή. Οι ελληνικές επιχειρήσεις η ελληνική οικονομία θα αναπτύσσονται πιο γρήγορα με φόντο την εφαρμοσμένη έρευνα. Αυτό σημαίνει εθνική παιδεία στην υπηρεσία της εθνικής οικονομίας».

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι αυτός ήταν εξαρχής ο πολιτικός στόχος σημειώνοντας ότι «το νομοσχέδιο απενεχοποιεί τη σύνδεση των πανεπιστημίων με την εργασία» αφού οι φοιτητές «αντί να φύγουν στο εξωτερικό θα μπορούν να το κάνουν εδώ. Η αμοιβή τους θα γίνεται διαβατήριο για την ένταξή τους στην εργασία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν δίστασε να παρουσιάσει το νομοσχέδιο ως υπηρεσία στους φοιτητές αναφέροντας πως δεν υιοθετεί την στάση της αντιπολίτευσης για απρόσκοπτη πρόσβαση στην 3βάθμια εκπαίδευση. Όπως δήλωσε «νοιάζομαι για τους νέους δεν σημαίνει τους χαϊδεύω τα αυτιά για να τους στρέψω σε σχολές με ανύπαρκτο αύριο. Νοιάζομαι τους νέους σημαίνει να τους βοηθήσω για το μέλλον». Ανέφερε πως πλέον «το Δημόσιο πανεπιστήμιο μπαίνει σε μία παγκόσμια εκπαιδευτική τροχιά. Θέτει οριζόντια τα εργαστήρια και τις υπηρεσίες του σε όλους του φοιτητές».

Αναφερόμενος τέλος στα ζητήματα της διοίκησης των πανεπιστημίων, τα άρθρα με τα οποία διαφωνεί το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας, ο πρωθυπουργός είπε ότι «όλα αλλάζουν αλλά και ο τρόπος διακυβέρνησης των Πανεπιστημίων, για να εκλείψουν τα κρούσματα ευνοιοκρατίας. Και οι καθηγητές μας να είναι ζωντανά παραδείγματα για τους φοιτητές μας. Και οι ίδιοι οι εκλέκτορες θα ορίζονται ηλεκτρονικά και με τη συμμετοχή καθηγητών άλλων ιδρυμάτων».Πηγή
ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosyinfo.comΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID