EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Φάουτσι: Είχαμε «πάντοτε επίγνωση» της φυσικής ανοσίας

Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Άντονι Φάουτσι δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο ίδιος και άλλοι αξιωματούχοι υγείας ήταν «πάντα ενήμεροι» για την προστασία που παρέχει η φυσική ανοσία COVID-19.

«Γνωρίζαμε πάντα ότι αν μολυνθείς, έχεις έναν βαθμό προστασίας από την επαναμόλυνση», παρατήρησε ο Φάουτσι απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου του The Hill.

Αργότερα δήλωσε ότι η προστασία που παρέχεται από τη φυσική ανοσία και τον εμβολιασμό «φθίνει με την πάροδο ενός χρονικού διαστήματος», κάτι που είναι «πολύ, πολύ διαφορετικό» από άλλες λοιμώξεις όπως η πολιομυελίτιδα, η ευλογιά και η ιλαρά.

«Οι άνθρωποι που μιλούσαν για φυσική ανοσία έκαναν την υπόθεση … ότι μόλις μολυνθείς, ουσιαστικά προστατεύεσαι πολύ, πολύ καλά για ένα χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Φάουτσι. Υποστήριξε ότι τα άτομα που έχουν μολυνθεί και εμβολιαστεί έχουν την καλύτερη προστασία, περιγράφοντας το φαινόμενο αυτό ως «υβριδική ανοσία».

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας της COVID-19, ο Φάουτσι και άλλοι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι υγείας προτίμησαν τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 έναντι της φυσικής ανοσίας και προέτρεπαν συχνά τους Αμερικανούς να κάνουν τόσο εμβόλια όσο και αναμνηστικά εμβόλια, ενώ συχνά υπονοούσαν ότι τα ανεμβολίαστα άτομα ευθύνονται για τη συνεχή εξάπλωση του ιού.

Στις 11 Ιουλίου 2021, ο Φάουτσι κάλεσε επίσης τις τοπικές κυβερνήσεις και τα σχολεία να απαιτήσουν τα εμβόλια COVID-19, λέγοντας στο CNN ότι «θα πρέπει να υπάρξουν περισσότερες εντολές».

Η κυβέρνηση Μπάιντεν τον περασμένο Σεπτέμβριο προσπάθησε επίσης να εκδώσει μια σαρωτική εντολή εμβολιασμού για δεκάδες εκατομμύρια εργαζόμενους σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, η οποία τελικά απορρίφθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο τον Ιανουάριο, καθώς και μια εντολή που απαιτούσε από το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού υγειονομικής περίθαλψης να κάνει τα εμβόλια. Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις εντολές εμβολιασμού τον Οκτώβριο του 2021, ο Φάουτσι υπερασπίστηκε τις πολιτικές της κυβέρνησης.

«Πράγματα όπως η υποχρεωτικότητα, είτε πρόκειται για μάσκες είτε για εμβολιασμούς, είναι πολύ σημαντικά», δήλωσε ο Φάουτσι στο Fox News στις 17 Οκτωβρίου 2021. «Δεν ζούμε στο κενό ως άτομα. Ζούμε σε μια κοινωνία και η κοινωνία πρέπει να προστατεύεται. Και αυτό το κάνετε όχι μόνο προστατεύοντας τον εαυτό σας, αλλά και προστατεύοντας τους ανθρώπους γύρω σας, εμβολιαζόμενοι».

Ωστόσο, ο Φάουτσι παραδέχθηκε στις 13 Ιουλίου ότι τα εμβόλια COVID-19 δεν είναι αποτελεσματικά στην πρόληψη της μετάδοσης του ιού. Αντίθετα, τα εμβόλια προστατεύουν καλύτερα τα άτομα από σοβαρά συμπτώματα και νοσηλείες, πρόσθεσε.

«Ένα από τα πράγματα που είναι ξεκάθαρο από τα δεδομένα [είναι] ότι … τα εμβόλια -λόγω του υψηλού βαθμού μεταδοτικότητας αυτού του ιού- δεν προστατεύουν υπερβολικά καλά, όπως λέγεται, από τη μόλυνση», δήλωσε στο Fox News.

Παρόλο που ο Φάουτσι είναι επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων εδώ και σχεδόν 30 χρόνια, έγινε γνωστός στις αρχές του 2020, όταν άρχισε να παραχωρεί συνεντεύξεις σε μέσα ενημέρωσης σχετικά με την πανδημία COVID-19, λειτουργώντας ουσιαστικά ως ο κορυφαίος εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για την πανδημία.

Σε διευκρινιστικές δηλώσεις του την περασμένη εβδομάδα, ο Φάουτσι δήλωσε ότι «δεν πρόκειται να συνταξιοδοτηθώ» και ότι «κάποια στιγμή μπορεί να αποχωρήσω από την τρέχουσα θέση μου».


Πηγή
ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosyinfo.comΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID