EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

H πολιτική αλητεία στο ανώτατο επίπεδο Εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ

Σήμερα ο ΕΟΔΥ έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη «εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον SARS-CoV-2», που θα αντικαταστήσει τις ημερήσιες εκθέσεις που έδινε ως τώρα. Οπως εύκολα μπορεί να διαπιστωθεί από μια απλή ανάγνωση της έκθεσης (την παραθέτουμε στο τέλος), δεν περιορίζονται μόνο στην αλλαγή του χρόνου αναφοράς, αλλά αλλάζουν και τον τρόπο παρουσίασης, έτσι που να μην μπορεί κανείς να βγάζει άκρη με τα δεδομένα που πιστοποιούν την εξέλιξη της πανδημίας και έτσι να πλασάρουν ό,τι ψέμα γουστάρουν..

Ομως, είτε επειδή είναι θρασύτατοι είτε επειδή είναι ερασιτέχνες του γκεμπελισμού, δεν πρόσεξαν καθόλου και ξεβρακώνονται μόνοι τους. Η έκθεση που δημοσίευσαν αφορά την εβδομάδα από 4 μέχρι 10 Ιούλη. Αυτή την εβδομάδα, όμως, είχαν δώσει και ημερήσιες εκθέσεις. Ετσι, μπορούμε να κάνουμε απλούς αριθμητικούς υπολογισμούς, με βάση τα στοιχεία που οι ίδιοι δημοσίευσαν στις ημερήσιες εκθέσεις. Παρακάτω θα δείξουμε καθαρά πως πρόκειται για ξεδιάντροπους πολιτικούς απατεώνες που προσπαθούν να κρύψουν την εγκληματική πολιτική τους παραχαράζοντας τα στοιχεία.

Πόσος είναι ο πληθυσμός της Ελλάδας; Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 10,72 εκατομμύρια. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ; Παίζει, ανάλογα με το τι θέλει να δείξει.Στις εβδομαδιαίες εκθέσεις δεν ανακοινώνουν σύνολο κρουσμάτων, αλλά κρούσματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού! Τόσο δύσκολο θα ήταν να γράψουν και το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων της εβδομάδας και τον ημερήσιο μέσο όρο; Καθόλου δύσκολο, όμως αυτό είναι που θέλουν να κρύψουν.

Γράφουν στην πρώτη εβδομαδιαία έκθεση ότι «την εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν 13.623 κρούσματα COVID-19 ανά εκατoμμύριο πληθυσμού». Οι ίδιοι, στις ημερήσιες εκθέσεις από 4 μέχρι 10 Ιούλη, ανακοίνωσαν 123.004 κρούσματα. Επομένως, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ο πληθυσμός της Ελλάδας είναι (123.004 / 13.623 =) 9,029 εκατομμύρια!

Οπως αποκαλύπτουμε στις καθημερινές παρουσιάσεις μας για την πορεία της πανδημίας, ο ΕΟΔΥ «έθαβε» κάθε μέρα χιλιάδες κρούσματα. Αλλο σύνολο κρουσμάτων ανακοίνωνε και άλλο σύνολο προέκυπτε από την άθροιση των κρουσμάτων ανά ηλικιακή κατηγορία, που υπήρχε στην ίδια την έκθεσή του. Αυτά τα κρούσματα ήταν την εβδομάδα 4-10 Ιούλη 148.988. Αν πάρουμε αυτόν τον αριθμό και τον διαιρέσουμε με τα 13.623 κρούσματα ανά εκατoμμύριο πληθυσμού, θα βρούμε ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας είναι (148.988 / 13.623 =) 10,937 εκατομμύρια!

Τέλος, αν πάρουμε το άθροισμα των κρουσμάτων ανά ηλικιακή κατηγορία και τα διαρέσουμε με τον επίσημο πληθυσμό της χώρας θα βρούμε ότι την εβδομάδα 4-10 Ιούλη είχαμε (148.988 / 10,72 =) 13.898 κρούσματα ανά εκατoμμύριο πληθυσμού.

Ποιος είναι ο πραγματικός αριθμός; Κανένας από τους τρεις. Ομως, οι θρασύτατοι απατεώνες δεν φροντίζουν καν να κάνουν μία «μαϊμουδιά», για να φαίνεται πιο αληθοφανής.
  • Με τις εβδομαδιαίες εκθέσεις άρχισαν να μην ανακοινώνουν ούτε σύνολο θανάτων, αλλά θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Θυμόσαστε τι έλεγαν ο Ζαούτης, ο Πλεύρης, ο Μητσοτάκης μέχρι πρότινος; Οτι δεν πρέπει να δίνουμε σημασία στους θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού (και γι’ αυτό δεν έκαναν αυτή την απλή αναγωγή), αλλά στην περιβόητη υπερβάλλουσα θνητότητα. Τώρα, κάνουν αυτό που δεν έκαναν τόσο καιρό: ανακοινώνουν θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Το κάνουν, όμως, για να μην ανακοινώσουν σύνολο θανάτων, έστω σε εβδομαδιαία βάση, ώστε να βλέπει καθένας που ενδιαφέρεται ποια είναι η κατάσταση..

Οι θάνατοι την εβδομάδα 4-10 Ιούλη, όπως προκύπτουν από τις ημερήσιες εκθέσεις του ΕΟΔΥ, ήταν 179. Στην εβδομαδιαία έκθεση ο ΕΟΔΥ αναφέρει ότι «την εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν 16 θάνατοι ασθενών COVID-19 ανά εκατομμύριο πληθυσμού».

Αν πάρουμε τον πληθυσμό που χρησιμοποιούν για τα κρούσματα, θα έπρεπε να έχουμε (16 Χ 9,029 =) 144 θανάτους συνολικά. Είχαμε όμως 170.

Οι 179 θάνατοι με 16 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού αντιστοιχούν σε πληθυσμό (170 / 16 =) 11,19 εκατομμύρια!

Ξαναρωτάμε: πόσος είναι ο πληθυσμός της Ελλάδας; 10,72 εκατομμύρια, όπως λέει η ΕΛΣΤΑΤ, 9,029 εκατ., όπως λέει ο ΕΟΔΥ όταν «μετράει» κρούσματα, ή 11,19 εκατ., όπως λέει ο ΕΟΔΥ όταν «μετράει» θανάτους; Είναι χαρακτηριστικό το ότι οι απατεώνες, ενώ μιλούν για κρούσματα ή/και θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού, δεν αναφέρουν ποιος είναι ο πληθυσμός αναφοράς με τον οποίο κάνουν τους υπολογισμούς τους, όπως θα έκανε οποιοσδήποτε θα επιχειρούσε αυτή τη στοιχειώδη στατιστική προσέγγιση.
  • Η εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ αναφέρει ότι ο μέσος όρος των εισαγωγών στα νοσοκομεία το εφταήμερο 4-10 Ιούλη ήταν 327. Σύμφωνα με τις ημερήσιες εκθέσεις, έγιναν 2.245 εισαγωγές και ο μέσος όρος ήταν 321. Εδώ προσέθεσαν εισαγωγές (μάλλον τους ξέφυγε), αλλά και πάλι έγραψαν ψεύτικο αριθμό.
  • Εφτιαξαν και διάγραμμα στο οποίο παρουσιάζουν την εβδομαδιαία κατανομή εισαγωγών και εξιτηρίων ασθενών COVID-19. Ομως το διάγραμμα είναι πρακτικά άχρηστο, καθώς δεν είναι λειτουργικό, επιτρέποντάς σου να βρίσκεις τους αριθμούς για κάθε εβδομάδα. Είναι απλά μια φωτογραφία από την οποία μπορείς να αποκτήσεις μια αίσθηση για τις μεταβολές (αν αυξάνονται ή αν μειώνονται) και όχι να βρίσκεις ακριβείς αριθμούς, όπως συμβαίνει με τα σοβαρά διαγράμματα στην εποχή του Ιντερνετ.
  • Το ίδιο και για το διάγραμμα με την «εβδομαδιαία κατανομή των νέων διασωληνωμένων ασθενών COVID-19». Παίρνεις μια αίσθηση (πολύ χαλαρή μάλιστα), δεν μπορείς όμως να βρεις ακριβείς αριθμούς. Το ίδιο και με το διάγραμμα για την κατανομή των θανάτων στις ηλικιακές κατηγορίες, το ίδιο με όλα τα διαγράμματα: φωτογραφίες για… κλασικά εικονογραφημένα.

Συμπέρασμα: Κατήργησαν τις ημερήσιες εκθέσεις επιδημιολογικής επιτήρησης και τις αντικαθιστούν με εβδομαδιαίες εκθέσεις, από τις οποίες δεν μαθαίνεις αριθμό κρουσμάτων, αριθμό θανάτων, αριθμό νέων διασωληνώσεων. Κρύβουν τους αριθμούς πίσω από ψεύτικες αναφορές σε θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού, κρούσματα ανά εκατομμύρια πληθυσμού, που τα κατασκευάζουν όπως βολεύει την προπαγάνδα τους, και πίσω από πρακτικά άχρηστα γραφήματα.

Εν κατακλείδι θα επαναλάβουμε αυτά που γράφουμε καθημερινά από τότε που ανακοινώθηκε ότι θα πάνε σε εβδομαδιείες εκθέσεις (χωρίς να γνωρίζουμε σε τι επίπεδο πολιτικής αλητείας θα φτάσουν):

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να κρύψει την πραγματικότητα, όπως η γάτα τις ακαθαρσίες της. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι από την ερχόμενη εβδομάδα δε θα δημοσιεύει ημερήσιες αλλά εβδομαδιαίες εκθέσεις επιδημιολογικής επιτήρησης. Δηλαδή, σε μια περίοδο που φουντώνει το έκτο κύμα της πανδημίας, αυτοί κόβουν τα ημερήσια δελτία της κωλοβής (και «μαϊμουδισμένης») ενημέρωσης, νομίζοντας πως μ’ αυτόν τον τρόπο θα εξαφανίσουν το πρόβλημα.

Η ίδια η απόφαση για κατάργηση των ημερήσιων Δελτίων Τύπου αποτελεί τμήμα της εγκληματικής πολιτικής διαχείρισης της πανδημίας. Αυτά τα ημερήσια δελτία λειτουργούσαν σε κάποιο βαθμό και σαν προειδοποίηση προς τον κόσμο. Τροφοδοτούσαν συζητήσεις, άκουγε ο κόσμος για κρούσματα, εισαγωγές στα νοσοκομεία, διασωληνώσεις, θανάτους και οι πιο συνειδητοποιημένοι έπαιρναν μέτρα και έμπηζαν και καμιά φωνή στους διπλανούς τους να βάλουν καμιά μάσκα. Το σύνθημα τώρα είναι: Ξεχάστε την πανδημία, μη σας νοιάζει, πηγαίνετε στις δουλειές σας, διασκεδάστε στις διακοπές σαν να μην υπάρχει αύριο. Οσοι πεθάνουν πέθαναν, δε θα τα βάψουμε μαύρα. Πρέπει να συνυπάρχουμε με τον κοροναϊό και κυρίως δεν πρέπει να φοβίσουμε τους τουρίστες, αυτοί μας δίνουν φαΐ!ΠηγήΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosyinfo.comΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID