EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Απαίτηση της ΕΕ για φυτοφάρμακα: Γερμανοί αγρότες ανακοινώνουν βίαιες διαμαρτυρίες, στην Ολλανδία κλείνουν 11.200 αγροκτήματα.

Απαίτηση της ΕΕ για φυτοφάρμακα: Γερμανοί αγρότες ανακοινώνουν βίαιες διαμαρτυρίες.
Σύμφωνα με τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η χρήση φυτοφαρμάκων θα μειωθεί κατά 50 τοις εκατό έως το 2030. Σχέδια που συναντούν όλο και περισσότερο την  αντίδραση των ευρωπαίων γεωργών.  Στη Γερμανία, οι ενώσεις των αγροτών ανακοίνωσαν τώρα «μαζική αντίσταση» και «βίαιες» ενέργειες διαμαρτυρίας.

[Και στην Ιταλία, οι αγρότες διαμαρτυρήθηκαν για την προγραμματισμένη αγρανάπαυση. Διαμαρτυρίες που θα δούμε σύντομα στη Γερμανία; ]

Ως μέρος της αποκαλούμενης Πράσινης Συμφωνίας της, η Επιτροπή της ΕΕ θέλει να απαγορεύσει τη χρήση χημικών φυτοφαρμάκων σε προστατευόμενες περιοχές. Αλλά ακόμη και εκτός αυτών, η χρήση φυτοφαρμάκων πρόκειται να μειωθεί κατά 50 τοις εκατό έως το 2030. Ως εκ τούτου, στην Ολλανδία, οι αγρότες διαμαρτύρονται εδώ και εβδομάδες ενάντια στη γεωργική και περιβαλλοντική πολιτική της ΕΕ, η οποία αποτελεί απειλή για την ύπαρξή τους. Αλλά υπάρχει επίσης αυξανόμενη αντίσταση μεταξύ των Γερμανών αγροτών στα σχέδια, τα οποία θα επηρεάσουν περίπου 4 εκατομμύρια εκτάρια χρήσιμης γης στη Γερμανία. 

Στη Γερμανία, οι ενώσεις αγροτών καλούν λοιπόν τους αγρότες να υποστηρίξουν τις ενέργειες διαμαρτυρίας των Ολλανδών συναδέλφων τους και να προβάλουν «μαζική αντίσταση» στους περιβαλλοντικούς κανονισμούς που επιβάλλει η ΕΕ. 

Οι αγρότες "ξεσηκώθηκαν ενάντια στο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να απαγορεύσει σε μεγάλο βαθμό τη χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων στην ΕΕ", εξήγησε η Westfälisch-Lippische Landwirtschaftsverband (WLV) στο Münster τη Δευτέρα.

Το έργο των Βρυξελλών θεωρήθηκε από τους αγρότες ως επίθεση στα προς το ζην των εγχώριων αγροκτημάτων τους. Ως εκ τούτου, είναι αποφασισμένοι να αντισταθούν σθεναρά, ανέφερε η δήλωση .https://wlv.de/presse/pressemeldungen/wlv/2022/08/65280.php

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Hubertus Beringmeier περιέγραψε τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως "περισσότερο από ηθικά αμφισβητήσιμα" δεδομένης της τεταμένης παγκόσμιας κατάστασης εφοδιασμού τροφίμων. Μετά από προσεκτική εξέταση των προτάσεων, ήταν πλέον προφανές ότι "οι ευρωκράτες των Βρυξελλών" ήθελαν να επιβάλουν πλήρη απαγόρευση στις λεγόμενες "ευαίσθητες περιοχές". Εάν η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εγκριθεί, στη Γερμανία δεν θα απομείνει σχεδόν καθόλου γη για την καλλιέργεια των επειγόντως αναγκαίων τροφίμων και ζωοτροφών, προειδοποίησε η γεωργική ένωση:

« Θα ενεργήσουμε ενάντια σε αυτό με κάθε αποφασιστικότητα και θα μεταφέρουμε τη διαμαρτυρία μας στις Βρυξέλλες » .

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ένωσης Γερμανών Αγροτών (DBV), περίπου 4 εκατομμύρια εκτάρια καλλιεργήσιμης γης θα επηρεαστούν από τους προγραμματισμένους κανονισμούς της ΕΕ για την προστασία του περιβάλλοντος μόνο στη Γερμανία, και επομένως περίπου το ένα τέταρτο της αρόσιμης γης της Γερμανίας. Ο Holger Hennies, Πρόεδρος του Landvolk της Κάτω Σαξονίας, έμεινε επίσης έκπληκτος από το επικείμενο αναγκαστικό κλείσιμο. "Η ένωση αγροτών έχει εκτιμήσει και πιστεύει ότι θα επηρεαστεί περίπου το ήμισυ των καλλιεργήσιμων εκτάσεων στην Κάτω Σαξονία", δήλωσε ο Hennies στο NDR. Υπάρχουν αγροκτήματα που βρίσκονται εξ ολοκλήρου σε τέτοιες περιοχές. Κατά την εκτίμησή του, τότε θα έπρεπε να κλείσουν.

Ενόψει της απειλής "αναγκαστικού κλεισίματος", οι εκπρόσωποι της οργάνωσης "Landwirtschaft verbindet Deutschland (LSVD)" (Η γεωργία ενώνει τη Γερμανία) καλούν όλο και περισσότερο σε διαμαρτυρίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά του περιβαλλοντικού πακέτου που σχεδιάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όπως αναφέρει η εμπορική εφημερίδα Agrarheute αναφερόμενη σε κύκλους της LSVD, αποκεντρωμένες δράσεις διαμαρτυρίας πρόκειται να ξεκινήσουν σε όλη τη Γερμανία πριν από το τέλος Αυγούστου. Η πρώτη διαδήλωση έχει προγραμματιστεί για τις 15 Αυγούστου μπροστά από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Γεωργίας στη Βόννη.

Υπήρξαν επίσης μεμονωμένες διαδηλώσεις σε αυτή τη χώρα. Όμως οι μέχρι τώρα ενέργειες διαμαρτυρίας δεν φτάνουν αρκετά για τους εκπροσώπους της LSVD. «Γνωρίζουν όλοι ότι ο κανονισμός Natura 2000 που εκδίδει η Ολλανδία ισχύει τώρα για κάθε ευρωπαϊκή χώρα», ανέφερε η οργάνωση στο Twitter τον Ιούλιο:

« Αυτό σημαίνει παντού απαλλοτριώσεις, κλείσιμο εταιρειών, απώλειες επαγγελματιών συναδέλφων κ.λπ. » .

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Land creates Connection (LSV) Bavaria, Rainer Seidl και Claus Hochrein, κάλεσαν επίσης  τους αγρότες και τους πολίτες να συμμετάσχουν στο αυξανόμενο κίνημα διαμαρτυρίας ενόψει της επικείμενης αναγκαστικής παύσης καλλιέργειας γεωργικής γης:

«Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις προοπτικές, όχι μόνο θα πρέπει να υπάρχουν χιλιάδες διακινητές που κορνάρουν τα κόρνα τους στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες, αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που αγωνίζονται για την επισιτιστική τους ασφάλεια».

Οι πληθωρικές γεωργικές και περιβαλλοντικές πολιτικές της ΕΕ όχι μόνο οδηγούν όλο και περισσότερο σε απόγνωση μεταξύ των αγροτών, αλλά και σε αυξανόμενη αντίσταση εντός της επαγγελματικής ομάδας. Ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Γερμανών Αγροτών, Bernhard Krüsken, υπέθεσε λοιπόν πριν από εβδομάδες ότι οι ενέργειες διαμαρτυρίας των αγροτών, οι οποίες μέχρι στιγμής ήταν διαχειρίσιμες, θα επεκταθούν σε σημείο αποκλεισμού:

"Σε περίπτωση απαλλοτριώσεων και αναγκαστικού κλεισίματος, θα υπάρξουν επίσης μαζικές διαμαρτυρίες εδώ. Η οικονομική πίεση στους αγρότες είναι σε κάθε περίπτωση τεράστια και θα αυξηθεί περαιτέρω με περαιτέρω νομοθετικούς περιορισμούς".

Τον Ιούνιο, η Επιτροπή της ΕΕ παρουσίασε πρόταση κανονισμού σύμφωνα με την οποία η χρήση φυτοφαρμάκων θα πρέπει να μειωθεί κατά 50 τοις εκατό έως το 2030. Για μια σειρά ευαίσθητων περιοχών θα πρέπει να υπάρχει ακόμη και πλήρης απαγόρευση της χρήσης φυτοφαρμάκων. Οι ενώσεις αγροτών προειδοποιούν για απειλή για την ασφάλεια των τροφίμων.


Πηγή
ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosyinfo.comΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID