EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Έρχεται ο «χειμώνας της οργής» στην Ευρώπη

Ο,τι και να λέει η ελίτ, τα πράγματα είναι απλά: Εάν κάποιος ρωτούσε τους περισσότερους πολίτες οποιασδήποτε χώρας της ΕΕ αν είναι διατεθειμένοι να διακινδυνεύσουν να μην μπορούν να ταΐσουν και να ζεστάνουν τα παιδιά τους προκειμένου να υποστηρίξουν την Ουκρανία και τον Ζελένσκι, η απάντηση είναι περίπου δεδομένη: Όχι!

Σε αυτή την απάντηση οδηγούν όλα τα δεδομένα που αφορούν τη ζωή των πολιτών της Γηραιάς Ηπείτου. Οι τιμές των τροφίμων φαίνεται να διπλασιάζονται τουλάχιστον από τα σημερινά του επίπεδα, αφού έχουν ήδη διπλασιαστεί μια φορά, ενώ οι τιμές της ενέργειας πρόκειται να τριπλασιαστούν ή και ακόμη χειρότερα. Και δεν υπάρχει καμία λογική αιτία για αυτή την εξέλιξη.
Οι γεωπολιτικές αποφάσεις

Αυτό δεν οφείλεται σε κάποιον αναπόφευκτο μηχανισμό της αγοράς, είναι επειδή η Δύση αποφάσισε να σταματήσει όλες τις ρωσικές εισαγωγές μετά την Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση της τελευταίας στην Ουκρανία. Όλοι οι δυτικοί ηγέτες βρήκαν αυτόν τον λόγο αρκετό για να μειώσουν όλες, ή σχεδόν όλες, τις εισαγωγές από τη Ρωσία. Αέριο, ηλιέλαιο, λίπασμα, τρόφιμα. Είδη πρώτης ανάγκης.

Θα μπορούσαν να κάθονται γύρω από ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων, αλλά επέλεξαν να μην το πράξουν. Η στάση αυτή λειτουργεί μόνο εφόσον τα αγαθά παραμένουν κάπως προσιτά. Εάν όμως δεν παραμείνουν;
Μα, δεν αποφασίζουν…

Το πρόβλημα είναι ότι δεν διαθέτουν εναλλακτική λύση στις ρωσικές προμήθειες αυτών των αγαθών (και υπάρχουν πολλά άλλα ακόμη …). Έτσι ξέρουμε ότι δεν δεν αποφασίζουν οι ίδιοι Αυτά αποφασίζονται στις Βρυξέλλες και στο Νταβός και μετά οι «ηγέτες» πρέπει να υλοποιήσουν τα προκαθορισμένα προγράμματα, και θα το κάνουν.

Κανένας εκλεγμένος αξιωματούχος από μόνος του δεν θα διακινδύνευε να καταστρέψει την ενεργειακή ή την επισιτιστική ασφάλεια της χώρας του, με τις εκλογές να γίνονται κάθε λίγα χρόνια. Αλλά πρόσδεσή τους στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) άλλαξαν αυτή τη «λογική». Το WEF φροντίζει να μην εκλεγεί κανένας δυτικός ηγέτης που δεν είναι μέλος της λέσχης του. Υπάρχει μόνο ένας δρόμος προς την εξουσία αυτές τις ημέρες….
Πείνα και κρύο – Έρχονται κοινωνικές διαμαρτυρίες

Αυτά τα μέλη της πολτικής τάξης της Ευρωπης υποτιμούν κατάφωρα την επίδραση που θα έχει η πείνα και το κρύο στους πολίτες τους. Τα πρώτα σημάδια αυτού είναι ορατά στις διαμαρτυρίες των φορτηγατζήδων και των αγροτών, αλλά αυτό είναι μόνο μια αρχή. Απλώς περιμένετε μέχρι να πέσει το κρύο, τα κυλιόμενα μπλακ άουτ και η πείνα. Περιμένετε έως ότου οι άνθρωποι πρέπει να ταΐσουν τα παιδιά τους με δελτίο από ένα γυμνό τραπέζι σε ένα κρύο σκοτεινό σπίτι.

Τότε θα δείτε ποιοι είναι πραγματικά οι άνθρωποι αυτοί – και κυρίως τι θελουν…. Οι άνθρωποι στη Δύση υπερβολικά χορτασμένοι, τεμπέληδες, και όχι πολύ φωνακλάδες , αλλά θα περιμένουν μέχρι τα παιδιά τους και οι οικογένειές τους να υποφέρουν πραγματικά. Έχουν δει το παράδειγμα των αγροτών και των φορτηγατζήδων.

Περιμένετε να δουν οι άνθρωποι τη σχέση μεταξύ της ζωής τους και του επιπέδου διαβίωσή τους και της αγροτικής παραγωγής. τότε θα δείτε ποιοι πραγματικά είναι.
Γιατί δεν υποκαθίστανται οι εισαγωγές από τη Ρωσία

Η πρόσφατη απάντηση της Ευρώπης δεν θα αλλάξει της στρατηγική της Ρωσίας όσον αφορά την αντιμετώπιση των κυρώσεων της Δύσης. Ο χρόνος λιγοστεύει και χρειάζονται καλύτερες λύσεις. Ο κρατικός όμιλος Gazprom έχει μειώσει τις ροές φυσικού αερίου προς την Ευρώπη διαμέσου του Nord Stream 1 στο 20% της κανονικής χωρητικότητας, αποδίδοντάς το σε επισκευαστικά προβλήματα, όπως επισημαίνει το καλά πληροφορημένο Bloomberg.

Εκατομμύρια άνθρωποι χωρίς θέρμανση

Ενόσω ο πόλεμος συνεχίζεται, παραμένει βάσιμη η πιθανότητα να διακοπεί πλήρως η παροχή. Αυτό θα έθετε σε σοβαρό κίνδυνο την οικονομία της Ευρώπης και δυνητικά θα στερούσε τη θέρμανση σε εκατομμύρια ανθρώπους κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ακόμη και αν η Ευρωπαϊκή Ένωση κατορθώσει να γεμίσει στο 90% τις αποθήκες φυσικού αερίου, σύμφωνα με τη Διεθνή Υπηρεσία Ενέργειας, θα υπάρχει και πάλι ο κίνδυνος να υπάρξουν σοβαρές διαταραχές.
Αποτυχία του σχεδίου της ΕΕ

Το αρχικό σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ως απάντηση στην απειλή της Ρωσίας για την περιστολή της χρήσης φυσικού αερίου κατά 15% ανά χώρα, απέτυχε εξαρχής. Η Γερμανία λόγω βαριάς εξάρτησης από το ρωσικό αέριο στήριξε το 15%, αν και άλλες χώρες θεώρησαν πως θα προκαλέσει δυσανάλογη βλάβη για περιορισμένο συλλογικό όφελος.

Η νεότερη εκδοχή του σχεδίου ήταν μια ελαφρώς παραλλαγμένη πρόταση, όμως εκτιμάται πως απαιτείται μια πιο φιλόδοξη και εμπεριστατωμένη προσέγγιση – η οποία δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Σε πρώτη φάση χρειάζεται μια σύνοδος κορυφής, ώστε να συζητηθεί μια καινούργια βραχυπρόθεσμη στρατηγική.

Επίσης, απαιτείται μια ευρεία και εκτεταμένη ενημέρωση της κοινής γνώμης για να επεξηγηθούν οι απειλές για την ευρωπαϊκή ασφάλεια και να προετοιμαστούν οι πολίτες για το ποιες είναι οι πιθανές απαντήσεις σε αυτές. Αυτοί όμως δεν είναι πιθανό να θελήσουν να υποστούν αυτές τις ακραίες θυσίες, παρά τα όσα απεργάζονται τα πολιτικά ιερατεία…Συμβιβασμοί και θυσίες

Η οποιαδήποτε προσπάθεια αυτού του είδους για να θεωρείται νόμιμη χρειάζεται αμοιβαίους συμβιβασμούς και θυσίες – και πρωτοπόροι πρέπει να τεθούν οι πολιτικοί των εθνικών κρατών και όχι οι μη εκλεγμένοι γραφειοκράτες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Πάντως, το όποιο σχέδιο χρειάζεται να μπει σε εφαρμογή για να στηριχτούν τα ευάλωτα νοικοκυριά εντός του χειμώνα.Aπώλεια ελέγχου εκ μέρους της ελίτ

«Ηγέτες» όπως ο Τριντό και ο Ρούτε, πιστεύουν ότι έχουν τη κατάσταση υπό έλεγχο, ότι μπορούν να κάνουν τους αγρότες να κάνουν ό,τι νομίζουν οι κυβερνήσεις τους ό,τι πρέπει, εάν χρειαστεί με τη βοήθεια της αστυνομίας ή ακόμα και του στρατού. Αλλά δεν μπορούν να στείλουν αστυνομικούς και στρατιώτες εναντίον των αγροτών σας, γιατί:

1) παράγουν τα τρόφιμα,
2) ο λαός τους υποστηρίζει,
3) έχουν ένα δημοκρατικό δικαίωμα να είναι αγρότες και
4) δεν παίρνουν καμία σοβαρή απάντηση στα προβλήματά τους.
Δεν θα μείνουν αδρανείς οι αγρότες


Αυτό πάει 100 χρόνια πίσω, πολύ περισσότερο από το δικαίωμα οποιουδήποτε πολιτικού να του πει τι να κάνει. Οι Ολλανδοί αγρότες την Παρασκευή 5 Αυγούστου δήλωσαν στον Ρούτε να προετοιμαστεί για τις πιο δύσκολες διαμαρτυρίες που έχει αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα, και εξακολουθούν να μην αστειεύονται… Υποθέτω ότι αυτή τη φορά θα παραλύσουν τη χώρα.

Όχι επειδή είναι τρελοί. 10.000 από αυτούς θα χρειαστούν για να παραλύσουν όλα και δεν θα το αφήσουν να συμβεί. Οι αγρότες δεν θα μείνουν αδρανείς όσο ο γείτονάς τους αναγκάζεται να σταματήσει τη δραστηριότητά του

Όχι, δεν είναι τρελοί. Αρνούνται να μιλήσουν στον Ρούτε, σε ένδειξη του πόσο τον εμπιστεύονται. Διόρισε έναν διαμεσολαβητή, από το δικό του κόμμα, και όλες οι οργανώσεις αγροτών εκτός από μία αρνήθηκαν να μιλήσουν μαζί του. Αυτός που το έκανε, βρήκε την κουβέντα άχρηστη. Ο Ρούτε θέλει να περάσει η πολιτική του ό,τι κι αν γίνει, αλλά δεν πρόκειται να συμβεί. Του δείχνουν τα όρια της δύναμής του.
Καλόμαθαν με την πανδημική καταστολή και αυτοεξαπατώνται

Προφανώς, όλα αυτά συνδέονται στενά με τα τελευταία 2,5 χρόνια μίας πρωτοφανούς κατατολής στο πλαίσιο των υγειονομικών μέτρων που ελήφθησαν. Η πολιτική τάξη πήρε μια γεύση εξουσίας που δεν είχε πριν, και παρασύρθηκε . Το παιχνίδι τελείωσε. Η υπομονή των πολιτών με τους πολιτικούς τελειώνει. Αλλά οι ίδιοι οι πολιτικοί δεν το βλέπουν αυτό.

Πώς θα μπορούσαν όταν επιτυγχάνουν να καταστείλουν όλη τη δυσαρέσκεια και τις αναφορές γιατρών και επιστημόνων που δεν ακολουθούν την «επίσημη» γραμμή; Έχουν χάσει την επαφή με τον ίδιο τον κόσμο που υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύουν. Το μόνο που μπορούν να δουν είναι οι πληροφορίες που απομένουν αφού οι δικές τους «νόρμες» έχουν λογοκρίνει τα υπόλοιπα. Βλέπουν μόνο όσα τους αρέσει να βλέπουν.

Κοινωνικές διαμαρτυρίες και έξοδος από ευρώ και ΕΕ

Στην Ευρώπη, οι Γερμανοί και οι Ολλανδοί δθιατηρούν κάποια ισορροπία, αλλά μόνο σε βάρος των φτωχότερων χωρών της ΕΕ. Και αυτό δεν θα είναι καν το βασικό τους πρόβλημα – αλλά θα αναδειχθεί στο εσωτερικό της κοινωνίας Θα ξεσηκωθούν οι αγρότες και τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα.

Χώρες θα φύγουν από την ΕΕ (και το ευρώ). Πρώτη η Ουγγαρία; Στην Ελλάδα, γίνεται ήδη λόγος για κυλιόμενες διακοπές ρεύματος αυτόν τον χειμώνα και παίρνουν το μεγαλύτερο μέρος της ηλεκτρικής τους ενέργειας από τα υδροηλεκτρικά εέργα. Στην Ιταλία η παράσταση είναι απελπιστική. Πόσοι σημερινοί «ηγέτες» θα είναι ακόμα στη θέση τους την 1η Ιανουαρίου 2023; Τι θα λέγατε ότι θα μπορούσε να συμβεί ως τον επόμενο Ιούνιο; Μετά από έναν χειμώνα μεγάλης δυσαρέσκειας;Να επιβάλουμε την ειρήνη – Διαπραγματεύσεις

Και όλοι σας λένε ότι «εμείς» πρέπει να κερδίσουμε πρώτα στην Ουκρανία και όλα θα πάνε καλά. Αλλά «εμείς» έχουμε ήδη χάσει στην Ουκρανία και να κάνουμε ειρήνη με τη Ρωσία. Και γιατί όχι; Επειδή δεν θέλουμε τροφή και ενέργεια;

Οι άνθρωποι στις Βρυξέλλες και στο Νταβός δεν θα πεινάσουν και δεν θα κρυώσουν. Αλλά σε άλλα μέρη της ΕΕ αυτό θα συμβεί. Και θα έρθουν να ισορροπήσουν αυτή την κατάσταση – με ειρηνικό ή όχι τρόπο…

Πηγή
ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosyinfo.comΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID