EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Εκτός αγορών η Ελλάδα με επιτόκια στο 10ετές 4,41%, προσεχώς 5% - Η εκτίναξη του πολιτικού ρίσκου, αυξάνει την κερδοσκοπία

Η Ελλάδα με το μικρότερο σε κυκλοφορία χρέος εμφανίζει την χειρότερη εικόνα και την χειρότερη απόδοση που αντικατοπτρίζει την συνεχιζόμενη αύξηση του πολιτικού ρίσκου.

Η έκρηξη του πολιτικού ρίσκου στην Ελλάδα… οδηγεί σε μεγάλη επιδείνωση το ελληνικό 10ετές ομόλογο που εμφανίζει απόδοση 4,41% στις 19 Σεπτεμβρίου 2022… στα επίπεδα του Ιανουαρίου 2017…

Η Ελλάδα εμφανίζει απόδοση στο 10ετές ομόλογο 4,41%, η Ιταλία 4,09% και η Γερμανία 1,79%.
Η διαφορά απόδοσης μεταξύ του ελληνικού 10ετούς ομολόγου και του Γερμανικού ή spread διαμορφώνεται στις 262 μονάδες βάσης ή 2,62% δηλαδή κοντά στο όριο των 250 μονάδων βάσης.
Ο νέος μηχανισμός της ΕΚΤ για τις αγορές ομολόγων περιλαμβάνει την εξής ρήτρα για την Ελλάδα... όσο το spread Ελλάδος - Γερμανίας παραμένει στην ζώνη των 250 μονάδων βάσης... ο μηχανισμός δεν θα ενεργοποιηθεί...

Με αποδόσεις 4,41% η Ελλάδα τίθεται εκτός αγορών… παρά την αύξηση του ΑΕΠ στο 5,5% για το 2022… που δεν έπεισε ούτε τους οίκους αξιολόγησης…

Η εκτίναξη της απόδοσης του ελληνικού 10ετούς ομολόγου θα πουν πολλοί… ότι αποδίδεται στην νομισματική πολιτική της ΕΚΤ που θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια…

Μάλιστα προς επίρρωση αυτού του επιχειρήματος, θα πουν ότι η επιδείνωση είναι καθολικό και πανευρωπαϊκό φαινόμενο…

Όμως αυτό είναι η μισή αλήθεια.

Η άλλη μισή είναι ότι η Ελλάδα με το μικρότερο σε κυκλοφορία χρέος εμφανίζει την χειρότερη εικόνα και την χειρότερη απόδοση που αντικατοπτρίζει την συνεχιζόμενη αύξηση του πολιτικού ρίσκου.

Το φιάσκο των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας

Παρουσίασαν την ελληνική οικονομία ότι αντέχει, πούλησαν διθυραμβικά ότι η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί το 2022 περίπου 5,5% με 6%, τα έσοδα από τον τουρισμό έχουν εκραγεί και γενικώς η ελληνική οικονομία αντέχει απέναντι στον πληθωρισμό και στην ενεργειακή κρίση.

Όμως η πραγματικότητα έχει αλλάξει και τα ελληνικά παραμύθια την δήθεν ανάπτυξης, δήθεν σταθερής πορείας.

Η Ελλάδα εμφανίζει σήμερα

1)Μεγάλη πολιτική αβεβαιότητα.

Η Νέα Δημοκρατία και η κυβέρνηση Μητσοτάκη των υποκλοπών και των παρασκηνιακών deals ώστε να βγουν πολλά λεφτά για λίγους… παρουσιάστηκε ως κυβέρνηση που θα φέρει αλλαγές στην Ελλάδα.
Μια από τα ίδια διεφθαρμένοι άνθρωποι, αργυρώνητοι, άνθρωποι που πλουτίζουν εις βάρος των κορόιδων της ελληνικής κοινωνίας.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι σάπια αφού ορισμένοι έκαναν δυνατά ταμεία… θα έρθει η ώρα των αποκαλύψεων και πως επιχείρησαν να καταστρέψουν μέσα ενημέρωσης που είχαν άλλη άποψη.
Η Νέα Δημοκρατία δεν θα έχει αυτοδυναμία, το ξέρουν πολύ καλά.

Ο πολιτικός στόχος της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ποσοστά της τάξης του 30% με 32%.

Η πιθανότητα συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ έχει αυξηθεί…

2)Οι αγορές δεν έχουν πειστεί στο αφήγημα της δήθεν ισχυρής ελληνικής οικονομίας.
Το ελληνικό χρηματιστήριο εμφανίζει μια από τις χειρότερες επιδόσεις στις 827 μονάδες, βρίσκεται στο πουθενά με προοπτική τις 750 μονάδες…

Τα ελληνικά ομόλογα εμφανίζουν την χειρότερη εικόνα σε όλη την ευρωζώνη, με το 10ετές ελληνικό ομόλογο στο 4,41% την χειρότερη επίδοση παρ΄ ότι μόλις το 20% του χρέους είναι ελεύθερα διαπραγματεύσιμο και προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα.

Αυτή είναι η απόδειξη της ελληνικής αποτυχίας, το να συζητούμε για ανάκαμψη και οι αγορές να μην μας εμπιστεύονται είναι φιάσκο.

Η Ελλάδα πουλάει πολλά παραμύθια, περί ανάκαμψης, περί προοπτικής.

Η Ελλάδα είναι μια καταχρεωμένη χώρα με δημόσιο και ιδιωτικό χρέος στα 640 δισεκ. ευρώ, μια χώρα ελλειμμάτων που νομίζει ότι εν μέσω πληθωρισμού εάν αυξήσει τις δαπάνες θα μετριαστεί το πρόβλημα… το οποίο στο τέλος θα γιγαντωθεί…

Λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας τόσο η Moody's από τις ΗΠΑ όσο και η DBRS από τον Καναδά δεν αναβάθμισαν τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας από ουδέτερες σε θετικές στις 16 Σεπτεμβρίου 2022.

Αυτό έρχεται να αποδείξει ότι η αναβάθμιση της Ελλάδος θα είναι δύσκολη υπόθεση.
Το bankingnews έχει προβλέψει ότι είναι αδύνατη η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας σε επενδυτική βαθμίδα το 2023 και θα μετατεθεί για το 2024 και εάν... και εφόσον...

Το παραμύθι ότι η ελληνική οικονομία πάει καλά δεν πείθει κανένα...


ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosyinfo.comΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID