EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Οι ΗΠΑ κήρυξαν τον πόλεμο στην Ευρώπη…

Καταχανάς (Γ. Μεταξάς)

Από το Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, οπότε και ξεκίνησε η επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, η μόνη λέξη που επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά, δεν είναι άλλη από τη λέξη «κυρώσεις».

Αυτές οι κυρώσεις, υποτίθεται ότι έχουν ως στόχο τη Ρωσία. Μία Ρωσία, που όχι μόνο δεν πλήττεται από τις «κυρώσεις» αυτές, αλλά αντιθέτως πλουτίζει!

πηγή: synallagma.gr

Οπως βλέπουμε στον παραπάνω πίνακα, από την 1η Οκτωβρίου του 2021 μέχρι αυτήν τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, το ευρώ έχει μία αισθητή πτώση απέναντι στο ρούβλι. Η άνοδος του ρωσικού νομίσματος φαίνεται ξεκάθαρα στον παρακάτω πίνακα, όπου και διαπιστώνουμε ότι το ρούβλι, από τον Οκτώβριο του 2021 έχει ενισχυθεί κατά 41,06%!!! Πρόκειται ουσιαστικά για μία τρομακτική άνοδο που αγγίζει τα όρια της εκτόξευσης.

πηγή: synallagma.gr

Εκείνο που ξεκάθαρα έχει εκτοξεύσει το ρούβλι, είναι οι «κυρώσεις» του ΝΑΤΟ απέναντι στη Ρωσία. Καθώς αυτές οι «κυρώσεις» έχουν κυρίως να κάνουν με θέματα ενέργειας, τα πράγματα αντί να δυσκολεύουν στη Ρωσία, δυσκολεύουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση, η οποία μέχρι τώρα αγόραζε φυσικό αέριο από τη Ρωσία μέσω του Nord Steam 1.

Σε αυτήν την περίπτωση όμως, όπως έχει αναφερθεί σε προηγούμενα άρθρα, η Ρωσία βγήκε τριπλά κερδισμένη!

Σταμάτησε η Ευρώπη να αγοράζει φυσικό αέριο και πετρέλαιο από τη Ρωσία; Οχι! Τα συστημικά ΜΜΕ, δεν τολμούν να πουν την τρομερή αλήθεια στον ευρωπαϊκό λαό. Δεν τολμούν να πουν ότι η Ευρώπη εξακολουθεί να αγοράζει ΚΑΙ φυσικό αέριο ΚΑΙ πετρέλαιο από τη Ρωσία. Με μία διαφορά όμως…

Η Ρωσία πουλάει το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο σε χώρες όπως η Κίνα, το Πακιστάν και η Ινδία. Η Ευρώπη αγοράζει φυσικό αέριο καί πετρέλαιο πλέον από αυτές τις χώρες, μέσω όμως τρίτων χωρών. Οχι απ’ ευθείας. Αυτό έχει ως συνέπεια να τριπλασιάζεται η τιμή τους, η οποία στη συνέχεια αυξάνεται κι άλλο καθώς η μεταφορά γίνεται μέσω τάνκερ. Τα τάνκερ αυτά, όπως έχουμε δει σε προηγούμενα άρθρα, κάνουν τον κύκλο της Αφρικής, περνάνε από το Ακρωτήρι της Καλής Ελπίδας και καταλήγουν στις ευρωπαϊκές χώρες.Ολο αυτό το ταξίδι όμως, έχει ένα σημαντικό κόστος, το οποίο όπως είναι φυσικό, μετακυλείται στο συνολικό κόστος του φυσικού αερίου καί του πετρελαίου. Κι αν σε όλα αυτά προσθέσουμε το γεγονός ότι για να μπορέσει το φυσικό αέριο να ταξιδέψει σε πλοίο θα πρέπει να γίνει η μετατροπή του σε υγροποιημένο και στη συνέχεια να ξαναγίνει επεξεργασία ώστε να επανέλθει στην αέρια μορφή του, τότε καταλαβαίνει κανείς ότι η τιμή εκτοξεύεται και πλέον γίνεται επταπλάσια της αρχικής!

Ποιος είναι ο χαμένος της υπόθεσης; Φυσικά η Ευρώπη! Και ποιος θα πληρώσει όλη αυτήν την τρέλα; Φυσικά ο ευρωπαϊκός λαός!

Πρόσφατα, άρχισε να συζητείται από τις ΗΠΑ η εφαρμογή «κυρώσεων» και στην Κίνα, με τη δικαιολογία της επιθυμίας της κινεζικής κυβέρνησης να επαναπροσαρτήσει την Ταϊβάν στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.

Εάν τελικά οι ΗΠΑ προβούν στην πραγματοποίηση της απειλής τους, τότε θα μπει ΠΑΛΙ η Ευρώπη σε μπελάδες, αφού ο κύριος όγκος τροφίμων και εμπορευμάτων από και προς την Ευρώπη μετακινούνται μέσω της Κίνας και από αυτά το μεγαλύτερο ποσοστό μέσω του λιμανιού της Σανγκάης.

Με λίγα λόγια, η Ευρώπη θ’ αρχίσει να ξεμένει ΚΑΙ από εμπορεύματα ΚΑΙ από τρόφιμα εκτός του φυσικού αερίου και του πετρελαίου. Και όλα αυτά, χωρίς να επηρεάζεται ιδιαίτερα η Αμερική.

Οι ΗΠΑ εν τω μεταξύ, όπως επίσης έχουμε αναφέρει σε παλαιότερα άρθρα μας, δεν κινούνται αυτοπροσώπως. Αντιθέτως, χρησιμοποιούν το ΝΑΤΟ για να περάσουν την πολιτική τους. Με αυτόν τον τρόπο, οι χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ, είναι υποχρεωμένες να συνταχθούν με τον Οργανισμό ο οποίος με τη σειρά του «πείθει» ότι όλα αυτά γίνονται για το «κοινό καλό». Οι λαοί, πείθονται για την «καλοσύνη» του ΝΑΤΟ, μέσω των συστημικών ΜΜΕ, τα οποία πληρώνονται αδρά για να προωθήσουν την προπαγάνδα του.

Στην ουσία, αν εξετάσουμε καλύτερα την κατάσταση, θα διαπιστώσουμε ότι οι ΗΠΑ (μέσω του ΝΑΤΟ πάντα) δεν έχουν επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία, ούτε θα επιβάλλουν κυρώσεις στην Κίνα. Επέβαλλαν και θα επιβάλλουν (κι άλλες) στην Ευρώπη. Κι οι κυρώσεις αυτές, είναι κατά κύριο λόγο οικονομικές.

πηγή: synallagma.gr

Οπως φαίνεται στο παραπάνω γράφημα, το ευρώ γνωρίζει μία σταθερή πτώση έναντι του δολλαρίου. Καθώς το γράφημα ξεκινάει από τον Οκτώβριο του 2021, διαπιστώνουμε ότι η πτώση τού ευρώ, άρχισε να γίνεται ακόμη πιο έντονη με την επιβολή των «κυρώσεων» στη Ρωσία. Κι αυτό φαίνεται καλύτερα στον παρακάτω πίνακα.

πηγή: synallagma.gr

Οπως φαίνεται στον παραπάνω πίνακα, το δολλάριο ενισχύθηκε έναντι του ευρώ κατά 17,1%, με την ισοτιμία να πλησιάζει αισθητά πλέον το 1 προς 1.

Δε χρειάζεται να είναι κάποιος απόφοιτος του Harvard για να καταλάβει τι σημαίνει αυτό για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ενωσης. Λίγη κοινή λογική χρειάζεται.

Ας το θέσουμε όμως όσο πιο απλά γίνεται…

Οταν εφαρμόστηκε το ευρώ στις χώρες της Ο.Ν.Ε., «ξέχασαν» να μας πουν ότι το νέο κοινό νόμισμα εξαρτάται από το δολλάριο. Το δολλάριο όμως εκδίδεται από την ιδιωτική εβραϊκή τράπεζα του γνωστού μας Rothschild, τη Federal Reserve Bank. Ουσιαστικά λοιπόν, το ευρώ εξαρτάται από τις… «διαθέσεις» της Federal Reserve Bank. Δηλαδή, από τον Οίκο Rothschild!

Οσο λοιπόν αυξάνεται το δολλάριο έναντι του ευρώ, τόσο οι χώρες της ΟΝΕ θα βλέπουν ύφεση στην οικονομία τους και παράλληλα αύξηση στις τιμές των προϊόντων οι οποίες θα συνοδεύονται με ταυτόχρονη μείωση μισθών και συντάξεων. Με ακόμα πιο απλά λόγια, οι χώρες – μέλη της ΟΝΕ, θα γνωρίσουν πλήρη οικονομική καταστροφή και οι λαοί τους την πλήρη εξαθλίωση!

Ουσιαστικά, πρόκειται για την αυγή της εποχής του Great Reset (Μεγάλη Επανεκκίνηση). Η εποχή αυτή για να πετύχει, χρειάζεται δύο πράγματα:Την πλήρη απαξίωση του πολιτικού συστήματος και
Την πλήρη οικονομική καταστροφή των λαών

Το πρώτο έχει ήδη επιτευχθεί, αφού η ΝΤΠ φρόντισε να τοποθετήσει ανίκανους στους κυβερνητικούς θώκους των χωρών. Και μην πάτε πολύ μακρυά. Δείτε τον Μητσοτάκη στην Ελλάδα, τον Μακρόν στη Γαλλία την Truss στη Μεγάλη Βρετανία, τον Biden στις ΗΠΑ, τον Ζελένσκι στην Ουκρανία κοκ. Μακρύς ο κατάλογος των ηλιθίων…

Η οικονομική εξαθλίωση, έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια. Εντάθηκε με την «ανακάλυψη» του ευρώ και κλιμακώθηκε με τις «κυρώσεις». Ολα σχεδιασμένα με τέτοιον τρόπο ώστε αρχικά να καταρρεύσει η Ευρώπη και στη συνέχεια οι ΗΠΑ, προκειμένου να ανατείλει μια εποχή του «δε θα έχεις τίποτα και θα είσαι ευτυχισμένος»…

Το μόνο πρόβλημα για τη ΝΤΠ, είναι ότι λόγω της σιγουριάς της δε λαμβάνει υπ’ όψιν τους αστάθμητους παράγοντες, οι οποίοι αρκούν για να ανατραπούν όλα τους τα σχέδια ακόμη και την ύστατη στιγμή.


ΠηγήΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosyinfo.comΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID