EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Νέα μελέτη Λύτρα: Εκατόμβες νεκρών τα δημόσια νοσοκομεία – Τραγική διάψευση Μητσοτάκη

Η νέα μελέτη του Θεόδ. Λύτρα «γκρεμίζει» οριστικά το, έτσι και αλλιώς, διάτρητο από κάθε άποψη επικοινωνιακό αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τα, δήθεν, «άριστα»… αποτελέσματα που πέτυχε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Τον τελευταίο έναν χρόνο, λόγω της πολιτικής, όπως φαίνεται, επιλογής των αρμόδιων πολιτικών προϊσταμένων να μην ενισχύσουν το ΕΣΥ (αντίθετα, μέσα και από την «εκδίωξη» χιλιάδων υγειονομικών οι οποίοι αρνήθηκαν να κάνουν εμβόλια, το έφτασαν να βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση των τελευταίων δεκαετιών) τα δημόσια νοσοκομεία μετατράπηκαν σε εκατόμβες νεκρών για τους ασθενείς με κορονοϊό. Όσοι πολίτες είχαν COVID19 και χρειάστηκε να διασωληνωθούν εκτός ΜΕΘ, δυστυχώς, πέθαναν σχεδόν όλοι (!!) ενώ τραγική ήταν η κατάληξη και για το 74,7% του συνόλου των ασθενών οι οποίοι μπήκαν στις Εντατικές.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης διαψεύστηκε κατά… 100%

Η νέα μελέτη του επίκουρου καθηγητή Δημόσιας Υγείας Θεόδωρου Λύτρα, με την οποία τα συστημικά ΜΜΕ ασχολήθηκαν ελάχιστα, μετά τη διάσταση που έλαβε το περιεχόμενό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφορά στη χρονική περίοδο μεταξύ της 1ης Σεπτεμβρίου του 2020 και τις 17 Μαΐου του 2022. Τα συμπεράσματα που προκύπτουν διαψεύδουν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος πέρυσι τον Δεκέμβριο, στη Βουλή, είχε τονίσει με στόμφο ότι «δεν πεθαίνουν όσοι βρίσκονται εκτός ΜΕΘ» (με αφορμή την αμέσως προηγούμενη μελέτη Λύτρα και Τσιόδρα). Είχε, μάλιστα, ζητήσει από την Αντιπολίτευση να του φέρει σχετική έρευνα που να υποδεικνύει το αντίθετο.

Τελικά, τα δεδομένα που ήθελε να δει ο κ. Μητσοτάκης, του τα «έδωσε» ο καθηγητής Θεόδ. Λύτρας με τη νεότερη μελέτη του. Και σίγουρα, δεν επιβεβαιώνουν τον πρωθυπουργό. Αντιθέτως, τον διαψεύδουν πλήρως αφού, με βάση τη νέα μελέτη του καθ. Θεόδ. Λύτρα, σχεδόν όλοι όσοι διασωληνώθηκαν εκτός ΜΕΘ… πέθαναν! Την ίδια κατάληξη είχαν και οι περισσότεροι από τους 7 στους 10 από όσους ήταν σε ΜΕΘ.

Μελέτη Λύτρα: Τα τραγικά συμπεράσματά της

Συνοπτικά, τα τραγικά συμπεράσματα στα οποία καταλήγει η νέα μελέτη Λύτρα συνοψίζονται ως εξής:Σε σύνολο 14.011 ασθενών με κορονοϊό που έφτασαν στα δημόσια νοσοκομεία (είτε μπήκαν σε ΜΕΘ, είτε διασωληνώθηκαν εκτός ΜΕΘ) οι 10.466 (ποσοστό 74,7%!!) πέθαναν.

Από το σύνολο όσων διασωληνώθηκαν εκτός ΜΕΘ (1.109 άτομα) κατέληξε το 97,7%, δηλαδή σχεδόν όλοι! Συνολικά, έχασαν τη ζωή τους 1.084 άτομα.

Από τους 12.902 ασθενείς με COVID19 που μπήκαν σε ΜΕΘ, το 72,7% αυτών έχασαν τη ζωή τους (9.382 άτομα).

Η κατάσταση που καταγράφεται στη μελέτη ήταν χειρότερη στα νοσοκομεία της Περιφέρειας, σε σχέση με την Αττική.

Δημόσια νοσοκομεία – «Τιτανικός» για τους ασθενείς

Επί της ουσίας, η νέα μελέτη Λύτρα, επιβεβαιώνοντας τα ρεπορτάζ του antinews τους προηγούμενους μήνες, αφήνει να διαφανεί ότι τα δημόσια νοσοκομεία, με την πολιτική που ακολουθήθηκε κατά την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού, είχαν αφεθεί στις τύχες τους (και… εξακολουθούν) με αποτέλεσμα να μετατραπούν σε «Τιτανικό» για τους ασθενείς που χρειάζονταν περίθαλψη.

Όλες οι οικογένειες που βίωσαν «τι εστί δημόσιο νοσοκομείο» κατά την πανδημία του κορονοϊού και έχασαν δικούς τους ανθρώπους, βίωσαν καταστάσεις αδιανόητες. Δεδομένης της έλλειψης προσωπικού και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες ενός μεγάλου μέρους των υγειονομικών, οι ασθενείς τοποθετούνταν σε κρεβάτια ή ράντζα και σε πολλές περιπτώσεις, γιατρός περνούσε να τους δει μετά από 1, 2 ή ακόμη και 3 ημέρες! Η αναλογία των υγειονομικών προς τους ασθενείς ήταν τραγική και η, τάχα, επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων ήταν περισσότερο «βιτρίνας» παρά ουσίας.

Δείτε όλη τη νέα μελέτη Λύτρα (αγγλικό κείμενο)Πηγή: Το διαβάσαμε εδώ

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosyinfo.comΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID