EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Η διευθύντρια του CDC παραδέχεται ότι ο οργανισμός έδωσε ψευδείς πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου COVID-19

Η Δρ. Ροσέλ Ουαλένσκι, διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, μιλάει στην Ουάσιγκτον στις 16 Ιουνίου 2022. (Joe Raedle/Getty Images)

Η διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) παραδέχθηκε για πρώτη φορά δημόσια ότι ο οργανισμός έδωσε ψευδείς πληροφορίες σχετικά με την παρακολούθηση της ασφάλειας του εμβολίου COVID-19.

Η Δρ Ροσέλ Ουαλένσκι, διευθύντρια του οργανισμού, δήλωσε σε επιστολή που δημοσιοποιήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου ότι το CDC δεν ανέλυσε καθόλου ορισμένες αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών το 2021, παρά το γεγονός ότι ο οργανισμός είχε δηλώσει προηγουμένως ότι είχε ξεκινήσει να το κάνει τον Φεβρουάριο του 2021.

«Το CDC πραγματοποίησε ανάλυση των PRR μεταξύ της 25ης Μαρτίου 2022 και της 31ης Ιουλίου 2022», δήλωσε η Ουαλένσκι. «Το CDC αναφέρθηκε επίσης πρόσφατα πάνω σε μια προηγούμενη δήλωση που έγινε στην Epoch Times για να διευκρινίσει ότι τα PRR δεν εκτελέστηκαν μεταξύ 26 Φεβρουαρίου 2021, έως 30 Σεπτεμβρίου 2021».

Η υπηρεσία της Ουαλένσκι είχε υποσχεθεί σε διάφορα έγγραφα, αρχής γενομένης από τις αρχές του 2021, να εκτελεί ένα είδος ανάλυσης που ονομάζεται Αναλογικό Ποσοστό Αναφοράς (Proportional Reporting Ratio-PRR) στις αναφορές που υποβάλλονται στο Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Συμβάντων Εμβολίων.

Ωστόσο, ο οργανισμός δήλωσε τον Ιούνιο ότι δεν εκτελεί PRR. Είπε επίσης ότι η εκτέλεσή τους ήταν «εκτός της αρμοδιότητας του οργανισμού».

Αντιμέτωπος με την αντίφαση, ο Δρ Τζον Σου, αξιωματούχος του CDC, δήλωσε στην Epoch Times τον Ιούλιο ότι ο οργανισμός άρχισε να εκτελεί PRR τον Φεβρουάριο του 2021 και «συνεχίζει να το κάνει μέχρι σήμερα».

Αλλά μόλις λίγες εβδομάδες αργότερα, το CDC δήλωσε ότι ο Σου έκανε λάθος.

«Το CDC πραγματοποίησε PRR από τις 25 Μαρτίου 2022 έως τις 31 Ιουλίου 2022», δήλωσε μια εκπρόσωπος στην Epoch Times τον Αύγουστο.

Η νέα επιστολή της Ουαλένσκι, με ημερομηνία 2 Σεπτεμβρίου και ημερομηνία αποστολής στις 6 Σεπτεμβρίου στον γερουσιαστή Ρον Τζόνσον, δείχνει ότι η Ουαλένσκι γνωρίζει ότι η υπηρεσία της έδωσε ψευδείς πληροφορίες.

Δεν υπήρχε καμία αιτιολόγηση

Η επιστολή της Ουαλένσκι δεν περιελάμβανε καμία εξήγηση για το γιατί συνέβη αυτό.

Η επιστολή «στερούνταν οποιασδήποτε αιτιολόγησης για τον λόγο που το CDC εκτελούσε PRR κατά τη διάρκεια ορισμένων περιόδων και όχι άλλων», είπε ο Τζόνσον, ο κορυφαίος Ρεπουμπλικάνος στην υποεπιτροπή Εσωτερικής Ασφάλειας και Κυβερνητικών Υποθέσεων της Γερουσίας για τις έρευνες.

«Δεν δώσατε επίσης καμία εξήγηση για το γιατί ο ισχυρισμός του Δρ Σου … έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την [αρχική] απάντηση του CDC … καθώς και με την απάντησή σας στις 6 Σεπτεμβρίου 2022 σε εμένα», πρόσθεσε.

Ζήτησε από το CDC να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την κατάσταση, συμπεριλαμβανομένου του γιατί το CDC δεν πραγματοποίησε PRR μέχρι τον Μάρτιο και γιατί η υπηρεσία παραπληροφόρησε το κοινό όταν είπε ότι δεν πραγματοποιήθηκαν PRR.

Το CDC και η Ουαλένσκι δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχόλια.

«Ουδέποτε υπάλληλοι του CDC παρείχαν σκόπιμα ψευδείς πληροφορίες», δήλωσε εκπρόσωπος του CDC στην Epoch Times, όταν διόρθωσε τις προηγούμενες απαντήσεις του οργανισμού.

Ο εκπρόσωπος υποστήριξε ότι οι ψευδείς πληροφορίες δόθηκαν επειδή το CDC νόμιζε ότι η Epoch Times και η Children’s Health Defense, που έλαβαν την πρώτη απάντηση, ρωτούσαν για έναν διαφορετικό τύπο ανάλυσης που ονομάζεται Empirical Bayesian data mining (Μπεϋζιανή εξόρυξη δεδομένων). Όμως, τόσο η Epoch Times όσο και η Children’s Health Defense ανέφεραν συγκεκριμένα τα PRR στα ερωτήματά τους.

Παρεμπόδιση

Το CDC εξακολουθεί να μην παρέχει στην Epoch Times τα αποτελέσματα των PRR που πραγματοποιήθηκαν. Επίσης, δεν τα παρείχε και στον Τζόνσον. Ο FDA (Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων) αρνήθηκε πρόσφατα να παράσχει οποιοδήποτε από τα αποτελέσματα στην Epoch Times.

Η Ουαλένσκι ισχυρίζεται στη νέα επιστολή ότι η μπεϋζιανή εξόρυξη δεδομένων είναι πιο αξιόπιστη και ότι τα αποτελέσματα των PRR «ήταν γενικά συνεπή με την εξόρυξη δεδομένων EB, αποκαλύπτοντας κανένα πρόσθετο απροσδόκητο σήμα ασφάλειας».

«Ωστόσο, λόγω της αποτυχίας σας να παράσχετε αυτές τις αναλύσεις στο Κογκρέσο και στον αμερικανικό λαό, το κοινό δεν μπορεί να επαληθεύσει τον ισχυρισμό σας», δήλωσε ο Τζόνσον.

Πρόσθεσε ότι η «συνολική έλλειψη διαφάνειας του CDC είναι απαράδεκτη, ιδίως υπό το πρίσμα των αντιφατικών δηλώσεων του CDC για το θέμα αυτό».


ΠηγήΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosyinfo.comΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID