EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Νέοι ενήλικες πεθαίνουν σε αριθμούς ρεκόρ, αλλά όχι από COVID-19

Γράφουν οι Jennifer Margoulis και Joe Wang


Ο εκπαιδευτής νοσηλευτών Dr. John Campbell κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ένα κύμα ανεξήγητων θανάτων. Σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που εξέτασε ο Campbell, πεθαίνουν πολύ περισσότεροι άνθρωποι από ό,τι θα αναμενόταν με βάση τους μέσους όρους των τελευταίων πέντε έως επτά ετών και τους μέσους όρους των ετών πριν από το COVID. Πολλοί από αυτούς τους υπερβολικούς θανάτους συμβαίνουν σε νέους, κατά τα άλλα υγιείς ενήλικες.

Ο Campbell έχει 2,44 εκατομμύρια συνδρομητές στο κανάλι του στο YouTube. Πρόσφατα μοιράστηκε περισσότερα κυβερνητικά δεδομένα που δείχνουν ότι νέοι και υγιείς άνθρωποι συνεχίζουν να πεθαίνουν απροσδόκητα, και όχι από COVID.

Μέσα στην πρώτη εβδομάδα αφότου ο Campbell δημοσίευσε ένα τέτοιο βίντεο, «Οι υπερβολικοί θάνατοι, τα δεδομένα», στις 28 Αυγούστου, είχε συγκεντρώσει πάνω από 916.000 προβολές και περισσότερα από 20.000 σχόλια.

Τα μεμονωμένα ειδησεογραφικά άρθρα για αθλητές υψηλού προφίλ, ηθοποιούς και διασημότητες που πεθαίνουν, λένε μόνο ένα μέρος της ιστορίας.
Πεθαίνει 37χρονος υγιής ποδηλάτης βουνού

Ο Campbell επισήμανε έναν από αυτούς: τον επαγγελματία ποδηλάτη βουνού Rab Wardell. Ο Wardell κέρδισε τον τίτλο της ελίτ ανδρών στο σκωτσέζικο πρωτάθλημα Cross Mountain Bike, το οποίο διεξήχθη στο Dumfries and Galloway στο δυτικό Southern Uplands της Σκωτίας στα τέλη Αυγούστου. Λίγες ημέρες αργότερα, ο 37χρονος αναφέρθηκε ότι πέθανε στον ύπνο του. Η αρραβωνιαστικιά του δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι προσπάθησε να του σώσει τη ζωή, κάνοντας καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση μέχρι να φτάσουν οι νοσοκόμοι:

«Ακόμα δεν καταλαβαίνω τι συνέβη, αν αυτό είναι αληθινό, γιατί τον πήραν τώρα – τόσο υγιή και ευτυχισμένο», έγραψε στο Twitter η Katie Archibald στις 24 Αυγούστου, την επομένη του θανάτου του Wardell.

«Έπαθε καρδιακή ανακοπή ενώ ήμασταν ξαπλωμένοι στο κρεβάτι. Προσπαθούσα και προσπαθούσα και οι νοσοκόμοι έφτασαν μέσα σε λίγα λεπτά, αλλά η καρδιά του σταμάτησε και δεν μπορούσαν να τον επαναφέρουν», συνέχισε.

«Η δική μου σταμάτησε μαζί του. Τον αγαπώ τόσο πολύ και τον χρειάζομαι εδώ μαζί μου. Τον χρειάζομαι τόσο πολύ εδώ- αλλά έχει φύγει. Δεν μπορώ να περιγράψω αυτόν τον πόνο».
Μια ανησυχητική τάση

Αναλύοντας τα δεδομένα, ο Campbell δείχνει ότι αυτές οι ανεκδοτολογικές ιστορίες στα μέσα ενημέρωσης αποτελούν μέρος μιας εξαιρετικά ανησυχητικής τάσης υπερβολικού θανάτου.

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι συμβαίνουν πολύ περισσότεροι θάνατοι από το συνηθισμένο -τουλάχιστον 1.000 την εβδομάδα μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο-. Αυτοί οι υπερβολικοί θάνατοι δεν οφείλονται στο COVID-19.

Σύμφωνα με το Κοινοβούλιο της Σκωτίας, οι υπερβολικοί θάνατοι έχουν αυξηθεί κατά 11% το τελευταίο εξάμηνο. Ενώ αναμενόταν μια έξαρση των χειμερινών θανάτων λόγω της θνησιμότητας από το COVID-19, τους τελευταίους έξι μήνες -αφού το χειμερινό εξόγκωμα είχε τελειώσει- εξακολουθούσε να υπάρχει σημαντική υπερβάλλουσα θνησιμότητα.

Αυτοί οι υπερβολικοί θάνατοι συνέβησαν σε κάθε ηλικιακή ομάδα, συμπεριλαμβανομένων των υγιών νέων ενηλίκων.

Αιφνίδιοι θάνατοι σε αθλητές

Ο Campbell επισήμανε μια μελέτη του Ιουνίου του 2022 στο περιοδικό The European Journal of Preventive Cardiology, η οποία έδειξε ότι το 80 τοις εκατό των αιφνίδιων θανάτων σε νεαρούς αθλητές συμβαίνουν σε άτομα χωρίς προηγούμενα συμπτώματα ή οικογενειακό ιστορικό καρδιακής νόσου.

Χωρίς αυτές τις κόκκινες σημαίες που πρέπει να προσέξουμε, δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσουμε προληπτικές εξετάσεις για τον έλεγχο όσων μπορεί να είναι ευάλωτοι.
Οι απροσδόκητοι υπερβολικοί θάνατοι μπορεί να ξεπεράσουν τους θανάτους του COVID-19

Σύμφωνα με τον καθηγητή Carl Heneghan, διευθυντή του Centre for Evidence Based Medicine στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, η τάση των υπερβολικών θανάτων άρχισε να αυξάνεται αισθητά στο Ηνωμένο Βασίλειο περί τα τέλη Απριλίου του 2022.

Το Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρει ότι αυτοί οι υπερβολικοί θάνατοι είναι αποτέλεσμα προβλημάτων του κυκλοφορικού συστήματος, του διαβήτη και του καρκίνου. Όμως, όπως έσπευσε να επισημάνει ο Campbell, αυτό δεν εξηγεί τον παράγοντα που προκάλεσε την επιδημία.

«Το μοτίβο είναι παρόμοιο σε πολλές άλλες χώρες», δήλωσε ο Campbell.

Εάν συνεχιστεί αυτή η τάση, αυτοί οι υπερβολικοί θάνατοι θα ξεπεράσουν τους θανάτους του COVID-19 μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ο Campbell και πολλοί άλλοι, συμπεριλαμβανομένου του Carl Heneghan, ζητούν τώρα μια μεγάλης κλίμακας εθνική και διεθνή έρευνα αυτής της υπερβολικής θνησιμότητας, χρησιμοποιώντας δεδομένα από πιστοποιητικά θανάτου και σημειώσεις ιατρών, καθώς και μεταθανάτιες εξετάσεις που γίνονται από παθολόγους που ειδικεύονται στην αποκάλυψη των υποκείμενων αιτιών απροσδόκητου θανάτου.

«Πρέπει να μάθουμε γιατί συμβαίνει αυτό», δήλωσε ο Κάμπελ. «Αυτό πρέπει πραγματικά να γίνει επειγόντως».

Όπως έχει αναφέρει και σε άλλα βίντεο, ο Campbell είναι εκπαιδευτής νοσηλευτών που υποστήριξε κοινά πρωτόκολλα υγιεινής για το COVID-19 και αρχικά συνέστησε και τα εμβόλια COVID-19.

Ο Campbell δεν παρουσιάζει μια αιτία για την αιτία των υπερβολικών θανάτων στα βίντεό του: απλώς μοιράζεται τα τρέχοντα δεδομένα. Ενθαρρύνει τους θεατές του να εξετάζουν τις τρέχουσες ιατρικές πληροφορίες με επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο, με κριτική ματιά.
20.000 σχόλια συνδέουν προβλήματα υγείας, θανάτους με τα εμβόλια COVID-19

Ταυτόχρονα, οι σχολιαστές φαίνεται να υποψιάζονται έντονα ότι ο ελέφαντας στο δωμάτιο – ο κοινός παρονομαστής της υπερβολικής θνησιμότητας – είναι το πρόγραμμα εμβολίων COVID-19.

Ένας θεατής, ο Marko Hart, έγραψε:

«Ένας πολύ καλός μου φίλος πέθανε δύο ημέρες μετά τα 40α γενέθλιά του, πέντε ημέρες μετά τη δεύτερη ένεση. Ένας πολύ υγιής τύπος με πολλούς μαραθώνιους. Πέθανε από καρδιακή προσβολή στο σπίτι του, αφού ήταν στο γυμναστήριο μισή ώρα νωρίτερα. Δεν έγινε νεκροψία, παρόλο που η σύζυγός του ζήτησε νεκροψία. Αυτό συνέβη πριν από επτά μήνες εδώ στη Σουηδία. Μας λείπεις Michael»

Ένας άλλος, χρησιμοποιώντας το όνομα «DonTheFurious», περιέγραψε ότι πήγε σε μια επίπονη πεζοπορία που είχε κάνει τρεις φορές στο παρελθόν, αφού είχε λάβει το πρώτο του εμβόλιο. Αυτή τη φορά, έγραψε, το στήθος του αισθάνθηκε βαρύ και μπορούσε να γευτεί κάτι όξινο κάτω από τη γλώσσα του. Στην κορυφή της πεζοπορίας λιποθύμησε, έπεσε 70 μέτρα και τον ανακάλυψε αναίσθητο ο σκύλος ενός άλλου πεζοπόρου. Μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή στο νοσοκομείο.

«Όταν εξήγησα στους γιατρούς ότι πίστευα ότι ήταν το εμβόλιο που το προκάλεσε αυτό, αρνήθηκαν να το θεωρήσουν ως πιθανότητα», έγραψε. «Το σκεπτικό τους είναι ότι λιποθύμησα λόγω θερμοπληξίας/αφυδάτωσης». Ήταν 38 ετών τότε, χωρίς προηγούμενο ιστορικό καρδιακής πάθησης.

Ένας τρίτος, ο Joe Macdonald, έγραψε: «Μια φίλη μου πέθανε πέρυσι από καρδιακή ανεπάρκεια μετά τη δεύτερη ένεση του εμβολίου Covid-19, ήταν υγιής, στα 30 της και δεν είχε κανένα υποκείμενο πρόβλημα υγείας … Οι γιατροί δεν μπόρεσαν να βρουν γιατί έπαθε μαζική καρδιακή ανεπάρκεια και όταν τους ρωτήσαμε αν η λήψη των εμβολίων Covid-19 ήταν ο λόγος που πέθανε, δεν σχολίασαν και αρνήθηκαν να το συζητήσουν περαιτέρω αν αναφέρονταν ξανά τα εμβόλια Covid ως πιθανή υποκείμενη αιτία».

Η ιστορία του κάθε σχολιαστή για τις δικές του προκλήσεις υγείας μετά τον εμβολιασμό ή για τους υγιείς νέους φίλους ή μέλη της οικογένειάς του που πέθαναν απροσδόκητα είναι επίσης ανεκδοτολογική – αλλά ως σύνολο υπάρχουν χιλιάδες από αυτές, μόνο μεταξύ των σχολίων σε ένα βίντεο.

Ξένη ύλη στο αίμα

Πρόσφατα δημοσιευμένη επιστημονική έρευνα με κριτές μπορεί να βοηθήσει στην εξήγηση της αύξησης των υπερβολικών θανάτων. Όπως περιγράφεται σε μια μελέτη 60 σελίδων που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Vaccine Theory, Practice, and Research τον Αύγουστο, μια ομάδα γιατρών στην Ιταλία μελέτησε το αίμα 1.006 ασθενών που είχαν κάνει ένεση με εμβόλια mRNA COVID-19 και στη συνέχεια αναζήτησαν ιατρική περίθαλψη για διάφορα συμπτώματα. Στο 94% του αίματός τους βρέθηκε ξένη ύλη.

Αυτό συμπίπτει με την εμπειρία ορισμένων επαγγελματιών που είναι υπεύθυνοι για την προετοιμασία των σωμάτων για τις τελετές κηδείας. Αρκετοί ταριχευτές στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν παρατηρήσει πολλούς μεγάλους, και μερικές φορές μακριούς, «ινώδεις» και λαστιχένιους θρόμβους στο εσωτερικό των πτωμάτων που έχουν προετοιμάσει για ταφή. Δεν είναι ακόμη γνωστό αν η αιτία αυτής της νέας διαταραχής της πήξης που φαίνεται να είναι οι λοιμώξεις από το COVID-19, τα εμβόλια κατά του COVID-19, και τα δύο ή κάτι άλλο.
Χειρότερο απ’ ό,τι φαίνεται;

Ο Campbell επεσήμανε επίσης ότι τα τελευταία δύο χρόνια, πολλοί από τους ανθρώπους που θα πέθαιναν φυσιολογικά από γηρατειά ή από άλλα φυσικά αίτια, πέθαναν από COVID, το οποίο έπληξε δυσανάλογα τους ηλικιωμένους και τα άτομα με υποκείμενα προβλήματα υγείας. Δεδομένου ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν ήδη πεθάνει, τα ποσοστά υπερβολικού θανάτου θα έπρεπε στην πραγματικότητα να είναι τώρα χαμηλότερα από τον μέσο όρο.

Ωστόσο, αντί να παρατηρηθεί μείωση των θανάτων που δεν σχετίζονται με το COVID, οι θάνατοι αυτοί αυξάνονται.

Ως εκ τούτου, η αύξηση των υπερβολικών θανάτων είναι ακόμη χειρότερη από ό,τι φαίνεται. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν υποφέρει περισσότερο, αθροιστικά, από υπερβολικούς θανάτους από οποιαδήποτε άλλη χώρα, σύμφωνα με τον Campbell. Κάθε μεμονωμένος περιττός θάνατος είναι τραγικός. Αλλά τα ποσοστά υπερβολικών θανάτων αυτού του μεγέθους, ιδίως σε νέους ανθρώπους, είναι θέμα εθνικής και διεθνούς ανησυχίας.

Μετάφραση από το πρωτότυπο: Καταχανάς (Γ. Μεταξάς)

Πηγή: the Epoch Times Bright


ΠηγήΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosyinfo.comΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID