EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΓΚΡΕΜΟ Fox News> Το εθνικό χρέος των ΗΠΑ πλησιάζει τα 31 τρισεκατομμύρια δολάρια για πρώτη φορά και ο Joe Biden καυχιέται

Κατά τη διάρκεια της COVID-19, οι ΗΠΑ διέθεσαν 4,5 τρισεκατομμύρια δολάρια σε ιδιώτες και εταιρείες ως οικονομική βοήθεια

Το εθνικό χρέος των ΗΠΑ πρόκειται να αγγίξει τα 31 τρισεκατομμύρια δολάρια αυτόν τον μήνα, ένα νέο ορόσημο που δείχνει τη δεινή οικονομική κατάσταση στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού καθώς ο πρόεδρος Joe Biden συνεχίζει να διακηρύσσει οικονομικές νίκες.

Ενώ η μαζική ώθηση των δαπανών έχει καταπνιγεί από την πανδημία του κορωνοϊού, αποτέλεσμα πολλαπλών πακέτων βοήθειας τρισεκατομμυρίων δολαρίων, η αμερικανική οικονομία δεν έχει ανακάμψει μετά ​​από την υγειονομική κρίση όπως αναμενόταν. Ο δείκτης χρέους δείχνει τα 30,88 τρισεκατομμύρια δολάρια από το απόγευμα της Δευτέρας, με τα νούμερα να αυξάνονται κάθε δευτερόλεπτο κατά χιλιάδες.

Την ίδια στιγμή, οι Ρεπουμπλικάνοι επέκριναν τις πρωτοβουλίες των Δημοκρατικών της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του χρέους σε εκθετικά επίπεδα -ακόμη και εν μέσω υψηλού πληθωρισμού και υψηλών τιμών του φυσικού αερίου και μίας ύφεσης σε δύο συνεχόμενα τρίμηνα αρνητικής αύξησης του ΑΕΠ.

Ο Biden ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα το σχέδιο της κυβέρνησής του να εξαλείψει το χρέος φοιτητικών δανείων ύψους 10.000 δολαρίων για δανειολήπτες που λαμβάνουν λιγότερα από 125.000 δολάρια ο καθένας ή 250.000 δολάρια από κοινού. Αυτό το ποσό θα ανέβει στα 20.000 $ εάν ο δανειολήπτης είναι αποδέκτης επιχορήγησης Pell.

Ενώ υπάρχει μια σειρά εκτιμήσεων, μία νέα μελέτη υποδηλώνει ότι οι φορολογούμενοι θα μπορούσαν να καταλήξουν να πληρώσουν 1 τρισεκατομμύριο δολάρια προκειμένου να βοηθήσουν στην εξόφληση του φορτίου του φοιτητικού χρέους. Μία ξεχωριστή ανάλυση λέει ότι το σχέδιο θα μπορούσε να καταλήξει να κοστίσει σε κάθε Αμερικανό περισσότερα από 2.000 δολάρια σε φόρους κάθε χρόνο –ακόμα και για εκείνους που δεν επωφελήθηκαν από την ελάφρυνση.

Μία άλλη μεγάλη δαπάνη προέρχεται από την πρόσφατα εγκριθείσα νομοθεσία που θα διαθέσει 200 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα πέντε χρόνια για να ενισχύσει την αμερικανική κατασκευή ημιαγωγών τσιπ. Ο νόμος για τα τσιπ και την επιστήμη έχει σκοπό να βοηθήσει στη βελτίωση του ανταγωνισμού με την Κίνα, καθώς πολλοί κατασκευαστές στις ΗΠΑ αναγκάστηκαν να τα εισάγουν λόγω έλλειψης στην αμερικάνικη αγορά. Τα τσιπ είναι απαραίτητα για την παραγωγή αυτοκινήτων, smartphones και ορισμένου ιατρικού εξοπλισμού.

Ο περίφημος νόμος του Biden για τη μείωση του πληθωρισμού περιλαμβάνει 433 δισεκατομμύρια δολάρια σε νέες δαπάνες, συμπεριλαμβανομένης της πλειονότητας αυτών –369 δισεκατομμυρίων δολαρίων– που προορίζονται για πρωτοβουλίες ενεργειακής ασφάλειας και κλιματικής αλλαγής.

Κατά τη διάρκεια της COVID-19, οι ΗΠΑ διέθεσαν 4,5 τρισεκατομμύρια δολάρια σε ιδιώτες και εταιρείες ως οικονομική βοήθεια. Αλλά οι Ρεπουμπλικάνοι προειδοποίησαν ότι το τελικό πακέτο μπορεί να έχει πάει πολύ μακριά και να έχει προστεθεί άσκοπα στο εθνικό χρέος.

Παρά τα οικονομικά δεινά, ο Biden καυχιέται για τη δραματική πτώση του ετήσιου δημοσιονομικού ελλείμματος υπό την ηγεσία του, η οποία είναι ως επί το πλείστον ποσοστό ανάκαμψης λόγω της επιβράδυνσης της πανδημίας του κορωνοϊού. «Ξέρετε, οι Ρεπουμπλικάνοι μιλούν για δημοσιονομική ευθύνη», είπε ο Biden σε εκδήλωση της Δημοκρατικής Εθνικής Επιτροπής (DNC) την περασμένη εβδομάδα. «Πέρυσι μείωσα το έλλειμμα 350 δισεκατομμύρια δολάρια. Ξέρετε πόσο θα είναί φέτος, χωρίς να υπολογίζουμε τις αλλαγές στο Medicaid; Ένα τρισεκατομμύριο επτακόσια δισεκατομμύρια δολάρια». «Οπότε δεν θέλω να το ακούσω από τους Ρεπουμπλικάνους για δημοσιονομική ευθύνη», πρόσθεσε ο πρόεδρος.

Η COVID οδήγησε σε απότομη οικονομική ύφεση το 2020 με την κυβέρνηση να δαπανά ποσό ρεκόρ μεγαλύτερο των 3,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων από τα έσοδα που συγκέντρωσε. Το 2021, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Biden, το δημοσιονομικό έλλειμμα είχε μειωθεί οριακά στα 2,8 τρισεκατομμύρια δολάρια και αναμένεται να είναι κάπου κοντά στο όριο του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων μέχρι το τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους στις 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Ωστόσο, το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου εκτιμά ότι ο νόμος του Biden για τη μείωση του πληθωρισμού, ο οποίος ψηφίστηκε και υπογράφηκε σε νόμο τον περασμένο μήνα, θα συνεχίσει να αυξάνει το έλλειμμα μέχρι το 2026.Πηγή kourdistoportocali.comΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosyinfo.comΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID