EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Καταγγελία βόμβα από ΣΥΡΙΖΑ για υποκλοπές - Στόχος του Predator και ο Σπίρτζης - Τα 2 SMS - Μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο

Νέες διαστάσεις λαμβάνει το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα, με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να καταγγέλλει και απόπειρα παρακολούθησης του κινητού του Χρήστου Σπίρτζη. Μάλιστα, στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι το περιστατικό συνέβη το ίδιο διάστημα με την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο Χρήστος Σπίρτζης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για σειρά αδικημάτων, μεταξύ άλλων και για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, που επιδιώκει την τέλεση περισσότερων κακουργημάτων (άρθρο 187 ΠΚ). Νωρίτερα, ο ίδιος αλλά και ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλης Καλογήρου, ενημέρωσαν τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο.

«Η απόπειρα παγίδευσής μου με λογισμικό Predator σχετίζεται με την πολιτική μου δράση και τη θεσμική μου ιδιότητα», δήλωσε ο πρώην υπουργός και τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς. «Μου είχαν σταλεί δύο SMS με μολυσμένα μηνύματα για την παγίδευσή του κινητού μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.Η μηνυτήρια αναφορά

Στην μηνυτήρια αναφορά, ο κ. Σπίρτζης στρέφεται κατά παντός υπευθύνου αυτουργού ή καθ’ οιονδήποτε τρόπο συμμετόχου, κατ’ άρθρα 45 - 49 ΠΚ, στις καταμηνυόμενες πράξεις, ιδίως στις εξής:
α) παραβίαση του απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας, παρακολούθηση και αποτύπωση σε υλικό φορέα προφορικής συνομιλίας και μη δημόσιων πράξεων και χρήση των πληροφοριών (άρθρο 370 Α παρ. 1, 2, 3 ΠΚ)

β) παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών ή σε ηλεκτρονικά δεδομένα (άρθρο 370Β ΠΚ) γ) παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες (άρθρο 15 ν. 3471/2006)

δ) χωρίς δικαίωμα επέμβαση σε σύστημα αρχειοθέτησης και επεξεργασία ειδικών κατηγοριών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα με σκοπό τη βλάβη άλλου, με αποτέλεσμα την πρόκληση κινδύνου για την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος (άρθρο 38 παρ. 1 -5 ν. 4624/2019)
ε) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, που επιδιώκει την τέλεση περισσότερων κακουργημάτων (άρθρο 187 ΠΚ).

Η δήλωση του Χρήστου Σπίρτζη

Πιο αναλυτικά, μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς, ο κ. Σπίρτζης δήλωσε:

«Κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κύριο Ντογιάκο, έπειτα από τη διαπίστωση ότι μου είχαν σταλεί δύο SMS με μολυσμένα μηνύματα για την παγίδευση του κινητού τηλεφώνου μου με το λογισμικό Predator. Η απόπειρα παγίδευσης του κινητού μου σχετίζεται με την πολιτική μου δράση και τη θεσμική μου ιδιότητα ως τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τα θέματα της ΕΥΠ.

Συγκεκριμένα, στις 13 Νοέμβρη του 2021 εξέδωσα ανακοίνωση καταγγελίας στον κ. Μητσοτάκη με θέμα «Ο Μητσοτάκης σε παρακολουθεί και σε φακελώνει» με βάση το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του δημοσιογράφου Δημ. Τερζή στην ΕφΣυν.

Δύο ημέρες αργότερα, στις 15 Νοεμβρίου του 2021 κατέθεσα Επίκαιρη Ερώτηση προς τον προϊστάμενο της ΕΥΠ σύμφωνα με τον νόμο του επιτελικού κράτους τον κ. Μητσοτάκη και εξέδωσα δεύτερη ανακοίνωση με θέμα «Ο Μητσοτάκης σε φακελώνει και σε παρακολουθεί», με βάση νέες αποκαλύψεις από την ΕφΣυν. Την ίδια ημέρα έλαβα μήνυμα παγίδευσης στο κινητό μου με το Predator που είχε σαν link το efsyn.news αντί για το efsyn.gr. Τέσσερις ημέρες αργότερα έλαβα νέο μήνυμα με στόχο την παγίδευση του κινητού μου. Αυτό δείχνει ότι κάποιοι ήθελαν διακαώς να μάθουν με ποιους δημοσιογράφους και πολίτες μιλάω και προφανώς συνομιλίες μου με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για την ΕΥΠ και τις αποκαλύψεις που είχαν γίνει εκείνες τις ημέρες.

Θέλω να ενημερώσω και να τονίσω ότι το δεύτερο μήνυμα είναι το ίδιο που εστάλη στον Θανάση Κουκάκη και στον Νίκο Ανδρουλάκη. Που σημαίνει ότι δεν ήταν μεμονωμένα περιστατικά παρακολούθησης. Ούτε του κ. Κουκάκη, ούτε του κ. Ανδρουλάκη. Τα τρία μηνύματα στάλθηκαν από το ίδιο άρρωστο, νοσηρό, αντιδημοκρατικό και παράνομο κέντρο. Αυτό το κέντρο είναι η ΚΥΠ Μητσοτάκη, είτε απευθείας, είτε μέσω εντολής τους από τρίτους. Για τον λόγο αυτόν υποβάλλω δημόσια ερωτήματα.

Κύριε Μητσοτάκη, ακούγατε τις συνομιλίες που είχα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα;
Ακούγατε τις σκέψεις, τους προβληματισμούς και τις τακτικές που ακολουθούσαμε;
Ακούγατε και βλέπατε στο γραφείο του τις συσκέψεις που είχαμε;
Ακούγατε τις συνομιλίες μου με τους υπόλοιπους τομεάρχες και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ;
Διαβάζατε τα μηνύματα που ανταλλάσσαμε;
Παρακολουθούσατε τις συσκέψεις που κάναμε στο κόμμα μας;
Παρακολουθούσατε τις συναντήσεις ή τις επικοινωνίες που είχαμε με δημοσιογράφους ή βουλευτές άλλων κομμάτων;».

Επεισοδιακή η συνεδρίαση της Εξεταστικής

Εν τω μεταξύ, επεισοδιακή ήταν η χθεσινή (8/9/2022) συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση των υποκλοπών. Η κυβερνητική πλειοψηφία απέρριψε αιτήματα για κατάθεση υπουργών και κυρίως του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, (σσ. το όνομα του περιλαμβάνεται στη λίστα μαρτύρων που είχε καταθέσει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ), αλλά και του Γρηγόρη Δημητριάδη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ 25, που τελικά αποχώρησαν από τη συνεδρίαση.

Πάντως, η κυβερνητική πλειοψηφία στην Εξεταστική Επιτροπή φέρεται να συμφωνεί στην κλήση των διοικητών της ΕΥΠ από το 2012 έως σήμερα, συμπεριλαμβανομένου του Παναγιώτη Κοντολέοντα. Επίσης στην κλήση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη που έχει προταθεί από το κόμμα του. Θετική φαίνεται να είναι η πλειοψηφία της επιτροπής στην κλήση των νόμιμων εκπροσώπων της εταιρείας Intelexa που εμπορεύεται το λογισμικό Predator καθώς και των εκπροσώπων της εταιρίας Krikel που φέρεται να είναι ο ενδιάμεσος ανάμεσα στην Intelexa και το ελληνικό δημόσιο. Αυτό σημαίνει ότι η πλειοψηφία αφήνει εκτός τους κκ. Μητσοτάκη και Δημητριάδη αλλά και τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη, ο οποίος είναι θύμα υποκλοπών.

Τσίπρας: Διαρκής και επαναλαμβανόμενη αντιδημοκρατική εκτροπή

Για «διαρκή και επαναλαμβανόμενη αντιδημοκρατική εκτροπή» έκανε λόγο, χθες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Εξεταστική Επιτροπή.
«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιβεβαίωσε σήμερα εκ νέου την ενοχή της, επιχειρώντας να κρύψει στο σκοτάδι την αλήθεια για τις παρακολουθήσεις», υπογραμμίζει ο κ. Τσίπρας σε μαγνητοσκοπημένη δήλωσή του.

«Αφού έσπευσαν να καταστρέψουν κάθε στοιχείο για τη παρακολούθηση Ανδρουλάκη, Κουκάκη και ενδεχομένως πολλών ακόμα πολιτικών και δημοσιογράφων, επιχειρούν τώρα να ξεμπερδέψουν με συνοπτικές διαδικασίες και με την Εξεταστική Επιτροπή, αποκλείοντας όλους τους κρίσιμους μάρτυρες», τονίζει ο Αλ. Τσίπρας, σχολιάζοντας ότι «δεν πρόκειται απλά για διασυρμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, αλλά για διαρκή και επαναλαμβανόμενη αντιδημοκρατική εκτροπή που επισφραγίζεται με τις αδιανόητες απειλές περί δήθεν φυλάκισης για όσους πουν την αλήθεια».
«Για όσους δηλαδή πράξουν αυτό που το Σύνταγμα και ο νόμος ορίζει», προσθέτει και προειδοποιεί: «Καλό είναι όλοι να γνωρίζουν, ότι αν κάποιοι βρίσκονται αντιμέτωποι με σοβαρότατες ποινικές ευθύνες δεν είναι όσοι αποκαλύψουν την αλήθεια. Αλλά όσοι διέπραξαν εγκλήματα κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος και όσοι επικαλούνται το απόρρητο ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπίας, προκειμένου να τα συγκαλύψουν. Και αυτοί που σύντομα θα λογοδοτήσουν και απέναντι στον ελληνικό λαό και απέναντι στο νόμο, δεν είναι όσοι μάχονται για την αλήθεια και υπερασπίζονται το πολίτευμα, αλλά όσοι μάχονται για να επιβάλουν το σκοτάδι και υπονομεύουν τη Δημοκρατία».


Πηγή

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosyinfo.comΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID