EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Απίστευτη καταγγελία γιατρών: «Δεν γίνονται ούτε χειρουργεία καρδιοπαθών παιδιών»

Καταγγελία γιατρών: Δεν υπάρχουν κατάλληλα λόγια για να περιγράψουν τις τριτοκοσμικές καταστάσεις που συμβαίνουν στο ΕΣΥ επί της υπουργικής θητείας Πλεύρη – Γκάγκα, έτσι όπως τις μεταφέρουν οι ίδιοι οι γιατροί που βιώνουν από πρώτο χέρι τις τρομακτικές ελλείψεις στον χώρο της υγείας. Η πιο τραγική πτυχή της τεχνητής κατάρρευσης του ΕΣΥ, είναι πως πλέον τίθενται σε άμεσο κίνδυνο ακόμα και οι ζωές των παιδιών.

Και αυτό διότι πλέον, όχι μόνο βρίσκονται χιλιάδες παιδιά και έφηβοι σε λίστες αναμονής – ντροπής για να χειρουργηθούν για ποικίλα θέματα υγείας, άλλα ακόμα και παιδιά με καρδιοπάθειες που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, βλέπουν το σύστημα υγείας να αδυνατεί να τους προσφέρει τις υπηρεσίες του!

Στα πλαίσια της γενικής 24ωρης απεργίας της 9ης Νοεμβρίου, γιατροί του Παίδων «Αγία Σοφία» προχώρησαν σε συγκλονιστικές καταγγελίες για την κατάσταση που επικρατεί με τα καρδιοπαθή παιδιά. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γιατρών, το μεγαλύτερο νοσοκομείο Παίδων της Ελλάδας, πραγματοποιεί μόλις ένα χειρουργείο την εβδομάδα για τα παιδιά με καρδιοπάθειες!

Όπως καταγγέλλουν οι γιατροί, λόγω των τεράστιων ελλείψεων προσωπικού, περιορίζονται τα χειρουργεία σε ένα την εβδομάδα, στο μοναδικό παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο που λειτουργεί σε ολόκληρο το ΕΣΥ και υπάρχει στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Οι υπόλοιποι ασθενείς εκ των πραγμάτων ή θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την υγεία τους ή αναγκάζονται να βρουν λύσεις στον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος είναι ο μόνος κερδισμένος σε αυτό το ντροπιαστικό ζήτημα, αφού οι οικογένειες αναγκάζονται να πληρώνουν μικρές περιουσίες για να μην διακινδυνεύσουν την υγεία των παιδιών τους.

Όπως αποκαλύπτουν οι γιατροί, αυτή η τραγική κατάσταση δεν αφορά μόνο τα τακτικά χειρουργεία, άλλα ακόμα και τα έκτακτα μπαίνουν στον αδιανόητο «κανόνα» της μιας επέμβασης ανά εβδομάδα!

Είτε το χειρουργείο είναι επείγον, είτε όχι, οι γιατροί καταγγέλλουν πως είναι αδύνατο να αντιμετωπιστούν όλα τα περιστατικά στην ώρα τους, γιατί υπάρχουν σοβαρότατες ελλείψεις στο προσωπικό του χειρουργείου και στο προσωπικό της εντατικής μονάδας.

Επισημαίνοντας την τραγική μείωση του υγειονομικού προσωπικού τα τελευταία χρόνια, λένε χαρακτηριστικά πως: «πριν 20 χρόνια υπήρχαν 24 αναισθησιολόγοι και τώρα είναι 9. Στην καρδιοχειρουργική εντατική μονάδα υπήρχαν 24 νοσηλευτές και τώρα είναι 10».

«Στην λίστα αναμονής για καρδιοχειρουργική επέμβαση βρίσκονται 5-6 παιδιά που νοσηλεύονται ήδη και άλλα 15 που βρίσκονται στο σπίτι τους και περιμένουν να χειρουργηθούν», σημειώνουν οι γιατροί. Με τον ρυθμό επεμβάσεων να είναι μία ανά εβδομάδα, καταλαβαίνει κανείς τι χρονικό διάστημα θα χρειαστεί για να χειρουργηθούν 20 παιδιά!

Διαπιστώνοντας το θλιβερό τοπίο της δημόσιας υγείας, καταλαβαίνει κανείς πως η πολιτική υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων που εφαρμόζει το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, λειτουργεί με τόσο αδίστακτο τρόπο που ακόμα και η υγεία των παιδιών μπαίνει σε άμεσο ρίσκο προκειμένου να γίνει εμπόρευμα προς όφελος των ιδιωτών…
Πηγή: Το διαβάσαμε εδώ

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosyinfo.comΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID