EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πέφτουν οι μάσκες για τα ακίνητα του ΑΠΘ

Η Νίκη Κεραμέως μίλησε χτες για μεταφορά της Ιατρικής Σχολής στα Πράσινα Φανάρια, όπου προβλέπεται και η δημιουργία εμπορικού κέντρου από ιδιώτες. 
● Πληροφορίες μιλούν πάντως για νομικά κωλύματα στην υλοποίηση του σχεδίου. 
● Λύσεις ανάγκης από την κοσμητεία για εκτόνωση του συνωστισμού στα μαθήματα της Νομικής.

Χωρίς πολλές λεπτομέρειες και με ασάφειες που χρειάστηκαν περαιτέρω διευκρινίσεις, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως επιβεβαίωσε, χθες, όσα είχε γράψει η «Εφ.Συν.» από τον Ιούλιο, όταν καταργούσε, με άρθρο της τελευταίας στιγμής, το νομικό πρόσωπο που διαχειριζόταν τα 1.800 στρέμματα του αγροκτήματος του ΑΠΘ στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης (περιοχή Πράσινα Φανάρια).

Σύμφωνα με την υπουργό, εκπονείται μελέτη για μεταφορά της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Αυτό που δεν είπε, βέβαια, είναι ότι στο «σχέδιο» προβλέπεται, ανάμεσα στα άλλα, και εμπορικό κέντρο σε έκταση 220 στρεμμάτων, σχέδιο με προϋπολογισμό 400 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα 300 περίπου θα προέλθουν όχι από κρατική επιχορήγηση, αλλά από δάνεια και, φυσικά, ιδιωτικές επενδύσεις!

Η προχειρότητα και η μυστικότητα με την οποία προχωρά το συγκεκριμένο σχέδιο σε συνεργασία της υπουργού με τον πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκο Παπαϊωάννου, φαίνεται ακόμη και στις δηλώσεις της κ. Κεραμέως, η οποία εμφανίσθηκε στον ραδιοσταθμό Real FM, για να πει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη «η διαδικασία εκπόνησης μιας μελέτης για να μετεγκατασταθεί το πανεπιστήμιο (!) σε έναν ιδιόκτητο χώρο κοντά στο αεροδρόμιο, προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος».

Εννοείται ότι επικράτησε ένας μικρός πανικός, καθώς η… μεταφορά ολόκληρου του πανεπιστημίου έπεσε σαν βόμβα και έπρεπε στη συνέχεια να ακολουθήσει κύκλος διευκρινίσεων συνεργατών τής υπουργού, ότι η μετεγκατάσταση αφορά μόνο την Ιατρική. Πάντα, εννοείται, χωρίς άλλες λεπτομέρειες. Οπότε η είδηση που κρατάμε είναι η εκπόνηση μελέτης, για την οποία ίσως ο πρύτανης θα έπρεπε κάποια στιγμή να ενημερώσει τουλάχιστον τη Σύγκλητο.

Για το θέμα η «Εφ.Συν.» έχει ασχοληθεί με απανωτά δημοσιεύματα, όταν είχε εισαχθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο Κεραμέως (11.07.2022, «Σπρώχνουν σε ιδιώτες και τα δάση του ΑΠΘ»), (12.07.2022, «Οργή για το ξεπούλημα της περιουσίας του ΑΠΘ») και (18.07.2022, «Σιγή για τα ΝΠΔΔ του ΑΠΘ»). Είναι χαρακτηριστικό ότι, έκτοτε, καμιά επίσημη εξήγηση δεν έχει δοθεί, καμία μελέτη δεν έχει παρουσιασθεί για τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την τεραστίων διαστάσεων μεταφορά της πανεπιστημιακής περιουσίας, μέσα σε ένα βράδυ. Πάντως, τα πράγματα δεν τόσο απλά, καθώς πληροφορίες της «Εφ.Συν.» θέλουν να υπάρχουν πλείστα νομικά προβλήματα για την υλοποίηση του σχεδίου.

Μείωση ωρών διδασκαλίας

Χθες, είχαμε και την πρώτη επίσημη τοποθέτηση της υπουργού για το θέμα της πτώσης του φοιτητή της Νομικής από τον τρίτο όροφο της σχολής του, την ώρα του μαθήματος, λόγω συνωστισμού, αποτέλεσμα της συνένωσης τμημάτων, λόγω έλλειψης διδακτικού προσωπικού. Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως, «μας σόκαρε όλους αυτό το περιστατικό και είμαστε σε στενή επικοινωνία μαζί του, εγώ προσωπικά έχω μιλήσει με τη μητέρα του». Παράλληλα, αναφέρθηκε γενικόλογα σε μια αναγκαία και ουσιαστική αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος.

Για την ώρα, η «αναβάθμιση», ελλείψει πάντα διδακτικού προσωπικού, εστιάζεται στη μείωση των ωρών διδασκαλίας και στην αλλαγή αιθουσών για τα μαθήματα στη Νομική σχολή, όπως ανακοίνωσε η Κοσμητεία της σχολής. Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε στους φοιτητές ότι μαθήματα θα γίνονται τόσο σε αμφιθέατρο της Θεολογικής Σχολής όσο και σε δεύτερο αμφιθέατρο της Νομικής. Οπως λένε φοιτητές, ο τομέας Αστικού, Εργατικού, Δικονομικού Δικαίου –όπου ανήκει το μάθημα στη διάρκεια του οποίου σημειώθηκε το ατύχημα– έχει εφτά καθηγητές για να διδάξουν οχτώ μαθήματα και άλλα οχτώ επιλογής, οπότε υπάρχουν εφτά καθηγητές για 16 μαθήματα!


Πηγή: Το διαβάσαμε εδώ

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosyinfo.comΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID