EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πόλεμος εμβολίων COVID-19: Μελέτη αποκαλύπτει ποιο έχει το δυστυχές προβάδισμα στις μυοκαρδίτιδες, Moderna ή Pfizer

Πληθαίνουν οι μελέτες που πραγματοποιούνται προκειμένου να βρεθούν οι παράπλευρες συνέπειες και ανεπιθύμητες ενέργειες των νεόκοπων εμβολίων κατά του κορωνοϊού, συγκρίνοντας σταδιακά την μετεμβολιακή εξέλιξη των εμβολιασμένων και σύμφωνα με νέα μελέτη στον Καναδά, βρέθηκε πως η καρδιακή φλεγμονή ως παρενέργεια του εμβολιασμού για τον COVID-19 είναι αριθμητικά υψηλότερη σε όσους εμβολιάστηκα με το εμβόλιο της Moderna από της Pfizer.

Μια νέα μελέτη υπολόγισε ότι εκατοντάδες περιπτώσεις καρδιακής φλεγμονής (μυοκαρδίτιδα, περικαρδίτιδα, μυοπερικαρδίτιδα) συμβαίνουν σε κάθε εκατομμύριο δεύτερων δόσεων του εμβολίου COVID-19 της Moderna στην ομάδα υψηλότερου κινδύνου.

Οι ερευνητές άντλησαν τους αριθμούς από ένα σύστημα επιτήρησης της δημόσιας υγείας που δημιουργήθηκε από τις αρχές στη Βρετανική Κολομβία του Καναδά.

Η μυοκαρδίτιδα είναι μια σοβαρή κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο.

Η περικαρδίτιδα είναι φλεγμονή του ιστού κοντά στην καρδιά και η μυοπερικαρδίτιδα είναι όταν εμφανίζεται τόσο η μυοκαρδίτιδα όσο και η περικαρδίτιδα.

Η έρευνα

Στη μελέτη κοόρτης με βάση τον πληθυσμό, οι ερευνητές αναζήτησαν περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας, περικαρδίτιδας και μυοπερικαρδίτιδας λίγο μετά τη λήψη ενός εμβολίου Moderna ή Pfizer COVID-19, τα οποία χρησιμοποιούν τεχνολογία αγγελιοφόρου RNA.

Οι ερευνητές απέκλεισαν άτομα που δεν έλαβαν την αρχική σειρά δύο δόσεων, που έλαβαν μία ή περισσότερες δόσεις εκτός της Βρετανικής Κολομβίας και που εμφάνισαν μυοκαρδίτιδα εντός ενός έτους πριν από τον εμβολιασμό.

Άνδρες: Περίπου 269,5 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας στο εκατομμύριο, υπολογίστηκαν για άνδρες ηλικίας 18 έως 29 ετών, κατέληξαν οι ερευνητές.

Από τα υπόλοιπα 3,1 εκατομμύρια άτομα, 59 εμφάνισαν μυοκαρδίτιδα και 41 εμφάνισαν περικαρδίτιδα μεταξύ επτά και 21 ημερών μετά τον εμβολιασμό.

Οι ερευνητές πήραν τους αριθμούς και τους μετέφρασαν σε ποσοστά ανά εκατομμύριο χρησιμοποιώντας μοντελοποίηση.

Τα υψηλότερα ποσοστά μυοκαρδίτιδας ήταν μεταξύ των νεαρών ανδρών, που από καιρό έχει βρεθεί ότι διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο καρδιακής φλεγμονής μετά τον εμβολιασμό.

Το ποσοστό της Moderna ήταν 269,5 ανά εκατομμύριο δεύτερες δόσεις μεταξύ ανδρών ηλικίας 18 έως 29 ετών.

Το ποσοστό της Pfizer ήταν 58 ανά εκατομμύριο δεύτερες δόσεις μεταξύ των ανδρών της ηλικιακής ομάδας.

Τα ποσοστά μειώθηκαν στις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες.

Τα ποσοστά για τους άνδρες ηλικίας 30 έως 39 ετών, για παράδειγμα, ήταν 54 ανά εκατομμύριο (Moderna) και 11,3 ανά εκατομμύριο (Pfizer).

Τα ποσοστά στις γυναίκες

Μεταξύ των γυναικών ηλικίας 18 έως 29 ετών, τα ποσοστά ήταν 27,4 για τη Moderna και 4,8 για την Pfizer.

Μεταξύ των γυναικών ηλικίας 30 έως 39 ετών, τα ποσοστά ήταν 27,8 για τη Moderna και 11,4 για την Pfizer.

Τα ιστορικά ποσοστά ή ποσοστά στο γενικό πληθυσμό είναι μόλις 2 ανά εκατομμύριο σε άτομα ηλικίας 18 έως 39 ετών, πράγμα που σημαίνει ότι ο εμβολιασμός αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης.
Ειδικοί στις Ηνωμένες Πολιτείες και αλλού έχουν πει ότι τόσο τα εμβόλια Pfizer όσο και τα εμβόλια Moderna συνδέονται αιτιολογικά με τη μυοκαρδίτιδα και την περικαρδίτιδα.

Σε σύγκριση με το εμβόλιο της Pfizer, το εμβόλιο Moderna συνδέθηκε με υπερδιπλάσιες πιθανότητες εμφάνισης παθήσεων φλεγμονής, είπαν οι ερευνητές.

«Τα ευρήματά μας μπορεί να έχουν επιπτώσεις στην πολιτική σχετικά με την επιλογή του προσφερόμενου εμβολίου», δήλωσαν οι ερευνητές, μεταξύ των οποίων, ο Naveed Janjua, επιδημιολόγος και εκτελεστικός διευθυντής ανάλυσης στο Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων της Βρετανικής Κολούμπια, ηγήθηκε της μελέτης, η οποία χρηματοδοτήθηκε από τις καναδικές αρχές και δημοσιεύτηκε από το Journal of the American College of Cardiology.

Οι περιορισμοί περιελάμβαναν τη μελέτη παρατήρησης, με τους ερευνητές να λένε ότι δεν μπορούσαν να πουν εάν οι περιπτώσεις φλεγμονής σχετίζονται με τον εμβολιασμό.

Ορισμένοι ειδικοί, συμπεριλαμβανομένων των συγγραφέων, έχουν υποβαθμίσει τη φλεγμονή μετά τον εμβολιασμό, λέγοντας ότι τα περιστατικά συχνά υποχωρούν με την πάροδο του χρόνου και ότι τα οφέλη των εμβολίων -πρωτίστως προστασία από σοβαρές ασθένειες, καθώς δεν προσφέρουν πλέον μεγάλη θωράκιση έναντι της μόλυνσης- υπερτερούν των κινδύνων.

Άλλοι λένε ότι, ειδικά μεταξύ των νεότερων ατόμων, οι κίνδυνοι υπερτερούν των οφελών.
Η Pfizer και η Moderna δεν απάντησαν στα αιτήματα για σχολιασμό κατά τον Τύπο.


Πηγή: Το διαβάσαμε εδώ

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosyinfo.comΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID