EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ο γιος του Τζο Μπάιντεν, Χάντερ, εμπλέκεται σε 150 «ύποπτες δραστηριότητες»

Ο Χάντερ Μπάιντεν, γιος του προέδρου Τζο Μπάιντεν, και ο αδελφός του προέδρου, Τζιμ Μπάιντεν, έχουν 150 αναφορές ύποπτης δραστηριότητας που έχουν κατατεθεί εναντίον τους, σύμφωνα με τον βουλευτή Τζιμ Τζόρνταν (R-Ohio).

Μόνο δύο από τις αναφορές είναι δημόσιες, δήλωσε ο Τζόρνταν σε συνέντευξη που προβλήθηκε στην εκπομπή Newsmakers από το NTD και την The Epoch Times στις 7 Δεκεμβρίου.

Αν και οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν έχουν ακούσει ποτέ τον όρο «Suspicious Activity Report» (Έκθεση ύποπτης δραστηριότητας), συχνά πρόκειται για έρευνα για απάτη ή ξέπλυμα χρήματος.

Μια Έκθεση Ύποπτης Δραστηριότητας υποβάλλεται από ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα -όπως μια τράπεζα- στο Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ και είναι το αποτέλεσμα της παρατήρησης από το ίδρυμα ότι τα χρήματα μετακινούνται ασυνήθιστα από άτομο σε άτομο ή από λογαριασμό σε λογαριασμό.

Ο βουλευτής Τζιμ Τζόρνταν

Σύμφωνα με τον Τζόρνταν, η κυβέρνηση Μπάιντεν -μέσω του Υπουργείου Οικονομικών- αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τα αιτήματα πρόσβασης στις αναφορές. Αλλά όταν οι Ρεπουμπλικάνοι αναλάβουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων στις 3 Ιανουαρίου, ο Τζόρνταν δήλωσε ότι θα μπορέσουν να παρακάμψουν αυτή την παρεμπόδιση.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, οι Δημοκρατικοί ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ και έχουν ξεκινήσει έρευνες για τον προηγούμενο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τους συμμάχους του. Αλλά ο Τζόρνταν είπε ότι έχουν επίσης χρησιμοποιήσει την ηγετική τους θέση για να εμποδίσουν έρευνες για τον πρόεδρο Μπάιντεν και τον κύκλο των συνεργατών του.

Για παράδειγμα, ισχυρίστηκε ο Τζόρνταν, το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν αντιμετώπισε τους ανθρώπους ισότιμα βάσει του νόμου. Και το Υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τα αιτήματα της Ρεπουμπλικανικής Επιτροπής Εποπτείας.

«Η κυβέρνηση Μπάιντεν αρέσκεται να μιλάει για παραπληροφόρηση, ενώ, στην πραγματικότητα, είναι οι μεγαλύτεροι διακινητές ψευδών πληροφοριών στον αμερικανικό λαό», ισχυρίστηκε ο Τζόρνταν στη συνέντευξη.

Ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ Μέρικ Γκάρλαντ κάνει δηλώσεις στο κτίριο του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον

«[Υπάρχει] μια πολιτικοποίηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, με βάση το γεγονός ότι 14 πράκτορες ήρθαν σε εμάς ως πληροφοριοδότες».

Σε καθεμία από τις παραπάνω περιπτώσεις, η αλήθεια και οι έρευνες αποσιωπήθηκαν, υποστήριξε ο Τζόρνταν, επειδή οι Δημοκρατικοί έλεγχαν τις επιτροπές της Βουλής και μπορούσαν να περιορίσουν τις ενέργειες των Ρεπουμπλικάνων. Επειδή όμως οι Ρεπουμπλικάνοι απέκτησαν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων μετά τις ενδιάμεσες εκλογές, είναι υπεύθυνοι για την επιλογή των νέων προέδρων των επιτροπών και τα δεσμά θα φύγουν, είπε.

Είναι σημαντικό ότι οι Ρεπουμπλικάνοι εξέλεξαν τον Ρεπουμπλικάνο Τζέιμς Κόμερ (R-Ky.) ως πρόεδρο της Επιτροπής Εποπτείας. Και ξεκινώντας από τον Ιανουάριο του 2023, είπε ο Τζόρνταν, ο Κόμερ έχει δηλώσει ότι θέλει να φτάσει στο τέλος των 150 αναφορών ύποπτης δραστηριότητας.
Εμπόδια στις αναφορές

Σύμφωνα με τον Τζόρνταν, οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν θα λάβουν ποτέ μια αναφορά ύποπτης δραστηριότητας. Όμως ο Χάντερ Μπάιντεν και ο Τζιμ Μπάιντεν έλαβαν 150.

Σχετικά με τις αναφορές, ο Τζόρνταν δήλωσε: «Πρόκειται για πραγματικές αναφορές που υποβάλλουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στο Υπουργείο Οικονομικών όταν διαπιστώνουν ύποπτη δραστηριότητα. Συνήθως, πρόκειται για δραστηριότητες τύπου ξεπλύματος χρήματος».

«Οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν τις λαμβάνουν. Ή αν τα παίρνουν, υπάρχει καλός λόγος γι’ αυτό. Αλλά υπάρχουν 150 από αυτά για τον Χάντερ Μπάιντεν και τον Τζιμ Μπάιντεν, τον αδελφό του προέδρου, και έτσι εννοώ ότι αυτό, για μένα, είναι μια μεγάλη ανησυχία».

Περαιτέρω, ο Τζόρνταν ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος και ο Κόμερ θα έπρεπε να έχουν πρόσβαση στις εκθέσεις ως μέλη της Επιτροπής Δικαιοσύνης και της Επιτροπής Εποπτείας. Αλλά, όταν ζήτησαν πρόσβαση, η κυβέρνηση Μπάιντεν την εμπόδισε.

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν μιλάει για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Οικονομικών στην Ουάσιγκτον, στις 28 Ιουλίου 2022. (Saul Loeb/AFP via Getty Images)

«Παλαιότερα, πριν από τη διοίκηση Μπάιντεν, αν η επιτροπή ήθελε να δει αυτές τις πληροφορίες, είτε ήταν Δημοκρατικοί στην επιτροπή είτε Ρεπουμπλικάνοι στην επιτροπή, μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε αυτές», δήλωσε ο Τζόρνταν.

«Η διοίκηση Μπάιντεν δεν έχει συμμορφωθεί με καμία από τις επιστολές, τις επιστολές και τα αιτήματα που ήρθαν από το Ranking Member Comer».

«Έχουν αλλάξει την πολιτική για τις αναφορές ύποπτων δραστηριοτήτων για τη δυνατότητα των επιτροπών να εξετάζουν αυτές τις πληροφορίες», ισχυρίστηκε.

Πρόσθετη ανησυχία, είπε ο Τζόρνταν, προκαλεί η κανονικοποίηση των Δημοκρατικών να επιτίθενται σε όποιον ερευνά τον Πρόεδρο Μπάιντεν και τους συνεργάτες του. «Οι Δημοκρατικοί έχουν συστήσει αυτή την ομάδα για να κυνηγήσουν όποιον ερευνά τη διοίκηση Μπάιντεν. Όλα αυτά μοιάζουν από μόνα τους ύποπτα».

Ο Τζόρνταν πρόσθεσε ότι με την απόκτηση του ελέγχου από τους Ρεπουμπλικανούς, θα μπορούν να λάβουν πρόσθετα μέτρα που δεν τους είναι ανοικτά υπό την κυριαρχία των Δημοκρατικών. Για παράδειγμα, ο Τζόρνταν δήλωσε: «Ίσως θα πρέπει να πάμε στις τράπεζες για να πάρουμε αυτές τις πληροφορίες και όχι μέσω του Υπουργείου Οικονομικών».

Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ της, η εφημερίδα Epoch Times επικοινώνησε με τον Λευκό Οίκο και ρώτησε αν ο πρόεδρος Μπάιντεν ήθελε να σχολιάσει τους ισχυρισμούς του Τζόρνταν για παρεμπόδιση των 148 εκθέσεων.

Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε μέχρι τη στιγμή της δημοσίευσης.

Ωστόσο, ο πρόεδρος έχει επανειλημμένα υπερασπιστεί τον γιο του στα μέσα ενημέρωσης.

Ο πρόεδρος έχει επίσης υποστηρίξει ότι δεν εμπλέκεται στις επιχειρηματικές συναλλαγές του γιου του.

Σε συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο, και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με πιθανές έρευνες των Ρεπουμπλικανών για τις επιχειρηματικές συναλλαγές του Χάντερ Μπάιντεν, ο Πρόεδρος Μπάιντεν δήλωσε: «Νομίζω ότι ο αμερικανικός λαός θα τα δει όλα αυτά ως αυτό που είναι. Είναι σχεδόν κωμικό».Πηγή: Το διαβάσαμε εδώ

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosyinfo.comΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID