EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Απόφαση σταθμός του Εφετείου Αθηνών: Ακύρωσε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας κρίνοντας τον ως μέτρο εξαιρετικής σκληρότητας

Στον «πάγο» μπήκε πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας εγγυήτριας δανείου, η οποία μετά από αγωνία πολλών πληροφορείται ότι το σπίτι της σώζεται με απόφαση του Εφετείου Αθηνών.

Πρόκειται για δικαστικό άθλο που πέτυχε η γνωστή δικηγόρος από τη Θεσσαλονίκη κα Αριάδνη Νούκα αφού ανέλαβε να εκπροσωπήσει την εγγυήτρια ενώπιων της Δικαιοσύνης έχοντας απέναντι έναν από τους μεγαλύτερους servicers που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

H δικηγόρος Αριάδνη Νούκα έχει γίνει «απειλή» για τα Funds διότι όταν τη βρίσκουν απέναντι στις δικαστικές αίθουσες φεύγουν ηττημένα.

Η δικαστική απόφαση είναι καταπέλτης για τους servicers οι οποίοι θεωρούσαν ότι η επιλογή των νομικών ενεργειών θα ήταν πιο αποδοτική για την είσπραξη της οφειλής ενώ αποφεύγουν να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις αποπληρωμής των δανείων.

Το σκεπτικό της απόφασης χαρακτηρίζεται ως νομική «βόμβα».

Αναμένεται να σκάσει στα χέρια των servicers όταν καθαρογραφεί και «πέσουν» οι σχετικές υπογραφές και σφραγίδες για να πάρει το δρόμο της δημοσιότητας.

Η Δικαιοσύνη με την απόφασή της θα φέρει πανικό στα funds τα οποία έχουν αποκτήσει δάνεια συνολικής αξίας 92 δις ευρώ.

Η δικαστική απόφαση του Εφετείου Αθηνών χρησιμοποιεί φρασεολογία που ερμηνεύεται ως τοίχος προστασίας των δανειοληπτών

Συγκεκριμένα αναγράφεται:

Το Δικαστήριο έκρινε ότι η επίσπευση της αναγκαστικής εκτέλεσης (επιβολή κατάσχεσης και πλειστηριασμού) σε βάρος της οφειλέτιδας εκ μέρους της πιστώτριας έλαβε χώρα καθ’υπέρβαση των ΑΚΡΑΊΩΝ αξιολογικών ορίων του άρθρου 281 ΑΚ.

Τούτο, διότι αποτελεί μέτρο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑΣ για την συγκεκριμένη οφειλέτιδα και επίσης υφίσταται ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΙΑ μεταξύ του επιβαλλόμενου μέτρου και του επιδιωκόμενου εκ μέρους της επισπεύδουσας σκοπού. Με τον τρόπο αυτό παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας και άρα καθίσταται ΜΗ ΑΝΕΚΤΗ σύμφωνα με τις ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ και ΗΘΙΚΗΣ αντιλήψεις του μέσου κοινωνικού ανθρώπου η επίσπευση της αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος της συγκεκριμένης οφειλέτιδας.

Η οφειλέτιδα ήταν εγγυήτρια σε δάνειο που δεν αποπληρώνονταν. Ο servicers κινήθηκε εναντίον της για να εισπράξει ότι ήταν εφικτό για τη συνολική οφειλή που έφτανε τις 400.000 ευρώ. Η κατοικία της εγγυήτριας αποτιμήθηκε σε 157.000 ευρώ.

Οι δικηγόροι του Funds κινήθηκαν νομικά εναντίον της για την είσπραξη του ποσού. Η κα Αριάδνη Νούκα ανέλαβε την υπόθεση με σκοπό την ανακοπή του πλειστηριασμού και πέτυχε μια απόφαση που αναμένεται να γίνει στο μέλλον μπούσουλας και για άλλες αντίστοιχες υποθέσεις

Το Εφετείο Αθηνών με την απόφαση του φέρνει στο προσκήνιο σημαντικές νομικές έννοιες, όπως παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας και άρα καθίσταται ΜΗ ΑΝΕΚΤΗ σύμφωνα με τις ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ και ΗΘΙΚΗΣ αντιλήψεις του μέσου κοινωνικού ανθρώπου η επίσπευση της αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος της συγκεκριμένης οφειλέτιδας.


Πηγή: Το διαβάσαμε εδώ

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosyinfo.comΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID