EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Η διαφθορά στο ευρωκοινοβούλιο από το Κατάρ και οι υποκλοπές στην Ελλάδα, δείχνουν πόσο σάπιο είναι το σύστημα

Η καθολική πλειοψηφία των πολιτών έχει αντιληφθεί πόσο σάπιο είναι το πολιτικό σύστημα από την μια η δηλητηριώδης διαφθορά στο ευρωκοινοβούλιο με την Καιλή ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ η οποία ωστόσο είναι αληθές είχε αποστασιοποιηθεί από το ΠΑΣΟΚ και από την άλλη οι υποκλοπές στην Ελλάδα μια αμαρτωλή, τοξική και άθλια ιστορία που δείχνει απουσία σεβασμού στο δημοκρατικό πολίτευμα.

Η υπόθεση διαφθοράς στο ευρωκοινοβούλιο είναι απλά σάπια και σκανδαλώδης… Το Κατάρ το οποίο διεκδικούσε την διεξαγωγή του Μουντιάλ για το 2022 δωροδόκησε πολιτικούς όπως της Εύας Καιλή ευρωβουλευτή για να τύχει ευρείας υποστήριξης…

Τελικά το Μουντιάλ διεξήχθη στο Κατάρ, αλλά οι αρχές του Βελγίου διεξήγαγαν έρευνες εδώ και πολύ καιρό που κατέληξαν στις συλλήψεις και στις προφυλακίσεις. Το Κατάρ όπως και όλα σχεδόν τα κράτη ή εμιράτα ή βασίλεια του Κόλπου είναι διεφθαρμένα.

Μια τάξη μεγέθους…

Το Κατάρ δαπάνησε για το Μουντιάλ του 2022 συνολικά 220 δισεκ. ευρώ ενώ τα περισσότερα που έχουν δαπανηθεί από άλλη χώρα για την διεξαγωγή του Μουντιάλ είναι 18 δισεκ. ευρώ. Στο Κατάρ μόνο τα τελευταία 6 χρόνια έχασαν την ζωή τους ή τραυματίστηκαν 6.340 άνθρωποι που συμμετείχαν στην κατασκευή των έργων για το μουντιάλ, όμως ποτέ δεν άκουσες κάτι, γνωρίζεις για το Μουντιάλ αλλά δεν γνωρίζεις ότι για τα 220 δισεκ. που επενδύθηκαν έχασαν την ζωή τους 6.340 άνθρωποι…

Η διαφθορά λοιπόν, το λάδωμα πολιτικών και γενικά όσων εμπλέκονται σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα είναι… συνηθισμένα δυστυχώς. Να σημειωθεί ότι το Μουντιάλ του 2022 το διεκδικούσαν και οι ΗΠΑ αλλά το έχασαν από το Κατάρ, αυτό συνέβη πριν πολλά χρόνια, το 2010,  αλλά στην πραγματικότητα τα περισσότερα μεγάλα αθλητικά και όχι μόνο γεγονότα εμπεριέχουν διαφθορά, επειδή δεν αποκαλύπτεται δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει…

Τα αραβικά κράτη, έχουν μια συνεχή ροπή στην διαφθορά, η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και άλλες χώρες έχουν μια ροπή στην διαφθορά. Όταν επισκέπτονται πολιτικοί αυτές τις χώρες πρέπει να είμαστε καχύποπτοι… οι πολιτικοί συχνά πυκνά ηθικολογούν αλλά πολύ εύκολα διαφθείρονται…

Η περίπτωση της Καιλή είναι η κορυφή του παγόβουνου, πόσες τέτοιες περιπτώσεις έχουν υπάρξει. Ορισμένοι νομίζουν ότι το ευρωκοινοβούλιο είναι το άνδρο της ηθικής και της τυπολατρίας, είναι ένα κέντρο λήψης αποφάσεων, όχι όμως με υπερεξουσίες και λόγω του ρόλου του, η διαφθορά εύλογα, συνυπάρχει με την κανονικότητα.

Όμως πέραν από την διαφθορά στο ευρωκοινοβούλιο, στο εσωτερικό μέτωπο μαίνεται το σκάνδαλο των υποκλοπών το οποίο έστησε δυστυχώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να παρακολουθεί τους πάντες. Για να παρακολουθήσεις ένα τηλέφωνο απαιτείται εισαγγελική εντολή και ένδειξη ότι ο παρακολουθούμενος είναι παράνομος. Εδώ αποδεικνύεται ότι παρακολουθούνταν όλοι, αυτό έρχεται να αποδείξει πόσο σάπιο είναι το πολιτικό σύστημα της Ελλάδος.

Το Κατάρ έχει χρήμα και λαδώνει, η Καιλή ως ευρωβουλευτής και ο σύζυγος της προφυλακίστηκαν αλλά υπάρχει αυταπάτη ότι… ήταν οι μόνοι που δωροδοκήθηκαν; Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι η Καιλή είχε απομακρυνθεί από την ηγεσία… και προετοιμαζόταν να μετακινηθεί στην Νέα Δημοκρατία… κάτι που απηχεί μερικώς την αλήθεια…

Ούτε όμως το ΠΑΣΟΚ, ούτε η ΝΔ μπορούν να κατηγορηθούν εάν κάποιος βουλευτής ή ευρωβουλευτής δωροδοκηθεί. Αμέσως πρέπει να διαγραφεί, όπως συνέβη στην περίπτωση της Καιλή.

Οι υποκλοπές όμως έρχονται να αποδείξουν ότι υπάρχει ένα δόλιο κέντρο εξουσίας. Οι αναφορές ότι η κυβέρνηση δεν ήξερε είναι ψευδέστατες,  όπως δεν ήξερε ποια εταιρία χρησιμοποιεί το Predator στην Ελλάδα, όταν όλοι γνωρίζουν ότι οι κύριοι Μπίτζιος και Λαβράνος εμπορεύονται το παράνομο λογισμικό, παραδόξως δεν εκλύθηκαν ποτέ να καταθέσουν στις επιτροπές της Βουλής… Την ίδια στιγμή όμως το Υπουργείο Εξωτερικών έδωσε άδεια στην εταιρία που χρησιμοποιεί το Predator στην Ελλάδα να το εξάγει σε χώρα εκτός ευρωπαϊκής ένωσης.

Ποιο είναι το συμπέρασμα;

Αυτό που αποκαλούμε σύστημα, έχει τόσο πολύ διαφθαρεί, τόσο πολύ σαπίσει που αναδύεται δυσωδία, αναδύεται τοξίνη που οι πολίτες πρέπει να αντιληφθούν και να την απομονώσουν. Η κυβέρνηση δυστυχώς δεν έχει δείξει καλά δείγματα γραφής σε αυτό το σκέλος.

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να υποστηρίζουμε το σύστημα, ένα σύστημα δίκαιο που σέβεται κανόνες και δίνει ευκαιρίες στους πολίτες, ναι ένα τέτοιο σύστημα θέλει υποστήριξη, όμως το σημερινό σάπιο σύστημα, θέλει σοβαρές αλλαγές…


Πηγή: Το διαβάσαμε εδώ

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosyinfo.comΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID