EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ο Τρίτος Πόλεμος του Οπίου: Η ατζέντα πίσω από την επίθεση του COVID-19 στην Κίνα

γράφει ο Emanuel Pastreich

Τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης κατακλύζονται από αναφορές για τις υποτιθέμενες αυθόρμητες εξεγέρσεις των Κινέζων πολιτών ενάντια στο καταπιεστικό κομμουνιστικό καθεστώς που επιβάλλει απάνθρωπες πολιτικές μηδενικού ΚΙΝΗΤΟΥ, οι οποίες κλειδώνουν ολόκληρες πόλεις και απαιτούν σάρωση κώδικα QR για τη χρήση όλων των δημόσιων κτιρίων, συμπεριλαμβανομένων των δημόσιων τουαλετών.

Με δεδομένο ότι τα μέσα ενημέρωσης έχουν αγνοήσει εντελώς τις προσπάθειες των Κινέζων να οργανώσουν διαμαρτυρίες, απεργίες και διαδικτυακές εκστρατείες ενάντια στις πραγματικές εκμεταλλευτικές δυνάμεις στην Κίνα, τις πολυεθνικές εταιρείες όπως η Walmart, η Amazon και η Foxconn, φαίνεται αμφίβολο ότι αυτή η νέα έξαρση πολιτικής βαριάς αναπνοής αντιπροσωπεύει μια σοβαρή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της οικονομικής ανισότητας στην Κίνα.

Μάλλον μας ταΐζουν με μια ακόμη γεύση έγχρωμης επανάστασης προσαρμοσμένη στο σημερινό ιδεολογικό περιβάλλον ναρκισσιστικής παρακμής στις Ηνωμένες Πολιτείες, που ενθαρρύνει την προβολή του εσωτερικού ολοκληρωτισμού στον «άλλο», στην Κίνα.

Η Κίνα είναι το μόνο μέρος, μέσα στον αρρωστημένα αιθεροβάμονα διανοητικό λόγο των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου ο εχθρικός τεχνοφασισμός μπορεί να οριοθετηθεί με ακρίβεια χωρίς πολιτικό ρίσκο.

Ταυτόχρονα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Κίνα υπόκειται σε μια μαζική εκστρατεία για την καταστροφή της διακυβέρνησης και τη δημιουργία ενός πειθήνιου πληθυσμού υποταγμένου στις ορέξεις απρόσωπων δυνάμεων που κρύβονται πίσω από διαδικτυακά συστήματα που μεταμφιέζονται σε «κυβέρνηση».

Αλλά αυτή η «κομμουνιστική κυβέρνηση» αποδεικνύεται, αν ξύσετε την επιφάνεια, ότι είναι ιδιώτες εργολάβοι, ισραηλινοί, ιάπωνες, αμερικανοί και άλλες εταιρείες πληροφορικής και πληροφοριών, οι οποίοι έχουν εγκατασταθεί σε όλη την Κίνα σε τοπικό επίπεδο και καταλαμβάνουν τον έλεγχο της κυβέρνησης με την ιδιωτικοποίηση όλων των λειτουργιών της κυβέρνησης, χρησιμοποιώντας το COVID-19 ως σφήνα για να επιβάλουν τα πάντα στο διαδίκτυο.

Αυτή η στρατηγική δεν έχει προηγούμενο στην πολιτική του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας ή στην κομμουνιστική παράδοση του Τσεν Ντουξίου και του Μάο Τσετούνγκ. Αντίθετα, αντλεί από τις στρατηγικές των ιδιωτών εργολάβων για την κατάληψη του ελέγχου της τοπικής αυτοδιοίκησης χρησιμοποιώντας τον έλεγχο των υποδομών πληροφορικής. Η στρατηγική αυτή έχει πολλά κοινά με την κατάληψη της τοπικής αυτοδιοίκησης από εργολάβους που εφαρμόστηκε στην Οκλαχόμα (όπως τεκμηριώνεται από την Julianne Romanello) και στη Λουιζιάνα.

Η τεχνογνωσία για τον εντοπισμό των συμβολαίων, η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου. Γεω-φράχτες, και οι υποχρεωτικές καθημερινές εξετάσεις PCR μπορούν να αναχθούν στην τεχνολογία και την πολιτική για τον έλεγχο των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη, καθώς και στην αμερικανική έρευνα για την κοινωνική χειραγώγηση που διεξήχθη από την DARPA, την RAND και άλλους εργολάβους για το Υπουργείο Άμυνας και τη CIA.

Ο αναγνώστης των μέσων ενημέρωσης έχει να επιλέξει ανάμεσα σε δύο λανθασμένες ερμηνείες των όσων συμβαίνουν στην Κίνα. Από τη μία πλευρά, υπάρχουν εκείνοι που υποστηρίζουν ότι οι τεχνοφασιστικές πολιτικές που βλέπουμε στην Κίνα είναι προϊόν μιας ξένης και επικίνδυνης κινεζικής κουλτούρας που απειλεί την ελευθερία της Δύσης και την ένδοξη συνταγματική της παράδοση. Αυτή η απειλή αποδίδεται στον κομμουνισμό και σε έναν πειθήνιο κινεζικό πολιτισμό που εκτείνεται μέχρι την αρχαιότητα.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν άλλοι που υπερασπίζονται την Κίνα ως έναν αναδυόμενο εναλλακτικό πολιτισμό, ο οποίος κακοποιείται από τις ζηλόφθονες φθίνουσες δυτικές δυνάμεις λόγω της νέας τεχνολογικής και οικονομικής ισχύος της. Αλλά αυτοί οι επικριτές επιλέγουν να κάνουν τα στραβά μάτια όταν πρόκειται για την ολοκληρωτική διακυβέρνηση που αντιμετωπίζουν οι Κινέζοι εργαζόμενοι στο πλαίσιο του COVID-19.

Επιτρέψτε μου να καταδείξω αυτές τις δύο οπτικές με δηλώσεις δύο συναδέλφων μου, ανθρώπων με τους οποίους είχα στενές ανταλλαγές απόψεων στο παρελθόν.

Για ένα παράδειγμα της ρητορικής της κινεζικής απειλής, αναφέρω έναν συνάδελφο συνεργάτη της Global Research, τον John Whitehead, ο οποίος γράφει:

«Η μοίρα της Αμερικής φτιάχνεται στην Κίνα, το πρότυπο μας για όλα τα δυστοπικά πράγματα. Μια οικονομική και πολιτική δύναμη που κατέχει το μεγαλύτερο μέρος του χρέους της Αμερικής από οποιαδήποτε άλλη χώρα και εξαγοράζει αμερικανικές επιχειρήσεις σε όλο το φάσμα. Η Κίνα είναι ένα μοχθηρό ολοκληρωτικό καθεστώς που χρησιμοποιεί συστηματικά λογοκρισία, παρακολούθηση και βάναυσες τακτικές αστυνομικού κράτους για να εκφοβίσει τον πληθυσμό της, να διατηρήσει την εξουσία της και να επεκτείνει την γενναιοδωρία της εταιρικής ελίτ της».

Ο δυστοπικός κόσμος που περιγράφει ο Γουάιτχεντ στην Κίνα είναι αδιαμφισβήτητος. Αλλά σίγουρα δεν είναι «made in China». Μάλλον μεγάλα τμήματα της κινεζικής τοπικής αυτοδιοίκησης (και η εφαρμογή του καθεστώτος COVID διαφέρει πάρα πολύ από περιοχή σε περιοχή) έχουν αναληφθεί από ιδιώτες εργολάβους που συνδέονται με επενδυτικές τράπεζες όπως η BlackRock και η Goldman Sachs, και ιδιώτες εργολάβους για την πληροφορική.

Η αναγωγική ρητορική που χρησιμοποιεί ο Whitehouse αποκλείει το πιο προφανές συμπέρασμα: ότι οι εργαζόμενοι της Κίνας και των Ηνωμένων Πολιτειών υφίστανται την καταστροφή της ζωής τους, των ελευθεριών τους και της υγείας τους από τις πολυεθνικές εταιρείες και ότι θα πρέπει να συνεργαστούν για να καταπολεμήσουν αυτή την παγκόσμια κατάληψη.

Πολλοί Αμερικανοί διανοούμενοι μας τροφοδοτούν με ένα ζεσταμένο επιχείρημα περί «κίτρινου κινδύνου», όπως αυτό που προωθήθηκε τον 19ο αιώνα, παρουσιάζοντας την κινεζική κουλτούρα ως εγγενώς καταπιεστική και διεφθαρμένη, κάτι που πρέπει να εμποδιστεί να εισέλθει στις Ηνωμένες Πολιτείες με οποιοδήποτε κόστος. Μια τέτοια προσπάθεια δαιμονοποίησης μιας ξένης κουλτούρας είναι μια κλασική στρατηγική που χρησιμοποιούν οι πλούσιοι για να εκτρέψουν μια σοβαρή συζήτηση για την ταξική σύγκρουση και τον έλεγχο των μέσων παραγωγής σε μια αναγωγική συναισθηματική οργή για το ξένο.

Η εναλλακτική άποψη που προσφέρεται στα μέσα ενημέρωσης είναι αυτή που παρουσιάζεται από διανοούμενους όπως ο Martin Jacques, συγγραφέας της προσεκτικής μελέτης για την άνοδο της Κίνας, «Όταν η Κίνα κυβερνά τον κόσμο». Αν και ο Jacques προσφέρει μια πιο ισορροπημένη και δίκαιη οπτική για την Κίνα από ό,τι η συμμορία του «κίτρινου κινδύνου», η απόφασή του να παρουσιάσει την Κίνα και τον πολιτισμό της ως εναλλακτική λύση στη διεφθαρμένη και παρακμιακή Δύση, χωρίς να αναφέρει ούτε λέξη για το πώς το COVID 19 χρησιμοποιήθηκε ως δικαιολογία για την εφαρμογή ριζοσπαστικού κοινωνικού ελέγχου, υπονομεύει βαθιά τα επιχειρήματά του.

Ο Ζακ δήλωσε πρόσφατα ότι «το να αγκαλιάσει η Κίνα την κοινή ευημερία, να δημιουργήσει μια κοινωνία μεγαλύτερης δικαιοσύνης, μεγαλύτερης ισότητας, αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα όχι μόνο για την Κίνα, αλλά και για τον κόσμο», ενώ παρέμεινε σιωπηλός σχετικά με τις πολιτικές του COVID. Μια τέτοια προσέγγιση είναι διανοητικά ανέντιμη και υποδηλώνει ότι έχει συμφωνήσει να συνεργαστεί με τη βαθιά συμβιβασμένη συμμορία κινεζικών, ισραηλινών, αμερικανικών και άλλων ομάδων επενδυτικών τραπεζών και εταιρειών συμβούλων που αναδιαρθρώνουν ριζικά την κινεζική κοινωνία.

Αν και η Κίνα προσφέρει κάποιες εναλλακτικές λύσεις στον ιμπεριαλισμό που βασίζεται στην εξόρυξη και κινεί τις δυτικές οικονομίες -ειδικά ως ένα έθνος που δεν έχει διεξάγει κανέναν ξένο πόλεμο στην πρόσφατη ιστορία και δεν είχε σχεδόν καμία στρατιωτική παρουσία στο εξωτερικό, εντούτοις, οι ναρκισσιστικές διαφημίσεις για ρούχα σχεδιαστών που χρησιμοποιούνται από τις πολυεθνικές εταιρείες για να μετατρέψουν τους Κινέζους σε καταναλωτές, η πίεση για την εξάλειψη των βιβλίων και των εφημερίδων από τα ξενοδοχεία και άλλους δημόσιους χώρους, η ριζική υποβάθμιση της ποιότητας της δημοσιογραφίας (η οποία ήταν ανώτερη από τις ΗΠΑ μέχρι την τελευταία πενταετία) και η προώθηση της ζωής των πλουσίων και ισχυρών ως ιδανικού για τη νεολαία, υποδηλώνουν ότι έχει εξαπολυθεί ένας κρυφός πόλεμος εναντίον του κινεζικού λαού από πολυεθνικά συμφέροντα που είναι τουλάχιστον ισάξιος με τις εκστρατείες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Είναι απαράδεκτη η αποτυχία των φίλα προσκείμενων στην Κίνα να αντιμετωπίσουν αυτή τη σκληρή πραγματικότητα και να περιορίσουν την ανάλυσή τους σε επαίνους για την πιο ορθολογική διπλωματία της Κίνας, για τις προόδους της στη σιδηροδρομική τεχνολογία και την ηλιακή ενέργεια ή για την λιγότερο ιμπεριαλιστική προσέγγισή της στις επενδύσεις στην Αφρική.
Γιατί πρέπει να τον ονομάσουμε «Τρίτο Πόλεμο του Οπίου»;

Όσοι πασχίζουν να κατανοήσουν τη φύση της επίθεσης του COVID-19 στην Κίνα θα ήταν καλύτερο να αναλογιστούν την τελευταία φορά που οι δυτικές δυνάμεις, και συγκεκριμένα οι οικονομικές δυνάμεις του Λονδίνου, ξεκίνησαν να καταλάβουν το κινεζικό πολιτικό σύστημα, να ελέγξουν την κινεζική οικονομία και να υποβαθμίσουν και να μειώσουν το κύρος του κινεζικού πολιτισμού.

Αυτή η διαδικασία πολιτικής, ιδεολογικής και στρατιωτικής επίθεσης ξεκίνησε με τους δύο πολέμους του Οπίου. Τα βρετανικά επιχειρηματικά συμφέροντα συνεργάστηκαν χέρι-χέρι με διεφθαρμένα μέλη της κινεζικής άρχουσας τάξης, άνδρες που είδαν στην παρακμή της δυναστείας Τσινγκ ευκαιρίες για προσωπικό όφελος μέσω της προώθησης της βρετανικής προπαγάνδας, δηλαδή με το επιχείρημα ότι ο δυτικός πολιτισμός ήταν εγγενώς πιο προηγμένος από τον κινεζικό.

Ο πρώτος Πόλεμος του Οπίου το 1840 ξεκίνησε από τους Βρετανούς για να εδραιώσουν την απόλυτη εξουσία στην Ανατολική Ασία και να αφαιρέσουν από την Κίνα την αυτονομία της μέσω μιας πολιτικής και πολιτιστικής επίθεσης που όχι μόνο εξαθλίωσε την κινεζική οικονομία, αλλά και μείωσε την ικανότητα των Κινέζων να σκέφτονται μόνοι τους.Οι Βρετανοί εφάρμοσαν την ίδια στρατηγική που χρησιμοποίησαν στην Ινδία: ανάπτυξη διεφθαρμένων σχέσεων με την αριστοκρατία σε τοπικό επίπεδο, ώστε να υπονομεύσουν την κεντρική κυβέρνηση, επίθεση στον κινεζικό πολιτισμό ως εγγενώς καθυστερημένο και πρόκληση οικονομικής εξάρτησης από το βρετανικό αυτοκρατορικό εμπορικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Εκείνη την εποχή, η Κίνα διέθετε την ισχυρότερη οικονομία στον κόσμο, έναν εξαιρετικά μορφωμένο πληθυσμό και μια αξιοθαύμαστη δέσμευση για σταθερή γεωργική παραγωγή και βιώσιμη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη. Σε αντίθεση με άλλα έθνη, η Κίνα δεν μπορούσε να παρασυρθεί εύκολα στον μπερδεμένο ιστό της αράχνης του εμπορίου και της χρηματοδότησης που ελέγχονταν από τους Βρετανούς.

Η βρετανική άρχουσα τάξη δεν μπορούσε να αντέξει ότι η Κίνα είχε εμπορικό πλεόνασμα με την Αγγλία και ότι δεν είχε ανάγκη τα βρετανικά προϊόντα ή χρήση της βρετανικής εφοδιαστικής στο εξωτερικό εμπόριο, αλλά πωλούσε στους Βρετανούς μεγάλες ποσότητες τσαγιού, πορσελάνης και άλλων προϊόντων με τους δικούς της όρους.

Οι Βρετανοί καλλιέργησαν δεσμούς με διεφθαρμένους τοπικούς ευγενείς και εισήγαγαν ιδέες σχετικά με τις μεταφορές μέσω τρένων, την ταχυδρομική υπηρεσία, τη χρηματοδότηση και τις τράπεζες και την ιατρική που ήταν ριζικά διαφορετικές από αυτές που υπήρχαν στην Κίνα. Οι Βρετανοί πρότειναν στις εκδόσεις που παρήγαγαν και αργότερα στα ιεραποστολικά σχολεία που δημιούργησαν ότι στην Κίνα χρειάζονταν μαζικές αλλαγές προκειμένου η Κίνα να προοδεύσει προς τη νεωτερικότητα. Ορισμένες από αυτές τις προτάσεις ήταν ακριβείς- οι περισσότερες διαστρεβλώθηκαν έτσι ώστε να δικαιολογήσουν τον ιμπεριαλισμό- ορισμένες έννοιες, όπως η επιτακτική ανάγκη για ανάπτυξη και διεθνές εμπόριο, ήταν βαθιά καταστροφικές.

Παρόλο που η βρετανική νίκη στον πρώτο πόλεμο του Οπίου και στον δεύτερο πόλεμο του Οπίου (μαζί με τη Γαλλία το 1856-1860) ήταν αποτέλεσμα της βρετανικής ανώτερης στρατιωτικής τεχνολογίας, οι Βρετανοί δεν προηγήθηκαν επειδή ήταν πιο έξυπνοι, αλλά επειδή είχαν διεξάγει συνεχείς πολέμους τον 18ο και 19ο αιώνα που ώθησαν στην ανάπτυξη των συγκεκριμένων τεχνολογιών.

Ταυτόχρονα, η «Βρετανία» ή η «Αγγλία» είναι παραπλανητικοί όροι που μας επιβάλλουν η συνήθεια και οι θεσμοί, ώστε να αντιλαμβανόμαστε τις συγκρούσεις μόνο με όρους χωρών και να μπερδεύουμε τις μάχες μεταξύ εταιρικών συμφερόντων με τις συγκρούσεις μεταξύ των προέδρων της Κίνας, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας.

Δεν ήταν η «Αγγλία» που επιτέθηκε στην Κίνα το 1840, αφού ο γενικός κυβερνήτης Lin Zexu έγραψε ανοιχτή επιστολή στη βασίλισσα Βικτωρία το 1839 ζητώντας της να τερματίσει το ανήθικο εμπόριο οπίου και στη συνέχεια προχώρησε στην καύση του παράνομου οπίου που είχε κατασχέσει η κυβέρνηση. Μάλλον ήταν οι Βρετανοί τραπεζίτες στο Λονδίνο που διαμόρφωσαν και εφάρμοσαν αυτό το σχέδιο για να διαλύσουν την Κίνα, να τη μετατρέψουν σε ημι-αποικία χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία που είχαν από την κατάληψη της Ινδίας, του Μπαγκλαντές και άλλων εθνών.

Ο οργανισμός που βρισκόταν στο επίκεντρο των πολέμων του οπίου ήταν η Βρετανική Εταιρεία Ανατολικών Ινδιών, μια ιδιωτική εταιρεία που υπαγόταν στους πλουσιότερους Βρετανούς πολίτες και η οποία μπορούσε να χρησιμοποιήσει την εξουσία της κυβέρνησης για να δικαιολογήσει και να προωθήσει τις δραστηριότητές της.

Στις αρχές του 19ου αιώνα, η Βρετανική Εταιρεία Ανατολικών Ινδιών ανέπτυξε ένα εξελιγμένο σύστημα ανάλυσης, αξιολόγησης ευκαιριών για οικονομικό όφελος και εκμετάλλευσης των αδυναμιών άλλων χωρών. Είχε ομάδες εμπειρογνωμόνων έτοιμες να αναλάβουν δράση, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής δράσης, προς όφελος των τραπεζών, και ασκούσε πιέσεις στο εσωτερικό της στους Βρετανούς πολιτικούς για να ενθαρρύνουν τη στρατιωτική δράση που ωφελούσε τους πελάτες της.

Η Βρετανική Εταιρεία Ανατολικών Ινδιών ήταν ο πατέρας της υπηρεσίας πληροφοριών MI6 (τμήμα 6 της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών) που ιδρύθηκε το 1909 και, το πιο σημαντικό, ο παππούς της CIA (Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών) που ιδρύθηκε το 1947. Και οι δύο αυτοί οργανισμοί παριστάνουν τις κυβερνητικές υπηρεσίες, αλλά εργάζονται, ως επί το πλείστον, προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων.
Επιχείρηση COVID-19

Ας προχωρήσουμε στην Επιχείρηση COVID-19, το παγκόσμιο πραξικόπημα μεταμφιεσμένο σε πανδημία που ξεκίνησε εναντίον της Κίνας και του κόσμου τον Δεκέμβριο του 2019 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Αν και δεν στρέφεται αποκλειστικά κατά της Κίνας, η επιχείρηση αυτή μοιάζει με τους δύο προηγούμενους πολέμους του Οπίου ως προς τη μέθοδο και τον σκοπό.

Ο συγγραφέας δεν έχει εσωτερική γνώση για το πώς ακριβώς σχεδιάστηκε και ξεκίνησε η επιχείρηση COVID-19. Το πιθανότερο είναι ότι κανείς δεν έχει πλήρη εικόνα. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές πληροφορίες που επιτρέπουν μια τεκμηριωμένη αξιολόγηση, σε αντίθεση με την επανάληψη της παραπληροφόρησης που κυκλοφορεί ως δημοσιογραφία αυτές τις μέρες.

Η στρατηγική πίσω από το ξέσπασμα της Wuhan το 2019, την έναρξη των πολέμων COVID, είχε τις ρίζες της στην απόρρητη έρευνα που διεξήχθη στην DARPA, την RAND και σε άλλα αμερικανικά ιδρύματα, σχετικά με το πώς να διεξάγεται πόλεμος με τη χρήση βιοτεχνολογίας, νανοτεχνολογίας και κυβερνοπολέμου.

Ο κυβερνοπόλεμος που φαντάζονταν οι κύκλοι της ασφάλειας αφορούσε λιγότερο το χακάρισμα των υπολογιστών και περισσότερο το χακάρισμα του μυαλού των πολιτών, ώστε να τους καταστήσει ανίκανους για ανεξάρτητη σκέψη και να ενθαρρύνει την ψυχολογική και ιδεολογική εξάρτηση από μια καταναλωτική κουλτούρα που τροφοδοτείται από τον ναρκισσισμό. Η προώθηση μιας κοινότοπης καταναλωτικής κουλτούρας που καταστρέφει τις πνευματικές λειτουργίες των μορφωμένων τάξεων στην πολιτική ήταν ένα κρίσιμο μέρος των θεμελίων για τους πολέμους του COVID.

Αυτή η νέα μορφή πολέμου περιγράφεται καλύτερα ως «αθόρυβα όπλα για αθόρυβους πολέμους», για να χρησιμοποιήσουμε τον όρο που χρησιμοποιείται στο (υποτίθεται) απόρρητο εγχειρίδιο της δεκαετίας του 1950 που ανακαλύφθηκε το 1986 και περιγράφει τη χρήση της κοινωνικής μηχανικής και της αυτοματοποίησης ως στρατηγική κυριαρχίας. Τα ιδιωτικά χρηματοπιστωτικά και πληροφοριακά συγκροτήματα όπως η BlackRock, η Vanguard και η Goldman Sachs, μαζί με τις στρατηγικές ομάδες των δισεκατομμυριούχων είναι οι πρωταρχικοί πελάτες αυτής της εκστρατείας.

Η Κίνα επελέγη ως πρωταρχικός στόχος (αν και η στρατηγική υλοποιείται σε όλο τον κόσμο) για τη ριζική υποβάθμιση της σκέψης του πληθυσμού μέσω της προώθησης της Τεχνητής Νοημοσύνης, των έξυπνων τηλεφώνων, δημιουργώντας έτσι εθισμό στην κουλτούρα της κατανάλωσης και της άμεσης διέγερσης και εξαναγκάζοντας σε εξάρτηση από την τεχνολογία.

Η Κίνα ήταν ένας ώριμος στόχος επειδή η ιδεολογία του εκσυγχρονισμού ήταν τόσο κεντρική στην κινεζική κοινωνία και η επιτακτική ανάγκη να ξεπεραστεί η Δύση που ταπείνωσε την Κίνα τον 19ο αιώνα είναι τόσο έντονη μεταξύ των Κινέζων διανοουμένων, ώστε η προώθηση της επικίνδυνης αυτοματοποίησης και της γεωγραφικής περίφραξης θα μπορούσε εύκολα να δικαιολογηθεί ως μέσο για να ξεπεράσει η Κίνα τη Δύση και να γίνει πραγματικά σύγχρονη. Επιπλέον, η κινεζική κομφουκιανική σκέψη ενθαρρύνει μια εμπιστοσύνη στον ρόλο της κυβέρνησης που καθιστά δύσκολο για τους πολίτες να αντιληφθούν πώς οι εταιρείες έχουν καταλάβει τον έλεγχο της πολιτικής και της διοίκησης στην κυβέρνηση.

Η χρήση κωδικών QR σε όλους τους δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των δημόσιων τουαλετών, η απαίτηση εμβολιασμού και οι εξετάσεις PCR εντός των τελευταίων 48 ωρών (ή μερικές φορές των τελευταίων 24 ωρών) έγιναν αρχικά αποδεκτές από τους πολίτες επειδή δικαιολογήθηκαν ως πιο προηγμένες από τη «Δύση».

Πιθανότατα η επιχείρηση ξεκίνησε από διεφθαρμένα στοιχεία των μυστικών υπηρεσιών τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην Κίνα, τα οποία επιδιώκουν σχέδια για τη δημιουργία μιας κοινωνίας σκλάβων στην οποία οι δισεκατομμυριούχοι θα καθορίζουν τους ιδεολογικούς και διοικητικούς κανόνες για ολόκληρη την κοινωνία.

Οι Κινέζοι και οι ξένοι πράκτορες που εμπλέκονται στις πολιτικές του COVID-19 σε τοπικό επίπεδο ακολουθούν τις οδηγίες που εκδίδονται από ιδιωτικές εταιρείες πληροφοριών που συνεργάζονται με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, διακυβερνητικούς οργανισμούς όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας που ελέγχεται από το Ίδρυμα Γκέιτς και με άλλα πολυεθνικά ιδρύματα που συνδέονται με την παγκόσμια χρηματοδότηση.

Η προώθηση ενός «νέου ψυχρού πολέμου» μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας στα εταιρικά μέσα ενημέρωσης είναι κρίσιμη για την εκστρατεία αυτή. Οι κατώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και οι πολίτες, και στις δύο πλευρές, τροφοδοτούνται με την ιστορία ότι επειδή οι σχέσεις μεταξύ της Κίνας και των Ηνωμένων Πολιτειών χειροτερεύουν, δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία ή επικοινωνία μεταξύ των δύο εθνών. Αυτή η αφήγηση γίνεται ουσιαστική με οδηγίες που απαγορεύουν ή δυσχεραίνουν τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ κυβερνητικών αξιωματούχων, ακαδημαϊκών και πολιτιστικών παραγόντων.

Η πραγματικότητα είναι ότι μια μικρή ομάδα βασικών παραγόντων που εκπροσωπούν τους υπερπλούσιους στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Κίνα συντονίζονται στενά για να προωθήσουν το κλείδωμα του COVID-19 στην Κίνα.

Αν κάποιος αναρωτηθεί ποιος χαράσσει αυτές τις πολιτικές στην Κίνα, ποιος χειρίζεται τα δεδομένα ή ποιος ελέγχει τα προγράμματα, τα οποία στηρίζουν τους κωδικούς QR και τον εντοπισμό επαφών, η απάντηση είναι αναπόφευκτα η κινεζική κυβέρνηση. Αλλά η αλήθεια είναι ότι λίγες, ή και καμία, από αυτές τις πολιτικές επινοήθηκαν ή εφαρμόστηκαν από την ίδια την κινεζική κυβέρνηση, αλλά μάλλον ότι η κινεζική κυβέρνηση καταλαμβάνεται από εταιρείες πληροφορικής που αναφέρονται στους δισεκατομμυριούχους (συχνά μέσω του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών,) και παρακάμπτουν εντελώς την κινεζική κυβέρνηση.

Όσοι συμμετείχαν στη δράση COVID-19 της Γουχάν το 2019 επιτέθηκαν αδίστακτα σε όσους στην κινεζική κυβέρνηση τους αντιτάχθηκαν, δημιουργώντας τη δική τους σκιώδη κυβέρνηση σε συνεργασία με ιδιωτικές εταιρείες συμβούλων και εργολάβους πληροφοριών.

Αυτή η σκιώδης κυβέρνηση στην Κίνα (ή στις Ηνωμένες Πολιτείες για το θέμα αυτό) αντλεί τη δύναμή της από τον έλεγχο των διαδικασιών πληροφορικής από τις οποίες εξαρτάται η κυβέρνηση. Ο έλεγχος της μεταφοράς, της αποθήκευσης, της επεξεργασίας και όλων των εσωτερικών επικοινωνιών στην κυβέρνηση από ιδιωτικές εταιρείες πληροφορικής (συχνά απλώς ιδιωτικές εταιρείες πληροφοριών που στην πραγματικότητα πωλούν δεδομένα στον πλειοδότη) έχει καταστήσει δυνατή την κατασκευή μιας σκιώδους αυτοκρατορίας που διοικείται προς όφελος των δισεκατομμυριούχων, χρησιμοποιώντας μια προσεκτικά βαθμονομημένη διαδικασία για να υποβαθμίσει τη σκέψη των πολιτών και να μειώσει την ελευθερία κίνησης και δράσης επί μήνες και χρόνια. Το σχέδιο αυτό επιφέρει μαζικές αλλαγές στην κοινωνία με τρόπο που είναι αρκετά αργός ώστε να αποφεύγεται η ανίχνευση από τους πολίτες (ειδικά αν είναι εθισμένοι στα έξυπνα τηλέφωνα) και αρκετά γρήγορος ώστε να καθιστά δύσκολη την οργάνωση αποτελεσματικής αντίστασης.

Κατά ειρωνικό τρόπο, το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας, το οποίο περιγράφεται από τον δυτικό Τύπο ως η μοναδική πηγή ολοκληρωτισμού στον κόσμο, είναι συχνά η μόνη δύναμη που μπορεί να αντισταθεί στην επέλαση του τεχνοφασισμού. Ενώ οι δυτικές εταιρείες είναι απασχολημένες με την εξάλειψη των ανθρώπων από τους οργανισμούς και την εφαρμογή αυτοματισμών βασισμένων στην τεχνητή νοημοσύνη και με τη μετατροπή των πολιτικών κομμάτων σε εξαρτήματα των επενδυτικών τραπεζών, το ΚΚΚ πραγματοποιεί στην πραγματικότητα συναντήσεις με μεγάλο αριθμό ανθρώπων, διεξάγει συγκεκριμένες συζητήσεις για την πολιτική που περιλαμβάνουν λεπτομερή εξέταση των ιδιαιτεροτήτων.

Μια βόλτα σε οποιαδήποτε πόλη της Κίνας θα κάνει φανερό τι είδους πόλεμος διεξάγεται κάτω από την επιφάνεια.

Διαφημίσεις για I-phones, ιταλικά επώνυμα ρούχα, επεξεργασμένα τρόφιμα φορτωμένα με ζάχαρη και άλλα καταναλωτικά αγαθά που παράγονται από πολυεθνικές εταιρείες φωνάζουν από κάθε γωνιά στον πολίτη που έχει γίνει καταναλωτής.

Αυτή η εκστρατεία δημιουργεί μια ασυμβίβαστη οικονομία του χρήματος που συνδέεται με τον ιστό της αράχνης της παγκόσμιας οικονομίας. Η νεολαία συγκεντρώνεται σε σαλόνια I-Phone για να κουτσομπολεύει και να στέλνει μηνύματα ο ένας στον άλλον για κοινότοπα θέματα, ή να τρώει σε μοντέρνα εστιατόρια σε μεγάλη απόσταση από κάθε επίγνωση της πραγματικότητας που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.


– Ανησυχείτε για έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο;

– Ναι! Θα το σιχαινόμουν να δω τις ΗΠΑ να χωρίζονται σε Κινεζικές και Ρωσικές ζώνες.

Ταυτόχρονα, υπάρχουν αφίσες αναρτημένες κατά μήκος των δρόμων που καλούν τους πολίτες να είναι ηθικοί, να φέρονται στους άλλους με σεβασμό, να διατηρούν την πόλη καθαρή και να φροντίζουν την οικογένειά τους. Αυτές οι αφίσες που ενθαρρύνουν την ηθική συμπεριφορά μου θυμίζουν πράγματα που έβλεπα στην παιδική μου ηλικία και που έκτοτε έχουν εξαφανιστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτές οι προσπάθειες για ηθική διακυβέρνηση είναι προϊόντα του ΚΚΚ, όχι ξένες ανησυχίες.

Ακολουθεί το Δεύτερο Μέρος…

Μετάφραση από το πρωτότυπο: Καταχανάς (Γ. Μεταξάς)

Πηγή: Global Research


Πηγή: Το διαβάσαμε εδώ

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosyinfo.comΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID