EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ο «Τρίτος Πόλεμος του Οπίου» της Κίνας. Το Covid-19 και οι πόλεμοι του Οπίου. Η συμμαχία της παγκόσμιας οικονομίας και της τυραννίας της πληροφορικής

γράφει ο Emanuel Pastreich

Διαβάστε το Πρώτο Μέρος

Παραλληλισμοί μεταξύ του Covid-19 και των πολέμων του Οπίου

Το COVID-19 είναι μια παγκόσμια επιχείρηση προς όφελος των υπερπλουσίων που έχει ως στόχο να καταστρέψει τις ζωές και τα μυαλά των πολιτών της Κίνας και του κόσμου. Η τρέχουσα επιχείρηση στην Κίνα κατευθύνεται πιθανότατα από ιδιωτικές εταιρείες πληροφοριών που εδρεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ, τη Μεγάλη Βρετανία, αλλά και στην Κίνα. Τέτοιες ιδιωτικές εταιρείες πληροφοριών εργάζονται για τους πλούσιους, αλλά προσποιούνται ότι είναι μέρος της κυβέρνησης. Θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως «οι άμεσοι απόγονοι» της Βρετανικής Εταιρείας Ανατολικών Ινδιών που σχεδίασε τους δύο πρώτους πολέμους του οπίου.

Η Βρετανική Εταιρεία Ανατολικών Ινδιών έπρεπε να καταστρέψει την Κίνα το 1840, επειδή ήταν η μόνη μεγάλη δύναμη που αντιστεκόταν στην ενσωμάτωση στο παγκόσμιο εμπορικό σύστημα που έλεγχαν οι ιμπεριαλιστές και η μόνη μεγάλη δύναμη που διέθετε έναν προηγμένο πολιτισμό ικανό να ανταγωνιστεί τη δυτική παράδοση.

Υπάρχουν τρεις βασικές ομοιότητες μεταξύ της επιχείρησης COVID 19 και των πολέμων του Οπίου:

1. Εκμαυλισμός της ιατρικής για πολιτικό έλεγχο

Η ιατρική αποτέλεσε σημαντικό μέρος της στρατηγικής των Βρετανών για την κατάληψη της Κίνας το 1840. Οι Βρετανοί εισήγαγαν την «προηγμένη» δυτική ιατρική στους Κινέζους, υπονοώντας ότι η δυτική επιστήμη είχε παράγει θαυματουργά φάρμακα που μπορούσαν να θεραπεύσουν κάθε ασθένεια. Ορισμένα φάρμακα βασίζονταν σε πραγματικές επιστημονικές εξελίξεις, αλλά τα περισσότερα από αυτά τα θαυματουργά φάρμακα τροφοδοτούνταν από το εθιστικό όπιο.

Οι πωλήσεις αυτών των «δυτικών» φαρμάκων που ξεχείλιζαν από όπιο (ηρωίνη) δεν ήταν μόνο κερδοφόρες, αλλά επίσης αποδυνάμωσαν τη θέληση των Κινέζων, υπονόμευσαν παραδοσιακές ιδεολογίες (συμπεριλαμβανομένης της ομοιοπαθητικής ιατρικής) όπως ο Κομφουκιανισμός και κατέστησαν τους Κινέζους καταναλωτές και όχι πολίτες. Ο απώτερος στόχος δεν ήταν να γίνουν οι Κινέζοι υγιείς, αλλά να δημιουργηθεί μια απαθής, ναρκισσιστική και επιεικής άρχουσα τάξη.

Το εγχείρημα ήταν σε μεγάλο βαθμό επιτυχές.

Η οικονομική ανεξαρτησία της Κίνας υπονομεύτηκε σταδιακά επί δεκαετίες, καθώς στη διαδικασία λήψης αποφάσεων εντός της κινεζικής κυβέρνησης διείσδυσαν Βρετανοί πράκτορες (κυρίως Κινέζοι διανοούμενοι που φαντάζονταν τους εαυτούς τους ως μεταρρυθμιστές). Μια νέα γενιά Κινέζων διανοουμένων ήρθε επίσης στην εξουσία, οι οποίοι υπέστησαν πλύση εγκεφάλου από βιβλία και περιοδικά, ώστε να βλέπουν τη Βρετανία ως ένα πιο πολιτισμένο έθνος.

Οι Κινέζοι νέοι διδάσκονταν από τους Κινέζους που είχαν σπουδάσει στο Λονδίνο ότι η Αγγλία ήταν πλούσια και ισχυρή λόγω του υψηλού ηθικού χαρακτήρα των πολιτών της, λόγω των προηγμένων συστημάτων εκπαίδευσης και της χρήσης της επιστημονικής μεθόδου, και λόγω των αξιοσημείωτων τεχνολογιών της, που γεννήθηκαν από έναν πεφωτισμένο πολιτισμό, τον οποίο οι Κινέζοι είχαν αποτύχει να επιτύχουν. Συγκριτικά, ο κινεζικός πολιτισμός ήταν οπισθοδρομικός και ανόητος.

Η αλήθεια που ήταν κρυμμένη από τους Κινέζους που αναζητούσαν σωτηρία στη δυτική νεωτερικότητα ήταν ότι ο πλούτος που στήριζε τη βρετανική πρόοδο δεν προέκυπτε από τη προτεσταντική εργασιακή ηθική ή τον εκλεπτυσμένο πολιτισμό των ανώτερων τάξεων. Όχι! Αυτός ο πλούτος ήταν το προϊόν του αδίστακτου δουλεμπορίου, στο οποίο εκατομμύρια Αφρικανοί πουλήθηκαν για να δημιουργήσουν φάρμες στον «Νέο Κόσμο», οι οποίες έβγαλαν εκτός δουλειάς τους απλούς αγρότες στην πατρίδα και δημιούργησαν τεράστιες περιουσίες για τους τραπεζίτες του Λονδίνου. Αυτός ο πλούτος δημιουργήθηκε επίσης από την κατάληψη της Ινδίας, του Μπαγκλαντές και της Αραβίας που επέτρεψε στους Βρετανούς να αρπάξουν τα περιουσιακά στοιχεία αυτών των εθνών.

Σήμερα, οι δυτικές φαρμακευτικές εταιρείες εμπορεύονται στην Κίνα αλλοπαθητικά φάρμακα αμφίβολης χρήσης, απασχολώντας τεράστιους προϋπολογισμούς για να διαφημίσουν τέτοια προϊόντα στους Κινέζους ως «προηγμένη» δυτική ιατρική. Πολλά από αυτά τα φάρμακα περιέχουν προϊόντα οπίου, ή τεχνητά οπιούχα, που είναι παρόμοια στη λειτουργία τους με το όπιο που χρησιμοποιήθηκε κατά των Κινέζων τον δέκατο ένατο αιώνα. Πολλά από αυτά τα δυτικά φάρμακα προκαλούν εθισμό, αλλάζουν τη διάθεση ή και τα δύο.

Οι Κινέζοι που πάσχουν από κατάθλιψη εξαιτίας των βίαιων αντιφάσεων μιας παρακμιακής καπιταλιστικής κοινωνίας ενημερώνονται από τους γιατρούς τους ότι το πρόβλημα είναι ασθένεια και τους συνταγογραφούνται «δυτικά» φάρμακα που περιέχουν οπιούχα. Η διαδικασία είναι αρκετά παρόμοια με την κατάχρηση του οπίου στην Κίνα από τις δυτικές εταιρείες τον 19ο αιώνα.

Η εξάρτηση από το όπιο που επιβλήθηκε τον 19ο αιώνα παραλληλίζεται επίσης με την αναγκαστική εξάρτηση από τα εμβόλια, την οποία απαιτεί το κράτος προκειμένου να ζήσει κανείς μια φυσιολογική ζωή στην Κίνα.

Τα παγκόσμια συνδικάτα εγκλήματος, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, χρησιμοποιούν ψευδή επιστημονικά δεδομένα για να υπονομεύσουν την υγεία των Κινέζων και να επιβάλουν μια τεχνητή εξάρτηση από τα εμβόλια.

Ούτε η προώθηση της εξάρτησης των Κινέζων περιορίζεται στα φαρμακευτικά προϊόντα. Η συνεχής προώθηση των έξυπνων τηλεφώνων, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, των παιχνιδιών και της πορνογραφίας στην κινεζική κοινωνία, δημιουργεί ένα περιβάλλον στο οποίο κυριολεκτικά όλοι οι πολίτες δεν έχουν άλλη επιλογή από το να έχουν μαζί τους ένα έξυπνο τηλέφωνο και να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του. Τέτοιες ενέργειες δημιουργούν τεχνητές νέες συνήθειες και επικίνδυνους εθισμούς και εξαρτήσεις στον κινεζικό λαό που επιτρέπουν την περαιτέρω εκμετάλλευση.

Το περιεχόμενο των μέσων ενημέρωσης δεν αποσκοπεί στη μετάδοση πληροφοριών ή σοφίας, ούτε καν στην ψυχαγωγία με την παραδοσιακή έννοια, αλλά μάλλον στην αργή μεταβολή της λειτουργίας του εγκεφάλου προκαλώντας εξάρτηση από τη βραχυπρόθεσμη διέγερση (απελευθέρωση ντοπαμίνης) και αναστέλλοντας τη συγκέντρωση.

Τέτοιου είδους εθισμοί εμποδίζουν την πολύπλοκη, τρισδιάστατη σκέψη και μειώνουν την ικανότητα του πολίτη για μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Αν ελέγχετε τακτικά για μερικούς μήνες γίγαντες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Wechat και το Toutiao, δεν θα είστε πλέον σε θέση να σκέφτεστε για τον εαυτό σας.

Ο σκοπός των νέων μέσων ενημέρωσης στην Κίνα που υποστηρίζονται από πολυεθνικούς επενδυτές ΔΕΝ είναι να κάνουν τους Κινέζους πιο ανεξάρτητους και ανοιχτούς σε νέες ιδέες, αλλά να τους καταστήσουν τόσο πειθήνιους ώστε να αποδεχθούν μια κατάσταση εικονικού εγκλεισμού.

Η δεύτερη στρατηγική είναι να καταστραφεί το κύρος και η νομιμότητα του κινεζικού πολιτισμού με την προώθηση ως ανώτερου ενός τεχνητού δυτικού πολιτισμού μέσω εικόνων και κειμένων που υποδηλώνουν ότι η Δύση είναι ελκυστική, έγκυρη, ικανοποιητική και υλικά πλούσια.

Αυτή η στρατηγική ήταν κρίσιμη για την επιτυχία της Βρετανίας και άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην Κίνα μετά τους πολέμους του Οπίου. Οι Δυτικοί δήλωσαν ότι ο πολιτισμός της Κίνας ήταν, από τη φύση του, οπισθοδρομικός και περιορισμένος. Βρετανοί λόγιοι και ιεραπόστολοι υποστήριξαν ότι οι κινεζικοί χαρακτήρες, οι κινεζικές οικογενειακές πρακτικές, τα τοπικά έθιμα, ακόμη και ο πυρήνας των δογμάτων της κινεζικής φιλοσοφίας, έπρεπε να εγκαταλειφθούν προτού η Κίνα γίνει σύγχρονη και συνεπώς σωθεί.

Σήμερα, οι νέοι Κινέζοι βομβαρδίζονται με εικόνες από τα Starbucks, την Adidas, τη Chanel και τη Louis Vuitton, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν να φαίνεται ότι οι δυτικοί άνθρωποι (Αμερικανοί) είναι πλούσιοι και με αυτοπεποίθηση, ότι νόμιμα απολαμβάνουν να σπαταλούν χρήματα σε φαγητό και ποτά.

Οι ζωές των προνομιούχων ανθρώπων που ζουν σε μεγάλα σπίτια, οδηγούν φανταχτερά αυτοκίνητα, είναι ψυχροί και απόμακροι, παρουσιάζονται ως κάτι που πρέπει να ζηλέψουμε, ως πρότυπο για τη νεολαία. Αυτή η καταστροφική ιδεολογική εκστρατεία δεν είναι απλώς μια προσπάθεια επέκτασης του μεριδίου αγοράς. Είναι μια επιχείρηση που αποσκοπεί στην υπονόμευση της κινεζικής πολιτιστικής εξουσίας, έτσι ώστε μια υποβαθμισμένη και παρακμιακή καταναλωτική κουλτούρα (που δημιουργήθηκε στο Χόλιγουντ με εταιρική χρηματοδότηση) να μπορεί να διοχετευθεί απευθείας στο λαό.2. Η εταιρική διαφήμιση στο Qingdao ενθαρρύνει μια ναρκισσιστική κουλτούρα των προνομιούχων

Παρόμοια στρατηγική ακολούθησαν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις στην Κίνα κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα. Ο κινεζικός πολιτισμός το 1840 ήταν πολύπλοκος και βιώσιμος, τόσο εξελιγμένος στην τέχνη, τη λογοτεχνία, τη μόρφωση και την κυβερνητική διοίκηση όσο κανένα άλλο έθνος στη γη. Ο αριθμός των βιβλίων που εκδίδονταν, ο αριθμός των μορφωμένων ανθρώπων, στην Κίνα ήταν ασύγκριτος στον κόσμο.Κατά ειρωνικό τρόπο, οι Βρετανοί μιμήθηκαν ρητά το κινεζικό σύστημα δημόσιας διοίκησης τη δεκαετία του 1870, όταν δημιούργησαν το δικό τους σύστημα δημόσιας διοίκησης για τη διαχείριση της αυτοκρατορίας – αλλά μόνο αφού κατέστρεψαν την κινεζική κυβέρνηση εκ των έσω.

Η προώθηση των τρένων, των τηλεγραφικών γραμμών, των ταχυδρομικών συστημάτων και των ηλεκτρικών φώτων τον 19ο αιώνα χρησίμευσε για να υπονομεύσει την κυριαρχία της Κίνας και να καταστρέψει την ικανότητα των Κινέζων να αυτοκυβερνώνται, κάνοντας τις αποδεκτές πρακτικές να φαίνονται ξεπερασμένες και οπισθοδρομικές και απαιτώντας από ξένους εμπειρογνώμονες (ή Κινέζους που εκπαιδεύτηκαν στο εξωτερικό) να αναλάβουν μεγάλα τμήματα της διαδικασίας λήψης αποφάσεων στην κυβέρνηση. Η Κίνα έχασε τον έλεγχο του πολιτισμού της, του εκπαιδευτικού της συστήματος και τελικά της κυβέρνησής της κατά τη διάρκεια των πενήντα ετών που ακολούθησαν τις ταπεινώσεις των πολέμων του Οπίου.

Αν κοιτάξουμε την τρέχουσα οικολογική κρίση και την παρακμή του ανθρώπινου πολιτισμού, δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε αν κάποια από αυτές τις ιδεολογίες εκσυγχρονισμού στηρίχθηκε στην επιστημονική αλήθεια.

Μια παρόμοια διαδικασία λαμβάνει χώρα σήμερα στην Κίνα, όπου η τεχνολογία, με τη μορφή των on-line αγορών, της γεωγραφικής περίφραξης, της χρήσης των κωδικών QR, της προώθησης του 5G και μιας ποικιλίας εφαρμογών που ελέγχονται από αόρατες εταιρικές δυνάμεις, εφαρμόζεται παντού στο όνομα του εκσυγχρονισμού. Δεν υπάρχει διαφάνεια στην Κίνα ως προς τον τρόπο λήψης των πολιτικών αποφάσεων.

Το πρόβλημα δεν πηγάζει από το αυταρχικό Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας, αλλά μάλλον από την ιδιωτικοποίηση της τοπικής αυτοδιοίκησης που προκύπτει από την ώθηση για αυτοματοποίηση και ψηφιοποίηση που προωθείται από πολυεθνικές εταιρείες όπως η Cisco, η SAP και η Amazon.


Το κατάστημα έκλεισε στην Τσανγκσά λόγω των ασαφών οδηγιών του COVID-19 και της απαίτησης για κωδικούς QR για τη χρήση των εγκαταστάσεων.

Η Κίνα δεν είναι μια ανεξιχνίαστη δύναμη του Φου Μαν-Τσου που σχεδιάζει με δόλο να κατακτήσει τον κόσμο, αλλά μάλλον ένα θύμα των πολυεθνικών εταιρειών που είναι αποφασισμένες να καταστρέψουν κάθε αντίσταση στη νεοφιλελεύθερη συναίνεση στην Κίνα.

Ακριβώς όπως η δυναστεία Τσινγκ κατηγορήθηκε για τις κρυφές επιθέσεις της Βρετανικής Εταιρείας Ανατολικών Ινδιών και άλλων, συμπεριλαμβανομένης της φρικτής κρυπτοχριστιανικής εξέγερσης των Τάιπινγκ (1850-1864) που παραλίγο να ανατρέψει τη δυναστεία, τώρα το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας κατηγορείται για έναν ολοκληρωτικό εφιάλτη που αναπτύχθηκε από ξένες πολυεθνικές εταιρείες.

Αυτό το ύπουλο σχέδιο να κατηγορηθούν οι Κινέζοι για την ενορχηστρωμένη ελεγχόμενη κατεδάφιση της κινεζικής κοινωνίας είναι ακριβώς η στρατηγική που χρησιμοποίησε η Βρετανική Αυτοκρατορία στους πολέμους του Οπίου.

Φυσικά, υπάρχουν πολλά διεφθαρμένα μέλη του ΚΚΚ που είναι βουτηγμένα μέχρι τον αγκώνα στα κέρδη από αυτή την εγκληματική εξαγορά, αλλά η τελική εξουσία δεν είναι η κινεζική κυβέρνηση.

Πολλοί μορφωμένοι Κινέζοι θέλουν τώρα να μετακομίσουν στο εξωτερικό εξαιτίας της καταπιεστικής «μηδενικής» γεωγραφικής περίφραξης και του εντοπισμού επαφών που εφαρμόζεται και που μετατρέπει τη Σαγκάη και την Τσενγκντού σε Λωρίδα της Γάζας χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία των ισραηλινών υπεργολάβων. Λίγοι είναι πράγματι σε θέση να αντιληφθούν την πραγματική φύση του μετασχηματισμού της Κίνας.

3. Το τρίτο βήμα της βρετανικής επίθεσης στην Κίνα τον δέκατο ένατο αιώνα ήταν η ενσωμάτωση της Κίνας σε ένα παγκόσμιο εμπορικό και οικονομικό σύστημα που το Λονδίνο ήλεγχε προς όφελος των λίγων.

Η Κίνα απέφυγε σοφά το μεγάλης κλίμακας εξωτερικό εμπόριο κατά τη διάρκεια των δυναστειών Μινγκ και Τσινγκ λόγω των εύλογων ανησυχιών για την ασφάλεια των τροφίμων, την οικονομική ανεξαρτησία και τη διατήρηση των τοπικών οικονομιών. Οι Βρετανοί όχι μόνο επέβαλαν εμπορικές συμφωνίες «άνισες συνθήκες» στην Κίνα, όπως έκαναν και άλλες αποικιοκρατικές δυνάμεις, μετά τους πολέμους του Οπίου, αλλά καλλιέργησαν επίσης μια νέα σοδειά Κινέζων διανοουμένων σε πόλεις όπως η Σαγκάη, οι οποίοι υποστήριζαν ότι η κινεζική συμμετοχή στο παγκόσμιο εμπόριο και τη χρηματοδότηση ήταν ο μόνος τρόπος για να γίνουν «προηγμένοι».

Μια σημαντική ομάδα πλουσίων στις μεγάλες κινεζικές πόλεις βλέπει τα ταξικά της συμφέροντα να ευθυγραμμίζονται με τους παγκοσμιοποιητές. Προωθούν την εκπαίδευση της Τεχνητής Νοημοσύνης που αμβλύνει το μυαλό, υποστηρίζουν τις έξυπνες πόλεις που επιβάλλουν μια κουλτούρα φυλακών-πλανητών αγκαλιάζουν ένα on-line περιβάλλον που καθιστά τους Κινέζους εξαρτημένους από ξένους εργολάβους πληροφορικής και ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες σε ξένους κατασκευαστές drones και ρομπότ που σκοπεύουν να προωθήσουν τη «μεταμόρφωση της Γάζας» στην Κίνα.

Παρασιτικές φιγούρες όπως ο Γουόρεν Μπάφετ τροχοδρομούνται στα κινεζικά μέσα ενημέρωσης που καταλαμβάνονται από τους παγκοσμιοποιητές και παρουσιάζονται στο κοινό ως οικονομικές ιδιοφυΐες. Τα κινεζικά πανεπιστήμια, υπό την πίεση των εταιρειών που απαιτούν «εκσυγχρονισμό», έχουν εγκαταλείψει την οικονομική ανάλυση της ταξικής πάλης και της παρασιτικής παγκόσμιας χρηματοδότησης που ήταν κάποτε πρότυπο υπέρ του παραπλανητικού δόγματος της παγκοσμιοποιημένης ανάπτυξης.

Η σκόπιμη κολακεία των Κινέζων από μέλη της τάξης των δισεκατομμυριούχων, όπως ο Τζιμ Ρότζερς ή ο Τζον Θόρντον, καθώς και από καθηγητές στο Χάρβαρντ ή το Στάνφορντ, είναι το κλειδί αυτής της επίθεσης. Οι Κινέζοι ενημερώνονται από τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης στο εσωτερικό και στο εξωτερικό ότι σύντομα θα ξεπεράσουν τη Δύση, ότι η Κίνα προηγείται στην τεχνολογία. Η Huawei και η Xiaomi επαινούνται από επιλεγμένους δυτικούς εμπειρογνώμονες, υπονοώντας ότι η Κίνα προσφέρει στον κόσμο ελπίδα για μελλοντική ανάπτυξη.

Αν και υπάρχει κάποια αλήθεια αναμεμειγμένη σε αυτά τα κολακευτικά λόγια, ο σκοπός είναι δόλιος. Οι Κινέζοι υπόκεινται σε μια εκστρατεία προπαγάνδας που υποστηρίζει ότι πρέπει να αποδεχθούν τα δυτικά πρότυπα επιτυχίας (ανάπτυξη, κατανάλωση, εξαγωγές και ψηφιοποίηση) που θα καταστήσουν τους πολίτες παθητικούς και επιεικείς, που θα απαιτούν υψηλό επίπεδο κατανάλωσης ενέργειας και που θα αυξήσουν την εξάρτηση από τα συστήματα εμπορίου και εφοδιαστικής που ελέγχονται από τους παγκοσμιοποιητές -αν θέλουν να γίνουν η μεγάλη δύναμη του 21ου αιώνα.

Η προώθηση της ατελείωτης ανάπτυξης ως απώτερου στόχου της οικονομίας, μια πολιτική που στερείται κάθε επιστημονικής βάσης, απλώς αυξάνει τη χρήση ορυκτών καυσίμων και απαιτεί επιβλαβή υπερπαραγωγή στην Κίνα. Τα πλαστικά που πετιούνται μολύνουν το έδαφος και τους ωκεανούς, χιλιάδες αχρείαστα αυτοκίνητα και υπολογιστές παράγονται για να επιτευχθεί ο στόχος ανάπτυξης που θέτουν οι Δυτικοί.

Μαρξιστική οικονομική ανάλυση

Η ολομέλεια της 20ής Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας που πραγματοποιήθηκε στις 23 Οκτωβρίου ήταν χαρακτηριστική ως προς τη σαφή επιβεβαίωση του κεντρικού ρόλου της μαρξιστικής οικονομικής θεωρίας για τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης επιτέθηκαν αμέσως στον Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ ότι είναι ένας οπισθοδρομικός σοσιαλιστής που τρέχει ενάντια στο ρεύμα της ιστορίας. Πώς ήταν δυνατόν η Κίνα να αγκαλιάσει την απαξιωμένη και χρεοκοπημένη ιδεολογία της κατεστραμμένης Σοβιετικής Ένωσης, τον κομμουνισμό;

Πρόσφατα, ο Ουίνστον Σμιθ υποστήριξε ότι ολόκληρη η προσπάθεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ να καταλάβει τον έλεγχο της παγκόσμιας οικονομίας είναι προϊόν του «κομμουνισμού» στο δοκίμιό του «Η λαβή της Αριστεράς«. Με κάποιο τρόπο μια βιώσιμη εναλλακτική λύση στον έλεγχο από τους παγκοσμιοποιητές απαξιώνεται ως μαριονέτα αυτών των παγκοσμιοποιητών.

Αλλά οι σύμβουλοι των πολυεθνικών τραπεζών δεν είχαν κανένα πρόβλημα να εκτιμήσουν την απειλή αυτής της κίνησης στην Κίνα για επιστροφή στη «μαρξιστική οικονομία».

Αν η Κίνα καταφέρει να αρχίσει να εφαρμόζει τη μαρξιστική οικονομική ανάλυση στην έρευνα, στην ανάλυση των μέσων ενημέρωσης και στην οικονομική πολιτική, αναδεικνύοντας τον ταξικό πόλεμο, την ιδεολογική χειραγώγηση, την κατάχρηση του κεφαλαίου και την κατάχρηση της υπερπαραγωγής, θα γίνει το μοναδικό έθνος στον κόσμο που θα το κάνει αυτό, και θα το κάνει ακριβώς την ιστορική στιγμή που μια τέτοια προσέγγιση είναι απελπιστικά απαραίτητη.

Οι παγκοσμιοποιητές δεν μπορούν να επιτρέψουν στην Κίνα να χρησιμοποιήσει τον μαρξισμό στην ανάλυσή της, διότι αυτό θα μπορούσε να καταστήσει την Κίνα το ισχυρό έθνος όχι μόνο με την οικονομική έννοια, αλλά και με την πνευματική έννοια.

Ένας άλλος κίνδυνος που ελλοχεύει είναι η κεντρική θέση της επιστήμης και της επιστημονικής μεθόδου της αυστηρής ανάλυσης στη μαρξιστική σκέψη -που στηρίζεται στα θεμέλια της σύγχρονης επιστήμης στην επιστημολογία του Καντ και του Χέγκελ.

Η εκστρατεία COVID-19, είτε στην Κίνα είτε στις Ηνωμένες Πολιτείες, κατέστη δυνατή μέσω της υποβάθμισης της επιστήμης, καθιστώντας τα νοσοκομεία και τους ιατρικούς εμπειρογνώμονες μαριονέτες της παγκόσμιας οικονομίας και δωροδοκώντας τους γιατρούς για να υποστηρίξουν αντιεπιστημονικές πολιτικές. Σε πολλές περιπτώσεις, η προσφυγή στην επιστημονική μέθοδο έχει γίνει έγκλημα.

Το COVID-19 δεν είναι καθόλου επιστήμη, αλλά μάλλον «επιστημονισμός», η ψεύτικη ιδεολογία όπου η εξουσία της άρχουσας τάξης μεταμφιέζεται σε «επιστήμη». Η δυνατότητα του πολίτη να επιβεβαιώνει την επιστημονική αλήθεια μέσω ανεξάρτητης δράσης έχει απαγορευτεί.

Οι δισεκατομμυριούχοι είναι τρομοκρατημένοι από τις δυνατότητες που απελευθερώνει η 20η ολομέλεια. Αν και η παγκοσμιοποίηση, ο ναρκισσισμός της κατανάλωσης και ο φετιχισμός της τεχνολογίας που χρησιμοποιούν οι παγκοσμιοποιητές για να ελέγχουν τους Κινέζους παραμένει σε ισχύ, η σχετική αξία του εκσυγχρονισμού έχει αποδυναμωθεί. Επιπλέον, ο αποκλεισμός του Li Keqiang από την Κεντρική Επιτροπή, ενός μακροχρόνιου υποστηρικτή των παγκοσμιοποιητών, υποδηλώνει έναν αγώνα στο ΚΚΚ για να απομακρυνθεί από το παγκοσμιοποιημένο όραμα και να αποκαταστήσει τη μαρξιστική παράδοση.

Ο μαρξισμός έχει τις σαφείς αδυναμίες του. Αλλά σε σύγκριση με τις ανοησίες που οι δισεκατομμυριούχοι πληρώνουν τους καθηγητές του Harvard Business School για να διδάσκουν τους φοιτητές τους, τα μαρξιστικά οικονομικά είναι μια προηγμένη επιστήμη. Αν η Κίνα ηγηθεί ενός παγκόσμιου μαρξιστικού κινήματος που βασίζεται στην επιστημονική ανάλυση των αντιφάσεων της οικονομίας και της ιδεολογίας, αυτό θα έχει μαζική απήχηση σε κάθε χώρα του κόσμου.
Εύρεση μιας πραγματικής λύσης

Το τελικό σχέδιο των δισεκατομμυριούχων πίσω από τον τρέχοντα τρίτο πόλεμο του οπίου είναι να καταστήσουν όλους τους πολίτες του κόσμου, ξεκινώντας από την Κίνα, εξαρτημένους από τις παγκόσμιες τράπεζες για χρήματα, από τις πολυεθνικές εταιρείες για τρόφιμα και απασχόληση, από τις εταιρείες πληροφορικής για την αλληλεπίδραση με τους άλλους, και περιορισμένους στα σπίτια τους, όπου θα καταστούν άσχετοι μέσω της αυτοματοποίησης.

Η μόνη λύση σε αυτόν τον πόλεμο κατά της ανθρωπότητας είναι να εγκαταλείψουμε ολόκληρο το επικίνδυνο μοντέλο αναπτυξιακής ανάπτυξης που προωθήθηκε από τους νεοϊμπεριαλιστές μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, να δημιουργήσουμε τοπικούς συνεταιρισμούς για τη γεωργία και την παραγωγή και να δημιουργήσουμε μια κουλτούρα όπου η αξία των πράξεων αξιολογείται με όρους σοφίας, αρετής και βιωσιμότητας – και όχι με όρους χρήματος.

Μια επιστροφή σε έναν πραγματικά βιώσιμο πολιτισμό που προωθεί το καλύτερο για όλη την ανθρωπότητα για τα επόμενα χίλια χρόνια και που απορρίπτει τη δημιουργία μιας κοινωνίας σκλάβων μέσω του βιοφασισμού, του τεχνολογικού αυταρχισμού ή της γενοκτονίας. Η κινεζική Κομφουκιανή και Νταοϊστική σκέψη, ή ακόμη και οι κινεζικές ερμηνείες του Μαρξ, όπως αυτές του Μάο Τσετούνγκ, θα μπορούσαν να προσφέρουν μια πραγματική εναλλακτική λύση.

Η λύση σε αυτή την επίθεση είναι μια συμμαχία μεταξύ Αμερικανών και Κινέζων ενάντια στον τεχνοφασισμό που έχει μολύνει αυτά τα δύο έθνη και ο οποίος εξάγεται σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω του αμερικανικού ελέγχου της ιδεολογίας και της χρηματοδότησης και του κινεζικού ελέγχου της παραγωγής και της διανομής.

Ωστόσο, μια τέτοια ισχυρή συμμαχία Κινέζων και Αμερικανών κατά του τεχνοφασισμού καθίσταται αδύνατη από τις τρέχουσες εκστρατείες του «νέου Ψυχρού Πολέμου» που καθιστούν ύποπτη κάθε αλληλεπίδραση μεταξύ των δύο χωρών.

Ο σημερινός Τρίτος Πόλεμος του Οπίου μπορεί να σταματήσει στην πορεία του μόνο αν συγκροτηθεί μια συμμαχία μεταξύ Αμερικανών και Κινέζων με συνείδηση που θα αντιταχθούν στη σκοτεινή συμμαχία της παγκόσμιας οικονομίας και της τυραννίας της πληροφορικής που έχει συνυφανθεί μεταξύ των δύο χωρών σε μια φρικτή συμφωνία θανάτου, μια «Συμμαχία Φρανκενστάιν«. Έχει έρθει η ώρα να ξεκινήσει ακριβώς ένα τέτοιο κίνημα.

Η κινεζική έκδοση του άρθρου είναι διαθέσιμη σε αυτόν τον σύνδεσμο.

Μετάφραση από το πρωτότυπο: Καταχανάς (Γ. Μεταξάς)

Πηγή: Global Research


Πηγή: Το διαβάσαμε εδώ

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosyinfo.comΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID