EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Οι 4 «μαύρες τρύπες» της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Η νέα δημοσκόπηση 19/1/2023 της Metron Analysis δίνει ξεκάθαρα το αποτύπωμα της θητείας Μητσοτάκης. Η κυβέρνηση έχει 4 μαύρες τρύπες στην διακυβέρνησή της που την έχουν στιγματίσει.

Πρώτον, είναι η διαφθορά

Δεν είναι μόνο το σκάνδαλο των υποκλοπών το οποίο συζητιέται, πλέον, σε όλη τη Ευρώπη. Ακόμα και τώρα αποκαλύπτονται πτυχές του σκανδάλου.

Από την άλλη, ολόκληρη Βουλή, επειδή η ΝΔ έχει πλειοψηφία στις επιτροπές, αρνείται πεισματικά να ακούσει τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Χρήστο Ράμμο για την έρευνά του σχετικά με τις εταιρείες τηλεφωνίας.

Είναι επίσης, τα αρκετά περιστατικά διαφθοράς στη ΝΔ. Πάτσης, Χειμάρας, Ευθυμίου, Μαραβέγιας, Καπάτος, Σμυρλής, Κουτουπής, Σπυράκη είναι περιπτώσεις που επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα έχει το στίγμα της αδιαφάνειας στο πολιτικό βίο. Και δεν είναι τυχαίο που οι πολίτες τής το καταλογίζουν αυτό.

Δεύτερον, η παιδεία και το χάσμα με τη νεολαία

Η πολιτική της ΝΔ στην Παιδεία χαρακτηρίζεται από νόμους που έφεραν το σύνολο των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των φοιτητών κατά της κυβέρνησης. Δεν θα μιλήσουμε για τη Νίκη Κεραμέως. Το πρόγραμμα της ΝΔ εκτέλεσε.

Αυτό που εξαγρίωσε τη νεολαία είναι ότι η κυβέρνηση είχε κλείσει μέσα στα σπίτια της τους νέους, δεν τούς άφηνε ούτε να αθληθούν ή να βγουν σε ένα καφέ, λόγω πανδημίας και lockdown αλλά, παράλληλα, προωθούσε νόμους στην Βουλή χωρίς να συμμετέχουν στη διαβούλευση.

Από την άλλη, η κυβέρνηση έφερε το νόμο για τη πανεπιστημιακή αστυνομία, έφερε τη σύγκρουση και εν τέλει αναγκάστηκε να το πάρει πίσω. Η ΟΠ.ΠΙ, πλέον, δεν υπάρχει και αυτό δυσαρέστησε ακόμα και τους ψηφοφόρους της ΝΔ.

Τρίτον, το έγκλημα και η ανασφάλεια του Πολίτη

Παρά τη μείωσή του, σύμφωνα με τα στοιχεία, αυτή η κυβέρνηση ευαγγελίστηκε το «νόμο και τάξη» και δεν τα πήγε καλά. Το κέντρο της Αθήνας είναι γεμάτο γκέτο, η λαθρομετανάστευση, η ανοχή στο έγκλημα και την παραβατική συμπεριφορά (όπως με τους Ρομά), η αδυναμία να προστατεύσει τα πανεπιστήμια και τις γειτονιές έχουν φέρει τους πολίτες σε μεγάλη αντίδραση.

Όσοι είναι δυσαρεστημένοι είναι κυρίως δεξιοί ψηφοφόροι της ΝΔ που τώρα έχουν πάει σε άλλα κόμματα.

Τέταρτον, ο πληθωρισμός και η ακρίβεια

Οι πολίτες πληρώσανε ακριβά τις περιπέτειες με την απολιγνιτοποίηση. Η Ελλάδα έχει το πιο ακριβό ρεύμα στην χονδρική και από τις υψηλότερες τιμές στην βενζίνη και το πετρέλαιο. Τώρα που ο γενικός πληθωρισμός έχει πέσει, η χώρα διατηρεί ακόμα υψηλό πληθωρισμό στα τρόφιμα, καύσιμα, ποτά, καπνό.

Το καλάθι του νοικοκυριού δεν είναι παρεμβατικό μέτρο ενώ τα market pass ακόμα δεν έχουν εφαρμοστεί. Το εισόδημα έχει πιεστεί, οι χαμηλές τάξεις έχουν μικρούς μισθούς και η αύξηση του κατώτατου πάει από 1/4. Λογικό είναι να υπάρχει δυσαρέσκεια.

Αφήνουμε στην άκρη τον τρόπο αντιμετώπισης του κόσμου στην ιστορία με τον κορωνοϊό, τον τρόπο διαχείρησης του εθνικού συστήματος υγείας και το «ανήκουμε στην σωστή πλευρά της ιστορίας» που ειπώθηκε για τον ρωσοουκρανικό πόλεμο, γιατί είναι τρία κεφάλαια αμέτρητων συζητήσεων.

Συμπέρασμα 1ο: Αν υπήρχε άφθαρτη αντιπολίτευση η ΝΔ θα είχε ηττηθεί

Παρ’ όλες τις «μαύρες τρύπες» , η κυβέρνηση είναι τυχερή που απέναντί της δεν έχει έναν άφθαρτο πολιτικό παίχτη. Στην δημοσκόπηση της Metron Analysis, οι πολίτες κρίνουν φτωχό το έργο της αξιωματικής αντιπολίτευσης με 72% αρνητικές γνώμες. Αυτό σημαίνει ότι καταλογίζει πολλά λάθη στην κυβέρνηση, αλλά δεν έχει εναλλακτική. Αν υπήρχε, τώρα η διαφορά δεν θα ήταν αυτή που είναι.

Συμπέρασμα 2ο: Δεν πείθει η συστημική αντιπολίτευση

Στην ελληνική πολιτική σκηνή, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αντιπολίτευση αλλά δεν πείθει πια. Το ΠΑΣΟΚ χάνει τη δυναμική του γιατί δεν έχει πάρει θέση σε πολλά ζητήματα. Η Ελληνική Λύση ψαρεύει στα θολά αλλά με ήπιους τόνους. Πιο δυναμική αντιπολίτευση κάνει το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, παρόλο που δεν έχει προβολή από τα ΜΜΕ.

Και έχει εκτοξευτεί σε ποσοστά εισόδου στη Βουλή επειδή αντιπολιτεύεται αντισυστημικά. Δεν είναι τυχαίο που όλα τα κόμματα έχουν συμφωνήσει να ψηφίσουν τον αποκλεισμό του κόμματος των «Ελλήνων για τη Πατρίδα». Ο αποκλεισμός του από τη Βουλή μειώνει τον πήχη αυτοδυναμίας της ΝΔ.

Συμπερασματικά, η ΝΔ μπορεί να επανεκλεγεί με οριακή αυτοδυναμία αλλά θα είναι λόγω ελλείψει δυνατού παίχτη στην αντιπολίτευση.


Πηγή: Το διαβάσαμε εδώ

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosyinfo.comΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID