EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Διαστάσεις παίρνει το σκάνδαλο των απόρρητων εγγράφων του Τζο Μπάιντεν

Οπροσωπικός δικηγόρος του Joe Biden, ο οποίος βρήκε το απόρρητο υλικό μέσα στο think tank του προέδρου στην Ουάσιγκτον, έχει ήδη ανακριθεί από ομοσπονδιακούς εισαγγελείς, σύμφωνα με ένα νέο δημοσίευμα. Όπως αναφέρεται, ο Patrick Moore κλήθηκε να εκκαθαρίσει το γραφείο του Biden τον Νοέμβριο και βρήκε τα έγγραφα, ανέφερε το CNN. Στη συνέχεια, ο Moore ενημέρωσε το Τμήμα Εθνικών Αρχείων και Δικαιοσύνης.

Την Τρίτη προέκυψε ότι ο Moore έχει ήδη μιλήσει με τον John Lausch, τον εισαγγελέα των ΗΠΑ για τη βόρεια περιφέρεια του Ιλινόις. Ο Lausch είχε αρχικά επιφορτιστεί με τη διερεύνηση του απόρρητου υλικού, ωστόσο, τη θέση του έχει πλέον αναλάβει ο ειδικός εισαγγελέας Robert Hur, ο οποίος διορίστηκε στις 12 Ιανουαρίου. Δεν είναι ξεκάθαρο αν ο Moore θα ερωτηθεί ξανά για την υπόθεση από τον Hur.

Ο Lausch ήταν ήδη γνωστό ότι είχε μιλήσει με αρκετούς άλλους βοηθούς του Biden, συμπεριλαμβανομένης της Kathy Chung, πρώην εκτελεστικής βοηθού του νυν προέδρου.

Την Τρίτη ο Biden γελούσε επιδεικτικά καθώς αντιμετώπισε ένα σφοδρό μπαράζ ερωτήσεων σχετικά με το σκάνδαλο των απόρρητων εγγράφων -ενώ ένα νέο ρεπορτάζ περιγράφει μια συμφωνία που έκανε το υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να κρατήσει το FBI μακριά από την έρευνα.Ο χαμογελαστός Biden έμεινε σιωπηλός στο τέλος της συνάντησής του με τον Πρωθυπουργό της Ολλανδίας Mark Rutte ενώ τα μέσα ενημέρωσης ρωτούσαν για τα ευαίσθητα αρχεία που βρέθηκαν στα γραφεία του think tank του στην Ουάσινγκτον και στο γκαράζ στο σπίτι του στο Γουίλμινγκτον.

Την ίδια στιγμή, η Wall Street Journal αποκάλυψε την Τρίτη ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης είχε σκεφτεί να ζητήσει από πράκτορες του FBI να παρακολουθούν τους προσωπικούς δικηγόρους του Biden καθώς ερευνούσαν τα σπίτια του στο Γουίλμινγτον και στο Ριχόμποθ, αλλά αποφάσισαν να μην το κάνουν, επειδή οι δικηγόροι του Biden συνεργάζονταν μαζί τους.

Η νομική ομάδα του Biden, μετά την ανακάλυψη της πρώτης δόσης εγγράφων στη δεξαμενή σκέψης της Ουάσινγκτον μίλησε με το Υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με την παρουσία πρακτόρων του FBI ενώ οι δικηγόροι του Biden διεξήγαγαν τις πρόσθετες έρευνες. Τελικά, οι δύο πλευρές έκλεισαν μια συμφωνία όπου μόνο οι δικηγόροι του Biden θα έκαναν την έρευνα και θα ανέφεραν αμέσως τυχόν ευρήματα. Βρήκαν περισσότερα έγγραφα – στο γκαράζ και στην «προσωπική βιβλιοθήκη» του σπιτιού του προέδρου στο Wilmington.

Οι πρόσφατες εξελίξεις βρίσκονται σε έντονη αντίθεση με τον τρόπο με τον οποίο συνεργάστηκε το Υπουργείο Δικαιοσύνης με τη νομική ομάδα του Donald Trump. Μετά από επανειλημμένα αιτήματα σχετικά με τα διαβαθμισμένα έγγραφα που φέρεται ότι είχε στην κατοχή του ο πρώην πρόεδρος, το Υπουργείο Δικαιοσύνης έλαβε τελικά ένα ομοσπονδιακό ένταλμα για πράκτορες του FBI προκειμένου να κάνουν έφοδο στο σπίτι του στο Μαρ-α-Λάγκο.


Πηγή: Το διαβάσαμε εδώ

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosyinfo.comΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID