EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Δίκη Greek Mafia: Εισαγγελική πρόταση για απαλλαγή των κατηγορουμένων

Μία συνταρακτική εξέλιξη στην πολύκροτη υπόθεση της Greek Mafia, με κατηγορούμενους υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., δικηγόρους και ανθρώπους της νύχτας, φέρνει σημερινό ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση πρότεινε την απαλλαγή τους με το αιτιολογικό της ανυπαρξίας ενοχοποιητικών στοιχείων στη δικογραφία.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων της Αθήνας πρότεινε στη σημερινή συνεδρίαση του δικαστηρίου να αθωώσει το δικαστήριο τους 19 κατηγορούμενους που κάθονται στο εδώλιο. «Δυστυχώς, παρά τη βαρύτητα της κατηγορίας, το αποδεικτικό υλικό είναι ανύπαρκτο. Είναι τραγικό. Θα ευχηθώ η άλλη δικογραφία να έχει καλύτερη τύχη. Πρέπει να απαλλαγούν όλοι, δεν προέκυψε κανένα στοιχείο», ανέφερε ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Σημειώνεται ότι οι ίδιοι εμπλεκόμενοι διώκονται και σε άλλη δίκη αντίστοιχου χαρακτήρα με κακουργηματικές κατηγορίες.

«Η “βαρύτητα της κατηγορίας” στην οποία αναφέρθηκε ο εισαγγελέας αφορά όχι το αδίκημα, δηλαδή το πλημμέλημα της δωροδοκίας, αλλά το προφίλ των προσώπων που δικάζονται. Μεταξύ αυτών, εκτός από ιδιώτες, υπάρχουν ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., απόστρατοι και εν ενεργεία, κι επίσης δικηγόροι», αναφέρει το ρεπορτάζ.

Βέβαια, προκαλεί εντύπωση η βεβαιότητα που παρουσιάζει ο αρμόδιος εισαγγελέας, υποτιμώντας μέχρι και την βαρύτητα των αποδεικτικών στοιχείων που παρέδωσαν η ΕΥΠ και οι επίκουροι εισαγγελείς Οικονομικού Εγκλήματος, που ερεύνησαν επί μακρόν και ενδελεχώς ανώτατα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, τα ονόματα των οποίων βρίσκονται στο επίκεντρο της δικογραφίας.

Κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση είναι ο Δημήτρης Μάλαμας, επιχειρηματίας που δολοφονήθηκε και περιγράφεται ως «ταμίας» της Greek mafia. Ακόμη τρία άτομα που είχαν βρεθεί στο επίκεντρο της έρευνας έχουν επίσης δολοφονηθεί μετά το 2018, μεταξύ αυτών ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ.

Στο δικαστήριο απολογήθηκαν δύο απόστρατοι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. με μακρά προϋπηρεσία στην Αντιτρομοκρατική και σε υπηρεσίες Ασφάλειας, αντίστοιχα. Δεν αρνήθηκαν ότι είχαν τακτική επικοινωνία με τον Μάλαμα, όμως υποστήριξαν ότι τους είχε πλησιάσει εκείνος, ζητώντας συμβουλές για την ασφάλειά του, καθώς είχε δεχτεί βομβιστική επίθεση και φοβόταν.

Οι απόστρατοι είπαν ότι προθυμοποιήθηκαν να τον βοηθήσουν, ωστόσο δεν ρωτήθηκαν με σαφήνεια από το δικαστήριο αν γνώριζαν για το ποινικό παρελθόν του. Στο πόρισμα της ΕΥΠ οι ίδιοι εμφανίζονται σε φωτογραφίες να ανταλλάσσουν φακέλους με τον Μάλαμα έξω στον δρόμο. Αρνήθηκαν κατηγορηματικά ότι οι φάκελοι περιείχαν χρήματα από τα έσοδα «προστασίας» της Greek mafia, αντίθετα είπαν ότι αντάλλασσαν φωτογραφίες και γραπτές συμβουλές για μέτρα ασφαλείας που μπορούσε να λάβει ο επιχειρηματίας

Ο πρώτος απόστρατος αξιωματικός είπε στο δικαστήριο ότι μιλούσε με τον Μάλαμα φιλικά και καλοπροαίρετα, ενώ ο δεύτερος πρόσθεσε στη σημερινή απολογία του ότι προσδοκούσε επιπλέον να συνεργαστεί μαζί του σε μια εταιρεία φύλαξης, η οποία υποτίθεται ότι θα αναλάμβανε αεροδρόμια κι επίσης το πάρκο του Ελληνικού. Στην ίδια εταιρεία μέτοχος ήταν ο πρώην αστυνομικός Σπύρος Παπαχρήστου, ο οποίος επίσης δολοφονήθηκε σε ταβέρνα στην Παλλήνη.

Και οι δύο κατηγορούμενοι απόστρατοι απέδωσαν την εμπλοκή τους σε «σκευωρία θυλάκων» και «επαγγελματίες δολοφόνους χαρακτήρων» εντός της ΕΥΠ την περίοδο της διοίκησης Ρουμπάτη, που είχαν λόγους να τους βλάψουν, όπως είπαν. Μάλιστα, ο δεύτερος εξ αυτών υποστήριξε ότι υπάλληλοι της ΕΥΠ που είχαν αναλάβει την παρακολούθησή του, τον ενημέρωσαν αργότερα ότι δεν είχαν ποτέ γράψει στα πληροφοριακά δελτία που συνέταξαν όσα περιγράφονται στο τελικό πόρισμα των μυστικών υπηρεσιών που έφτασε στο δικαστήριο.

Ο ίδιος απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. μετά από συνάντηση με τον Μάλαμα, είχε συναντήσει μία συνάδελφό του σε καφετέρια. «Η συγκεκριμένη αστυνομικός υπηρετούσε σε “νεκρή” υπηρεσία, που δεν είχε σχέση με ελέγχους σε οίκους ανοχής και χαρτοπαικτικές λέσχες», είπε στην απολογία του. Η αστυνομικός σε επικοινωνία με τρίτο πρόσωπο, φέρεται να περιγράφει ότι ο αξιωματικός είχε στο τσαντάκι του χρήματα και μάλιστα σε δεσμίδα που παρόμοια πρώτη φορά έβλεπε. Ούτε αυτό ρωτήθηκε από το δικαστήριο.

Στην έκθεση 60 σελίδων, σημειώνεται: «Οι χώροι που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα κάλυψης και προστατεύονταν από το κύκλωμα στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, ανέρχονταν συνολικά περίπου στους 900: 300 χαρτοπαικτικές λέσχες-καζίνο, 350 οίκοι ανοχής και 250 καταστήματα studios και strip shows».

Οι ιδιοκτήτες, ανάλογα με την περίπτωση, φέρεται να κατέβαλαν μηνιαίως από 1.000 έως 7.000 ευρώ, δηλαδή τα κέρδη του κυκλώματος υπολογίζονται σε τουλάχιστον 1 εκατ. ευρώ τον μήνα.

Προαγωγή και κυβερνητική προστασία στον υπόδικο διευθυντή Ασφαλείας της ΕΛΑΣ; 

Την ίδια στιγμή, η δυσωδία της υπόθεσης της Greek Mafia φαίνεται να φτάνει μέχρι την καρδιά του κυβερνητικού επιτελείου, καθώς έχει παρασχεθεί πολιτική «ασυλία» σε υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που διώκονται για εμπλοκή στο κύκλωμα, όπως σημειώνει σημερινό ρεπορτάζ των Reporters United.

Πρόκειται για τον ταξίαρχο Δημήτριο Δάβαλο, διευθυντή Ασφάλειας Αττικής, τον οποίο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη) και ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ όχι μόνο δεν έθεσαν σε διαθεσιμότητα μετά την ανακοίνωση της ποινικής του δίωξης, αλλά του έδωσαν και προαγωγή σε κρίσιμο «πόστο» της Υπηρεσίας. Και ο Δάβαλος με τη σειρά του, λίγες μέρες μετά, αφαίρεσε από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών τον φάκελο μιας από τις δολοφονίες της Greek Mafia, καθαιρώντας παράλληλα τους αρμόδιους αστυνομικούς που επέβλεπαν την υπόθεση στην οποία εμπλέκεται και το όνομά του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Δάβαλος εμπλέκεται σε δύο υποθέσεις της Greek Mafia και διώκεται με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, οι αρμόδιοι φαίνεται να μην πράττουν το ελάχιστο και εύλογο, δηλαδή να καθαιρέσουν ένα υψηλόβαθμο στέλεχος που κατηγορείται για εγκληματικές ενέργειες και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, έστω σεβόμενοι τους κανόνες δεοντολογίας. Μάλιστα, ο κατηγορούμενος συνεχίζει να εμφανίζεται σε τηλεοπτικές εκπομπές και να κάνει δημόσιες δηλώσεις για ποινικές υποθέσεις σε μεγάλους σταθμούς.

Ο ταξίαρχος κατηγορείται για ξέπλυμα και διαφθορά καθώς και για συγκάλυψη και διευκόλυνση εγκληματικών ενεργειών της Greek Mafia. Σύμφωνα με το πόρισμα που συνέταξαν οι εισαγγελείς της Διεύθυνσης Έρευνας Οικονομικού Εγκλήματος ο διευθυντής Ασφάλειας Αττικής όχι μόνο γνώριζε την ύπαρξη του κυκλώματος, αλλά είχε κι ο ίδιος «ενταχθεί» σ’ αυτό, άλλοτε «διευκολύνοντας τη δράση του και την επέκτασή του» και άλλοτε «δυσχεραίνοντας την ταυτοποίηση των μελών του από τις αρχές». 


Πηγή: Το διαβάσαμε εδώ

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosyinfo.comΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID