EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Το «όραμα της μεγάλης κονόμας» και η διαφωνία Μαξίμου και Δημάρχου Αθηναίων, με φόντο τα 3 δις!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ιδίως μετά την ξαφνική “παρέμβαση” του Δημάρχου Αθηναίων που τάσσεται αντίθετος με τον “εγκέφαλο” Σκέρτσο, για την μεγάλη δουλειά έμπνευσης του Δ. Ανδριόπουλου! Μιλάμε για πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια που πήρε χαμπάρι ο μικρός Κώστας και πάει να χαλάσει το πήγαινε – έλα των βαλιτσών. Το έργο θα στοιχίζει 3 δις.

Αναφερόμαστε φυσικά στο πρόγραμμα της δήθεν φθηνής κατοικίας για νέους, το μεγαλεπήβολο σχέδιο βάσει του οποίου στο οικόπεδο της ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό θα μεταφερθούν όλες οι κρατικές υπηρεσίες και τα υπουργεία και έτσι θα απελευθερωθούν χιλιάδες τετραγωνικά δημοσίων κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την παροχή φθηνής στέγης σε νέα ζευγάρια και φοιτητές!

Επρόκειτο επί της ουσίας, για το «όραμα της μεγάλης κονόμας» του Δ. Ανδριοπούλου της Dimand, με σύμμαχο τον Σκέρτσο και την παρέα του Μαξίμου.

Μας πουλάνε το «ντηλάρισμα» και το «κόλπο γκρόσο» ως δήθεν κυβερνητική παροχή προς την κοινωνία, δηλαδή ζεστό χρήμα στις τσέπες των αρπακτικών του real estate και των μεγαλοεργολάβων!

Πραγματικά τέτοια φούμαρα που υποκρύπτουν επιχειρηματικά συμφέροντα του real estate, των κατασκευών και της αστικής ανάπτυξης είχα χρόνια να ακούσω!

Βέβαια, από την εποχή του ιστορικού κτιρίου του Κεράνη, που ανακαινίσθηκε με του κόσμου τα εκατομμύρια από τις παραδοσιακές δυνάμεις των εργολάβων και του Μεγάρου Μουσικής υπό το πράσινο φως Λαλιώτη, για να μετεγκατασταθούν δήθεν οι υπηρεσίες του πάλαι ποτέ ΥΠΕΧΩΔΕ που ήταν διασκορπισμένες σε 11 κτίρια!!!

Βεβαίως, όσο είδατε εσείς ΥΠΕΧΩΔΕ στο κτήριο του Κεράνη, άλλο τόσο είδαμε κι εμείς!

Στις μέρες μας, ο σοφός Σκέρτσος δέχτηκε προφανώς την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος και οραματίστηκε τον τρόπο που θα επιστρέψουν οι νέοι στο κέντρο της Αθήνας! Η μετεγκατάσταση των 9 υπουργείων και τα 200 κτίρια 350.000 τ.μ. στο κέντρο της Αθήνας.

Έτσι, σύμφωνα τον …οραματιστή Σκέρτσο, θα απελευθερωθούν 200 κτίρια, συνολικού εμβαδού 350.000 τμ, τα οποία θα αξιοποιηθούν, θα αναπλαστούν και θα αποτελέσουν φθηνή στέγη για…νεαρά ζευγάρια!!! Όλα τα υπουργεία θα πάνε στις εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ!

Αντιλαμβάνεστε τι πάρτι έχει να γίνει και πωλήσεις μετοχών! Ο Δήμαρχος Αθηναίων πήρε χαμπάρι την δουλειά ότι είναι μιλημένη και τον έχουν απέξω και σήκωσε την σημαία για να τους κάνει άνω κάτω. Το έργο αυτό θα χρηματοδοτηθεί από τράπεζες και όπως λέει ο Ανδριόπουλος της Dimand τα έχει όλα κανονισμένα. Οι εκλογές βέβαια τους χαλάνε τα σχέδια αλλά όπως ισχυρίζεται πάντα ο Ανδριόπουλος τα έχει βρει και με τους άλλους!

Τα φούμαρα του Σκέρτσου και τα εκατοντάδες εκατομμύρια που θα “ρουφήξουν” οι παπατζήδες του Real Estate!

Στις μέρες μας, ο …σοφός Σκέρτσος δέχτηκε προφανώς την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος και …οραματίστηκε τον τρόπο που θα επιστρέψουν οι νέοι στο κέντρο της Αθήνας!

Όχι, δεν θα επιστρέψουν με λεωφορεία και τρένα! Ούτε με επιδοτήσεις κατοικιών! Ούτε φυσικά με νέες θέσεις εργασίας!!!

Αλλά, διά μέσω της μετεγκατάστασης 9 υπουργείων από το κέντρο της Αθήνας, στο κτήριο της πρώην ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό, το οποίο θα ανακαινισθεί, θα μετασχηματιστεί και θα είναι έτοιμο, (αφού κοστίσει ένα σκασμό εκατομμύρια που θα μπουν στις τσέπες των επιτήδειων) όπως και ο Κεράνης στο πρόσφατο παρελθόν, να δεχτεί την παρουσία 9 υπουργείων!

Έτσι, σύμφωνα τον …οραματιστή Σκέρτσο, θα απελευθερωθούν 200 κτίρια, συνολικού εμβαδού 350.000 τμ, τα οποία θα αξιοποιηθούν, θα αναπλαστούν και θα αποτελέσουν φθηνή στέγη για…νεαρά ζευγάρια!

Εκ πρώτης, υπολογίζουμε τεράστιους προϋπολογισμούς ανακατασκευής και μετατροπής των υπουργείων σε σύγχρονες κατοικίες, φθηνές για νέους και κατάλληλες για μετεγκατάσταση τους στο κέντρο της Αθήνας.

Με αποτέλεσμα κάποιες εταιρείες του real estate που πρώτα μοιράζουν μέρισμα στους μετόχους, αδειάζουν τα ταμεία της εταιρίας και μετά εκδίδουν ομολογιακά δάνεια, να τρίβουν τα χέρια από την γκράντε κονόμα που επίκειται!

Και οι προϋπολογισμοί εκτινάσσονται εάν προσθέσουμε την ανακαίνιση της ΠΥΡΚΑΛ και τις αναπλάσεις κοινόχρηστων και δημοσίων χώρων στο κέντρο της πόλης!

Επί του προκειμένου τώρα, είναι πραγματικά να απορείς για τις μεγαλοστομίες για έργα φαραωνικά, τα οποία δεν πρόκειται να γίνουν, αλλά ακόμη και εάν το κράτος καταφέρει να τα υλοποιήσει δεν θα χρησιμοποιηθούν ποτέ για τον λόγο που κατασκευάστηκαν!

Όπως ακριβώς συμβαίνει με τον Κεράνη, που αποτελεί απτό παράδειγμα διαπλοκής, συμφερόντων, επικίνδυνων και επιπόλαιων υπουργικών αποφάσεων και μόνους κερδισμένους τους εργολάβους, τους μεσάζοντες, τους νταραβεριτζήδες και τη …νέα φάρα που έχει ξεπηδήσει, τους νταβατζήδες του real estate!!!

Ευχόμαστε και ελπίζουμε το …όραμα του Σοφού Σκέρτσου, λόγια του αέρα, μπουρδολογίες, φούμαρα, να μην κοστίσει μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια στο Δημόσιο, χωρίς κανένα ουσιαστικό κοινωνικό αποτέλεσμα, που θα καταλήξουν στις τσέπες των γνωστών – αγνώστων..


Πηγή: Το διαβάσαμε εδώ

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosyinfo.comΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID