EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Οχάιο: η καταστροφή είναι παγκόσμιας κλίμακας. Οι πληγές των ΗΠΑ μόλις άρχισαν……Οι προστάτες του κόσμου τον καταστρέφουν. Οι ινστρούκτορες της κλιματικής αλλαγής ανατινάζουν το περιβάλλον. Περιβαλλοντική τρομοκρατία…Οι φερόμενοι ως Υγειονομιστές όλη την περίοδο του κόβιντ σκορπίζουν το θάνατο ναρκοθετούν την Υγεία..

Εκτός από τα εδάφη και τον υδάτινο ορίζοντα, και τις διαδρομές του νερού η ρύπανση επεκτείνεται και στην ατμόσφαιρα, και αναμένεται να διαρκέσει αρκετούς μήνες. Ολόκληρο το βόρειο ημισφαίριο επηρεάζεται δυνητικά.

Λόγω έλλειψης πληροφοριών, είναι αδύνατο να ποσοτικοποιηθεί η βλάβη στην υγεία

Το κοκτέιλ τοξικών χημικών που απελευθερώθηκαν ως αποτέλεσμα του εκτροχιασμού του τρένου Norfolk Southern Railway στο Οχάιο μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή περιβαλλοντική ζημιά, λένε οι ειδικοί αναφέρει το newsweek ενώ απαριθμεί τις τοξικές ουσίες που απελευθερώθηκαν στο περιβάλλον.

Τα ψάρια έχουν πεθάνει στα ρέματα, τα κατοικίδια ζώα έχουν πεθάνει και οι κάτοικοι έχουν αναφέρει συμπτώματα που σχετίζονται με την έκθεση σε τοξικές χημικές ουσίες μετά τον εκτροχιασμό ενός τρένου κοντά στην Ανατολική Παλαιστίνη, στο Οχάιο, στις 3 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι φοβούνται ότι η πραγματική κλίμακα των περιβαλλοντικών επιπτώσεων δεν έχει ακόμη εντοπιστεί, παρόλο που τους είπαν στις 8 Φεβρουαρίου ότι ήταν ασφαλές να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) δημοσίευσε μια πλήρη λίστα τοξικών χημικών ουσιών που απελευθερώθηκαν μετά τη συντριβή, η οποία περιλαμβάνει χλωριούχο βινύλιο, ακρυλικό βουτύλιο, ακρυλικό αιθυλεξυλεστέρα και μονοβουτυλική αιθυλενογλυκόλη.

«Πρόκειται για μια πραγματικά τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή», είπε στο Newsweek ο Γκάμπριελ ντα Σίλβα, χημικός της ατμόσφαιρας στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης στην Αυστραλία.

Οι ειδικοί λένε ότι η διάρκεια των οικολογικών επιπτώσεων της διαρροής εξαρτώνται από την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα της επιχείρησης καθαρισμού, καθώς και από τις καιρικές συνθήκες.

Μεγάλη φωτιά προκάλεσε ο εκτροχιασμός τρένου περίπου 150 βαγονιών, εκ των οποίων τα 20 μετέφεραν επικίνδυνο υλικό. Για να αποφευχθεί μια τεράστια έκρηξη, πέντε σιδηροδρομικά βαγόνια που μετέφεραν χλωριούχο βινύλιο παραβιάστηκαν από ανταποκριτές έκτακτης ανάγκης, η χημική ουσία εκτράπηκε σε μια τάφρο και κάηκε.

Τότε οι αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι αυτό θα στείλει τοξικά αέρια φωσγένιο και υδροχλώριο στην ατμόσφαιρα και διέταξαν εκκένωση της περιοχής στο Οχάιο και την Πενσυλβάνια.

Ο Marc Glass, κύριος περιβαλλοντικός σύμβουλος στην Downstream Strategies, ο οποίος έχει συμβουλέψει πολιτειακά και ομοσπονδιακά έργα για τη μόλυνση στη Δυτική Βιρτζίνια, είπε στο Newsweek ότι τα αέρια “είναι πολύ πτητικά, επομένως δεν θα βρίσκονται στον αέρα για πολύ καιρό”, αλλά πρόσθεσε: “το Phosgene είναι ένα πολύ τοξικό αέριο και όταν βρίσκεται στον αέρα, η έκθεση σε αυτό μερικές φορές δεν εμφανίζεται αμέσως».

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν όταν ανακοίνωσαν το τέλος της εντολής εκκένωσης ότι τα επίπεδα των τοξικών αερίων ήταν σε ασφαλή επίπεδα, ακόμη και όταν καταγράφηκαν στο σημείο της συντριβής. Ο κυβερνήτης του Οχάιο, Mike DeWine, περιέγραψε τις μετρήσεις της ποιότητας του αέρα ως “βασικά παρόμοιες με αυτές που θα περίμεναν πριν από τον εκτροχιασμό του τρένου”.

Οι κάτοικοι της περιοχής, ωστόσο, παραπονέθηκαν για πονοκεφάλους, κάψιμο στα μάτια και τη μύτη, καθώς και για πονόλαιμο.

Οι αμερικάνικες αρχές κατηγορούνται για αδιαφάνεια σε σχέση με το ατύχημα και τις επιπτώσεις του..
Πηγή: Το διαβάσαμε εδώ

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosyinfo.comΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID