EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Οι νέοι κωδικοί υγείας για την κατάσταση εμβολιασμού COVID εγείρουν ανησυχίες

Nέοι κωδικοί διάγνωσης για την κατάσταση εμβολιασμού COVID-19 έχουν ενταχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ένας από τους κωδικούς αντιστοιχεί στον «ανεμβολίαστο κατά της COVID-19».

Ο κωδικός αυτός «μπορεί να αποδοθεί όταν ο ασθενής δεν έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση οποιουδήποτε εμβολίου COVID-19», αναφέρει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), το οποίο εφάρμοσε τους νέους κωδικούς το 2022, σε έγγραφο που περιγράφει τους κωδικούς.

Ένας άλλος κωδικός αφορά τον μερικό εμβολιασμό ή το γεγονός ότι έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου COVID-19, αλλά δεν έχει λάβει αρκετές δόσεις ώστε να πληροί τον ορισμό του CDC για τον πλήρη εμβολιασμό.

Στόχος των κωδικών είναι «να εντοπίζονται τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί ή έχουν εμβολιαστεί μόνο μερικώς», σύμφωνα με το CDC.

Οι ειδικοί λένε ότι οι κωδικοί δεν ταιριάζουν με τη Διεθνή Ταξινόμηση των Ασθενειών, η οποία έχει διαγνώσεις για τις ασθένειες και τους λόγους για τις επισκέψεις στην υγειονομική περίθαλψη.

«Αντιμετωπίζουν τον μη εμβολιασμό σαν να πρόκειται για μια επικίνδυνη έκθεση που αξίζει επομένως να καταγραφεί ως ιατρική έκθεση», δήλωσε στους Epoch Times ο Dr. Harvey Risch, ομότιμος καθηγητής επιδημιολογίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Γέιλ. «Αυτό δεν έχει γίνει ποτέ από όσο γνωρίζω».

Το CDC δεν απάντησε σε αιτήματα για σχόλια για το άρθρο αυτό.

Πρόταση

Το CDC πρότεινε την προσθήκη των κωδικών στη διεθνή ταξινόμηση τον Σεπτέμβριο του 2021.

«Οι άνθρωποι έχουν πλέον εμβολιαστεί εδώ και αρκετούς μήνες και αυτά παρέχουν προστασία στους ανθρώπους που είναι εμβολιασμένοι, αλλά έχει εκφραστεί ενδιαφέρον να μπορούμε να παρακολουθούμε τους ανθρώπους που δεν είναι εμβολιασμένοι ή που είναι μόνο μερικώς εμβολιασμένοι», δήλωσε ο Dr David Berglund, ιατρικός αξιωματούχος του CDC, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης που εξετάστηκε η πρόταση.

«Αυτή τη στιγμή, μπορεί να θεωρηθεί ότι υπάρχει ένας σημαντικός τροποποιήσιμος παράγοντας κινδύνου για τη νοσηρότητα και τη θνησιμότητα και μπορεί να έχει ενδιαφέρον για κλινικούς λόγους, καθώς και αξία για λόγους δημόσιας υγείας, να μπορούμε να το παρακολουθούμε αυτό».

Τα ποσοστά νοσηλείας και θανάτου από την COVID-19 είναι υψηλότερα μεταξύ των ανεμβολίαστων, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το CDC. Τα στοιχεία δεν λαμβάνουν υπόψη βασικούς παράγοντες όπως η ηλικία ή η προηγούμενη μόλυνση, ενώ άλλα στοιχεία δείχνουν ότι οι εμβολιασμένοι νοσηλεύονται ή πεθαίνουν σε υψηλότερα ποσοστά σε ορισμένες πολιτείες.

Η πρόταση υποστηρίχθηκε από τους συμμετέχοντες στη συνεδρίαση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Συντονισμού και Συντήρησης της Διεθνούς Ταξινόμησης των Ασθενειών, Δέκατη Αναθεώρηση (ICD-10).

«Πιστεύω ότι σίγουρα θα το υποστηρίξουμε», δήλωσε η Kristin Balint, επόπτρια στο Trinity Health. «Αυτή τη στιγμή βλέπουμε τους γιατρούς να τεκμηριώνουν στα αρχεία μας την ανοσοποίηση για την COVID-19».

Η Jeanne Yoder, εκπροσωπώντας τον Οργανισμό Υγείας της Άμυνας, οραματίστηκε την προσθήκη πρόσθετων κωδικών αργότερα για να δηλώνεται εάν ένα άτομο δεν είχε εμβολιαστεί κατά κάθε διαδοχικής παραλλαγής.

Οι φορείς των ατόμων που υποστήριξαν την πρόταση είτε δεν απάντησαν σε αιτήματα σχολιασμού είτε αρνήθηκαν τις ερωτήσεις.

Προστιθέμενοι κωδικοί

Τρεις κωδικοί προστέθηκαν στο σύστημα ταξινόμησης την 1η Απριλίου 2022.

Ο κωδικός Z28.310 αφορά την έλλειψη εμβολιασμού. Ο κωδικός Z28.311 αφορά τον μερικό εμβολιασμό. Ο κωδικός Z28.39 είναι για την «άλλη κατάσταση υποεμβολιασμού». Όλα υπάγονται σε μια νέα υπο-υποκατηγορία, «κατάσταση υποεμβολιασμού κατά της COVID-19».

Οι κωδικοί ομαδοποιούνται με τους ήδη υπάρχοντες κωδικούς που σχετίζονται με τον εμβολιασμό. Περιλαμβάνουν τον «εμβολιασμό που δεν πραγματοποιήθηκε λόγω άρνησης του ασθενούς».

Ένας άλλος κωδικός που εισήχθη κατά τη διάρκεια της πανδημίας αφορά τη συμβουλευτική που σχετίζεται με την «ασφάλεια του εμβολιασμού».«Νομίζω ότι θα ήταν καλή ιδέα να μπορούμε να αναφέρουμε ότι, για οποιονδήποτε λόγο, το εμβόλιο απορρίφθηκε», δήλωσε η Valeria Bica, ειδικός κλινικής τεκμηρίωσης στο Νοσοκομείο Παίδων Nemours AI duPont, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης που παρουσίασε τις προτάσεις κωδικών.

«Ξέρω ότι το παρακολουθούμε αυτό για τις οικογένειες που αρνήθηκαν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, για τον ένα ή τον άλλο λόγο. Και βεβαίως προσπαθούμε να επανεκπαιδεύσουμε και να συνεχίσουμε να προσπαθούμε να βρίσκουμε ευκαιρίες για τη χορήγηση των εμβολίων», πρόσθεσε.

Το ICD αναπτύχθηκε αρχικά από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Οι αμερικανικές αρχές έχουν τη δική τους εκδοχή του συστήματος. Οι κωδικοί εμβολιασμού COVID-19 δεν περιλαμβάνονται στο ICD του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Όλοι οι φορείς υγειονομικής περίθαλψης που δραστηριοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες και καλύπτονται από τον νόμο περί φορητότητας και λογοδοσίας της ασφάλισης υγείας πρέπει να χρησιμοποιούν την αμερικανική έκδοση του ICD. Τα κωδικοποιημένα δεδομένα ICD από τους παρόχους επιτρέπουν στους αξιωματούχους δημόσιας υγείας να «διεξάγουν πολλές δραστηριότητες που σχετίζονται με ασθένειες», σύμφωνα με το CDC. Η αμερικανική έκδοση επικαιροποιείται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.

Οι κωδικοί έχουν πολλαπλούς σκοπούς. Επιτρέπουν στους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να δημιουργήσουν έναν ιατρικό φάκελο, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους μελλοντικούς επαγγελματίες που θα φροντίσουν τον ασθενή. Το σύστημα διευκολύνει επίσης την τιμολόγηση.

Ανησυχίες σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής

Ο Dr. Robert Malone, ο οποίος ανέδειξε πρώτος τους κωδικούς στο blog του στο Substack, δήλωσε ότι οι νέοι κωδικοί είναι ανησυχητικοί υπό το πρίσμα του τρόπου με τον οποίο ο μη εμβολιασμός χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας για να αρνηθούν οι ασθενείς υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, όπως μεταμοσχεύσεις οργάνων.

«Αυτές οι πληροφορίες θα καταλήξουν στα χέρια των ασφαλιστών, οι οποίοι θα τις χρησιμοποιήσουν για να πάρουν αποφάσεις σχετικά με το τι θα πρέπει να πληρώσετε για το ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας, αν θα έχετε τα προσόντα ή όχι», προέβλεψε ο Malone.

Ο Risch δήλωσε ότι οι πληροφορίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την πραγματοποίηση αναλύσεων σε ομάδες αποχαρακτηρισμένων δεδομένων, αλλά αμφισβήτησε το κατά πόσον θα παραμείνουν αποχαρακτηρισμένες.

«Δεδομένου του πόσο λίγο εμπιστευόμαστε τις κυβερνητικές υπηρεσίες σε αυτό το σημείο και πόσο στιγματίζουσες, δυνητικά στιγματίζουσες είναι αυτές οι πληροφορίες για τα άτομα, κανείς δεν θα τους εμπιστευόταν δικαίως ότι θα παραμείνουν στη λωρίδα τους σχετικά με τη χρήση αυτών των πληροφοριών σε ομαδοποιημένες πληροφορίες σε αντίθεση με τις ατομικές», δήλωσε ο Risch. «Τι εμποδίζει την κυβέρνηση να μοιραστεί αυτές τις ατομικές πληροφορίες με άλλες υπηρεσίες; Με το FBI; Με την IRS; Λένε, ‘δεν το κάνουμε αυτό’, και εμείς λέμε, ‘δεν σας πιστεύουμε’.

«Και αν το έκαναν, ποια προσφυγή θα μπορούσε ποτέ να υπάρξει;»

«Άσχετο»

Το CDC το 2022 άλλαξε πορεία και συμβούλευσε στις κατευθυντήριες γραμμές COVID-19 ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται διαφορετικά με βάση την κατάσταση εμβολιασμού «επειδή συμβαίνουν επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις». Οι επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις είναι λοιμώξεις που συμβαίνουν παρά τον εμβολιασμό. Τα εμβόλια COVID-19 παρέχουν ελάχιστη έως καθόλου προστασία από τη μόλυνση και τη μετάδοση.

Εάν εισαχθούν τυχόν κωδικοί που σχετίζονται με την κατάσταση εμβολιασμού, θα πρέπει να δείχνουν εάν ένα άτομο ήταν πλήρως εμβολιασμένο, διότι ορισμένα από αυτά τα άτομα καταλήγουν σε τραυματισμούς από εμβόλια, δήλωσε ο Risch.

Ο Dr. Todd Porter, παιδίατρος στο Ιλινόις, δήλωσε ότι χρησιμοποιεί τον από καιρό υπάρχοντα κωδικό για την άρνηση εμβολιασμού μόνο εάν ένας γονέας αρνείται να κάνει στα παιδιά του όλα τα παιδικά εμβόλια. Ο ίδιος αμφισβήτησε επίσης την εισαγωγή των νέων κωδικών.

«Δυσκολεύομαι κλινικά να δω την ιατρική ένδειξη της χρήσης τους», δήλωσε ο Porter στους Epoch Times σε ηλεκτρονικό μήνυμα.

Σημείωσε ότι δεν υπάρχουν κωδικοί για την άρνηση να γίνει το εμβόλιο της γρίπης, το οποίο είναι πιο θανατηφόρο για τα παιδιά από την COVID-19.

«Η χρήση αυτών των κωδικών αγνοεί επίσης τη συμβολή της φυσικής ανοσίας, η οποία σύμφωνα με ερευνητικά στοιχεία είναι πιο ισχυρή από την ανοσία του εμβολίου», δήλωσε ο Porter. Λόγω της έλλειψης προστασίας από τη μετάδοση και τη μολυσματικότητα και της έλλειψης δεδομένων που δείχνουν προστασία από σοβαρή ασθένεια στα παιδιά, «η κατάσταση εμβολιασμού ενός ατόμου θα ήταν άσχετη», πρόσθεσε.


Πηγή: Το διαβάσαμε εδώ

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosyinfo.comΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID