EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Έφοδος του FBI στο παραθαλάσσιο σπίτι του Μπάιντεν στο Ντέλαγουερ

Πράκτορες του FBI έκαναν έφοδο στο εξοχικό του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν στο Ρέχομποθ Μπιτς του Ντέλαγουερ την Τετάρτη για να διεξαγάγουν έρευνα για πρόσθετα απόρρητα έγγραφα, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του προέδρου Μπομπ Μπάουερ.

«Σήμερα, με την πλήρη υποστήριξη και συνεργασία του Προέδρου, το Υπουργείο Δικαιοσύνης διενεργεί μια προγραμματισμένη έρευνα στο σπίτι του στο Ρέχομποθ Μπιτς του Ντέλαγουερ. Σύμφωνα με τις τυπικές διαδικασίες, προς όφελος της επιχειρησιακής ασφάλειας και ακεραιότητας, επεδίωξε να συνεισφέρει στο εργο μας χωρίς προηγούμενη δημόσια ειδοποίηση και συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε», ανέφερε ο Μπάουερ σε δήλωση του.

«Η έρευνα σήμερα είναι ένα περαιτέρω βήμα σε μια ενδελεχή και έγκαιρη διαδικασία του Υπουργείου Δικαιοσύνης που θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε για να διευκολύνουμε πλήρως το θέμα. Θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες στο τέλος της σημερινής έρευνας», πρόσθεσε.

Πηγές επιβεβαίωσαν στο Fox News ότι πράκτορες του FBI βρίσκονται στο κτίριο και τις εγκαταστάσεις του οικοπέδου και θα βρίσκονται εκεί μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα. Δεν υπάρχει επίσης κάποιο επιπλέον ένταλμα έρευνας.

Η έρευνα διεξήχθη την πρώτη μέρα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Χουρ στη δουλειά του στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Ο Γενικός Εισαγγελέας Μέρικ Γκάρλαντ διόρισε τον Χουρ ως ειδικό εισαγγελέα για να ερευνήσει τα έγγραφα του Μπάιντεν στις 12 Ιανουαρίου. Ο Χουρ ενημερώθηκε για την έρευνα τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά σήμερα είναι και επίσημα η πρώτη του ημέρα στο γραφείο στο Υπουργείο Δικαισύνης υπό την ιδιότητά του ως ειδικού συμβούλου.

Το FBI και ο ειδικός εισαγγελέας Χουρ δεν έκαναν κάποιο σχόλιο για την ώρα.

Οι εισαγγελείς του υπουργείου Δικαιοσύνης φέρεται να στάθμισαν μια έρευνα στο σπίτι του Μπάιντεν στο Ρεχόμποθ Μπιτς τον περασμένο μήνα, αφού πολλά σετ απόρρητων εγγράφων βρέθηκαν στην κατοικία του στο Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ.

Πράκτορες του FBI ερεύνησαν το σπίτι του στο Γουίλμινγκτον, καθώς και τα παλιά γραφεία του Μπάιντεν στο Κέντρο Πεν Μπάιντεν στην Ουάσιγκτον, όπου ανακαλύφθηκαν μια χούφτα άλλα έγγραφα με διαβαθμισμένες και απόρρητες σημάνσεις. Η ομάδα Μπάιντεν έχει συναινέσει σε κάθε έρευνα και συνεργάζεται με το Υπουργείο Δικαιοσύνης για να βρει και να παραδώσει όλα τα απόρρητα έγγραφα που είχε στην κατοχή του ο πρόεδρος των ΗΠΑ που χρονολογούνται από την εποχή του ως αντιπροέδρου, αν και κάποια χρονολογούνται από την εποχή που ήταν γερουσιαστής.

Μέχρι στιγμής, 25 έως 30 έγγραφα με διαβαθμισμένες σημάνσεις έχουν ανακτηθεί από την κατοχή του Μπάιντεν και έχουν παραδοθεί στα Εθνικά Αρχεία και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης .

Ο Μπάιντεν, όπως και ο προκάτοχός του Ντόναλντ Τραμπ, βρίσκονται υπό έρευνα ειδικού εισαγγελέα για τη διατήρηση απόρρητων αρχείων.

Ο Λευκός Οίκος έχει επανειλημμένα αρνηθεί να σχολιάσει το περιεχόμενο των απόρρητων αρχείων, καθώς και τα επίπεδα της ταξινόμησης, λέγοντας αντ’ αυτού ότι τα αρχεία «έχουν παραδοθεί στις αρμόδιες αρχές και θα αποτελέσουν μέρος της εν εξελίξει έρευνας». Οι νομοθέτες άσκησαν πιέσεις για περισσότερη διαφάνεια σχετικά με το περιεχόμενο αυτών των εγγράφων, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, και κατηγόρησαν την κυβέρνηση Μπάιντεν ότι επιχειρεί να «παρακωλύσει» τις προσπάθειές τους.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ είχε διαβεβαιώσει τους δημοσιογράφους στα μέσα Ιανουαρίου ότι η έρευνα για τυχόν νέα έγγραφα είχε τελειώσει. Στη συνέχεια, βρέθηκαν νέα έγγραφα στο σπίτι του Μπάιντεν στο Γουίλμινγκτον στις 14 Ιανουαρίου και ξανά στις 20 Ιανουαρίου, και τώρα ερευνήθηκε και το σπίτι του στο Ρεχόμποθ Μπιτς.Πηγή: Το διαβάσαμε εδώ

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosyinfo.comΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!


« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID