EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ποταμός αποκαλύψεων από τον Σέιμουρ Χερς: Αιώνιο στίγμα για τις ΗΠΑ η ανατίναξη των Nord Stream – Γιατί και πώς το έκαναν

Ο ερευνητής και βραβευμένος με Πούλιτζερ Αμερικανός δημοσιογράφος Seymour Hersh δημοσίευσε πρόσφατα ένα άρθρο κόλαφο, σύμφωνα με το οποίο οι επιθέσεις στους αγωγούς Nord Stream οργανώθηκαν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ με την υποστήριξη της Νορβηγίας. Η αμερικανική κυβέρνηση και η CIA αρνήθηκαν να σχολιάσουν και διέψευσαν.

Πολλά μέσα ενημέρωσης κατηγόρησαν τον Hersh διότι δεν αποκάλυψε την ανώνυμη πηγή του χαρακτηρίζοντας τους ισχυρισμούς του μη επαληθεύσιμους. Διατυπώθηκε επίσης κριτική ότι η έρευνα ήταν «ασυνεπής». Ο Βερολινέζος δημοσιογράφος Fabian Scheidler μίλησε στον Seymour Hersh, σε μια συνέντευξη ποταμό που προκαλεί ανατροπές…

Tο νησί Bornholm

Ειδικότερα, όπως επεσήμανε ο Seymour Hersh, στα τέλη Σεπτεμβρίου 2022, οκτώ βόμβες επρόκειτο να πυροδοτηθούν κοντά στο νησί Bornholm, στη Βαλτική Θάλασσα, έξι από τις οποίες εξερράγησαν σε μια περιοχή που είναι αρκετά επίπεδη. Κατέστρεψαν τρεις από τους τέσσερις μεγάλους αγωγούς Nord Stream 1 και 2.

Ο αγωγός Nord Stream 1 παρείχε στη Γερμανία και σε άλλα μέρη της Ευρώπης πολύ φθηνό φυσικό αέριο, επί πολλά χρόνια. Και μετά ανατινάχτηκε, όπως και ο Nord Stream 2. Το ερώτημα ήταν ποιος το έκανε και γιατί.

Στις 7 Φεβρουαρίου 2022, λίγο περισσότερο από δύο εβδομάδες πριν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, είπε σε συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο που έδωσε με τον Γερμανό καγκελάριο Olaf Scholz ότι οι ΗΠΑ θα σταματήσουν τον Nord Stream.

Ο Biden είπε επί λέξει: «Εάν η Ρωσία εισβάλει, θα σταματήσει να υπάρχει Nord Stream 2, θα βάλουμε τέλος στο έργο». Και όταν ένας δημοσιογράφος ρώτησε πώς ακριβώς σχεδίαζε να το κάνει αυτό, αφού το έργο ήταν κατά κύριο λόγο υπό γερμανικό έλεγχο, ο Biden είπε: «Υπόσχομαι ότι θα μπορέσουμε να το κάνουμε».

Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών του, Victoria Nuland, η οποία είχε εμπλακεί στα γεγονότα της επανάστασης του Maidan το 2014, είχε κάνει παρόμοια δήλωση λίγες εβδομάδες νωρίτερα.


Η απόφαση

Η απόφαση να «τελειώσει» ο αγωγός λένε πως ελήφθη από τον Πρόεδρο Biden. Το άρθρο του Hersh έγραφε πως τον Δεκέμβριο του 2021 ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Jake Sullivan, συγκάλεσε συνάντηση μιας νεοσυσταθείσας τότε ειδικής ομάδας, αποτελούμενη από στελέχη του Στρατού, της CIA, του State Department και του υπουργείου Οικονομικών. Ήθελε να καταστρώσει ένα σχέδιο για την καταστροφή των αγωγών Nord Stream.

«Αυτή η ομάδα αρχικά συνεκλήθη για να μελετήσει το… πρόβλημα. Όλοι γνωρίστηκαν σε ένα πολύ… μυστικό γραφείο. Ακριβώς δίπλα στον Λευκό Οίκο βρίσκεται ένα κτίριο, το κτίριο των εκτελεστικών γραφείων, το οποίο συνδέεται με τον Λευκό Οίκο με μια υπόγεια σήραγγα. Και στην κορυφή είναι ένα γραφείο μιας μυστικής εξωτερικής ομάδας συμβούλων, που ονομάζεται Συμβουλευτική Επιτροπή Πληροφοριών του Προέδρου. Το ανέφερα για να καταλάβουν οι παροικούντες τον Λευκό Οίκο πως διαθέτω πληροφορίες.

Συνεκλήθη, λοιπόν, η ομάδα για να εξεταστεί τι θα κάναμε αν η Ρωσία πήγαινε σε πόλεμο. Αυτή η συνάντηση πραγματοποιήθηκε τρεις μήνες πριν από τον πόλεμο, πριν από τα Χριστούγεννα του 2021. Ήταν μια ομάδα υψηλού επιπέδου, που πιθανότατα είχε διαφορετικό όνομα, αλλά την ονόμασα Διυπηρεσιακή Ομάδα, δεν ξέρω το επίσημο όνομά της – και αν υπήρχε.

Συμμετείχαν η CIA και η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA), η οποία παρακολουθεί τις τηλεπικοινωνίες, το State Department και το Υπουργείο Οικονομικών, που παρέχει χρήματα. Και πιθανώς μερικές άλλες οντότητες. Εκπροσωπήθηκαν επίσης οι Αρχηγοί του Στρατού. Το θέμα ήταν να γίνουν συστάσεις για το πώς θα σταματήσει η Ρωσία τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία: είτε με αναστρέψιμα μέτρα όπως κυρώσεις και οικονομική πίεση είτε με μη αναστρέψιμα, «κινητικά» μέτρα, π.χ. εκρήξεις. Δεν θέλω να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες εδώ ή να μιλήσω για τη συγκεκριμένη συνάντηση, γιατί πρέπει να προστατεύσω την πηγή μου. Δεν ξέρω πόσα άτομα έλαβαν μέρος» είπε ο Hersh.

Υπήρχαν άνθρωποι εκεί που ήξεραν αυτό που εμείς στην Αμερική λέμε «πόλεμο εξορύξεων» αναφέρει ο δημοσιογράφος και συνεχίζει:

«Στο Αμερικανικό Ναυτικό υπάρχουν μονάδες που ασχολούνται με υποβρύχιες καταστροφές, υπάρχει και διοίκηση πυρηνικής μηχανικής. Υπάρχει και μια ομάδα… εξόρυξης (sic). Η περιοχή των υποθαλάσσιων εξορύξεων είναι πολύ σημαντική και έχουμε εκπαιδευμένους ανθρώπους για αυτήν. Εκπαιδεύονται σε μια μικρή πόλη που ονομάζεται Πόλη του Παναμά, στη μέση του πουθενά, στη Φλόριντα. Εκπαιδεύουμε πολύ ικανούς ανθρώπους εκεί και τους βάζουμε να επιχειρούν.

Οι υποβρύχιοι… εξορύχτες είναι πολύ σημαντικοί. Για παράδειγμα, τους βάζουμε να καθαρίζουν φραγμένες εισόδους σε λιμάνια και να ανατινάζουν πράγματα που εμποδίζουν. Έχουν επίσης τη δυνατότητα να ανατινάζουν υποθαλάσσιους αγωγούς πετρελαίου. Δεν είναι πάντα καλά πράγματα που κάνουν, αλλά λειτουργούν εν κρυπτώ. Ήταν σαφές στην ομάδα στον Λευκό Οίκο ότι θα μπορούσαν να ανατινάξουν τους αγωγούς. Υπάρχει ένα εκρηκτικό που ονομάζεται C4. Είναι απίστευτα ισχυρό, ειδικά στο επίπεδο που χρησιμοποιούν. Μπορείτε να το ελέγξετε απομακρυσμένα με υποβρύχιες συσκευές σόναρ. Αυτά τα σόναρ εκπέμπουν σήματα σε χαμηλές συχνότητες.

Αυτό κοινοποιήθηκε στον Λευκό Οίκο στις αρχές Ιανουαρίου, επειδή δύο ή τρεις εβδομάδες αργότερα η υφυπουργός Εξωτερικών, Victoria Nuland, είπε ότι μπορούμε να το κάνουμε. Νομίζω ότι ήταν 20 Ιανουαρίου.

Και τότε ο Πρόεδρος, όταν έκανε τη συνέντευξη Τύπου μαζί με τον Γερμανό Καγκελάριο στις 7 Φεβρουαρίου 2022, είπε επίσης ότι μπορούμε να το κάνουμε. Ο γερμανός καγκελάριος δεν είπε τίποτα συγκεκριμένο τότε, ήταν πολύ ασαφής.

Μια ερώτηση που θα ήθελα να κάνω στον Scholz εάν προήδρευα μιας κοινοβουλευτικής ακρόασης είναι η εξής: Σας έχει πει ο Joe Biden για αυτό; Σας είπε τότε γιατί ήταν τόσο σίγουρος ότι θα μπορούσε να καταστρέψει τον αγωγό; Ως Αμερικανοί, τότε δεν είχαμε σχέδιο, αλλά ξέραμε ότι είχαμε τη δυνατότητα να το κάνουμε».

Για τον ρόλο της Νορβηγίας…

«Η Νορβηγία είναι ένα μεγάλο ναυτικό έθνος και έχει ενεργειακούς πόρους. Οι Νορβηγοί είναι επίσης πρόθυμοι να αυξήσουν τις προμήθειες φυσικού αερίου στη Δυτική Ευρώπη και τη Γερμανία. Και αυτό έκαναν, αύξησαν τις εξαγωγές τους. Γιατί λοιπόν να μην ενώσουν τις δυνάμεις τους με τις ΗΠΑ για οικονομικούς λόγους; Επιπλέον, υπάρχει έντονη εχθρότητα προς τη Ρωσία.

Η Σουηδία και η Δανία έκαναν ό,τι έκαναν και ήξεραν τι έκαναν και καταλάβαιναν τι συνέβαινε, αλλά ίσως δεν είπαν ποτέ ναι. Έχω κάνει πολλή δουλειά σε αυτό το θέμα με τους ανθρώπους με τους οποίους έχω μιλήσει. Τέλος πάντων, για να προχωρήσει αυτή η αποστολή, οι Νορβηγοί έπρεπε να βρουν το κατάλληλο μέρος. Οι δύτες, που εκπαιδεύτηκαν στην Πόλη του Παναμά, μπορούσαν να βουτήξουν μέχρι και 100 μέτρα βάθος χωρίς βαρύ εξοπλισμό. Οι Νορβηγοί μάς βρήκαν ένα σημείο έξω από το νησί Bornholm, στη Βαλτική Θάλασσα, που είχε βάθος μόλις 260 πόδια, για να επιχειρήσουμε εκεί (οι Αμερικανοί). Οι δύτες έπρεπε να επιστρέψουν στην κορυφή αργά, υπήρχε θάλαμος αποσυμπίεσης. Χρησιμοποιήσαμε και έναν Νορβηγό κυνηγό υποβρυχίων. Μόνο δύο δύτες χρησιμοποιήθηκαν για τους τέσσερις αγωγούς.Ένα πρόβλημα ήταν πώς θα αντιμετωπίζαμε τους ανθρώπους που εποπτεύουν τη Βαλτική Θάλασσα. Η Βαλτική παρακολουθείται στενά, υπάρχουν πολλά δεδομένα ελευθέρως διαθέσιμα, οπότε φροντίσαμε γι’ αυτό. Και αυτό που έγινε τότε είναι πολύ απλό. Για 21 χρόνια, ο Έκτος Στόλος μας, ο οποίος ελέγχει τη Μεσόγειο Θάλασσα και επίσης τη Βαλτική Θάλασσα, διεξάγει ασκήσεις στη Βαλτική κάθε καλοκαίρι (BALTOPS).

Στέλνουμε ένα αεροπλανοφόρο και άλλα μεγάλα πλοία σε αυτές τις ασκήσεις. Και για πρώτη φορά στην ιστορία η επιχείρηση του ΝΑΤΟ στη Βαλτική είχε νέο πρόγραμμα. Επρόκειτο να διεξαχθεί 12ήμερη άσκηση απόρριψης και ανίχνευσης ναρκών. Ορισμένα έθνη έστειλαν ομάδες, μια ομάδα έριχνε νάρκες και μια άλλη ομάδα τις έψαχνε και την ανατίναζε. Υπήρξε λοιπόν μια στιγμή που έλαβαν χώρα εκρήξεις, και τότε ήταν που μπόρεσαν να λειτουργήσουν οι δύτες βαθέων υδάτων, που έβαλαν ανατίναξαν τους αγωγούς. Οι δύο αγωγοί απέχουν περίπου ένα μίλι μεταξύ τους, είναι λίγο κάτω από τη λάσπη του βυθού, αλλά δεν είναι δύσκολο να προσεγγιστούν και οι δύτες είχαν εξασκηθεί. Χρειάστηκαν μόνο λίγες ώρες για να τοποθετηθούν οι βόμβες».

Ο Ιούνιος του 2022…

Η ανατίναξη των Nord Stream, λέει ο Hersh, έγινε στο τέλος της άσκησης Balstop.


«Την τελευταία στιγμή, ο Λευκός Οίκος δίστασε… Ο Πρόεδρος είπε ότι φοβόταν να το κάνει. Άλλαξε γνώμη και έδωσε νέες εντολές, δίνοντας τη δυνατότητα εξ αποστάσεως πυροδότησης των βομβών ανά πάσα στιγμή. Το κάνεις αυτό με ένα κανονικό βυθόμετρο, ένα προϊόν Raytheon παρεμπιπτόντως, πετάς πάνω από το σημείο και ρίχνεις έναν κύλινδρο. Στέλνει ένα σήμα χαμηλής συχνότητας, μπορείτε να το περιγράψετε ως ήχο φλάουτου, μπορείτε να ορίσετε διαφορετικές συχνότητες. Ωστόσο, υπήρχε φόβος αποτυχίας…Υπήρχε ανησυχία μέσα στην ομάδα για να βρούμε το σωστό φάρμακο, και στην πραγματικότητα έπρεπε να απευθυνθούμε σε άλλες υπηρεσίες πληροφοριών, για τις οποίες επίτηδες δεν έγραψα. Ο Joe Biden αποφάσισε να μην τους ανατινάξει τον Ιούνιο… πέντε μήνες μετά την εισβολή της Ρωσίας. Όμως τον Σεπτέμβριο διέταξε να γίνει.

Το επιχειρησιακό επιτελείο, οι άνθρωποι που κάνουν πράγματα για τις Ηνωμένες Πολιτείες, κάνουν ό,τι λέει ο Πρόεδρος. Στην αρχή θεώρησαν λοιπόν ότι ήταν ένα χρήσιμο όπλο που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει στις διαπραγματεύσεις. Αλλά κάποια στιγμή μετά την εισβολή των Ρώσων, και μετά όταν ολοκληρώθηκε η επιχείρηση, το όλο θέμα έγινε όλο και πιο αποκρουστικό για τους ανθρώπους που το έτρεχαν. Πρόκειται για άτομα που εργάζονται σε κορυφαίες θέσεις στις μυστικές υπηρεσίες και είναι καλά εκπαιδευμένα. Αντιτάχθηκαν στο έργο, το θεωρούσαν τρελό.

Λίγο μετά την επίθεση, αφού έκαναν ό,τι τους είπαν, υπήρξε μεγάλη οργή για την επιχείρηση και απόρριψη από τους εμπλεκόμενους. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που έμαθα τόσο πολλά. Και θα σου πω και κάτι ακόμα. Οι λαοί της Αμερικής και της Ευρώπης που κατασκευάζουν αγωγούς ξέρουν τι συνέβη. Σας λέω κάτι σημαντικό. Οι άνθρωποι που έχουν εταιρείες που κατασκευάζουν αγωγούς γνωρίζουν την ιστορία. Δεν άκουσα την ιστορία από αυτούς, αλλά γρήγορα έμαθα ότι ήξεραν».

Ο υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου λίγες ημέρες μετά την ανατίναξη των αγωγών ότι ένας σημαντικός μοχλός εξουσίας αφαιρέθηκε από τον Putin. Είπε ότι η καταστροφή των αγωγών είναι μια τεράστια ευκαιρία – μια ευκαιρία να στερηθεί η Ρωσία τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τους αγωγούς ως όπλο.


Έτσι, η Ρωσία δεν μπορούσε πλέον να πιέσει τη Δυτική Ευρώπη. Ο φόβος λοιπόν ήταν ότι η Δυτική Ευρώπη δεν θα στήριζε την Ουκρανία. Νομίζω ότι ο λόγος αυτής της απόφασης ήταν ότι ο πόλεμος δεν πήγαινε καλά για την Ευρώπη, που φοβούνταν τον χειμώνα που πλησίαζε. Ο Nord Stream 2 τέθηκε σε αναστολή λειτουργίας από την ίδια τη Γερμανία, και οι ΗΠΑ φοβήθηκαν ότι θα άρει τις κυρώσεις ενόψει ενός κρύου χειμώνα.
Τα κίνητρα…

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ήταν κατά του αγωγού για πολλούς λόγους. Κάποιοι λένε ότι ήταν αντίθετη επειδή ήθελε να αποδυναμώσει τη Ρωσία ή να αποδυναμώσει τις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Δυτικής Ευρώπης, ιδιαίτερα της Γερμανίας. Ίσως όμως και να αποδυναμώσει τη γερμανική οικονομία, η οποία είναι ανταγωνιστής της αμερικανικής οικονομίας. Οι υψηλές τιμές του φυσικού αερίου ώθησαν τις εταιρείες να μετεγκατασταθούν στις ΗΠΑ. Αλλά ποια ήταν τα κίνητρα εντέλει;

Σύμφωνα με τον Hersh, «Δεν νομίζω ότι το είχαν σκεφτεί καλά. Ξέρω ότι ακούγεται περίεργο. Δεν νομίζω ότι ο υπουργός Εξωτερικών Blinken και άλλοι στην κυβέρνηση αποφάσισαν μετά από πολλή σκέψη. Υπάρχουν άνθρωποι στις αμερικανικές επιχειρήσεις που τους αρέσει η ιδέα ότι γινόμαστε πιο ανταγωνιστικοί. Πουλάμε υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) με εξαιρετικά υψηλά κέρδη, βγάζουμε πολλά χρήματα από αυτό. Είμαι βέβαιος ότι υπήρξαν κάποιοι που σκέφτηκαν πως αυτό θα δώσει στην αμερικανική οικονομία ώθηση.

Αλλά στον Λευκό Οίκο, νομίζω ότι είχαν πάντα εμμονή με την επανεκλογή, και ήθελαν να κερδίσουν τον πόλεμο, ήθελαν να πάρουν μια νίκη, ήθελαν να κερδίσει η Ουκρανία με κάποιο τρόπο… μαγικά. Μπορεί να υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ότι ίσως είναι καλύτερο για την οικονομία μας αν η γερμανική οικονομία είναι αδύναμη, αλλά αυτό είναι τρελό. Νομίζω ότι παγιδευτήκαμε σε κάτι που δεν θα λειτουργήσει, ο πόλεμος δεν θα τελειώσει καλά για την κυβέρνηση Biden».Πώς θα τελειώσει ο πόλεμος;

Σε ό,τι αφορά στο ερώτημα πώς θα τελειώσει ο πόλεμος, o Hersh επισημαίνει: «Δεν έχει σημασία τι σκέφτομαι.

Αυτό που ξέρω είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να τελειώσει αυτός ο πόλεμος όπως τον θέλουμε, και δεν ξέρω τι θα κάνουμε καθώς κοιτάμε πιο μακριά, στο μέλλον. Με τρομάζει που ο Πρόεδρος ήταν διατεθειμένος να κάνει κάτι τέτοιο. Και οι άνθρωποι που διηύθυναν αυτήν την αποστολή πίστευαν ότι ο Πρόεδρος γνώριζε τι έκανε στον λαό της Γερμανίας, ότι τους τιμωρούσε για έναν πόλεμο που δεν πήγαινε καλά. Και μακροπρόθεσμα, αυτό όχι μόνο θα βλάψει τη φήμη του ως Προέδρου, αλλά θα είναι και πολύ επιζήμιο πολιτικά.

Θα είναι στίγμα για τις ΗΠΑ. Ο Λευκός Οίκος φοβάται ότι η Γερμανία και η Δυτική Ευρώπη θα σταματήσουν να προμηθεύουν με όπλα την Ουκρανία. Η επαναλειτουργία του αγωγού Nord Stream ήταν άλλος ένας φόβος Θα έκανα πολλές ερωτήσεις στον Καγκελάριο Scholz. Θα τον ρωτούσα τι έμαθε τον Φεβρουάριο όταν ήταν με τον Πρόεδρο. Η επιχείρηση ήταν άκρως απόρρητη και ο Πρόεδρος δεν έπρεπε να πει σε κανέναν για τις δυνατότητές μας, αλλά του αρέσει να συζητάμε, μερικές φορές λέει πράγματα που δεν έπρεπε να πει.

Το θέμα είναι ότι ο Biden αποφάσισε να αφήσει τους Γερμανούς να παγώσουν αυτόν τον χειμώνα. Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θα προτιμούσε να δει τη Γερμανία να παγώνει παρά να σταματήσει ενδεχομένως να υποστηρίζει την Ουκρανία. Θα το έθετα και πιο απλά. Οι άνθρωποι που συμμετείχαν στην επιχείρηση είδαν ότι ο Πρόεδρος ήθελε να παγώσει τη Γερμανία για τους βραχυπρόθεσμους πολιτικούς του στόχους και αυτό τους φρίκαρε. Μιλάω για Αμερικανούς που είναι πιστοί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Για τη CIA


«Η CIA, όπως το έθεσα στο άρθρο μου, λειτουργεί για την εξουσία, όχι για το σύνταγμα. Το πολιτικό πλεονέκτημα της CIA είναι ότι εξής: Ένας πρόεδρος που δεν μπορεί να περάσει τα σχέδιά του στο Κογκρέσο αναγκάζεται να περπατήσει με τον διευθυντή της CIA στο Rose Garden του Λευκού Οίκου για να σχεδιάσει κάτι μυστικό. Αυτή ήταν πάντα η μοναδική πρόταση πώλησης της CIA – με την οποία έχω πρόβλημα. Αλλά ακόμη και αυτή η κοινότητα είναι τρομοκρατημένη που ο Biden αποφάσισε να εκθέσει την Ευρώπη στο κρύο για να υποστηρίξει έναν πόλεμο που δεν θα κερδίσει. Αυτό είναι κακό για μένα. Το θέμα δεν αναφέρθηκε επίσης σε πολλούς εντός του στρατού. Υπήρχαν άνθρωποι αλλού που έπρεπε να έχουν ενημερωθεί αλλά δεν ενημερώθηκαν.Η επιχείρηση ήταν πολύ μυστική» είπε ο Ηersche και κατέληξε: «Αν φοβήθηκα να τα αποκαλύψω όλα αυτά; Τι είναι γενναίο, να λες την αλήθεια; Δεν είναι δουλειά μας να φοβόμαστε. Και μερικές φορές γίνεται άσχημο. Υπήρξαν στιγμές στη ζωή μου που… – ξέρεις, δεν το συζητώ. Αλλά οι απειλές δεν απευθύνονται σε ανθρώπους σαν εμένα, αλλά στα παιδιά ανθρώπων σαν εμένα. Υπήρχαν τρομερά πράγματα. Αλλά απλά πρέπει να κάνεις αυτό που κάνεις».


Πηγή: Το διαβάσαμε εδώ in.gr

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosyinfo.comΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID