EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πολιτικο-oικονομική διείσδυση! Πώς η Κίνα “βάζει χέρι” σε Τουρκία-Συρία μετά τους σεισμούς- Ο ρόλος των κατασκευαστικών εταιρειών

Ο Ερντογάν ο οποίος έταξε ανοικοδόμηση των σεισμόπληκτων περιοχών σε ένα έτος, φαντάζει επιρρεπής στις δελεαστικές Κινεζικές προτάσεις

Είναι γνωστό ότι η ενεργός συμμετοχή κινεζικών εταιρειών στην περιφερειακή συνεργασία, ιδιαίτερα στις υποδομές, είναι πρακτική που υιοθετεί παγκοσμίως το Πεκίνο στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Belt and Road (BRI), η οποία έχει διαδραματίσει όλο και πιο σημαντικό ρόλο δίνοντας νέα ώθηση στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, των χωρών.

Στο πλάισιο αυτό εντάσσεται το ενδιαφέρον κατασκευαστικών εταιρειών της Κίνας να μετάσχουν ενεργά στην ανοικοδόμηση των σεισμόπληκτων περιοχών σε Τουρκία και Συρία.

“Οι κινεζικές εταιρείες μπορούν να βοηθήσουν την Τουρκία και τη Συρία στη μετασεισμική ανοικοδόμηση”, είναι ο τίτλος άρθρου σχετικού με το θέμα Διεθνούς ΜΜΕ του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα ακόλουθα:

“Κινεζικές εταιρείες που ασχολούνται με την ενεργειακή υποδομή και την παραγωγή μηχανημάτων βρίσκονται σε ετοιμότητα για μελλοντικές ανάγκες για την ανοικοδόμηση περιοχών που επλήγησαν από τον σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία υπό κυβερνητικές εκκλήσεις, έμαθαν οι Global Times από κινεζικές εταιρείες που έχουν έργα στις περιοχές.

Μια εβδομάδα μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 βαθμών που έπληξε τη νοτιοανατολική Τουρκία και τη βόρεια Συρία, το κύριο καθήκον που βρίσκεται μπροστά, εκτός από την υλική βοήθεια, είναι να βοηθήσουμε στην ανοικοδόμηση περιοχών όπου κατέρρευσαν χιλιάδες κτίρια, άνοιξαν δρόμοι και γκρεμίστηκαν γέφυρες.

Αρκετές κινεζικές εταιρείες στις οποίες επικοινώνησε η Global Times την Τρίτη δήλωσαν πρόθυμες να βοηθήσουν την τουρκική και συριακή κυβέρνηση.
Οι Κινεζικές κατασκευαστικές εταιρείες

Η Power Construction Corp of China (PowerChina), η οποία εισήλθε στην Τουρκία το 1993, είναι μία από αυτές τις εταιρείες.

Τρεις υδροηλεκτρικοί σταθμοί – Feke-I, Feke-II και Karakuz , στα Άδανα στη νότια Τουρκία, τους οποίους ανέπτυξε από κοινού η PowerChina, απέχουν μόλις 200 χιλιόμετρα από το επίκεντρο του σεισμού και όλοι άντεξαν τις επιπτώσεις της καταστροφής.

Οι κύριες κατασκευές των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας παραμένουν άθικτες και λειτουργούν κανονικά. Η παραγωγή τους παρέχει εγγυημένα τροφοδοσία για την ανακούφιση από τους σεισμούς, σύμφωνα με την εταιρεία.

Για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας της Τουρκίας και την οικονομική μετάβαση, η εταιρεία έχει κατασκευάσει εννέα έργα στον τομέα της υδροηλεκτρικής ενέργειας όλα αυτά τα χρόνια, ενώ επιδιώκει ενεργά την τοπική συνεργασία στην πράσινη ενέργεια, όπως η αιολική και η ηλιακή ενέργεια.

«Θα παρακολουθήσουμε περαιτέρω το ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης για την περιοχή της καταστροφής που εκπονήθηκε από την τουρκική κυβέρνηση και είμαστε πρόθυμοι να συμμετάσχουμε στην ανακατασκευή των υποδομών, των εγκαταστάσεων ενέργειας και ηλεκτρικής ενέργειας, βοηθώντας παράλληλα τους ανθρώπους στην περιοχή να ξαναρχίσουν την παραγωγή και την κανονική ζωή το συντομότερο δυνατό και να ξαναχτίσουν τα σπίτια τους», δήλωσε η Power China.

Η Henan D.R. Η Construction Group δήλωσε στους Global Times την Τρίτη ότι είναι πρόθυμη να συμμετάσχει στη μελλοντική ανοικοδόμηση τόσο της Τουρκίας όσο και της Συρίας.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην κατασκευή κατοικιών και αυτοκινητοδρόμων και μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της ύδρευσης και του αποχετευτικού δικτύου, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η εταιρεία κατασκευής βαρέως εξοπλισμού SANY Group δήλωσε ότι παρέχει και συντονίζει τον εξοπλισμό που απαιτείται για τις εργασίες διάσωσης στο επίκεντρο του σεισμού. Είναι επίσης έτοιμο να συμμετάσχει στην ανοικοδόμηση της περιοχής, όπου οι εκσκαφείς, οι γερανοί και ο εξοπλισμός σκυροδέματος μπορούν να χρησιμοποιηθούν για όσους χρειάζονται περισσότερο αυτά τα αντικείμενα, ανέφεραν οι Global Times.

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι στόχος της κυβέρνησης ήταν η ανοικοδόμηση «σε ένα χρόνο», σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ.

Ωστόσο, η ανοικοδόμηση, ένα σημαντικό έργο λόγω της μαζικής καταστροφής, θα μπορούσε να διαρκέσει πολύ περισσότερο, εικάζουν ορισμένα μέσα ενημέρωσης, ειδικά δεδομένου του πιθανού κόστους.

Η Bank of America εκτιμά ότι το κόστος ανοικοδόμησης στην Τουρκία μπορεί να είναι μεταξύ 3 και 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ή πιθανώς και περισσότερο, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο Zhang Xiang, διευθυντής της China International Contractors Association, δήλωσε στους Global Times την Τρίτη ότι οι κινεζικές εταιρείες έχουν τα πλεονεκτήματα, μεταξύ άλλων όσον αφορά, το κεφάλαιο και την τεχνολογία.

Αλλά αν θα υπάρξει ανάγκη για ξένες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από την Κίνα, δεν έχει αποφασιστεί ακόμη.

Δεν είναι ακόμη σαφές πώς θα κριθούν τέτοια ζητήματα, δήλωσε στους Global Times την Τρίτη ένα πρόσωπο κοντά στην τουρκική κυβέρνηση.

“Η Τουρκία έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευαστική υποδομή στον κόσμο μετά την Κίνα… επομένως δεν νομίζω ότι οι κινεζικές εταιρείες θα είχαν κανένα όφελος. Αλλά όπως είπα, δεν είναι ακόμη πολύ σαφές”, είπε το άτομο.
Οι σχέσεις Κίνας-Συρίας

Τον Ιανουάριο, η Κίνα και η Συρία υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης για συνεργασία στο πλαίσιο του BRI, παρέχοντας ισχυρή υποστήριξη στις κινεζικές εταιρείες να συμμετάσχουν στη διαδικασία ανοικοδόμησης της Συρίας, της χώρας που καταστράφηκε από τον πόλεμο για χρόνια.

«Καλωσορίζουμε τις κινεζικές εταιρείες να επενδύσουν στη Συρία και να συμμετάσχουν στην οικονομική μας ανασυγκρότηση», δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης τον Ιανουάριο ο Σύρος πρεσβευτής στην Κίνα Muhammad Hassanein Khalil Khaddam.”

Από τα παραπάνω διαφαίνεται ότι η Κίνα επιχειρεί μέσω των κατασκευαστικών της εταιρειών διείσδυση στην Τουρκία και Συρία για ταχεία ανοικοδόμηση των πειοχών που επλήγησαν από τους σεισμούς.

Ωστόσο είναι γνωστό ότι η Κίνα επιχειρεί μέσω οικονομικού δανεισμού και κατασκευής έργων που προβαίνει σε χώρες που έχουν ανάγκη, να υποθηκεύσει την εξωτερική τους πολιτική , καθιστώντας τες σταδιακά δορυφόρους της.

Ο Ερντογάν ο οποίος έταξε ανοικοδόμηση των σεισμόπληκτων περιοχών σε 1 έτος και με την πλάτη στον τοίχο ενόψει των εκλογών, φαντάζει επιρρεπής στις δελεαστικές Κινεζικές προτάσεις, κάτι το οποίο θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα ΗΠΑ-ΕΕ.Πηγή: Το διαβάσαμε εδώ

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosyinfo.comΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID