EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Παιχνίδι αντιπερισπασμού η υστερία των… «ψευτοUFO», για να κρύψουν οι ΗΠΑ δύο μεγάλα εγκλήματα

Οι στρατηγικές «ψυχολογικών επιχειρήσεων» (PSYOP) που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ για να αποσπάσουν την προσοχή της κοινής γνώμης από τα πραγματικά προβλήματα και όσα γίνονται παρασκηνιακά ή και στο προσκήνιο και δεν θέλει τους προβολείς να τα φωτίσουν, φαντάζουν όλο και πιο ανόητες, όπως το τελευταίο εφεύρημα της Ουάσιγκτον να καταφύγει σε μηχανισμούς… επιστημονικής φαντασίας, προωθώντας την αφήγηση των «επιθέσεων UFO»!

Οι λόγοι φαίνονται πολύ απλοί: να αποτραπεί η προσοχή των ΜΜΕ στις πρόσφατες χημικές καταστροφές στη χώρα και ταυτόχρονα να προκληθεί ανησυχία στους πολίτες για υποτιθέμενες «άγνωστες απειλές», ώστε να μην εναντιωθούν στην προώθηση στρατιωτικών σχεδίων, όπως επισημαίνει ο Lucas Leiroz, γεωπολιτικός αναλυτής στο Rural Federal University του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Εμβάθυνση στις θεωρίες συνωμοσίας

Λίγες ημέρες μετά την κατάρριψη ενός κινεζικού μετεωρολογικού αερόστατου που ισχυριζόταν ότι «κίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια», η Ουάσιγκτον αποφάσισε να εμβαθύνει τις θεωρίες συνωμοσίας της. Τώρα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ισχυρίζεται ότι παρακολουθεί τις δραστηριότητες των υποτιθέμενων UFO στην επικράτειά της.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές και καναδικές αρχές, μερικά από αυτά τα UFO θα είχαν καταρριφθεί στη συνοριακή περιοχή μεταξύ των δύο χωρών – ωστόσο, πολύ ύποπτα, τα συντρίμμια των άγνωστων αντικειμένων δεν έχουν βρεθεί ακόμη.

Η αμερικανική κυβέρνηση απέφυγε να κατηγορήσει οποιαδήποτε χώρα για εκτόξευση των υποτιθέμενων UFO, αν και ορισμένοι προπαγανδιστές πρότειναν κινεζική εμπλοκή, συνδέοντας το επεισόδιο με την περίπτωση του μετεωρολογικού μπαλονιού.

Περισσότερο από αυτό, οι Αμερικανοί κατέφυγαν ακόμη και σε περίεργες και μη ρεαλιστικές εικασίες για μια πιθανή «επίσκεψη εξωγήινων». Για παράδειγμα, όταν ρωτήθηκε σχετικά με την «πιθανότητα» τα περιστατικά να ήταν πραγματική επαφή με εξωγήινα όντα, ο στρατηγός Glen Van Herck, διοικητής της Βόρειας Διοίκησης των ΗΠΑ και της Διοίκησης Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βόρειας Αμερικής (NORAD), δήλωσε ότι «δεν αποκλείεται οτιδήποτε”.

«Θα αφήσω την κοινότητα των πληροφοριών και την κοινότητα της αντικατασκοπείας να το καταλάβουν (…) Δεν έχω αποκλείσει τίποτα (…) Σε αυτό το σημείο, συνεχίζουμε να αξιολογούμε κάθε απειλή ή πιθανή άγνωστη απειλή που προσεγγίζει τη Βόρεια Αμερική με μια προσπάθεια αναγνωρίστε το», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Το θέμα τράβηξε την προσοχή των ΜΜΕ και της κοινής γνώμης από το μεγαλύτερη περιβαλλοντική καταστροφή στην ιστορία των ΗΠΑ

Στα κοινωνικά δίκτυα, λέξεις όπως «UFO» και «εισβολή εξωγήινων» έφτασαν στα μοντέρνα θέματα, με χιουμοριστικά σχόλια να κοροϊδεύουν την κατάσταση και κείμενα που εκφράζουν ανησυχία, φόβο και τρόμο. Αν και το θέμα φαίνεται εξαιρετικά ξεκαρδιστικό σε πολλούς ανθρώπους, η ιδέα της «απειλής από τον ουρανό» είναι πολύ έντονη στην αμερικανική κουλτούρα.

Από τις 11 Σεπτεμβρίου 2001, υπάρχει κλίμα φόβου σε πολλούς Αμερικανούς πολίτες σχετικά με εναέρια αντικείμενα, αφού το μεγαλύτερο επεισόδιο επίθεσης στη χώρα, που έλαβε χώρα στο οικονομικό κέντρο της Δύσης, προήλθε ακριβώς «από τον ουρανό».

Το πιο περίεργο πράγμα σε όλη αυτή την κατάσταση, ωστόσο, είναι να αναλύσουμε ότι, παράλληλα με την «εισβολή των UFO», συνέβαινε μια από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές καταστροφές στην αμερικανική ιστορία, με τον εκτροχιασμό και την έκρηξη ενός τρένου που μετέφερε χημικές ενώσεις μεταξύ τις πολιτείες του Οχάιο και της Πενσυλβάνια.

Η τραγωδία προκάλεσε μια τρομερή χημική διαρροή, σχηματίζοντας ένα τοξικό σύννεφο με φωσγένιο και υδροχλώριο, αέρια εξαιρετικά επιβλαβή για την ανθρώπινη υγεία. Το ποτάμι της πόλης επηρεάστηκε επίσης, επηρεάζοντας σοβαρά τις ζωές περισσότερων από 5.000 κατοίκων της περιοχής.

Ορισμένοι ειδικοί έχουν ονομάσει την υπόθεση «Τσέρνομπιλ 2.0».

Τα «UFO» απέτρεψαν περιέργως να γίνουν γνωστές οι επικρίσεις για την αμέλεια των αμερικανικών αρχών στον περιορισμό των επιπτώσεων του ατυχήματος. Ενώ οι χρήστες του Διαδικτύου αποσπάστηκαν συζητώντας για εξωγήινους, ο πληθυσμός του Οχάιο ήταν μεθυσμένος από τον καπνό από την έκρηξη, με αβέβαιο αριθμό θυμάτων.

Υπό αυτή την έννοια, τα «UFO» συνέβαλαν σθεναρά στο να αποτρέψουν τους δημοσιογράφους από το να εκθέσουν την υποκρισία των ΗΠΑ – μιας χώρας που επιβάλλει περιβαλλοντικά πρότυπα στο εξωτερικό και είναι ανίκανη να περιορίσει τα περιβαλλοντικά προβλήματα στο εσωτερικό.

Ωστόσο, η στρατηγική σημασία των «UFO» για τα συμφέροντα των αμερικανικών ελίτ δεν μπορεί να περιοριστεί σε μια απλή προσπάθεια απόκρυψης περιβαλλοντικών εγκλημάτων. Υπάρχει επίσης μια έντονη στρατιωτική αίσθηση εμφανής στη διάδοση της αφήγησης των UFO, λαμβάνοντας υπόψη τους προαναφερθέντες παράγοντες.

Λαϊκή υποστήριξη και νομιμοποίηση των στρατιωτικών σχεδίων λόγω… «άγνωστης απειλής»

Αυξάνοντας το αίσθημα φόβου μεταξύ των πολιτών και δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα «άγνωστης απειλής», γίνεται ευκολότερο για την κυβέρνηση των ΗΠΑ να συγκεντρώσει λαϊκή υποστήριξη για την έγκριση μέτρων για την ενθάρρυνση της στρατιωτικοποίησης.

Μπροστά στην αυξανόμενη λαϊκή δυσαρέσκεια για την πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ, η «άγνωστη απειλή» εμφανίζεται ως ευκαιρία για να αναζωογονηθεί η υποστήριξη προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Υπάρχει ακόμη ένας παράγοντας που πρέπει να αναφερθεί.

Λίγες μέρες πριν από το περιστατικό με τα ΑΤΙΑ στα σύνορα Αμερικής και Καναδά, η αμερικανική κυβέρνηση είχε κατηγορηθεί επίσημα από τον Seymour Hersh, έναν βραβευμένο ερευνητή δημοσιογράφο, ότι ήταν υπεύθυνος για την τρομοκρατική επίθεση στους αγωγούς Nord Stream.

Η απήχηση του σκανδάλου ελαχιστοποιήθηκε σημαντικά από τα περιστατικά UFO, γεγονός που αυξάνει τις υποψίες γύρω από την υπόθεση. Πράγματι, αυτές οι «συμπτώσεις» μπορούν να θεωρηθούν ως απόδειξη ότι τα ΑΤΙΑ είναι ψυχοπωλεία που λειτουργεί από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για να κρύψει τα εγκλήματά της και να προωθήσει τις στρατιωτικές της ατζέντες.

Με έναν αποσπασμένο και τρομοκρατημένο πληθυσμό, είναι πιο εύκολο να αγνοήσετε τη συνάφεια επεισοδίων όπως το Nord Stream και το Οχάιο, καθώς και να δημιουργήσετε κίνητρα για την πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ.

Πράγματι, αν υπάρχουν πραγματικά, οι «εξωγήινοι» δεν φαίνεται να είναι η πραγματική απειλή για τον κόσμο σήμερα: για άλλη μια φορά, είναι οι ΗΠΑ που προωθούν την αποσταθεροποίηση και τον πανικό για να υπερασπιστούν τα εγωιστικά τους συμφέροντα.


Πηγή: Το διαβάσαμε εδώ

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosyinfo.comΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID