EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΒΙΝΤΕΟ: «Η τραπεζική ΚΡΙΣΗ μόλις ξεκίνησε»

«Η καταιγίδα θα χειροτερεύσει», απαντά η Ευρώπη…

Η τράπεζα Silicon Valley Bank μπορεί να σηματοδοτήσει το πρώτο οικονομικό ντόμινο που θα ξεκινήσει καθώς η Federal Reserve συνεχίζει να αυξάνει τα επιτόκια για να τιθασεύσει τον πληθωρισμό, σχολιάζουν αμερικανικά ΜΜΕ.

Το ίδιο πράττει και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Συγκεκριμένα, νέες αυξήσεις των επιτοκίων προανήγγειλε εμμέσως πλην σαφώς η πρόεδρος της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις στο μέτωπο των επιτοκίων, απέφυγε να προσδιορίσει με σαφήνεια το πόσο θα αυξηθούν τα επιτόκια και με πιο “βηματισμό” θα γίνουν οι αυξήσεις. Ανέφερε ωστόσο ότι «έχουμε ακόμη πολύ έδαφος να καλύψουμε» με δεδομένο ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν λαμβάνοντας ύπόψιν τόσο τις προοπτικές του πληθωρισμού όσο και τη δυναμική του. Έτσι με δεδομένο ότι ο πληθωρισμός, παρόλο που υποχωρεί, θα παραμείνει υψηλός για πολύ καιρό ακόμη, η ίδια δικαιολόγησε τη σημερινή απόφαση για αύξηση των επιτοκίων κατά 0,5%.

Σημειώνεται πως μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και της Signature Bank στις ΗΠΑ, η μετοχή της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse ακολούθησε κατακόρυφη πτώση, χάνοντας περίπου 30% της αξίας της σε διάστημα ωρών, εξαπλώνοντας την κρίση στην Ευρώπη.

Η γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung» γράφει:  «Μετά την αναταραχή γύρω από τη Silicon Valley Bank, οι πολιτικοί και οι χρηματοπιστωτικές ρυθμιστικές αρχές επαναλάμβαναν ξανά και ξανά πως δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης και πως οι μεγάλες τράπεζες είναι πλέον πολύ πιο ανθεκτικές. Όμως η καταιγίδα δεν έχει τελειώσει ακόμη, όπως έδειξε η πτώση της μετοχής της Credit Suisse. Αυτή τη φορά, μια μεγάλη τράπεζα κινδυνεύει πολύ και η οποία μάλιστα, λόγω των αυστηρών απαιτήσεων ιδίων κεφαλαίων και ρευστότητας, θεωρούνταν επαρκώς προστατευμένη». Η FAZ εκτιμά ακόμη πως «εάν η τράπεζα καταρρεύσει, θα μπορούσε να προκαλέσει μια τεράστια χρηματοπιστωτική κρίση, δεδομένου του μεγέθους και της σημασίας της στην κεφαλαιαγορά. Τότε η ανθεκτικότητα των τραπεζών θα τεθεί σε σοβαρή δοκιμασία».

Στις ΗΠΑ είναι πιο λακωνικοί και συνδυάζουν την κατάσταση με όλα όσα συμβαίνουν, λέγοντας: «Η τραπεζική κρίση μόλις ξεκίνησε»!!!

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: Το διαβάσαμε εδώ

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosyinfo.comΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID