EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ημέρα πένθους και οδύνης – Αθώοι στο βωμό της αδιαφορίας

Μία ακόμα τραγική ημέρα ξημέρωσε για την Πατρίδα μας! Η Ελλάδα θρηνεί 40 (μέχρι στιγμής) νεκρούς. 40 αθώα θύματα που θυσιάστηκαν στο βωμό της αδιαφορίας και του «ωχαδερφισμού».

γράφει ο Καταχανάς (Γ. Μεταξάς)

Η μελανότερη ημέρα των Ελληνικών Σιδηροδρόμων ξημέρωσε σήμερα, με την Ελλάδα να θρηνεί 40 νεκρούς μέχρι στιγμής, ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες που έχουν διακομισθεί στα νοσοκομεία

«Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ένας αριθμός επιβατών, 20-25, που θεωρούνται «αγνοούμενοι», καθώς είτε δεν έχουν βρεθεί ακόμα, είτε μπορεί να είναι άτομα που ενώ είχαν εισιτήριο και μετρήθηκαν στη λίστα επιβατών δεν μπήκαν στο τρένο, είτε μπορεί να είχαν κατέβει νωρίτερα η να έφυγαν μετά το δυστύχημα χωρίς να πάνε σε νοσοκομείο η κάπου αλλού. «, αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ το protothema.gr στις 10:19 το πρωί.

Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκεται κι η παγκόσμια πρωταθλήτρια σκοποβολής από την Κρήτη, Εμμανουέλα Κατζουράκη, η οποία τραυματίστηκε στα πόδια χωρίς, ευτυχώς να κινδυνεύει η ζωή της.

Οι ιατροί και οι νοσοκόμες/οι, βρίσκονται αντιμέτωποι με φρικτές εικόνες, καθώς πολλά από τα θύματα έχουν υποστεί σοβαρά εγκαύματα, ενώ ακόμη κι αυτήν τη στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές, τα συνεργεία διάσωσης εξακολουθούν να ανασύρουν καμμένα μέλη.
Το συμβάν

Σύμφωνα με τα όσα μέχρι στιγμής αναφέρονται, οι δύο αμαξοστοιχίες βρέθηκαν να τροχιοδρομούν στις ίδιες ράγες, παρά το γεγονός ότι στο σημείο υπάρχει διπλή ράγα, μία ανόδου και μία καθόδου.

Το αρχικό συμπέρασμα, βαραίνει το σταθμάρχη Λαρίσης, καθώς λέγεται ότι δεν έκανε τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να τεθεί η επιβατική αμαξοστοιχία στη σωστή τροχιά. Ο σταθμάρχης έχει ήδη συλληφθεί κι ανακρίνεται καθώς χαρακτηρίζεται, σύμφωνα με την Αστυνομία, ως υπαίτιος του δυστυχήματος και κατηγορείται εκτός των άλλων, για ανθρωποκτονία από αμέλεια (άρθρο 302 του Ποινικού Κώδικα), σωματική βλάβη από αμέλεια (314 ΠΚ) και επικίνδυνες παρεμβάσεις στην συγκοινωνία μέσων (291 ΠΚ)., ενώ έχει διαταχθεί έρευνα για το συμβάν.
Η γελοιότητα της «Hellenic Train»

Σε ανακοίνωσή της, η Hellenic Train» αναφέρει ότι σταματάει για σήμερα όλα της τα δρομολόγια από τις 12:00 και μετά… Και συγκινηθήκαμε…

Ο κεντρικός σιδηροδρομικός άξονας, είναι αυτός που συνδέει την Αθήνα με τη Θεσσαλονίκη. Ο άξονας αυτός όμως, έχει αποκλειστεί από τα συντρίμμια του δυστυχήματος και οι ράγες έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Κοινώς, έτσι κι αλλιώς δε θα μπορούσαν να μετακινηθούν οι αμαξοστοιχίες… Οπότε, αδυνατώ να καταλάβω που αποσκοπεί αυτή η ανακοίνωση…
Έκτακτη αιμοδοσία στη Λάρισα

Συγκίνηση έχει προκαλέσει η προσέλευση του κόσμου στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, όπου από το πρωί πραγματοποιείται εθελοντική αιμοδοσία για τους τραυματίες του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Είναι πραγματικά ελπιδοφόρο το γεγονός ότι οι Έλληνες, σε περιόδους κρίσης, εξακολουθούμε να πονάμε για τον συνάνθρωπο. Μακάρι να ήμασταν έτσι και στην καθημερινότητά μας. Η Χώρα μας θα ήταν ένας παράδεισος ανθρωπιάς…


Στιγμιότυπο από την έκτακτη αιμοδοσία στην κεντρική πλατεία της Λάρισας. Πηγή φωτό: protothema.gr

Έκτακτες αιμοδοσίες σήμερα και αύριο από το Δήμο Αθηναίων

Έκτακτες αιμοδοσίες στα δημοτικά ιατρεία και στο νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ» διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με την ΝΥ Αιμοδοσίας του Αρεταίειου Νοσοκομείου, προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες αίματος για τους δεκάδες τραυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Οι πολίτες που θέλουν να βοηθήσουν, δίνοντας αίμα, μπορούν να προσέρχονται:

Σήμερα, Τετάρτη 1 Μαρτίου: Νοσοκομείο Ελπίς (Δημητσάνας 7) άμεση προσέλευση αιμοδοτών μέχρι τις 19:00. Τηλ: 2132039265

Αύριο, Πέμπτη 2 Μαρτίου: από τις 10:00 π.μ. – 15:00 μμ στα εξής δημοτικά ιατρεία:1ο Δημοτικό Ιατρείο (Σόλωνος 78) – τηλ. για ραντεβού 2103626587

2ο Δημοτικό Ιατρείο (Φανοσθένους και Φρειδερίκου Σμιθ ,Νέος Κόσμος) Τηλέφωνο για ραντεβού 2109239865

5ο Δημοτικό Ιατρείο (Σαρανταπόρου 4, Πατήσια) – τηλ. για ραντεβού 2102015510
Έκτακτη αιμοδοσία στη Θεσσαλονίκη

«ΑΧΕΠΑ»

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Στυλιανού Κυριακίδη 1, 546 36, Θεσσαλονίκη

Τηλ. Κέντρο 23133 03110 / 23133 03111 / 23133 03310

Τηλ. Αιμοδοσίας 23109 93402-5 / 23109 93461 / 23109 93390 / 23109 93401 / 23109 93432

http://www.ahepahosp.gr

«ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ»

Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Αλεξάνδρου Συμεωνίδη 2, 546 39, Θεσσαλονίκη

Τηλ. Κέντρο 23108 98100

Τηλ. Αιμοδοσίας 23108 98264

http://www.theagenio.gov.gr

«ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ»

Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Κωνσταντινουπόλεως 49, 54642, Θεσσαλονίκη

Τηλ. Κέντρο 23133 12000

Τηλ. Αιμοδοσίας 23133 12811 / 23133 12812

http://www.ippokratio.gr

«Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ»

Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Λεωφόρος Παπανικολάου, 570 10 Δήμος Χορτιάτη, Θεσσαλονίκη

Τηλ. Αιμοδοσίας 23133 07015 / 23133 07597

Email: aimodosia.gpapanikolaou@n3.syzefxis.gov.gr

http://gpapanikolaou.gr

«AΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»

Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 161, 551 34 Καλαμαριά, Θεσσαλονίκης

Τηλ. Κέντρο 23104 93400 / 23133 04400

Τηλ. Αιμοδοσίας 23133 04580 / 23133 04584

http://www.agpavlos.gr
Αιμοδοσία στην υπόλοιπη Ελλάδα

Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν αίμα για τους τραυματίες της σημερινής τραγωδίας, παρακαλούμε να απευθυνθούν στα κατά τόπους νοσοκομεία και Κέντρα Αιμοδοσίας.
Διεθνές αντίκτυπο

Είναι πράγματι ενδιαφέρον το γεγονός της έκτασης που έλαβε το θέμα στα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα, τα οποία τονίζουν ότι πρόκειται για το χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην ιστορία της χώρας.

Παράλληλα, στο Twitter πολλοί ξένοι πολιτικοί εξέφρασαν τη θλίψη και τη συμπαράστασή τους, πολλοί εξ αυτών στην ελληνική γλώσσα, όπως – για παράδειγμα – ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν:

Συλλυπητήριο μήνυμα στα ελληνικά, έγραψε κι ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι:

(Όχι! Δε θα μπω στη διαδικασία να το σχολιάσω…)

Εξαιρετικό ενδιαφέρον προκαλεί η ανακοίνωση της Υπεύθυνης Τύπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρίας Ζαχάροβα, η οποία αναφέρει:


«Με βαθιά θλίψη και πόνο έγινε γνωστή στη Ρωσία η είδηση της τραγωδίας στη βόρεια Ελλάδα, όπου τη νύχτα της 1ης Μαρτίου σε σιδηροδρομικό κόμβο μεταξύ Λάρισας και Θεσσαλονίκης ως αποτέλεσμα μετωπικής σύγκρουσης επιβατικής και εμπορικής αμαξοστοιχίας βρήκαν το θάνατο περισσότεροι από τριάντα άνθρωποι και τραυματίστηκαν πολλές δεκάδες. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές εκφράζουμε τα πλέον ειλικρινή μας συλλυπητήρια στον ελληνικό λαό, πρωτίστως στις οικογένειες, που έχασαν αγαπημένους και οικείους τους. Ευχόμαστε τάχιστη ανάρρωση στους τραυματίες».

Καλό θα ήταν βέβαια να την ενημερώσει κάποιος ότι η Θεσσαλία βρίσκεται στην Κεντρική Ελλάδα κι όχι στη βόρειο, αλλά αυτό λίγη σημασία έχει.

Εκείνο που έχει σημασία, είναι το γεγονός ότι η Ρωσική Κυβέρνηση, βρίσκεται στο πλευρό των Ελλήνων. Αξίζει να παρατηρήσουμε ότι στο μήνυμά της, η κ. Ζαχάροβα δεν αναφέρει καν την «ελληνική» κυβέρνηση, αγνοώντας την παντελώς!
Μερικές σκέψεις…

Αυτό το τραγικό δυστύχημα, έρχεται να προστεθεί σε μία μακρά λίστα, η οποία είναι ιδιαίτερα μακάβρια. Μία λίστα που δείχνει την αδιαφορία και τον «ωχαδερφισμό» που διακατέχει τους διάφορους ανεύθυνο-υπεύθυνους, τόσο του κυβερνητικού τομέα, όσο και του δημοσίου αλλά και του ιδιωτικού.

Ένα μάτσο τσαμπατζήδες που αδιαφορούν για τη δημόσια ασφάλεια (και κάποιοι νομίζουν ότι αυτοί θέλουν να τους σώσουν με μάσκες και εμβόλια…). Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι χωρίς κόστος, να παριστάνουν τους εκσυγχρονιστές. Ένα σιδηροδρομικό δίκτυο όπου τα φώτα κινδύνου δε λειτουργούν, κι οι υπάλληλοι εμπειρικά προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους.

Ναι! Αν ρωτάτε εμένα, στο σκαμνί ΔΕΝ πρέπει να καθίσει ο σταθμάρχης Λαρίσης, αλλά οι υπουργοί μεταφορών και συγκοινωνιών των τελευταίων 40 ετών και να διωχθούν αυτοί για κακουργήματα. Ο σταθμάρχης κι ο κάθε σταθμάρχης, προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του με ό,τι του δίνουν: ΤΙΠΟΤΑ!

Στο σκαμνί πρέπει να κάτσει η «Hellenic Train» καθώς είναι δική της ευθύνη ο εκσυγχρονισμός του δικτύου.

Αλλά πάντα θα υπάρχει ο αποδιοπομπαίος τράγος! Ο ταλαίπωρος μεροκαματιάρης βιοπαλαιστής που θα φορτωθεί την ευθύνη, ενώ παράλληλα οι τσέπες των «ανεύθυνων» θα φουσκώνουν εις υγείαν των κορόιδων που θα μπουν φυλακή κι εις υγείαν των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους ως αμνική θυσία στο βωμό της αδιαφορίας, του ωχαδερφισμού και του χρήματος…

Για να μην αναφέρω τους όσους επέζησαν (τραυματίες και μη) οι οποίοι είναι καταδικασμένοι να ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους βλέποντας εφιάλτες…

Κάποτε θα πρέπει να σταματήσει αυτό το κυνήγι αθώων εξιλαστηρίων θυμάτων και να μπουν πίσω από τα κάγκελα οι πραγματικοί υπαίτιοι…

Κι έτσι, για την ιστορία:
  • Η κυβέρνηση δια στόματος Βορίδη, κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος
  • Οι σημαίες σε όλη τη χώρα κυματίζουν μεσίστιες
  • Η ΕΠΟ ανέβαλε τους αγώνες κυπέλλου
  • Οι νεκροί θα κηδευτούν δημοσία δαπάνη

Πηγή: Το διαβάσαμε εδώ

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosyinfo.comΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID